iga112 04.11.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Mój hydraulik policzył sobie 130 zł od punktu(tylko CO) wod-kan zostawiłam stare.Cholera,teraz nie wiem czy to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 04.11.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Przeliczanie hydrauliki na m2 to raczej się nie sprawdzi. Każdy z nas ma co innego na ścianach, w podłodze i w kotłowni. U mnie wyszło niecałe 240zl/m2 użytkowej (bez garażu i kotłowni), 200zł/m2 użytkowej (całościowo) i 150 za m2 po podłodze. Masz rację, ale jakiś wskaźnik jest. W porównaniu do twoich instalacji przepłaciłem jakieś 60%, a u siebie nie mam raczej hydraulicznych wodotrysków. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.11.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ja mam kominowe zapytanie. Jak znaleźć kominiarza, który obsługuje moją wioskę, coby mi papiery do odbioru przygotował. Jest to przedostatni papierek, którego mi brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.11.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Jola o kurcze bije sie w piersi....trociu ja korzystam z FLORIANa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.11.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Jola o kurcze bije sie w piersi.... trociu ja korzystam z FLORIANa żartujesz? raczej nie myślałam o grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 04.11.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Trociu mam namiary na kominiarza ,który nam robił papiery do odbioru budynku,ale to płd-zach od Wrocławia więc nie wiem czy Ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.11.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ja tez zadzwonilam do Floriana i przyjechal kominiarz. Pani zapytala o adres i polaczyla mnie z tym, ktory obsluguje moj rejon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 04.11.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Droga Grupo, Planuje niebawem ogrodzic nasza dzialke siatka z podmurowka, ok 80 m2.Czy znacie jakiegos dobrego wykonawce? I co sadzicie o Mega1000 gdzie za metr siatki z podmurowka i robocizna biora 81 zl PozdrawiamS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 04.11.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ja mam kominowe zapytanie. Jak znaleźć kominiarza, który obsługuje moją wioskę, coby mi papiery do odbioru przygotował. Jest to przedostatni papierek, którego mi brakuje. ja bralam pana z Wroclawia - dojezdza chyba wszedzie tel. 600889371 u Was tez padal snieg w nocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.11.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Mam pytanie o posadzkę w garażu. Możecie się pochwalić jak robiliście? Rozważam 2 opcje: - płytki - farba w stylu betondur Nie jestem fanem płytek w garażu, z drugiej strony nie chciałbym zainwestować w farbę, która po roku zacznie odchodzić i nie będzie wiadomo co z takim knotem zrobić. Czytałem trochę na innych forach o tym betondurze - ale jak zwykle zdania są podzielone - jedni chwalą, drudzy klną. Ma ktoś tak u siebie albo widział u kogoś i planuje tak zrobić? Ja też jakiś rok temu się zastanawiałem. Czy zwróciłeś uwagę co od kilku lat jest na posadzkach w Hali Stulecia ... no właśnie farba i z tego co wiem nie poprawiają ubytków co roku Od roku mam w garażu 2 warstwy chlorokauczuku (i 1 gruntu pod nim), od tygodnia wjeżdżamy dużym autem, ale wcześniej była tam graciarnia i farba nigdzie nie odpadła. Farbą podłogową w kolorze granatowym pomalowałem także 15 cm ściany (cokół). Malowałem wałkiem po odkurzeniu podłogi - szybko i skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 A i pamiętać trzeba aby nie ściągać piasku który został na ścianie i na suficie tylko malować, samo spadnie to co powinno. My 15.11.2009 będziemy zaczynać tynki i super, że się załapałam na to co napisałaś i Frankai. Też boję się, że zostanie dużo dziur, ale czy jest na to jakiś patent oprócz dokładnej pracy samych robiących ten tynk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.11.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 W salonie, hallach mam zrobione gładzie - w sypialniach tylko tynki gipsowe (ładne i równe). Robilibyście gładzie także tam przed malowaniem? Zrobilem tak samo : pomieszczenia tzw. reprezentatywne- fachowcy, gladz. Sypialnie, goscinny, gabinet - sam, na tynk uzupelnienie niedorobek i farba. Nie zaluje, polecam. Wg mnie wyglada bardzo dobrze. Owszem, jest pewna roznica, ale wg mnie w sypialniach nie ma co cudowac. pozdrowka saper Hech my to w ogóle jesteśmy artyści - fachowcy wykonali starannie tynki cem.-wap. z licówką (bez dziur), a potem wymieszaliśmy niepowtarzalne kolory (farba jedynka+pigmenty) i pomalowaliśmy wszystko + dodatkowo nakleiliśmy dekory, rozety, gzymsy. Tylko w pomieszczeniach reprezentacyjnych przeszlifowałem wszystko siatkami ściernymi. Przy takiej akcji trzeba koniecznie przechować resztki farb w butelkach 1,5 l po napojach wyciskając powietrze gdy są niepełne - wtedy zawsze można coś poprawić (widzę, że po roku farby są jeszcze dobre). W sypialni też "pocudowaliśmy" - nie ma to jak inspirujące otoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.11.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 My 15.11.2009 będziemy zaczynać tynki i super, że się załapałam na to co napisałaś i Frankai. Też boję się, że zostanie dużo dziur, ale czy jest na to jakiś patent oprócz dokładnej pracy samych robiących ten tynk ? 1 obrazek zastępuje 1000 słów. Wpadnij do mnie na budwę, to pokażę i wyjaśnię. Ostrów nie jest za morzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.11.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Będzie z kim odganiać natrętów udających inwestorów, reklamującym na forum różne firmy, a ostatnio widziałem takie ogłoszenie: "Witam, Zlecę dodanie 100 postów na forum budowlanym. Szczegóły wysyłam na Mail." więc będzie przed kim się bronić Zgłosiłeś się? Nie? Taka okazja a Ty nic!!! Natychmiast się zgłoś, a potem napisz kto zleca http://autokacik.pl/images/graemlins/busted.gif pomysł przedni, tyle, że trzeba trochę zachodu, żeby móc się zgłosić - rejestracja do portalu itp. Jeśli ktoś ma czas i żyłkę szpiegowską to podaję linka: http://www.zlecenia.przez.net/aukcja,37286,dodawanie-wpisow-na-forum-budowlanym Zresztą zobaczcie jakie ciekawe odpowiedzi są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.11.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Frankai -1 obrazek zastępuje 1000 słów. Wpadnij do mnie na budwę, to pokażę i wyjaśnię. Frankai - wielkie dzięki za zaproszenie :) Ostrów nie za morzem, ale czasu teraz mało i nie wiemy w co ręce włożyć ( kłamię - wiem w co włożyć - jutro będziemy wrzucać sytyropian na poddasze i pewnie w piątek układać) , a w wolnej chwili latanie na miotle, sprzątając domek Pewnie wiesz już co nas czeka przy wykończeniówce - WYKAŃCZANIE SIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 04.11.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Cześć! Mam takie pytanie odnośnie instalatorów ogrzewania. Co lepiej, samemu skompletować materiały, np. w internecie, znaleźć instalatora, któremu zapłacimy tylko za robociznę, czy szukać kogoś od całości? Ćwieka nie ukrywam wbitego mam. Od paru dni zbieram oferty od wykonawców, którzy krótko mówiąc, robią ze mnie durnia. Jak inaczej mogę nazwać dwukrotną (!) różnicę w cenie zakupu kotła u wykonawcy i w internecie? Jak mogę tłumaczyć stawki robocizny za podłogówkę za metr, wyższe o 30% od najwyższych stawek, jakie znalazłem w Warszawie? Jak mogę tłumaczyć złożenie oferty przez instalatora przy założeniu, że w ciemno zapłacę ok. 150 / 200 pln za prostą wycenę? Możecie kogoś polecić? Fakt, dopiero zaczynamy budowę, ale już za chwilę będziemy musieli się ogrzać, a czas wbrew pozorom, na wybranie oferty instalatora, biegnie nieubłaganie... Pzdr. Arek i Monika Mam takie same doświadczenie z hydraulikiem i nawet na tym forum polecanym. Oni chyba windują takie ceny, ponieważ trudno ich robotę zweryfikować, a jeżeli nawet się da, to i tak nikt za mniejsze pieniądze nie przyjdzie robić. Wynegocjujesz mniejszą cenę, to ci położą gorszy materiał i wtedy i tak wyjdą na swoje. Nawiasem mówiąc, moje instalacje sanitarne wewnętrzne (co, wod-kan, gaz, kotłownia) kosztowały około 240zł/m2 powierzchni domu po podłodze, czyli jakieś 300zł/m2 użytkowej. W tej cenie nie ma pomp ciepła, kolektorów słonecznych ani klimatyzacji. Możecie napisać ile to u was kosztowało? Taki mały sondaż. Zaraz się przekonam ile przepłaciłem... pozdrawiam Nie, no co Wy. Pogadajcie z Adamem i opowiedzcie mu o swoich obawach. Dogadacie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 04.11.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Frankai - nic dodać nic ująć. Odpaliłem dzis rekuperację - Nikol Porobię zdjęcia niebawem. Kończy u mnie zlecenie syn ŚP. Truchanowicza. Chłopak nie ma wprawy, ale podjął robotę po ojcu za co mam dla niego więcej cierpliwości niż do innych. Trzeba go trochę pilnować, pewnie kosmetykę instalatorską sam zrobię. Najważniejsze są dla mnie pomiary ; temp, skuteczność i prędkość powietrza, ale to juz za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.11.2009 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Frankai - nic dodać nic ująć. A wzglęem czego ta pochwała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannywrocek 05.11.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam, Zona i ja na wiosne zaczynamy budowe naszego wymarzonego Na razie jeszcze zwalczamy urzednicvza papierologie. Ale powoli przechodzimy do ofensywy i szukamy dobrej i niedrogiej ekipy budowlanej. Czy mozecie polecic kogos? A jesli chodzi o sklady budowlane? Czy ktos ma doswiadczenia z okolicami Obronikow Slaskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 05.11.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam, .... A jesli chodzi o sklady budowlane? Czy ktos ma doswiadczenia z okolicami Obronikow Slaskich? Z mojego doświadczenia i tak korzysta się ze wszystkich w okolicy, ponieważ zawsze zechcecie kupić jakiś konkretny materiał, którego akurat wasza hurtownia nie sprzedaje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts