Frankai 05.11.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam, .... A jesli chodzi o sklady budowlane? Czy ktos ma doswiadczenia z okolicami Obronikow Slaskich? Z mojego doświadczenia i tak korzysta się ze wszystkich w okolicy, ponieważ zawsze zechcecie kupić jakiś konkretny materiał, którego akurat wasza hurtownia nie sprzedaje. Czasem sprzedaje, ale niektórzy mają inne rabaty. Udaje się uplasować tylko większość dostaw u jednego dostawcy, ale nie całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 05.11.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Od roku mam w garażu 2 warstwy chlorokauczuku (i 1 gruntu pod nim), od tygodnia wjeżdżamy dużym autem, ale wcześniej była tam graciarnia i farba nigdzie nie odpadła. Farbą podłogową w kolorze granatowym pomalowałem także 15 cm ściany (cokół). Malowałem wałkiem po odkurzeniu podłogi - szybko i skutecznie Jakiej firmy farbą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 05.11.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Od roku mam w garażu 2 warstwy chlorokauczuku (i 1 gruntu pod nim), od tygodnia wjeżdżamy dużym autem, ale wcześniej była tam graciarnia i farba nigdzie nie odpadła. Farbą podłogową w kolorze granatowym pomalowałem także 15 cm ściany (cokół). Malowałem wałkiem po odkurzeniu podłogi - szybko i skutecznie Jakiej firmy farbą ? Lakusz, wyjąłeś mi z ust to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 05.11.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam, .... A jesli chodzi o sklady budowlane? Czy ktos ma doswiadczenia z okolicami Obronikow Slaskich? Z mojego doświadczenia i tak korzysta się ze wszystkich w okolicy, ponieważ zawsze zechcecie kupić jakiś konkretny materiał, którego akurat wasza hurtownia nie sprzedaje. Czasem sprzedaje, ale niektórzy mają inne rabaty. Udaje się uplasować tylko większość dostaw u jednego dostawcy, ale nie całość. Moje doświadczenie jest takie, że duże hurtownie mają duże upusty u producentów - tylko trzeba je przycisnąć żeby się podzieliły Ja zazwyczaj kupuję w jednej hurtowni ale sprawdzam ceny w kilku. Po kilku zakupach mialem tez sytuacje, ze wyczuwałem przez telefon 'pianę' u tej osoby ale zawsze jak mieli taki asortyment jak potrzebowałem to dostawałem lepszą cenę niż u konkurencji. Na początku próbowałem tak z inną hurtownią (blisko budowy) ale po tekście przedstawiciela, że po takiej cenie to mu sie nie opłaca ze mną gadać z nich zrezygnowałem - a jakoś hurtownia z drugiego końca wrocławia przyjechała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 05.11.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam, .... A jesli chodzi o sklady budowlane? Czy ktos ma doswiadczenia z okolicami Obronikow Slaskich? Z mojego doświadczenia i tak korzysta się ze wszystkich w okolicy, ponieważ zawsze zechcecie kupić jakiś konkretny materiał, którego akurat wasza hurtownia nie sprzedaje. Czasem sprzedaje, ale niektórzy mają inne rabaty. Udaje się uplasować tylko większość dostaw u jednego dostawcy, ale nie całość. Moje doświadczenie jest takie, że duże hurtownie mają duże upusty u producentów - tylko trzeba je przycisnąć żeby się podzieliły Ja zazwyczaj kupuję w jednej hurtowni ale sprawdzam ceny w kilku. Po kilku zakupach mialem tez sytuacje, ze wyczuwałem przez telefon 'pianę' u tej osoby ale zawsze jak mieli taki asortyment jak potrzebowałem to dostawałem lepszą cenę niż u konkurencji. Na początku próbowałem tak z inną hurtownią (blisko budowy) ale po tekście przedstawiciela, że po takiej cenie to mu sie nie opłaca ze mną gadać z nich zrezygnowałem - a jakoś hurtownia z drugiego końca wrocławia przyjechała ... Wszystko się zgadza, faktycznie większość materiałów można kupić w jednej hurtowni, ale tylko wtedy, gdy się nie wymaga materiałów o lepszej renomie. Tak się składa, że mam doświadczenie z hurtowniami właśnie z rejonu Obornik i gdy chciałem kupić wełnę Rockwoola, to znalazłem tylko jedną hurtownię, która ją chciała sprzedać, ale i tak musiałbym czekać 2-3 tygodnie. Jeżeli ktoś ma czas to oki, ale ja wolałem zakupić we wrocku w Renowie i miałem ją na następny dzień. To samo miałem z płytami GK i styropianem. Oczywiście wszędzie są Norgipsy itp. ale ja chciałem Knaufa lub Rigips, więc ponownie dostałem to co chciałem we wrocku (Budinpol). Mimo wszystko opłaca się też kupować w najbliżej położonej hurtowni, ale raczej drobne materiały, po które nie opłaca się drałować do wrocka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.11.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja mam kominowe zapytanie. Jak znaleźć kominiarza, który obsługuje moją wioskę, coby mi papiery do odbioru przygotował. Jest to przedostatni papierek, którego mi brakuje. ja bralam pana z Wroclawia - dojezdza chyba wszedzie tel. 600889371 u Was tez padal snieg w nocy? Dzięki za namiary. Sprawdzę. Co do śniegu. Ano - pierwsze odśnieżanie auta już za nami. A ja cały czas wyglądam jakiś mrozów, coby mi droga dojazdowa wreszcie stwardniała i dało się po niej bezpieczniej jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.11.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Kurcze - wiecie co - dopiero co się wprowadziłem do nowego domku, padam na pysk przy ostatnich rzeczach a mimo to kiełkuje mi w głowie budowa drugiego domku.... to chyba uzależnienie .... już chciałbym zacząć przygotowywać projekt i robić wstępne wyceny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 05.11.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Trociu mam to samo to co moze jakas grupa dzialkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 05.11.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 he he tez od jakiegos czasu marzy mi sie nowy domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 05.11.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 jakie bramy segmentowe lub roletowe polecacie/macie u siebie - gdzie kupić tanią, ale nie bylejaką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 05.11.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Kurcze - wiecie co - dopiero co się wprowadziłem do nowego domku, padam na pysk przy ostatnich rzeczach a mimo to kiełkuje mi w głowie budowa drugiego domku.... to chyba uzależnienie .... już chciałbym zacząć przygotowywać projekt i robić wstępne wyceny .... My zamieszkaliśmy w drugim Ale kto wie....wprawa już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 05.11.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Kurcze - wiecie co - dopiero co się wprowadziłem do nowego domku, padam na pysk przy ostatnich rzeczach a mimo to kiełkuje mi w głowie budowa drugiego domku.... to chyba uzależnienie .... już chciałbym zacząć przygotowywać projekt i robić wstępne wyceny .... My zamieszkaliśmy w drugim Ale kto wie....wprawa już jest Mój jest dopicowany przeze mnie, wiele zmian, więc nigdzie się stąd nie ruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 05.11.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam,Odliczamy już dni do startu, więc i czas przyspiesza niemiłosiernie... Aktualnie zbieramy oferty z hurtowni to co na pierwszy rzut oka się rzuca, to fakt, iż mało która hurtownia ma w ofercie stal albo drewno...Możecie mi coś polecić w okolicach Wrocławia? Stali w sumie sporo pójdzie, a i drewno potrzebne jest, począwszy od wytyczenia budynku, przez stemple pod strop... Czy Wy też tak macie, mieliście, że człowiek ponad rok czytał prasę fachową, fora internetowe, a jak przyjdzie do budowy, to się okazuje, że zebrało się w głowie tyle informacji, z różnych etapów budowy, że człowiek w sumie już nic nie pamięta, i tylko w chaos okrutny popada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 05.11.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam, Odliczamy już dni do startu, więc i czas przyspiesza niemiłosiernie... Aktualnie zbieramy oferty z hurtowni to co na pierwszy rzut oka się rzuca, to fakt, iż mało która hurtownia ma w ofercie stal albo drewno... Możecie mi coś polecić w okolicach Wrocławia? Stali w sumie sporo pójdzie, a i drewno potrzebne jest, począwszy od wytyczenia budynku, przez stemple pod strop... Czy Wy też tak macie, mieliście, że człowiek ponad rok czytał prasę fachową, fora internetowe, a jak przyjdzie do budowy, to się okazuje, że zebrało się w głowie tyle informacji, z różnych etapów budowy, że człowiek w sumie już nic nie pamięta, i tylko w chaos okrutny popada... Rób notatki - ja robiłem a i tak część rzeczy pogubiem. Kopiowałem całe wypowiedzi z danymi, by mieć je pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 05.11.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 właśnie chyba notatki to najlepszy sposób... z prasy wszelakiej to mógłbym sporej kubatury garaż zbudować... ile plików, zrzutów, na komputerze mam - niezła epopeja filmowa w wersji DVD mniej pamięci zajmuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 05.11.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Slav, tu masz namiar na trochę tańszego wykonawcę, latem chciał 63zł za mb siatki na podmurówce: -606-747-971, ja w ostateczności wzięłam innego, bo nie chciałam czekać. Czy ktoś ma namiar na niedrogą kostkę granitową we Wrocławiu? Nie opłaca się mi ciągnąc parę ton ze Strzegomia, bo transport więcej kosztuję... Frankai - jaki napęd jest lepszejszy Nice czy Faac 414, cena b. zbliżona...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.11.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Frankai - jaki napęd jest lepszejszy Nice czy Faac 414, cena b. zbliżona...? Nie wiem. Nice bardzo znany od dawna, a Faac 414 z tego co tutaj pisano - ma dobre opinie na forum. Faac 414 nadaje się tylko do wąskich słupków - montaż na głębokości 10cm!!! Trzeba robić "podcięcia" przy szerszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.11.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 jakie bramy segmentowe lub roletowe polecacie/macie u siebie - gdzie kupić tanią, ale nie bylejaką ? Kupiliśmy w Obi segmentową z napędem za 1999,- Z napisów i notek w instrukcji wynika, że to Hormann typ EPU 40 Jeszcze nie wiemy czy to dobry wybór - na razie zamyka się i otwiera . Planujemy ja docieplić 2-3 cm styropianu - wygląda na to, że się da. Dostępna w jednym kolorze (ciemny brąz ?) - foto w dzienniku. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Od roku mam w garażu 2 warstwy chlorokauczuku (i 1 gruntu pod nim), od tygodnia wjeżdżamy dużym autem, ale wcześniej była tam graciarnia i farba nigdzie nie odpadła. Farbą podłogową w kolorze granatowym pomalowałem także 15 cm ściany (cokół). Malowałem wałkiem po odkurzeniu podłogi - szybko i skutecznie Jakiej firmy farbą ? Lakusz, wyjąłeś mi z ust to pytanie Nobiles kupioną w Mrówce w Jelczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.11.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 [ u Was tez padal snieg w nocy? Dzięki za namiary. Sprawdzę. Co do śniegu. Ano - pierwsze odśnieżanie auta już za nami. A ja cały czas wyglądam jakiś mrozów, coby mi droga dojazdowa wreszcie stwardniała i dało się po niej bezpieczniej jeździć. Jeśli jeszcze parkujecie na dworze to polecam plandekę na auto z Lidla za 23 zł - u mnie póki co jedno auto nocuje pod chmurką i plandeka świetnie się sprawdza - zakładanie/ściąganie w 1-2 minuty i zero skrobania szyb rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts