Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

witam grupe

nastepny etap mamy przed soba ocieplenie poddasza/nieuzytkowego/

i kolejny dylemat jakiej firmy welna ocieplac Wełna Rockwool czu izower

jedni mowia izower be inni tylko nie rockwool jest be i badz tu madry

parametry zblizone z tego co sie zorientowalam

mamy krokwie 15cm miejscami 17cm

chcemy dac welne 15cm i druga warstwe 5cm

a jak wy robiliscie i co radzi szanowna grupa

na was zawsze mozna liczyc

pozdrawiam cieplutko

isover cacy i rockwool cacy moim zdaniem liczy sie aktualna cena...po prawdzie wykonawcy wola klasc isovera, ale ja po wymianie welny rockwool po kunie mam teraz isover i nie widze roznicy moj piec gazowy tez nie

dzieki :D

ceny zblizone bedzie izover

pozdrawiam

Włamanie przez okno dachowe, a jak ten złodziej później wyjdzie z tego domu z łupem w postaci 42" tv (którego nie mam;) ?

będę strzelał... przez taras albo bramę garażową? :roll:

Garaż pudło, jest zupełnie odzielony od domu, taras - przecież pisałem że salon jest pilnowany, pozatym alarm już dawno wyje bo poddasze też strzeżone bez opóźnienia ;)

Dzwi wejściowe to bardzo niedoceniany element zabezpieczenia, właśnie ze względu na owe opóźnienie, które nie żadko śięga 30sekund a to dla złodzieja baaardzo dużo czasu!

Witam,

Lada moment musimy kupić cegłę na ściany zewnętrzne. Aktualnie zostaliśmy z wyborem pomiędzy Porotonem i pustakiem P+W 24 cm firmy Rimmele... Czy ktoś z Was miał doświadczenia z tym materiałem? Różnica w cenie jest dość interesująca... Pustaki widziałem na własne oczy i wyglądają bardzo ładnie, choć wiem, że ładność nie ma tu żadnego znaczenia...

I przy okazji drugi temat, wiecie gdzie najlepiej szukać dobrej hurtowni do pokryć dachowych? Szukamy firm, które dobrze handlują Creatonem lub Ruppceramiką... Dach mamy bardzo duży, więc szczególnie nam zależy na dobrych warunkach.

u mnie nie bylo jeszcze drzwi (ziejacy pustka otwor) a zlodziej wlamywal sie oknem zabitym deskami.

Jakiś ambitny typ był :wink:

Arejaski - porównaj jeszcze w jakiej klasie wytrzymałości są te bloczki (10 lub 15) i sprawdź czy są to równe prostopadłościany czy trapezy.

Pierwek, lakusz - ja mam pieski działające z wyprzedzeniem czasowym - drą japy zanim jeszcze ktoś się zbliży do ogrodzenia, a do kompletu wiecznie obecni w domu sąsiedzi :lol:

Co do Gerdy i byle jakiej siekiery to ciekawy jestem czy dałyby radę ... otwieraczowi do konserw - widziałem kiedyś filmik na którym metalowe, chińskie drzwi otworzyli ruskim otwieraczem do puszek ;-)

Z-core - meble na wymiar dla mnie robił fachowiec z Piekar k. Jelcza tel. 609 034 113 - miał najciekawszą koncepcję projektu, dobrą cenę i wzorowo wykonał pracę, więc go polecam. Warto spytać w różnych miejscach - ja miałem 3 propozycje projektów wg moich wymagań i wybrałem sobie najlepszą.

Do dzisiaj (po roku mieszkania) widzę, że lepiej zaprojektować całości nie dałbym rady.

krzys_i_aga - podbitkę zamawiałem w składzie tartaku na ul. Miłoszyckiej we Wrocławiu - mieli rozsądne ceny, bardzo dobry materiał i załatwili mi nawet 2 listwy gdy potrzebowałem.

Włamanie przez okno dachowe, a jak ten złodziej później wyjdzie z tego domu z łupem w postaci 42" tv (którego nie mam;) ?

Garaż pudło, jest zupełnie odzielony od domu, taras - przecież pisałem że salon jest pilnowany, pozatym alarm już dawno wyje bo poddasze też strzeżone bez opóźnienia ;)

Dzwi wejściowe to bardzo niedoceniany element zabezpieczenia, właśnie ze względu na owe opóźnienie, które nie żadko śięga 30sekund a to dla złodzieja baaardzo dużo czasu!

Przez drzwi to tylko w bloku złodziej się włamuje bo niema innego wyjścia to znaczy wejścia :D a w domku jest wiele ciekawszych miejsc,drzwi to ostateczność.W moim przypadku stolarz wycenił mi dużo drożej,wybrałam w salonie, cala dębowe.

Przez drzwi to tylko w bloku złodziej się włamuje bo niema innego wyjścia to znaczy wejścia :D a w domku jest wiele ciekawszych miejsc,drzwi to ostateczność.W moim przypadku stolarz wycenił mi dużo drożej,wybrałam w salonie, cala dębowe.

Abstrahując od kwestii antywłamaniowych proszę użytkowników drzwi CAL zarówno dębowych jak i sosnowych o opinię czy warto brać. W sośnie ze szczególnym uwzględnieniem podatności na uszkodzenia.

Ewentualnie jakie macie typy na drzwi drewniane w klasie cenowej CALa lub tańsze, a równej klasy jakościowej.

Pozdrav

Grupo,

wiem że było, ale za nic nawet googlami nie mogę znaleźć :/ Poratujcie więc proszę namiarami na tanią wywózkę odpadów budowlanych... Wiadomo - wszystko: gruz, styro, ceramika, płyty k-g, folia...

Na razie znalazłem alfa-eko, z dojazdem do mnie 450 netto na 3dni za 7m3. Znalazłem, bo widziałem ich kontenery na mieście :) Cena za odpady (wszystko poza azbestem i eternitem). W samym wrocławiu mają za 350 netto.

Abstrahując od kwestii antywłamaniowych proszę użytkowników drzwi CAL zarówno dębowych jak i sosnowych o opinię czy warto brać. W sośnie ze szczególnym uwzględnieniem podatności na uszkodzenia.

Ewentualnie jakie macie typy na drzwi drewniane w klasie cenowej CALa lub tańsze, a równej klasy jakościowej.

Pozdrav

ja jestem jak narazie zadowolona (cal sosnowe)

czy mogę się tu poradzić - na jaką bramę waszym zdaniem powinnam się zdecydować?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cd2a57ed47b9fee9.html

albo:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/104d0b25417aca15.html

Bramę nr 1 widziałam w Kiełczowie, wygląda solidnie, brama nr 2 jest proponowana przez wykonawcę, widziałam ją zatem tylko na zdjęciu.

?

na zdjęciach nr 1 lepsza, ale to zdjęcie nr 2 jest jakieś gorsze, więc ja bym bramy na podstawie takich zdjęć w ogóle nie wybierała - to trzeba "na żywo"

taka jest moja opinia