bemark 11.12.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 witam przymierzamy sie do polozenia podlogi tzn parkietu, deski mamy ogrzewanie podlogowe co nam radzicie polozyc? na co zwrocic uwage ? jakies namiary na rozsadne ceny parkietu i parkieciarza moge prosic? Bezapelacyjnie 11-13mm grubość to max. na ogrz. podł. Powyżej 14mm nie macie szans nic ogrzać jeśli chodzi o drewno. Zgłoście się do ComfortPlusa - ja wszystko u nich kupowałem, jestem mega zadowolony. Marcin- 606 638 092 - Dają rabat dla forum. dzieki podjade zobacze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.12.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Końcówka roku jest w tym roku masakryczna dla mnie. U klienci chyba się zarazili jakąś chorbą i nie jest to świńska grypa, a raczej choroba wściekłych krów (to nie obraza moich klientów, a aluzja do paniki sianej przez media i firmy farmaceutyczne) Wszycy coś chcą No i nie mam czasu stać z batem nad wykonawcami. Płot lada moment stanie. Jutro może wlepnę zdjęcia. Sęk w tym, że efektu jeszcze nie będzie, bo dużo gliny z wykopków. Muszę pomierzyć dobrze teren, bo kostkę muszę zamówić bardzo dokładnie. Jeżeli pogoda się utrzyma to po świętach by wchodzili, a kostka niepopularna: żółty Holland. A ja po świętach mam jeszcze... jechać na trzecią rozmowę. Zmieniać pracę mi się zachciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 12.12.2009 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 witam przymierzamy sie do polozenia podlogi tzn parkietu, deski mamy ogrzewanie podlogowe co nam radzicie polozyc? na co zwrocic uwage ? jakies namiary na rozsadne ceny parkietu i parkieciarza moge prosic? Bezapelacyjnie 11-13mm grubość to max. na ogrz. podł. Powyżej 14mm nie macie szans nic ogrzać jeśli chodzi o drewno. Zgłoście się do ComfortPlusa - ja wszystko u nich kupowałem, jestem mega zadowolony. Marcin- 606 638 092 - Dają rabat dla forum. Dlaczego zatem tak znani i uznani producenci podłóg jak Kahrs czy Karelia oferują deski podłogowe dedykowane także na podłogówkę o grubości 16mm i 15mm odpowiednio? Przy tej grubości można już kupić fajną deskę 3 warstwową z wierzchnią warstwą >3mm. Dokładnie - ten temat jeszcze przede mną, ale dobrzy znajomi mają dom od developera - średnio ocieplony - i mają podłogówkę i mają Kahrsa chyba 15mm - montowali na klej, czyli razem około 18mm - i bardzo sobie chwalą - teraz będzie druga zima jak grzeją - i ja mam zamiar zrobić tak samo. Jak się w miarę przyzwoicie ociepli to tak dużo ciepła nie jest potrzebne żeby podłogówka nie wydoliła. Oczywiście wiadomo - czym cieniej - tym lepiej bo mniej strat. U mnie deski 21mm 2 sezon grzewczy,nic się nie dzieje,dodam że mam otwarty dół i dosyc duży salon i naprawdę jest ciepło a podłogówka chodzi na minimum,temp ok 21-22 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.12.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Końcówka roku jest w tym roku masakryczna dla mnie. U klienci chyba się zarazili jakąś chorbą i nie jest to świńska grypa, a raczej choroba wściekłych krów (to nie obraza moich klientów, a aluzja do paniki sianej przez media i firmy farmaceutyczne) Wszycy coś chcą No i nie mam czasu stać z batem nad wykonawcami. Płot lada moment stanie. Jutro może wlepnę zdjęcia. Sęk w tym, że efektu jeszcze nie będzie, bo dużo gliny z wykopków. Muszę pomierzyć dobrze teren, bo kostkę muszę zamówić bardzo dokładnie. Jeżeli pogoda się utrzyma to po świętach by wchodzili, a kostka niepopularna: żółty Holland. A ja po świętach mam jeszcze... jechać na trzecią rozmowę. Zmieniać pracę mi się zachciało gratuluje i powodzenia ja w marcu tez zmieniam prace, z garniturków przeskakauje w dresy, zespół pracowników zamieniam na 1 krzyczącą dziewczynke, bizensowe spotkania na spacerki z wozkiem bede mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 12.12.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Ogrzewanie podłogowe i drewno No Kahrs i inne wielkie firmy sprawdzałem, negocjowałem i kupiłem w ComfortPlusie. Raz - cena, dwa grubość, trzy - obsługa i fachowe doradztwo. No a co do grubości - można położyć wszystko co się chce, ale nie będę nikogo pouczał jaka grubość jest graniczna. Sam ustaliłem dwie szkoły; jedna mówi; do 16mm a druga do 12mm. Szukajcie, czytajcie i na końcu pytajcie sprzedawcę i kupujcie.W moich deskach dwówarstwowych o gr. 10-11mm (Wenge) wstawiony jest pręt, do stabilizacji. Pozostałe rodzaje drewna nie mają tego rozwiązania, ale też u mnie tylko Wenge leży na ogrzewaniu podłogowym. Drewna wierzchniego w tego typu deskach jest około 3m-4mm reszta to "kontra" z innego gatunku. W zasadzie dość oszczędny system, a na dwa cyklinowania ta grubość powinna przy precyzyjnej maszynie wystarczyć. Pamiętajcie drewno to prawie doskonały izolator, więc powyżej 16mm trzeba szukać na siłę sensu kładzenia podłogówki - szkoda kasy - wszystko idzie w styropian, wylewkę lub po prostu w glebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 12.12.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Końcówka roku jest w tym roku masakryczna dla mnie. U klienci chyba się zarazili jakąś chorbą i nie jest to świńska grypa, a raczej choroba wściekłych krów (to nie obraza moich klientów, a aluzja do paniki sianej przez media i firmy farmaceutyczne) Wszycy coś chcą No i nie mam czasu stać z batem nad wykonawcami. Płot lada moment stanie. Jutro może wlepnę zdjęcia. Sęk w tym, że efektu jeszcze nie będzie, bo dużo gliny z wykopków. Muszę pomierzyć dobrze teren, bo kostkę muszę zamówić bardzo dokładnie. Jeżeli pogoda się utrzyma to po świętach by wchodzili, a kostka niepopularna: żółty Holland. A ja po świętach mam jeszcze... jechać na trzecią rozmowę. Zmieniać pracę mi się zachciało gratuluje i powodzenia ja w marcu tez zmieniam prace, z garniturków przeskakauje w dresy, zespół pracowników zamieniam na 1 krzyczącą dziewczynke, bizensowe spotkania na spacerki z wozkiem bede mama I to dopiero misja - trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 12.12.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 anjamen gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.12.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Xena dzieki a jak Twoja kruszynka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 12.12.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 dobrze dobrze, ząbki idą bezsenne noce senne dnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.12.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 dobrze dobrze, ząbki idą bezsenne noce senne dnie.... Smarujesz dziąsełka żeby zmniejszyć ból? Naszej córci smarowaliśmy jakimś żelem dla dzieci (nie pamiętam nazwy) i było o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 13.12.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Ogrzewanie podłogowe i drewno No Kahrs i inne wielkie firmy sprawdzałem, negocjowałem i kupiłem w ComfortPlusie. Raz - cena, dwa grubość, trzy - obsługa i fachowe doradztwo. No a co do grubości - można położyć wszystko co się chce, ale nie będę nikogo pouczał jaka grubość jest graniczna. Sam ustaliłem dwie szkoły; jedna mówi; do 16mm a druga do 12mm. Szukajcie, czytajcie i na końcu pytajcie sprzedawcę i kupujcie. No to tylko jeszcze dodam, że moją 14 czy 15mm (już nie pamiętam) podłogę drewnianą na podłogówkę kupiłem w... ComfortPlusie. Aha - była wybierana taka a nie inna właśnie z uwagi na podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 13.12.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 witajcie mam pytanko kto we Wrocku albo okolicy w rozsądnej cenie układa bruk a przy okazji załatwi dostawe pomoże w projekcie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 13.12.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Grupo droga, pamiętam, że dawno dawno temu ktoś polecał tapicera. Nie możemy już patrzeć na naszą wersalkę, a do końca budowy jeszcze dalekoooooooo... Musimy chyba odnowić poszycie. Dajcie namiar kogoś sprawdzonego i niedrogiego. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.12.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Trabi ja mialam fajnego tapicera z Kurkowej (stare fotele obil mi czarna skora), kurde gdzie ja mam numer poszukam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.12.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 chyba to ale poszukam jeszcze w starym notesie (ale gdzie ja go mam http://maps.google.pl/maps/place?cid=17239493431390193851&q=tapicer+wroc%C5%82aw&gl=pl&hl=pl&cd=18&cad=src:pplink,view:text&ei=DEMlS8DuDdi9_QbK99mSCQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.12.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 ja w marcu tez zmieniam prace, z garniturków przeskakauje w dresy, zespół pracowników zamieniam na 1 krzyczącą dziewczynke, bizensowe spotkania na spacerki z wozkiem bede mama hi, hi, hi ponowne gratulki - teraz w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.12.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 trabi-wrc, ja szukalam kiedys. Podali mi cene za wersalke 200zl plus material, ale nie robilam jeszcze.http://www.arttap.pl/ Anja, a ten Twoj, to jaki cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 14.12.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 trabi-wrc, ja szukalam kiedys. Podali mi cene za wersalke 200zl plus material, ale nie robilam jeszcze. http://www.arttap.pl/ Anja, a ten Twoj, to jaki cenowo? chyba ze 200zł za fotel bral (bez materialu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 15.12.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam jesli ktoś z grupy,a dokładnie budujący się z powiatu trzebnickiego planuje złożyć wniosek o użytkowanie w 2009 w PINB - to ważna informacja: pani Inspektor, która się tym zajmuje, pracuje wyłącznie do 18-tego grudnia i potem do końca roku jej nie ma. Przygotowując papiery, róbcie wszystko zgodnie z ich zestawieniem (numeracja dokumentów - na stronie www dostępne) i dołączajcie kopie. Idzie szybciej . W Trzebnicy wystawiaja zaświadczenie, że nie wnoszą sprzeciwu do użytkowania - dopiero ten dokument jest honorowany w większości banków przy kredycie. We Wrocławiu przybijają pieczątkę po 21 dniach od złożenia z taką adnotacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 15.12.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam jesli ktoś z grupy,a dokładnie budujący się z powiatu trzebnickiego planuje złożyć wniosek o użytkowanie w 2009 w PINB - to ważna informacja: pani Inspektor, która się tym zajmuje, pracuje wyłącznie do 18-tego grudnia i potem do końca roku jej nie ma. Przygotowując papiery, róbcie wszystko zgodnie z ich zestawieniem (numeracja dokumentów - na stronie www dostępne) i dołączajcie kopie. Idzie szybciej . W Trzebnicy wystawiaja zaświadczenie, że nie wnoszą sprzeciwu do użytkowania - dopiero ten dokument jest honorowany w większości banków przy kredycie. We Wrocławiu przybijają pieczątkę po 21 dniach od złożenia z taką adnotacją. Czy słyszałeś o kontrolach na budowach domków prowadzonych orzez NB w Trzebnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts