Evora 06.01.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam, ja trochę z innej beczki może ktoś poleci, zna, podeśle namiar, podsunie pomysł ... Chciałabym polakierować na wysoki połysk drzwi wew., takie zwykłe - Porta, pytałam w dwóch lakierniach i cena mnie zabiła 200- 260 za m2 ... (dwustronne, podwójne lakierowanie + futryny) Nie wiem czy ktoś tez wpadł na taki pomysł lakierowania drzwi, ale myślałam że jest to tańsze i będzie fajnie wyglądać ... drzwi już kupiłam a białe nijak nie pasują do wnętrza, trzeba je polakierować ... Liczę na Wasze wsparcie Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 07.01.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam ponownie, jeśli ktoś ma sprawdzoną acz niedrogą ekipę murarską(okolice Kiełczowa) bardzo proszę o namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.01.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Mebelki i kafelki w Cermax w Jelczu bo najtaniej i sprowadzają czego dusza zapragnie A rzeczywiście - kilka kafelek też tam brałem. I mój kafelkarz się tam w klej zaopatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.01.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 z ciekawosci powiedzcie ile wam wyszlo z CE (parametry , nie cena) U nas EP - 28,08 kWh/m2rok, EK 113,41 kWh/rok. A u mnie jakoś dziwnie EP = 95,9 i EK = 81,3. Tylko co to dokładnie znaczy to skąd ja mam to wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 07.01.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 My kafle kupiliśmy w LeroyM, ale sprowadzali nam jakies hiszpańskie (spodobały sie nam te i żadne inne ) Natomiast kabine prysznicową zamawialismy przez internet i baterie tez. Kafle do drugiej łazienki kupimy byc moze w Max Fliz,ale jeszcze nie jestesmy do konca zdecydowani. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 07.01.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Ja chciałem Berkera kwadrat, bo mam w mieszkaniu, ale ceny mnie zabiły. Ostatecznie jest Kontakt Simon - Classic od p. Łukasza z Instelu. Serdecznie polecam - bardzo dobre ceny! Pozdrav Dzięki za info - rozważam własnie Beckera kwadrat, bo podoba się mojej Żonie. Mi mniej z racji ... Ja dalej stoje przed dylematem która firmę wybrać Elektryk zrobił nam dzis śliczne zestwienie wszystkich punktów i w trzeba chyba zrobic wycene, bo moze ona cos wyjaśni. Z Simona bardzo spodobała nam sie seria Simon 82 (z uwagi na kolorowe ramki), ale cos obawiam sie, ze przez te kolorki pewnie cena bedzie kosmiczna. Czy ktos z Was ma moze takiego Simona (lub inna serie ale tez kolorowa) i orientuje sie o ile drozsze sa takie "kolorowe" serie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.01.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 . Czy ktos z Was ma moze takiego Simona (lub inna serie ale tez kolorowa) i orientuje sie o ile drozsze sa takie "kolorowe" serie? http://www.allegro.pl/search.php?string=Simon+82 W hurtowni z 5-10% taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.01.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 z ciekawosci powiedzcie ile wam wyszlo z CE (parametry , nie cena) U nas EP - 28,08 kWh/m2rok, EK 113,41 kWh/rok. Jak to zrobiliście - macie pompę ciepła, solary i ogniwa elektryczne na dachu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adas82 07.01.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam,na wiosnę chem wystartować z budowa domu Tokio http://www.lipinscy.pl/pl/project/details?id=400&mySubmit=Submit Czy ktoś może mi pomóc w ocenie kosztów budowy stanu surowego oraz kosztów podpiwniczenia, dom będę budować w Ozorzycach koło Wrocławia. Jeżeli ktoś ma jakieś sprawdzone ekipy proszę o kontakt.Pozdrawiam[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 07.01.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 z ciekawosci powiedzcie ile wam wyszlo z CE (parametry , nie cena) U nas EP - 28,08 kWh/m2rok, EK 113,41 kWh/rok. Jak to zrobiliście - macie pompę ciepła, solary i ogniwa elektryczne na dachu ??? Banalnie proste, wystarczy grzać tylko kominkiem, a do cwu mieć solary lub też kominek z płaszczem wodnym. Jedyny mankament to że przy takim zapotrzebowaniu na EK i paleniu drewnem trzeba mieć duuuużo drewna i siły na jego rąbanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.01.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam Mam namiar na tanie i szybkie certyfikaty energetyczne: cena za certyfikat u mnie to 350zł a ja mam namiar od Trocia bodajze za 210zł poproszę o namiar na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.01.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 z ciekawosci powiedzcie ile wam wyszlo z CE (parametry , nie cena) U nas EP - 28,08 kWh/m2rok, EK 113,41 kWh/rok. Jak to zrobiliście - macie pompę ciepła, solary i ogniwa elektryczne na dachu ??? Banalnie proste, wystarczy grzać tylko kominkiem, a do cwu mieć solary lub też kominek z płaszczem wodnym. Jedyny mankament to że przy takim zapotrzebowaniu na EK i paleniu drewnem trzeba mieć duuuużo drewna i siły na jego rąbanie. Też tak na początku myślałem, ale EP = EK x 0,3 (dla drewna), więc EP = 113,41 x 0,3 = 34,02 a nie 28,08. Najlepiej niech wypowie się trabi jak to u niego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 08.01.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 z ciekawosci powiedzcie ile wam wyszlo z CE (parametry , nie cena) U nas EP - 28,08 kWh/m2rok, EK 113,41 kWh/rok. Jak to zrobiliście - macie pompę ciepła, solary i ogniwa elektryczne na dachu ??? Banalnie proste, wystarczy grzać tylko kominkiem, a do cwu mieć solary lub też kominek z płaszczem wodnym. Jedyny mankament to że przy takim zapotrzebowaniu na EK i paleniu drewnem trzeba mieć duuuużo drewna i siły na jego rąbanie. Też tak na początku myślałem, ale EP = EK x 0,3 (dla drewna), więc EP = 113,41 x 0,3 = 34,02 a nie 28,08. Najlepiej niech wypowie się trabi jak to u niego wyszło. jasne że najlepiej jak wypowie się właściciel wyników ale to nie jest tak wpros, ja mam wszystko na prąd i mam EK=75 * 3 =225 a u mnie EP = 206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 08.01.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 . Czy ktos z Was ma moze takiego Simona (lub inna serie ale tez kolorowa) i orientuje sie o ile drozsze sa takie "kolorowe" serie? http://www.allegro.pl/search.php?string=Simon+82 W hurtowni z 5-10% taniej. No popatrz, własnie zostałam cudownie uzdrowiona z pomysłu kupowania czegoś takiego O rany, ale masakra! I to jest koszt samej ramki. W takim razie do zastanowienia zostają: Simon -jakis "zwykły" Ospel - mają ładną serię Gazela metalizowaną (tzn. dla mnie ładną) Ospel - Impresja albo Berker kwadrat (trzeba to będzie porównawczo wycenić, zeby miec obraz całości) TMK bardzo dziękuje za to, ze mnie uswiadomiles Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 08.01.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Megana to dla Ciebie http://megalazienki.pl/img/produkt/6151/750x500,AT10L.jpg jak widzisz nie jest to kabina prysznicowa jak pisałam tylko drzwi do prysznica z podłoga w kaflach Kupilismy w megalazienki.pl (mozna sobie samemu odebrac we W-wiu jesli ktos ma ochote) Pozdrawiam gorąco w te śliczną śniezycę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.01.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 MichAsiek - Wielkie dzięki Wygląda bardzo ładnie - Zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrew23 09.01.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 witam,czy ktoś zna może fachowca albo firmę, która przy użyciu kamery termowizyjnej jest w stanie zinwentaryzować przebieg rur CO w podłodze?Będę wdzięczny za jakiekolwiek namiary.A może ktoś zna sposób na zbadanie przebiegu rur CO w podłodze? Niestety brakuje mi części dokumentacji fotograficznej a chcę się przebić w jednym miejscu przez strop żeby zrobić rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 09.01.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 jak dobrze miec garaz w taka pogode pozdrawiam z zasypanej chatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.01.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 . Czy ktos z Was ma moze takiego Simona (lub inna serie ale tez kolorowa) i orientuje sie o ile drozsze sa takie "kolorowe" serie? http://www.allegro.pl/search.php?string=Simon+82 W hurtowni z 5-10% taniej. No popatrz, własnie zostałam cudownie uzdrowiona z pomysłu kupowania czegoś takiego O rany, ale masakra! I to jest koszt samej ramki. W takim razie do zastanowienia zostają: Simon -jakis "zwykły" Ospel - mają ładną serię Gazela metalizowaną (tzn. dla mnie ładną) Ospel - Impresja albo Berker kwadrat (trzeba to będzie porównawczo wycenić, zeby miec obraz całości) TMK bardzo dziękuje za to, ze mnie uswiadomiles Pozdrawiam Ja mam pstryczki i gniazdka kupione w OBI (kolorowe DUWI produkowane przez Karlik - link: http://www.karlik.pl/trend_kolory.php3 ) oraz w Mrówce w Jelczu (ładne drewnopodobne włączniki ze srebrnymi ramkami - na stronie nie widzę takiej wersji, ale kształt się zgadza - link: http://ospel.pl/?k=1&s_id=45 ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.01.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 bossze czy was tez tak zasypało?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts