Femmee_ 17.01.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A'propos "chodzenia" przy odbiorze - to nie znam nikogo u kogo ktoś przyszedł (pewnie nie ma na to kasy). Czy "darmowy" odbiór też kosztował Was 500 zł (pytam bo w Oławie czepiają się byle pierdoły i tyle kosztuje odbiór) ? O jakich "pierdołach" piszesz ? Bo jeżeli o CE to też Nie - w Oławie "za moich czasów" jeden urzędnik potrafił powiedzieć, że zgłoszenie u niego w pełni wystarcza, a potem przy odbiorze drugi - piętro niżej przyczepiał się, że u niego nie było zgłoszone. Do tego w nadzorze bud. przez 2 tygodnie szukali wszelkich możliwych błędów za które można przyłożyć 500 zł mandatu, a po jego wystawieniu odbiór jest gotowy niemalże od ręki. Zapłaciłem nie tylko ja, więc ostrzegam przed ... żeby nazwać sprawę po imieniu trzeba by nazwać to kradzieżą. A ja tak jeszcze w sprawie tych mandatów. Też będziemy załatwiać sprawy w Oławie i zastanawiam się do czego się zazwyczaj czepiają. Za co można uzyskać mandat i czy po jego opłaceniu trzeba poprawić ,,niedociągnięcia" czy chodzi tylko o sam fakt zapłacenia haraczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.01.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Pomysłowość urzędnicza nie zna granic - już oni znajdą za co - mają na to czas Gdy zapłacisz haracz to wszystko będzie ok, bo to o to chodzi - to taka akcja jak w jednej z kultowych polskich komedii "... to taka akcja, żebyś dał 5 zł ...". Oczywiście możesz poprawić "niedociągnięcia" najlepiej cofając się w czasie o zadaną wartość i robiąc to co urzędas wymyślił. Potrzebna nam ta banda pasożytów i ich "praca" jak wrzód na ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 17.01.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 No to tak jak myślałam. Zresztą miałam już nimi do czynienia i wiem, że niektórzy oławscy urzędnicy nie wiedzą, że epoka PRL-u już się skończyła. Oj nie. Oni wciąż tkwią w przeświadczeniu, że przychodzą do nich petenci, a nie klienci. Brrrrrr. Trudno - nie będzie w tym roku wyprzedażowego turnee po sklepach - trzeba zastosować środki prewencyjne i zacząć zbierać na mandat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 19.01.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Mam prośbę o pomoc w 2 kwestiach: 1. Czy stawka 1300zł dla geodety za powykonawczy operat do odbioru budynku to aktualnie normalna rynkowa cena? 2. Gdzie robiliście szafy wnękowe? - wiadomo tanio i dobrze Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.01.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Mam prośbę o pomoc w 2 kwestiach: 1. Czy stawka 1300zł dla geodety za powykonawczy operat do odbioru budynku to aktualnie normalna rynkowa cena? 2. Gdzie robiliście szafy wnękowe? - wiadomo tanio i dobrze Pzdr, Adam my zaplacilismy 600zł szafy robilam w Twardogorze, TANIO i ladnie, natomiast co do jakosci to tak sobie, porownujac z komandorem, ktorego mialaam wczesniej to marniutko, ale jak chcesz to podziele si enamiarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 19.01.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 my zaplacilismy 600zł Dostałem 2 wyceny - 1300 i 1500 . Ta cena to już z przyłączami, etc? szafy robilam w Twardogorze, TANIO i ladnie, natomiast co do jakosci to tak sobie, porownujac z komandorem, ktorego mialaam wczesniej to marniutko, ale jak chcesz to podziele si enamiarem Jasne - poproszę . Wolałbym oczywiście tanio i dobrze, ale pewnie oczekuję od wykonawców zbyt dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.01.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 my zaplacilismy 600zł Dostałem 2 wyceny - 1300 i 1500 . Ta cena to już z przyłączami, etc? szafy robilam w Twardogorze, TANIO i ladnie, natomiast co do jakosci to tak sobie, porownujac z komandorem, ktorego mialaam wczesniej to marniutko, ale jak chcesz to podziele si enamiarem Jasne - poproszę . Wolałbym oczywiście tanio i dobrze, ale pewnie oczekuję od wykonawców zbyt dużo... tak ze wszystkim, dopytam jeszcze meza bo moze namieszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.01.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 my zaplacilismy 600zł Dostałem 2 wyceny - 1300 i 1500 . Ta cena to już z przyłączami, etc? Także 600zł ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.01.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 my zaplacilismy 600zł Dostałem 2 wyceny - 1300 i 1500 . Ta cena to już z przyłączami, etc? Także 600zł ze wszystkim.ja dałem chyba z 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 19.01.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 ja jak zwykle przepłaciłam - 1200 Szukam faceta od renowacji mebelków, nie żadnych antyków, ot mam sentyment do mebli, którym powyłamano nogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 19.01.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Mam prośbę o pomoc w 2 kwestiach: 1. Czy stawka 1300zł dla geodety za powykonawczy operat do odbioru budynku to aktualnie normalna rynkowa cena? 2. Gdzie robiliście szafy wnękowe? - wiadomo tanio i dobrze Pzdr, Adam ad.1 ja płaciłem 900zł (450zł za budynek +3x150zł za przyłącza), ale z tym geodetą nie współpracowałem wcześniej, a to też ma znaczenie przy cenie. ad.2 sami osobiście w poprzednim mieszkaniu, w domku jeszcze nie mam, brak czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 19.01.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Natalia, nie martw sie ja tez przeplacilam. Chcial 1000zl plus vat, ale stanelo na samym 1000zl.I to geodeta z polecenia. Kolegi znajomy. Kolega niestety przeniosl sie do Krakowa i nie moglam skorzystac z jego uslug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 21.01.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam Czy możecie podzielić się namiarami na dobre i tanie drewno kominkowe zdaje się że teraz jest dobry czas na zakup zapasów na przyszły rok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.01.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam Czy możecie podzielić się namiarami na dobre i tanie drewno kominkowe zdaje się że teraz jest dobry czas na zakup zapasów na przyszły rok pozdrawiam hej Nie wiem, czy to jest tanio, ale jesienią mąż kupował po 160 zł za m3 dębiny. Kontakt: 691790450 - gmina Kąty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 21.01.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Dzięki za odpowiedzi odnośnie geodety - z tą wiedzą negocjacje były znacznie prostsze . Mam jeszcze pytanie jakie drewno polecacie na podbitkę? Wykonawca oferuje mi sosnowe (boazeria?) 11cm szerokości. Przeglądając wątki na forum widziałem, że stosuje się także modrzew, świerk, świerk skandynawski. Co jest godne polecenia? Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 21.01.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Cześć! Taki szybki wsad w postaci pytania: Czy możecie polecić jakiś rozsądny cenowo i w miarę najlepszy salon okien we Wrocławiu? Może słyszeliście o jakiś zimowych promocjach? Zaczynam dach robić, więc jak dobrze pójdzie, z początkiem marca chcielibyśmy zamykać SSZ... Z góry dziękujemy za wszelkie sugestie... P.S> Przypominam się z tematem stempli i tarcicy poszalunkowej.... Jeżeli ktoś szuka na szybko, mam tego sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.01.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Co do okien, polecam Lakbud, bo mam od nich okna i jestem zadowolona. Poszukuję natomiast rozzsądnego cenowo magika od szaf do zabudowy typu Komandor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 22.01.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Co do okien, polecam Lakbud, bo mam od nich okna i jestem zadowolona. Poszukuję natomiast rozzsądnego cenowo magika od szaf do zabudowy typu Komandor. Oni chyba tylko Jezierskiego mają, którego wycenili mi w grudniu, delikatnie mówiąc, niepromocyjnie Ale dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.01.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Ja zamówiłam plastikowe okna do mieszkania na Długosza w sklepie KRYSTEX - fajne okna w baaardzo korzystnej cenie, ale nie zależało mi na bajerach, wzięłam białe 6 komorowe, zimą mają promocję - jak bierzesz 5 okien, to masz parapety gratis. Ja w sumie za 5 okien ( jedno jest balkonowe) zapłacę 3900 zł z parapetami, po cenach budowy domu - jak dla mnie za darmo No i najważniejsze - robią w tydzień, u innych czekałabym 3 tygodnie Pozdr... Halszka - też się cieszę jak stare buzie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 22.01.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Dzięki! Już do nich piszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts