Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Hej,

Zacząłem trochę badać temat i... okazuje się, że wcale ta kupa nie jest taka silna ;-)

Ponoć na auto wchodzą 2 szamba, więc to liczba do optymalizacji kosztów transportu.

Dla firm z okolic Wrocławia większe ma znaczenie gdzie mieszkamy, tj. z której części Wrocławia. My się budujemy na południu. Być może dla firm radomskich to nie będzie miało żadnego znaczenia...

Takie są np ceny w jednej z wrocławskich firm:

Szambo betonowe z płytą 6m3 cena 1600 pln netto

10 m3 cena 3000 pln netto

+transport 250 pln netto/szt

+komin 50 cm 100 pln netto/szt

+dekiel betonowy 50 pln netto/szt

+wł.zeliwny 200 pln netto/szt

+ pł.najazdowa 200 pln netto/szt

Chyba jednak lepiej ciągnąć to samemu, tj. zebrać się w dwa szamba na duże auto i zamówić w Radomiu.

Zwłaszcza ta goła cena szamba 10m3 mnie zastanowiła. Na większości stron "radomskich" to ok. 2100 netto...

To jak, jest ktoś z południa Wrocławia na tzw. "drugiego"?

Cześć,

Poczytałem trochę wczoraj o szambach i znalazłem firmę WAF-POL

http://www.waf-pol.go3.pl/oferta.php

10m3 jednoczęściowe kosztuje u nich 2200 netto

Firma ma swój oddział w Długołęce.

Generalnie nie trafiłem na złą opinię o tej firmie, więc może warto dowiedzieć się czegoś więcej.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

Poczytałem trochę wczoraj o szambach i znalazłem firmę WAF-POL

http://www.waf-pol.go3.pl/oferta.php

10m3 jednoczęściowe kosztuje u nich 2200 netto

Firma ma swój oddział w Długołęce.

Generalnie nie trafiłem na złą opinię o tej firmie, więc może warto dowiedzieć się czegoś więcej.

Hehe - ale główna siedziba to okolice Radomia. Coś tam musi być specyficznego.

A tak na poważnie - jeżeli w Długołęcę będą mieli takie same ceny + lokalny dojazd, to już chyba macie co potrzeba.

My z zachodu Wrocka - jakby co do tego szamba.

700zeta na 2 to już coś :wink:

Szanowna grupo.

Poszukuje dobrych posadzkarzy. Poproszę o namiary - sprawa pilna.

I pytanie:

Będą tynki gipsowe "zdobyte" za 24zeta z materiałem zacierane maszynowo - drogo ? tanio ? czy średnio ?

Ryska tyn gipsowy za 24zł/m2 to cena z najwyższej półki :wink: Jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej zapraszam na pw :D

Ta firma sprzedająca szamba z Długołęki to pod samym nosem ale chyba od niedawna. Zamówienia z radomskiego dały do myślenia. Szkoda, że nie znam inwestora, który skorzystał z oferty.

Swoją drogą zamawianie takich szamb świadczy tylko o zacofaniu gminy Długołęka. Kanalizacja w dalszym ciągu na terenie tej gminy to luksus :D

Witam, troszkę Was podczytuję nt tych szamb.

Ostatnio oglądałam dom w Stanowicach k Oławy i właściciel tego domu ma szambo z jednej z radomskich firm. Z jego rozmowy wywnioskowałam,że jest zadowolony i z ceny i jakości.

Mogę się z tym Panem skontaktować o ewentualne namiary na firmę.

Sama z resztą za jakiś czas też będę potrzebowała takich informacji.

Witam

Planuje wymiane okien w domu jedno rodziinym. Zdecydowałem się chyba na okna Jezierski. Wg strony internetowej producenta we Wrocławiu są dwa sklepy gdzie te okna moge kupic.

miejscowość: Wroclaw

nazwa: Salon Firmowy

ulica: ul. Brucknera 25-43

telefon: +48 71 325 20 93

e-mail: [email protected]

miejscowość: Wroclaw

nazwa: Salon Firmowy

ulica: ul. Robotnicza 8

telefon: +48 71 359 07 17

e-mail: [email protected]

Czy ktoś brał może od nich okna? Jak z ekipami co u nic pracują. Znają się na rzeczy?

XX wystarczy poszukać firmę z okolic Wrocławia i będzie taniej. Zobaczyć jakość wykonanych tynków na budowie. Porozmawiać z tym inwestorem o wykonawcy. Podjąć decyzję i podpisać umowę :wink: Bez problemu można kupić teraz Knaufa MP75 za 18zł brutto. Szukając knaufa ze zbliżającym się końcem terminu ważności ceny są wręcz powalające.

24zł nawet +VAT lub nawet brutto to tylko większy zarobek wykonawcy na m2. Standardowo na domek do 180m potrzeba "gruntu" za ok. 500zł a w takiej samej kwocie zamykają się koszty profili. Z worka wychodzą 3m2 a więc 6zł za metr.

Chciałbym zarabiać 18zł za położenie metra2 tynku gipsowego :D Żaden deweloper nie płaci więcej jak 10zł za m2 a są takie ekipy, które kładą tynk za 7zł

Strasznie mnie ciekawi, ilu ludzi pisze a ile osób "nas" tylko czyta.

Kilka razy spotkałem osoby, które doskonale znają nasze nicki i śledzą nasze losy - choć sami nie są nawet zalogowani.

Myślę, że jest sporo takich osób. Sam śledzę ten wątek od około 2 lat. Rozpoczęta budowa zmotywowała mnie do pierwszych aktywności na forum:)

Daro_K napisał:

Strasznie mnie ciekawi, ilu ludzi pisze a ile osób "nas" tylko czyta.

Kilka razy spotkałem osoby, które doskonale znają nasze nicki i śledzą nasze losy - choć sami nie są nawet zalogowani.

Myślę, że jest sporo takich osób. Sam śledzę ten wątek od około 2 lat. Rozpoczęta budowa zmotywowała mnie do pierwszych aktywności na forum:)

Zgadzam się z fjuczer. Ja również czytałam forum ponad 2 lata, zanim zdecydowałam się zarejestrować, a zmobilizowała mnie do tego planowana budowa. Choć nadal raczej czytam, ale myślę, że zacznę udzielać się w momencie wbicia pierwszej łopaty:) co mam nadzieję, nastąpi już niebawem.