wojgoc 20.03.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 przytnij 3-4 pustaki porotherm na 25 cmdaj na zaprawe i podeprzyj deską i stemplami - rozbierz jak już będą miel tynkowac otwór na drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 20.03.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Powtórzę prośbę...czy ma ktroś na zbyciu dosłownie 3 "płaty" styroduru? Potrzebuję na cito I jeszcze jedno...może ktoś wymyśli coś sensownego. Dopiero wczoraj zauważyliśmy, że mamy za wysoki otwór na drzwi zewn. w projekcie przewidziane są z górnym świetlikiem. Chcemy drzwi standardowe no i teraz jest proble...w jaki sposób obniżyć otwór, o 25cm. Dom mamy z porotermu 44...może ktoś ma jakiś pomysł. Za tydzień wchodzą tynki więc mamy mało czasu. Ja też tak miałem i zrobiłem prawie tak jak pisze wojgoc. Kupiłem nadproża porothermowe, wkułem po kilka cm po każdej stronie i obsadziłem na zaprawie. Na to w przestrzeń pomiędzy nadprożami na zaprawie przycięte pustaki. Polecam - tanio i solidnie Przy okazji polecam drzwi zewnętrzne Art-Tom - drewniane. Dla grupy jest obniżona cena. Jakość obsługi i sam wyrób bez zastrzeżeń. http://www.drzwizewnetrzne.com Osoba kontaktowa: Tomasz Świtajło - właściciel, z którym ustalałem specjalne warunki dla grupy. Pozdrav[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 20.03.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Powtórzę prośbę...czy ma ktroś na zbyciu dosłownie 3 "płaty" styroduru? Potrzebuję na cito I jeszcze jedno...może ktoś wymyśli coś sensownego. Dopiero wczoraj zauważyliśmy, że mamy za wysoki otwór na drzwi zewn. w projekcie przewidziane są z górnym świetlikiem. Chcemy drzwi standardowe no i teraz jest proble...w jaki sposób obniżyć otwór, o 25cm. Dom mamy z porotermu 44...może ktoś ma jakiś pomysł. Za tydzień wchodzą tynki więc mamy mało czasu. mozesz spróbować lekkimi materiałami typu działówka keramzytu uzupełniona styropianem - 10cm działówka + 22 cm styropianu+ 10 cm działówka. Masz pewność, że nie będzie ciężkie, a z drugiej strony będzie ciepłe. trzeba jedynie pomyśleć o solidnej podporze ( na niej będą osadzane drzwi) - może wkuć się w poro i dać nadproże na płask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 21.03.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Powtórzę prośbę...czy ma ktroś na zbyciu dosłownie 3 "płaty" styroduru? Potrzebuję na cito I jeszcze jedno...może ktoś wymyśli coś sensownego. Dopiero wczoraj zauważyliśmy, że mamy za wysoki otwór na drzwi zewn. w projekcie przewidziane są z górnym świetlikiem. Chcemy drzwi standardowe no i teraz jest proble...w jaki sposób obniżyć otwór, o 25cm. Dom mamy z porotermu 44...może ktoś ma jakiś pomysł. Za tydzień wchodzą tynki więc mamy mało czasu. Ja też tak miałem i zrobiłem prawie tak jak pisze wojgoc. Kupiłem nadproża porothermowe, wkułem po kilka cm po każdej stronie i obsadziłem na zaprawie. Na to w przestrzeń pomiędzy nadprożami na zaprawie przycięte pustaki. Polecam - tanio i solidnie Przy okazji polecam drzwi zewnętrzne Art-Tom - drewniane. Dla grupy jest obniżona cena. Jakość obsługi i sam wyrób bez zastrzeżeń. http://www.drzwizewnetrzne.com Osoba kontaktowa: Tomasz Świtajło - właściciel, z którym ustalałem specjalne warunki dla grupy. Pozdrav[/url] Serdeczne dzięki wszystki za rady Co do drzwi to też biorę z firmy Art-Tom. Mam upatrzone 2 modele. Na jaki rabat mogę liczyć od ceny wyjściowej? Frankai Dzięki za namiar na parkieciarza. Widziałam się z nim na targach. Bierzemy od niego wszystkie parkiety no i oczywiście montaż. Ceny mamy już ustalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandakt 21.03.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 WitamSprawdzalam program targow budowlanych i faktycznie lipa ale w hali IASE jest festiwal wnetrz - moze kogos zainteresuje - http://www.festiwalwnetrz.com.pl/ Wejscie 5 zl. Moze tam znajdziecie cos ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 21.03.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 witam, czy ktoś z Was jest może szczęśliwym (?) użytkownikiem okien firmy Empol na profilach Schuco (najlepiej Si82)? Byłbym wdzięczny za opinie na temat samych okien, jak i firm monterskich - których przedstawicieli unikać, a którym mozna zlecić montaż typowych okien? pozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 21.03.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Nie mam okien od nich, ale zbieram teraz wyceny. Przez ostatnie dnie siedziałam w necie i o Empolu niestety same złe opinie znalazłam, masakra. Koleżanka moja jak szukała okien, była w empolu i już na wstępie im podziękowała za obsługę. Wzięła z firmy finestra.bau też na profilu schuco i taniej było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 21.03.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 witam, czy ktoś z Was jest może szczęśliwym (?) użytkownikiem okien firmy Empol na profilach Schuco (najlepiej Si82)? Byłbym wdzięczny za opinie na temat samych okien, jak i firm monterskich - których przedstawicieli unikać, a którym mozna zlecić montaż typowych okien? pozdrawiam Adam Z tego co pamiętam to Ellaj ma okna z Empolu. Ja też robiłam u nich wycenę i wyszło sporo. W definicji okna zamówiłam w Budwarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 21.03.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Powtórzę prośbę...czy ma ktroś na zbyciu dosłownie 3 "płaty" styroduru? Potrzebuję na cito I jeszcze jedno...może ktoś wymyśli coś sensownego. Dopiero wczoraj zauważyliśmy, że mamy za wysoki otwór na drzwi zewn. w projekcie przewidziane są z górnym świetlikiem. Chcemy drzwi standardowe no i teraz jest proble...w jaki sposób obniżyć otwór, o 25cm. Dom mamy z porotermu 44...może ktoś ma jakiś pomysł. Za tydzień wchodzą tynki więc mamy mało czasu. Ja też tak miałem i zrobiłem prawie tak jak pisze wojgoc. Kupiłem nadproża porothermowe, wkułem po kilka cm po każdej stronie i obsadziłem na zaprawie. Na to w przestrzeń pomiędzy nadprożami na zaprawie przycięte pustaki. Polecam - tanio i solidnie Przy okazji polecam drzwi zewnętrzne Art-Tom - drewniane. Dla grupy jest obniżona cena. Jakość obsługi i sam wyrób bez zastrzeżeń. http://www.drzwizewnetrzne.com Osoba kontaktowa: Tomasz Świtajło - właściciel, z którym ustalałem specjalne warunki dla grupy. Pozdrav[/url] Serdeczne dzięki wszystki za rady Co do drzwi to też biorę z firmy Art-Tom. Mam upatrzone 2 modele. Na jaki rabat mogę liczyć od ceny wyjściowej? Frankai Dzięki za namiar na parkieciarza. Widziałam się z nim na targach. Bierzemy od niego wszystkie parkiety no i oczywiście montaż. Ceny mamy już ustalone. Nie umawiałem się na jakiś rabat o określonej wysokości, ale sama oceń: drzwi Dz12/68 dębowe - cena cennikowa 4100 zamki w systemie jednego klucza 200 klamka 171 PLN blokada antywyważeniowa (nie wiem ile) montaż - ok. 200 PLN Całość cennikowo ok. 4700, po negocjacjach komplet za 4000. Dzwoniąc do p. Tomka Świtajły 602754195 powołaj się na Michała z forum i na "Grupę Wrocławską". Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 21.03.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Nie mam okien od nich, ale zbieram teraz wyceny. Przez ostatnie dnie siedziałam w necie i o Empolu niestety same złe opinie znalazłam, masakra. Koleżanka moja jak szukała okien, była w empolu i już na wstępie im podziękowała za obsługę. Kiepskie opinie też czytałem, stąd moje pytanie o ewentualnych zadowolonych (w tym zadowolonych z montażu, bo to też znaczny % sukcesu). Jeśli chodzi o obsługę, to byłem na Gorlickiej i nie mogę narzekać na jej (znaczy się, obsługi, a nie ul. Gorlickiej) poziom, ale mam dylemat, czy tę firmę trakować poważnie. Z ewentualnych ostrzeżeń - sąsiad przestrzegał mnie wczoraj przed firmą oferującą okna Oknoplastu w okolicah pl. Bema. Z okien jest w miarę zadowolony, ale o obiecane regulacje wstawionych okien się nie doprosił. A może ktoś kupował Jezierskiego na Brucknera lub MS na Nowodworskiej i ma jakieś opinie o ich montażu i obsłudze POsprzedażnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 21.03.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 trabi-wroc no to spory rabat. Ja będę we własnym zakresie kupować klamkę, a reszta też będzie od nich no i oczywiście montaż. Ja rozmiawiałam z szefem bo mogę do niego przyjechać z mężem tylko w sobotę. Nie ma dla niego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 21.03.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 witam, czy ktoś z Was jest może szczęśliwym (?) użytkownikiem okien firmy Empol na profilach Schuco (najlepiej Si82)? Byłbym wdzięczny za opinie na temat samych okien, jak i firm monterskich - których przedstawicieli unikać, a którym mozna zlecić montaż typowych okien? pozdrawiam Adam My mamy okna z empolu, ale na profilu CT 70. Nie kupowałem ich bezpośrednio, ale przez firmę ROMIS z Dzierżoniowa (Piotr Mihilewicz) miałem tylko jeden kłopot z oknem tarasowym, który został szybko załatwiony. Oprócz tego brałem od nich bramę Normstahl. Okna wygrały cenowo w porównaniu z Drutexem Iglo na które była dobra cena. Bramy i napędu (Beninca) taniej nie znalazłem. Od czasu okien minęło już półtora roku, ale zadzwonić można. Pozdrav Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 21.03.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 trabi-wroc no to spory rabat. Ja będę we własnym zakresie kupować klamkę, a reszta też będzie od nich no i oczywiście montaż. Ja rozmiawiałam z szefem bo mogę do niego przyjechać z mężem tylko w sobotę. Nie ma dla niego problemu. Pan Tomek to właśnie jeden z właścicieli. Wiem, że mieszka na terenie firmy, więc może właśnie z nim rozmawiałaś. To w takim razie powołaj się na moje z nim ustalenia dot. upustów dla forum i po sprawie. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 21.03.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Dzieki A jeśli nie deska barlinecka to jaka inna podłoga (nie kafle) na podłogówkę? Może finishparkiet ? sami planujemy za czas jakiś taką podłogę, widzieliśmy u znajomych i są bardzo zadowoleni. http://www.prawdziwyparkiet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 21.03.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Dzieki A jeśli nie deska barlinecka to jaka inna podłoga (nie kafle) na podłogówkę? Może finishparkiet ? sami planujemy za czas jakiś taką podłogę, widzieliśmy u znajomych i są bardzo zadowoleni. http://www.prawdziwyparkiet.pl Lakusz, jeśli się zdecydujecie to daj znać. Mam stolarza, który to sprzedaje i układa i mam u niego dobre ceny. Może się przyda. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.03.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 czy ktoś z Was jest może szczęśliwym (?) użytkownikiem okien firmy Empol na profilach Schuco (najlepiej Si82)? Byłbym wdzięczny za opinie na temat samych okien, jak i firm monterskich - których przedstawicieli unikać, a którym mozna zlecić montaż typowych okien?Hej Ja mam okna z Empolu ale jeszcze na aluplaście. Uczucia mam mieszane. Brałem u nich wszystko: - okna - rolety + moskitiery - bramę garażową roletową. Spostrzeżenia - okna ok - wszystko działa od ponad dwóch lat. Rolety - ok - same rolety bez zastrzeżeń, ale zastrzeżenia do montażu i/lub wykonania. Mam rolety nakładane na mur. I niestety prowadnice nie dotykają ram okiennych więc mam szpary. Póki co wypełnione trochę pianką, ale muszę coś z tym zrobić bo szpeci. Moskitiery - początkowo się lekko zacinały, teraz są ok. Teraz widziałem że mają nowy typ moskitier z lepszym mocowaniem przy rozłożeniu. Zamawiałem na Gorlickiej. Kontakt miły ale jak coś więcej potrzeba to trzeba dzwonić, dzwonić, dzwonić bo mają masę klientów i potrafią zapomnieć o sprawie. Jak coś się działo z oknami, coś trzeba było podregulować - technik przyjeżdżał. Pozdr, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 22.03.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam Planuje wymiane okien w domu jedno rodziinym. Zdecydowałem się chyba na okna Jezierski. Wg strony internetowej producenta we Wrocławiu są dwa sklepy gdzie te okna moge kupic. miejscowość: Wroclaw nazwa: Salon Firmowy ulica: ul. Brucknera 25-43 telefon: +48 71 325 20 93 e-mail: [email protected] miejscowość: Wroclaw nazwa: Salon Firmowy ulica: ul. Robotnicza 8 telefon: +48 71 359 07 17 e-mail: [email protected] Czy ktoś brał może od nich okna? Jak z ekipami co u nic pracują. Znają się na rzeczy? A może ktoś kupował Jezierskiego na Brucknera lub MS na Nowodworskiej i ma jakieś opinie o ich montażu i obsłudze POsprzedażnej? Ja mam okna i rolety z Lakbudu - właśnie Jezierskiego. Okna wybrałem po długiej lekturze forum, gdzie z plastików polecano właśnie Jezierskiego - mi udało się załapać na promocję na pakiet 3 szybowy (k=0,7). Ze współpracy z firmą jestem zadowolony - a co ważne także obsługa posprzedażna i serwis są bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 22.03.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Powtórzę prośbę...czy ma ktroś na zbyciu dosłownie 3 "płaty" styroduru? Potrzebuję na cito I jeszcze jedno...może ktoś wymyśli coś sensownego. Dopiero wczoraj zauważyliśmy, że mamy za wysoki otwór na drzwi zewn. w projekcie przewidziane są z górnym świetlikiem. Chcemy drzwi standardowe no i teraz jest proble...w jaki sposób obniżyć otwór, o 25cm. Dom mamy z porotermu 44...może ktoś ma jakiś pomysł. Za tydzień wchodzą tynki więc mamy mało czasu. Wstaw kawał styropianu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 22.03.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Możecie polecić jakiegoś dobrego/rozsądnego cenowo szklarza we Wrocławiu? Chodzi mi o zrobienie ze szkła miejsca w kuchni pomiędzy szafkami a blatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 22.03.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Odkupie GARAZ BLASZANY PILNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts