Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witam :-)

To jeżeli już plany nowych domów kiełkują - to może ktoś chce być moim sąsiadem :-) ?

Są dwie działki obok nas do sprzedania - naprzeciwko siebie - po dwóch stronach drogi gminnej, oświetlenie , media (gaz, woda, prąd) w drodze. :-)

5 właśnie robiona (do 11.2010 ma być gotowa), obwodnica północna do Żmigrodzkiej też do końca roku, jak nie wcześniej.

Do Marino jadę teraz rano (7.15)- ok. 10- max 15 min. Na Dominikański- o tej samej porze - ok. 30-40min. max.

Szukam fajnych sasiadów :-). Która reflektuje ;-). Jeden z rolników, sprzedający działkę obok mnie - dał pierwszeństwo pierwokupu naszym znajomym - tzn. nigdzie jeszcze działka nie jest upubliczniona :-).

Mnie też mocno denerwuje to nowe forum.... nie powiem jak bardzo....

Witajcie. Może się przedstawię mam na imię Tomek pochodzę z Wrocławia . Wraz z dziewczyną planujemy kompleksowy remont starego domu, hydraulika elektryka glazura, ogrzewanie , dom jest już ocieplony ma nowy dach. I tu do was prośba czy możecie polecić jakieś ekipy, firmy budowlane . Nie ukrywam ze będzie to inwestycja naszego życia nie chcę żeby była to droga przez mękę . Szukamy kogoś sprawdzonego kogoś kto zrobi kosztorys projekt ... .Proszę podzielcie się waszymi doświadczeniami 8) Pozdrawiam Tomek

Pomyszkuj po moim dzienniku, kończę dom, więc nazbierało się trochę kontaktów. Jak masz pytania to pisz do mnie bezpośrednio.

ja tez stracilam ochote zeby sie w ogole tu udzielac

masakra i na dodatek wlecze sie przeokrutnie

no ale pili mnie wiec zapytam jeszcze raz

- ile teraz kosztuje 1m2 ściany z bk 36 (robocizna z materiałem)

- ile teraz kosztuje 1m2 dachu (więźba, ołatowanie, folia, dachówka, rynny) - robocizna.

- ile kosztuje robocizna 1m2 płytek na elewacji (opaska) - dostalam dzisiaj wycene za robocizne 65zl

Jola moze jakas grupazakupujacadzialki?:)

Dach z pełnym deskowaniem, dach. ceramiczna, rynny - komplet 55/m2; bez deskowania 50/m2 , ekipa ok, ale trudna w rozliczaniu - z reguły ceny 65-75 m2,

Na murarkę dla tych ze wschodu Wrocławia mogę polecić Sylwka - 510 528 383, robi też tynki, ociepla poddasza (moim skromnym zdaniem - mucha nie siada)

Na wylewki - Rafał Lipec - 693 -75 607 w 2 dni zroblili mi 330 m2 wylewki,a co najważniejsze równiutko, posprzątali i duperelami głowy nie zawracali (sami zorganizowali siatki, taśmy , plastyfikator, tylko piasek lepiej sobie samemu organizować,bo człowiek przez nich polecany robi "złote interesy"

Mam pytanie ile kosztuje orientacyjnie instalacja anteny satelitarnej (wraz z Anteną) wraz z masztem i dwoma antenami naziemnymi, podłączeniem i ustawieniem wszystkiego? Kable mam już rozprowadzone. Będę miał Cyfrę +, wiec waham się czy jest w ogóle sens dawać dodatkowe anteny. Zależy mi jednak na Polsacie - wiadomo, F1 ;).

Tu masz namiar na czlowieka ktory robi to za rozsadne pieniadze. tel. 605143121

Witam :-)

Jeden z rolników, sprzedający działkę obok mnie - dał pierwszeństwo pierwokupu naszym znajomym - tzn. nigdzie jeszcze działka nie jest upubliczniona :-).

Mnie też mocno denerwuje to nowe forum.... nie powiem jak bardzo....

Dabell, a jakie duże te działki i po ile? Napisałabym PW, ale w nowym ulepszonym FM okazuje się to awykonalne... :/

co na podłogę

pytanie laika

dom niepodpiwniczony czyli zimna podłoga

nie mam za dużo miejsca na izolację (styropian) - co byście mi polecili by maksymalnie ocieplić? poza oczywiście ogrzewaniem podłogowym bo tam gdzie nie mam w planie desek tak właśnie robię, ale zależy mi na dobrej izolacji w pozostałej części (ciepłolubna i oszczędna rodzina) ;-)

dabell - moze pochwalisz sie skad masz schody- widzialem w dzienniku - chcialem napisac na priva, ale sie nie udalo - zreszta jak wiele innych rzeczy na nowej odslonie forum

pozdr

PiJaki

Schody - p. Jarosław Czarnota http://www.stolmar.com - bardzo polecam. Nie jest tani, ale perfekcyjny.

A propos działek - obok mnie jest 1000m2 (chcą 250zł/m2 - trochę dużo ale działka bardzo fajna wjazd od zachodu - na pierwszych zdjęciach dziennika ją widać - przylega do mojej przez droge wewnątrzną ..., działka prostokąt ok. 40*25-dłuższym bokiem przylegający do drogi gminnej), po drugiej stronie działka w formie wielokata (terapez nierównoramienny, chyba trochę wieksza niż 1000m, cena też ok. 250tys, wjazd od południa).