dekar 21.04.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Dzięki za namiary na pewno z nich skorzystam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.04.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 czy ktos ma namiar na porządnego brukarza, z głową na karku i umiejącym doradzic jak fajnie ulozyc kostkę?z góry dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.04.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 No i teraz pytanko jeszcze z innej beczki. Czy ktoś z Was ma filtr osmotyczny - tak zwana odwrócona osmoza? Skąd brany? Chcesz ten filtr do akwarium, czy do wody pitnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.04.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Cytat Napisał SUSPENSER Zobacz post Jeśli szukacie taniej hurtowni z artykułami hydraulicznymi we Wrocławiu to polecam P.Plast na Robotniczej 72 ( następny zjazd od centrum za Centrozłomem ). Kupiłem tam kiedyś wkłady piankowe 10" do centralnego filtra wody po 3,21 zł/szt oraz sznurkowe po 3,66 zł/szt (do wody z hydroforu, którą poza podlewaniem myję latem auto). Ostatnio z wodociągu u mnie leci taki syf, że nowy wkład zapaprał się w ciągu tygodnia (normalnie wymieniam co około 2-3 miesiące, więc kupuję od razu po kilka szt co wystarcza na rok). Widziałem, że mają spory asortyment rur, armatury, a nawet kolektory próżniowe (solary). Witaj Jolu Hmm tak mnie jeszcze nikt nie nazywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 21.04.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 może chciał się zapytać czy zastał Jolkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.04.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 To chyba jednak było do mnie. Pozdrawiam Beatkę i cała grupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.04.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Nie pamiętam kiedy było robione przyłącze, ale zdjęcia instalacji są z 2003 roku, więc już 7 lat leży i nie wyglądał mi na "zmęczonego". W rurę - i to wzmocnioną - włożyłem tylko kable idące pod planowanym wjazdem. Ja up... bym go przy budynku zmufował i wymienił , później będzie tylko gorzej, ale zrobisz jak uważasz wszak też po Elektrze jesteś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.04.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Swoją drogą sam jutro zagrzebię YDYżo , ale będzie to tylko tymczasowe zasilanie do przyczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.04.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Ja up... bym go przy budynku zmufował i wymienił , później będzie tylko gorzej, ale zrobisz jak uważasz wszak też po Elektrze jesteś... Ja po elektronice jestem to po pierwsze. Po drugie - tutaj raczej jest kwestia praktyczna. Rodzony ojciec mi takie przyłącze zrobił Sam nie wiem czemu tak. Pewnie bagatelizował kwestie typu kabla, nauczony za komuny, że kładło się to, co akurat było pod ręką. Szczerze mówiąc nie wiem jak sprawują się te kable, które kiedyś się zakopywało. Muszę zapytać. A to mufowanie to jak się robi? Skręca, skręca i lutuje, zaprasowuje się w jakiejś rurce? Trochę głupio byłoby kolejny raz odkopywać, ale lepiej odkopać teraz, niż potem rozbierać kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.04.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Patrzę jeszcze na pstryczki, bo do łazienki i wiatrołapu musimy dobrać inną serię, niż wstępnie wybrana przez żonę - Quattro Elektroplast Nasielsk. Ona ma tylko podstawowe elementy, a potrzebujemy wyłącznik z czujnikiem ruchu. Wpadłem na reklamówkę Legranda "All in one". Kurcze - aż korci mnie by sprawdzić, czy wymaga okablowania strukturalnego, czy może już radiówka. Tylko po co sprawdzać skoro będzie drogie jak diabli? Już ceny wyłączników do rolet i regulatorów do podłogówki, kiedyś mnie powaliły. W drugim domu jednak trzeba będzie od razu wszystko zaprojektować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.04.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 frankai,byłem na stronie Legranda i nie znalazłem nic o "All in one" - masz jakis link do tych informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 22.04.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Hmm tak mnie jeszcze nikt nie nazywał witam sory pogubilam sie w tym nowym forum nie wiem jak u Was ale mam problemy z wejsciem na forum nie moge wysylac prywatnych wiadomosci dlaczego? p.s pisalam do Joli z melisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 22.04.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 To chyba jednak było do mnie. Pozdrawiam Beatkę i cała grupę. witaj Jolu oczywiscie to bylo do Ciebie pozdrawiam jeszcze raz cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 22.04.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 pogubilam sie w tym nowym forum nie wiem jak u Was ale mam problemy z wejsciem na forum nie moge wysylac prywatnych wiadomosci dlaczego? Jest mniejszy limit na pocztę, skasuj w skrzynce odbiorczej, nadawczej i zapisane. Ewentualnie najpierw wyeksportuj je sobie do pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 22.04.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 witaj Jolu oczywiscie to bylo do Ciebie pozdrawiam jeszcze raz cieplutko dzieki za odpowiedz na ciebie zawszw mozna liczyc a tak przy okazji jak sprawuja sie wasze panele egger orzech sienna /wydaje sie ze wy takie macie/ moj syn takie wybral a mamie zostaje sprzatanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.04.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Trzeba zakupić AGD a kasy już brakuje :/ Na AGD to najlepszy patent - raty 0%. Wszystko tak mam i spokojnie miesiąc po miesiącu spłacam. I tak prawie do Euro2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.04.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Chcesz ten filtr do akwarium, czy do wody pitnej ? Akwarium na razie nie planuję Więc do wody pitnej, żelazka, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 22.04.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 A to mufowanie to jak się robi? Skręca, skręca i lutuje, zaprasowuje się w jakiejś rurce? Trochę głupio byłoby kolejny raz odkopywać, ale lepiej odkopać teraz, niż potem rozbierać kostkę. Są gotowe mufki do każdego przekroju. Zaciska się je na przewodach. Można też lutować, choć (nie wiedzieć dlaczego) nie polecane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.04.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 frankai, byłem na stronie Legranda i nie znalazłem nic o "All in one" - masz jakis link do tych informacji? Przepraszam - pomyłka w nazwie. Prawidłowa to "In one by Legrand" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.04.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Na AGD to najlepszy patent - raty 0%. Wszystko tak mam i spokojnie miesiąc po miesiącu spłacam. I tak prawie do Euro2012 Nie, nie, nie. Po pierwsze - w umowach kredytowych są zabezpieczenia przed tym, żeby zaciągać kolejne. Nie chcę, żeby bank się przyczepił i zmienił mi marżę. Mam 0.8% w PLN W maju rata mi spadnie. W końcu złamano histerezę na WIBOR 3M Tak podejrzewam, że mój bank pewnie też maczał w tym palce, żeby utrzymać WIBORa w poprzednich miesiącach tuż nad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts