Frankai 22.04.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Są gotowe mufki do każdego przekroju. Zaciska się je na przewodach. Można też lutować, choć (nie wiedzieć dlaczego) nie polecane. Lutowanie jest kłopotliwe. Trudno jest określić czy lut jest OK czy nie, a z czasem jakość połączenia może ulegać degradacji (zimne luty). Skręcone przewody, a tym bardziej zaciśnięte, są bardziej niezawodnym połączeniem. Gryzie mnie kwestia tych kabli. Bardziej niż kwestia finansowa (odkopanie, kabel, mufki), pewnie jest to lenistwo, brak czasu i dysonans poznawczy (taki głupi sposób działania naszego mózgu, na który się łapią nawet doświadczeni psychologowie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 22.04.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 ... w wielu przypadkach się na tym łapiemy , czasem tak jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stejan 23.04.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Kupię stemple budowlane, ok 100 szt. Czy wiecie gdzie za rozsądne można wynająć stemple metalowe??Pozdrawiam,J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.04.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Kupię stemple budowlane, ok 100 szt. Jakieś 2-3 miesiące temu, ktoś tutaj namiętnie oferował 100 lub 150 stempli, aczkolwiek drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.04.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 to zależy gdzie sie budujesz. na węźle bielańskim swego czasu bralismy takie stemple, wiekszą ilość kolega brał w okolicy stacji Orlen na Klecińskiej przed estakadą Gądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 23.04.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witajcie!Prosze serdecznie o namiar na hurtownie elektryczna, ktora nie handluje chinszczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stejan 23.04.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 to zależy gdzie sie budujesz. na węźle bielańskim swego czasu bralismy takie stemple, wiekszą ilość kolega brał w okolicy stacji Orlen na Klecińskiej przed estakadą Gądów. Mówisz o drewnianych? Zgodnie z tym co napisałem - potrzebuje i te, i te. Metalowych mniej, drewnianych znaczną ilość. Jesteś w stanie sprecyzować dokładniej miejsce odbioru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.04.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 miałem na myśli metalowe - częśc brałem na węźle bielańskim na zjeżdzie z wrocka na Zgorzelec - przed stacją benzynową skret w lewo.kolega zas brał bodajze w Ramirent przy Klecińskiej jadąc od Grabiszynskiej w kierunku Gądowa między 1 a 2 swiatlami jest stacja Orlen i w tej okolicy - tam jest chyba nawet reklama wypozyczalni sprzetu budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.04.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Akwarium na razie nie planuję Więc do wody pitnej, żelazka, etc. Do żelazka to najlepiej w Allegro znaleźć (sam szukałem tam do nawilżacza) - tylko nie wiem czy warto, bo przy takim zużyciu taniej kupować destylowaną. Do picia nie polecam, bo taka "wykastrowana" woda z tego co piszą jest wręcz szkodliwa - dlatego za osmozą podłącza się mineralizatory. Ja jednak wolę średniozmineralizowaną wodę z naszych pięknych gór (a konkretnie Potok Górski z okolic Polanicy - do kupienia w Intermarche) Wg mnie jedynie do nawilżacza może się przydać (zwłaszcza zimą). Ja póki co wstrzymałem się z zakupem - może temat wróci zimą gdy w domu będzie zbyt suche powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.04.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Ponawiam kwestię kosztu położenia płytek na schodach wejściowych do domu. Mam wyceny na poziomie 1 500 zł za 30 mb [15m2] (3-4 dni pracy 1 fachowca) i wg mnie to przesada - może znacie solidnego fachowca w okolicy Jelcza który ma rozsądniejsze ceny ? Gdyby ktoś z Was szukał rozsądnej cenowo brygady do wykonania ogrodzenia ( w okolicy Jelcza) mogę polecić swoich szwagrów (trenowali u siebie, potem u mnie, a teraz wykonują montaże innym) - np. teraz wykonują jedno (podmurówka, słupki, panele drewniane) i za 130 mb (3 tygodnie pracy w 2 osoby) wezmą niecałe 4 tys zł [aż szkoda, że nie mają doświadczenia w kładzeniu płytek na schodach]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 23.04.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 wojgoc Brukarza miałam od Frankai, kładą kostkę granitową i betonową. Ceny rewelacyjne ( ja jesienią za granitową płaciłam 35zł/mkw kostki 6/8 ) Szybko, sprawnie. Baardzom zadowolona. Trochę zostało mi tej kostki, ale w tej chwili nie mam pomysłu na -ścieżka? ognisko? Brukarz Zenon Pawlicki 601-884-073 ..........brać w ciemno..... pozdrawiam wszystkie stare ryjki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.04.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 dzieki za odpowiedz na ciebie zawszw mozna liczyc a tak przy okazji jak sprawuja sie wasze panele egger orzech sienna /wydaje sie ze wy takie macie/ moj syn takie wybral a mamie zostaje sprzatanie pozdrawiam Panele te mam na całej górze i sprawują się naprawdę super. Są ciemne, ale nie ma tragedii z utrzymaniem w czystości. Zresztą kto mi tam łazi po sypialniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 23.04.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witajcie! Prosze serdecznie o namiar na hurtownie elektryczna, ktora nie handluje chinszczyzna. El 12 ul. Tęczowa teren magazynów po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.04.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 dzięki Natalia, będę się z Panem kontaktować. Czy Pan Zenon załatwia wszystko co jest potrzebne do ułożenia (poza wyborem kostki) czy też trzeba Mu zorganizować front robót z zapleczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 24.04.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 wojgoc Brukarza miałam od Frankai, kładą kostkę granitową i betonową. Ceny rewelacyjne ( ja jesienią za granitową płaciłam 35zł/mkw kostki 6/8 ) Szybko, sprawnie. Baardzom zadowolona. Trochę zostało mi tej kostki, ale w tej chwili nie mam pomysłu na -ścieżka? ognisko? Brukarz Zenon Pawlicki 601-884-073 ..........brać w ciemno..... pozdrawiam wszystkie stare ryjki NaTAlia czuj się odwzajemniono pozdrowiona ;0 A wiele brał za ułożenie m2? (i czy były to wszystkie warstwy - od korytowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 24.04.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 wojgoc, XX ( ale jesteś zakręcona - w nawiasie jest cena) Cena za wszystko kompleksowo, z krawężnikami włącznie. Dopłacałam za 2 studzienki ( było rycie) ale jakieś grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 24.04.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 WitamPoszukuje namiary na stolarza , który wykonuje meble kuchenne , oraz ciekawe meble młodzieżowe ( zagospodarowanie skosów).PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.04.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam Poszukuje namiary na stolarza , który wykonuje meble kuchenne , oraz ciekawe meble młodzieżowe ( zagospodarowanie skosów). Pozdrawiam Ewa Ja polecam Pana Marcina z Piekar k. Jelcza tel. 609 034 113 - zaprojektował i wykonał dla nas meble kuchenne, robi także inne (zabudowy, szafy itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 24.04.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Ja polecam Pana Marcina z Piekar k. Jelcza tel. 609 034 113 - zaprojektował i wykonał dla nas meble kuchenne, robi także inne (zabudowy, szafy itd.). Serdecznie dziękuje za odpowiedz Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 24.04.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 natalia jestem mega zakrecona bo potraktowalam to jako cenę materiału....i am sorry dziecko daje w kość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts