MichAsiek 30.04.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Asiu, zapraszam serdecznie. Co do kostki to brałam od firmy, której link podaję niżej. . Są kawał drogi od Wrocka, ale z transportem nie ma problemu, bo biorą z Długołęki. Polecam http://www.allegro.pl/item1021468129_kostka_nostalit_barwy_jesieni_hds.html Jolu bardzo dziekuje za zaproszenie:) Nie omieszkam skorzystac:) Czas jeszcze bliżej nieokreslony;) Ale chęć wielka, wiec na pewno sie uda;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 30.04.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 secam piekne te twoje przyszłe drzwi:) I widze, ze jednak udało sie je zaprezentować w trzech odsłonach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.04.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 secam piekne te twoje przyszłe drzwi:) I widze, ze jednak udało sie je zaprezentować w trzech odsłonach;) Taaaaa każde ze zdjęć ma po troszkę tego co chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.04.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 A ja mam pytanie do tych co już przechodzili kwestie świadectwa energetycznego (czy jak się to zwie). Mówiąc wprost - dom stoi i g... mnie już obchodzi ile zużywać będzie energii. Interesuje mnie tylko, żeby w miarę tanio, a przede wszystkim bezboleśnie przejść proces odbiorowy. Widzę na Allegro sporo ofert, ale często są zastrzeżenia "kompletna dokumentacja". Jak wyglądało to u Was? Wiem, że niektórzy brali z Allegro. Trzeba było latać z miarą i sprawdzać czy wymiary się zgadzają? Czy w urzędzie sprawdzają w jakiś sposób te świadectwa, czy tylko "na sztukę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.04.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Frankai, u mnie tylko "na sztuke". Pan sprawdzil czy mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.04.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Dzięki. Napisałem pytanie do jednego gościa z Allegro i chyba faktycznie nie ma problemów, bo nie chce tylko projekt. Cena 200zł. No cóż - tak jak się spodziewałem - ceny radykalnie spadły Zaczynało się kiedyś od 1000zł, ale jak widać - konkurencja robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.04.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Frankai - i bardzo dobrze że spadają Idiotyczny przepis, przynajmniej realizacja tania i niezbyt upierdliwa. Także korzystałem z oferty za dwie stówy, szybko i sprawnie tj. wywiad w domu, projekt zabrała i za parę dni miałem nikomu-niepotrzebny-papier w łapkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.04.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Przy okazji, ktoś z Was w ostatnich tygodniach doczekał się na zwrot VATu z US? Większość osób z którymi rozmawiałem, twierdziła że czekania sześć miesięcy i jeszcze chyba trzy tygodnie na przelew. Dzisiaj miałem telefon (po 4 miesiącach) żeby podjechać i podpisać poprawki. Czyżby wrocławski US podobnie jak KW przyspieszyły w końcu pracę i nie czekają do ostatniego dnia terminu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 30.04.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Przy okazji, ktoś z Was w ostatnich tygodniach doczekał się na zwrot VATu z US? Większość osób z którymi rozmawiałem, twierdziła że czekania sześć miesięcy i jeszcze chyba trzy tygodnie na przelew. Dzisiaj miałem telefon (po 4 miesiącach) żeby podjechać i podpisać poprawki. Czyżby wrocławski US podobnie jak KW przyspieszyły w końcu pracę i nie czekają do ostatniego dnia terminu? Ja zgłaszałem w tamtym roku - tak jakoś na wiosnę - i w lecie miałem pieniądze i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Na pewno nie czekałem 6m, a poza tym Pani zadzwoniła, że ma do kilku pozycji wątpliwości, wezwała mnie do siebie, wyjaśniła dlaczego nie mogę tego odpisać, a potem sama przeliczyła już ostateczną kwotę, pomogła nanieść poprawki - pełna kulturka - a kwota była spora bo z materiałów za cały stan surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.04.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Chyba nie taki diabeł straszny Parę lat temu byłem na korektach przy uldze remontowej i zawsze fajnie w miłej atmosferze. Dzisiaj także facet przekazał, że naniósł poprawki ołówkiem i tylko mam podjechać parafować je. Podobno odpadły OSB i chyba grunt, różnica jakieś 400zł na całości zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 30.04.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Mam taką małą zagwozdkę - elektryk wypuścił mi przy drzwiach wejściowych kabel zasilający i drugi który idzie do centralki z dzwonkiem - problem w tym, że mam grube ocieplenie i tynk, a nie ma tam typowej puszki, i teraz nie wiem czy dać włącznik dzwonkowy natynkowy (brązowy znalazłem w Allegro, ale jest duży i będzie kiepsko wyglądał) czy też wywiercić dziurę w styropianie np. wiertłem koronowym i wstawić puszkę (ale w styro bardzo słabo będzie się to trzymało). Może macie pomysł lub doświadczenie jak zamontować porządnie taki włącznik w ocieplonej ścianie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.04.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Może wytnij styropian i dokręć do ściany jakiś dystans przed puszką? Będzie stabilnie i dopasujesz aby z licować z elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 30.04.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 wytnij nożem otwór pod puszkę 70 mm, wprowadź do puszki przewody, włóż puszkę w otwór i psiknij pianką w szczeliny między styropianem a puszką.Po chwili pianka zacznie wyciskać puszkę, więc kontroluj to, by ostatecznie zlicować ją z tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.04.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 problem w tym, że mam grube ocieplenie i tynk, a nie ma tam typowej puszki, i teraz nie wiem czy dać włącznik dzwonkowy natynkowy (brązowy znalazłem w Allegro, ale jest duży i będzie kiepsko wyglądał) czy też wywiercić dziurę w styropianie np. wiertłem koronowym i wstawić puszkę (ale w styro bardzo słabo będzie się to trzymało). Wyłącznik natynkowy i tak jakoś musisz umocować. Na kołki (w styropian?) lub na klej. To już chyba lepiej osadzić puszkę w tym styropianie. A czemu wiertłem chcesz rzeźbić? Podejrzewam że tynk nie jest zbyt gruby i śrubokrętem w nim dasz radę zrobić dziurę. Potem nożem lub... lutownicą. Brzegi otworu wyrównasz klejem. Ważne by robiąc otwór nie poharatać zbyt styropianu, a tak by wyszło używając koronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.05.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Przy okazji, ktoś z Was w ostatnich tygodniach doczekał się na zwrot VATu z US? Większość osób z którymi rozmawiałem, twierdziła że czekania sześć miesięcy i jeszcze chyba trzy tygodnie na przelew. Dzisiaj miałem telefon (po 4 miesiącach) żeby podjechać i podpisać poprawki. Czyżby wrocławski US podobnie jak KW przyspieszyły w końcu pracę i nie czekają do ostatniego dnia terminu? Złożyłem koniec stycznia , w zeszłym tygodniu tez byłem na poprawkach - kasę powiedzieli ze wyslą w ciągu 30 dni, pani była na tyle uprzejmą ze błedy pomogła mi poprawić (nawetr te na moją niekorzyść . Zego słowa nie mogę powiedzieć na US (na zus to co innego ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.05.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Co do osmozy to przedzwoń do P.Plast na Robotniczej - link: http://www.pplast.pl/index.php/oferta - jeśli mają to pewnie w dobrej cenie i można obejrzeć wszystko na miejscu w magazynie.Hej. W sumie mam po drodze do/z pracy, więc po weekendzie jak pojawię się we Wrocku, to zakręcę do nich. Dzięki za pomysł. Póki co na razie na sieci znalazłem sklepik, gdzie mnie nie zlali i coś polecili. Bo wcześniej na allegro znalazłem firmę z Wro ale chyba nie do końca byli zainteresowani nowym klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.05.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Nie kojarzę dyskusji na grupie o domach z prefabrykatów. Raczej szukaj na "Wymianie doświadczeń" czy to za pomocą forumowej szukajki czy googli. Kiedyś Google po "site" były o niebo lepsze. Nie wiem czy po zmianach szukajka daje sobie radę czy nie.Google już można powiedzieć działa z nową odsłoną. Indeksuje już nowsze posty. Ale coś ostatnio mi się nie podobało - za dużo razy linkowało do tych samych tematów. Ale może z czasem się poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.05.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Złożyłem koniec stycznia , w zeszłym tygodniu tez byłem na poprawkach - kasę powiedzieli ze wyslą w ciągu 30 dni, pani była na tyle uprzejmą ze błedy pomogła mi poprawić (nawetr te na moją niekorzyść . Zego słowa nie mogę powiedzieć na US (na zus to co innego ;) ) Hej, złożyliśmy pod koniec grudnia o zwrot VAT-u, tak więc do końca czerwca mają czas. Już się doczekać nie mogę, bo chciałabym otynkować dom Secam, a w którym urzędzie się rozliczasz? Mam nadzieję, że z naszego urzędu (Fabryczna) Panie będą równie miłe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.05.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Hej, złożyliśmy pod koniec grudnia o zwrot VAT-u, tak więc do końca czerwca mają czas. Już się doczekać nie mogę, bo chciałabym otynkować dom Secam, a w którym urzędzie się rozliczasz? Mam nadzieję, że z naszego urzędu (Fabryczna) Panie będą równie miłe :) Cześć My krzyki W tamtym roku bardzo sprawnie nam poszło . słyszałem że idzie tym sprawniej im lepiej są przygotowane dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.05.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Hyyy, u nas zawsze długo czekam na wypłatę kasy - zwrot rozliczenia PIT-ów, więc nie liczę na wcześniejszy zwrot z VAT-u Jeszcze dwa miesiące :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts