Daro_K 06.05.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Porządne, w dobrej cenie centrale wentylacyjne produkuje Nikol z Białegostoku - mam ich centralę od 1,5 roku. Napisz do nich to skierują Cię do odpowiedniego projektanta/instalatora: http://www.elmech-nikol.pl/napisz_do_nas Potwierdzam, też posiadam Nikol. Suspenser, gdzie nabywasz filtry? bo muszę już wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.05.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 TROCIU pogadaj z jakimś developerem w okolicy.cyberbronek juz wyczyscilam, dzięki za chęci - Zerniki rzeczywiscie daleko....pierwek mam tak samo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 07.05.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Szanowna grupo, szukam dobrej firmy do zaprojektowania i zainstalowania instalacji do mechanicznej wymiany ciepła (rekuperatory). Próbowałem skorzystać z tutejszej wyszukiwarki żeby znaleźć ten temat bo sądzę że był poruszany, ale niestety chyba jestem za głupi bo nic nie znalazło :-/ Pomóżcie please i powiedzcie gdzie mam szukać bądź podajcie jakieś namiary. Z góry dzięki za pomoc Firma GPD - robiła mi instalację na reku Brink. 600456825 - Darek Gudra Pozdrav U nas tak jak u Trabiego - GPD - zaczęli ale nie mają jeszcze możliwości skończyć, na razie same rurki poukładali, u AnetkiS też robił GPD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 07.05.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Dziękować bardzo za namiary na reku, a powiedzcie mi jeszcze moi mili czy zakładając instalację wymiany powietrza z nagrzewnicą jest jeszcze sens montowania płaszcza wodnego do kominka, zakładając że ogrzewanie będę miał gazowe + podłogówka praktycznie na całym parterze.Jakie wy macie rozwiązania? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 07.05.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Szanowna grupo, szukam dobrej firmy do zaprojektowania i zainstalowania instalacji do mechanicznej wymiany ciepła (rekuperatory). Nam zaprojektowal i robi Skaven. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 07.05.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Mam pytanie o okno do domku Od paru miesiecy robie rozeznanie, wyceny itd.. im wiecej tego mam tym wiem mniej. Kusza mnie okna z Oknoplast Krakow, pytanie tylko czy podobnej jakosci nie beda jakies Empolowskie, Siuba, lub inna lokalna "fabryka". Przeszukałem archiwum ale sytuacja na rynku troche sie zmienia i moze ktos z Was cos podpowie, gdzie daja dobry rabat i dobre okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 07.05.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 ja polecam okna Sitaka - ale to drewniaki.albert to temat rzeka.....ale musialbys miec jakis bufor z madrym mieszaczem coby sterowac temperatura na podlogowke.....jesli masz jej rzeczywiscie tak duzo. A moze kup dobry kociol gazowy (moze byc kondensat) jak bardzo chcesz to poloz rury pod kominek i nie rob go w tym roku sam sie przekonasz czy ci niezbedny do zycia.......u mnie rachunki gazowe 1800zl rocznie pierwszy rok grzania plus 5m3 drzewa na kominek rekreacyjny na cala zimę, male dziecko w chacie wiec sauna...sie zastanow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.05.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 haku,a co to sa wg Ciebie dobre okna?wybierasz między plastkami a drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 07.05.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Miedzy plastkiem a drewnem juz wybralem.. bedzie plastik w obustronnym kolorze + rolety zew. w kolorze.Dobre okna to takie ktore sie otwieraja, nie zacinaja, nie wykrzywiaja itd... z lektury wywnioskowalem ze wlasnie oknoplast ma dobra opinie, ale sa tez najdrozsze z wszystkich wycen jakie mialem, maja ciekawy profil itd, ale wyglad profilu nie jest priorytetem, mozna wzisac polokragla listwe przyszybowa i tez okno ladnie wyglada.Mysle tez o elektrycznym sterowaniu roletami na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 07.05.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 haku a zrob sobie wycene w sitaku. moze sie zdziwisz..... ja sie zdziwilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.05.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 haku,zrób wycene w Baumanie u Pana Mariusza.a rolety proponuje w schweiker w Dlugołece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 07.05.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Czy ktoś przechodził ostatnio procedurę zmiany użytkowania działki? Był u mnie geodeta na obmiarze powykonawczym i między innymi podpisałem mu jakiś wniosek żeby zmienili mi sposób użytkowanie działki. Była to działka rolna. W PNB miałem zgodę na odrolnienie 500m2 a te matołki ze starostwa odrolnili mi 100% działki co daje mi 300zł podatku więcej niż jakby odrolnili tylko 500m2 (tyle co było w PNB). Podatek za działkerolnąto 2gr /m2 a za działkę budowlaną 32gr/1m2. Czy da sięcośz tym fantem zrobić? Działka ma 1500m2 i jest na wsi - gm Żórawina. Ja przechodziłem i udało mi się odrolnić tylko 900m2 z 2700m2. Ale powiat Trzebnicki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 07.05.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 xx - szczerze to rozważam różne opcje. Ogrzewanie gazowe i podłogówkę dostałem już w projekcie, kominek również był ja jedynie dodałem ten płaszcz co by w zimie nie marznąć i nie bulić ciężkiej kasy za gaz. Kominek chciałbym mieć tak czy siak bo to miło sobie tak posiedzieć przy prawdziwym płomyku. Może faktycznie racja że tego jest trochę za dużo i samo ogrzewanie gazowe + podłogówka w zupełności może wystarczyć, zważywszy że zamierzam zainstalować również reku (może z dogrzewaczem). A kominek będzie tylko jako element umilający wieczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.05.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 jak widać z tym odrolnieniem tao różnie bywa... Pytanie do tych co mają odrolnione tylko część działki. Chodziliście za tym czy po prostu geodeta bez pytania tak załatwił? Bo mój tylko wzruszył ramionami o co mi niby chodzi. Ale to nie on będzie płacił 300zł rocznie więcej podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 07.05.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 bemark będziesz pierwszą osobą którą znam która ma fugę epoksydową na tarasiealbert07 prawie kazdy z nas miał taki dylemat. policz sobie po ilu latach ci sie ten kominek zwróci..... czy ktoś z Was jest na etapie ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 07.05.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 haku, zrób wycene w Baumanie u Pana Mariusza. a rolety proponuje w schweiker w Dlugołece Też proponuję zajrzeć po okna do firmy Bauman - Pan Mariusz Sobiela tel. 501 349473 ma okna jezierskiego, salamandry oraz okna drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 07.05.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Dzięki wszystkim za podpowiedzi - zacznę tak jak napisał Smok i dam znać jak poszło gdy tylko się wyrobię z czasem. Poszło super - wycinka nożem z ząbkami, puszkę wcisnąłem bez pianki - tylko stelaż włącznika przykleiłem do tynku klejem termotopliwym i jest ok Cieszę się, jednak mam złe doświadczenia z tym klejem, gdybyś zdecydował się na piankę, oklej tynk taśmą malarską, by nie pobrudzić tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 07.05.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 bemark będziesz pierwszą osobą którą znam która ma fugę epoksydową na tarasie albert07 prawie kazdy z nas miał taki dylemat. policz sobie po ilu latach ci sie ten kominek zwróci..... czy ktoś z Was jest na etapie ogrodu? witaj ja jestem wlansie ma etapie zakladania ogrodu szukam namiarow na producenta ogrodzen ktos kiedys polecal jakas firme z allegro byl z niej zadowolony moze przypominacie sobie u kogo robili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.05.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 bemark będziesz pierwszą osobą którą znam która ma fugę epoksydową na tarasie albert07 prawie kazdy z nas miał taki dylemat. policz sobie po ilu latach ci sie ten kominek zwróci..... czy ktoś z Was jest na etapie ogrodu? Ja też Wylałem tydzeiń temy 1L roundapu. Teraz czekam az sie wszystko spali;) potem wykopię dziury pod nawodnenie i oświetlenie, potem porządkowanie, trasowanie powierzchni pod trawę i sianie;) ogrodzenie robię na końcum, aby maszyny sobie jeździły swobodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 08.05.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Beatko, ja brałam ogrodzenie od nich. Polecam.http://www.allegro.pl/item1030504485_ogrodzenia_ogrodzenie_panelowe_1730x2500mm_kolor.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts