albert07 11.05.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 szanowna starszyzno, szukam ekipy do postawienia mi domu, takiej godnej zaufania i polecenia oczywiście. Jeśli macie jakieś namiary to z chęcią je przyjmę. Przy okazji przejrzałem stronkę z miśkami i ona chyba nie do końca jest aktualna, co? czy tylko mam takie wrażenie. dzięki i pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.05.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 ma ktos kontakt do dekarza z listy - bodajże Robert Cepin? Albo czy moze mi ktos polecic jakiegos dobrego cieślę/dekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.05.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 HejGdzie na wschodzie (okolice Jelcza) można kupić w dobrej cenie trochę suchego drewna. Robię małą "altaneczkę" aby zamaskować wlot szamba i kilka belek i desek drewnianych by się przydało. Podmurówka z klinkieru już stoi i czeka na finalne fugowanie, więc wkrótce czas się za drewnianą robotę zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.05.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 szanowna starszyzno, szukam ekipy do postawienia mi domu, takiej godnej zaufania i polecenia oczywiście. Jeśli macie jakieś namiary to z chęcią je przyjmę. Przy okazji przejrzałem stronkę z miśkami i ona chyba nie do końca jest aktualna, co? czy tylko mam takie wrażenie. Niestety lista misiów jest nieaktualna. Zapomniałeś napisać, że planujesz budowę w okolicach Radwanic (póki co nie ma obwodnicy Wrocławia i jest to baaaardzo istotne). Namiar na ekipę wysyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.05.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Hej Gdzie na wschodzie (okolice Jelcza) można kupić w dobrej cenie trochę suchego drewna. Robię małą "altaneczkę" aby zamaskować wlot szamba i kilka belek i desek drewnianych by się przydało. Podmurówka z klinkieru już stoi i czeka na finalne fugowanie, więc wkrótce czas się za drewnianą robotę zająć. W Chrząstawie są 3 tartaki, ale jakby nic ciekawego nie mieli to w Miłoszycach jest skład drewna Drewno System - link: http://www.drewnosystem.info/ O - mają nawet pelety do pieców z podajnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 11.05.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Grupo, czy od kominka można odpisać te 15 %? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 11.05.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Ja też o podbitkowców poproszę bo właśnie jestem po rozmowie z góralami od dachu i nie będą robić podbitki. Arejaski a o tych hydrauliko ogrzewaczy to ja poproszę, w zamian mogę być wdzięczna tylko powiedz czy oni podpowiedzą jakieś rozwiązania bo wstępnie piec na ekogorszek będzie i cały parter + łazienka na górze będzie w podłogówce a w sypianiach kaloryfery. Poszło na priv... A podbitkowców nadal godnych polecenia brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 11.05.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Niestety lista misiów jest nieaktualna. Zapomniałeś napisać, że planujesz budowę w okolicach Radwanic (póki co nie ma obwodnicy Wrocławia i jest to baaaardzo istotne). Namiar na ekipę wysyłam na priv. aaaa no tak racja, mój błąd. No więc buduję się w Radwanicach pod Wrocławiem i dzięki wielkie za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 12.05.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam Grupo! Poszukuję chętnych na szambo - najlepiej na już i z takiej firmy http://www.walbud.com.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.05.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witaj GRUPO Proszę o informację, ile trzeba zapłacić za m2 tynku zewnątrznego ( wapiennego) ? Jeśli ktoś dysponuje namiarami na dobrą i nie drogą ekipę, to będę wdzięczna :) Pozdrawiam PS Dzwoniłam do faceta od tynków i mi krzyknął 15 zł z gruntowaniem. Natomiast jest inny problem. Facet powiedział, że na styropian nie kładzie się tynku wapienno-cemnetowego, tylko tynk strukturalny : akrylowy lub coś tam innego i najlepiej 2 do 2,5 mm. Potwierdzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosto2 12.05.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Grupo poszukuje sprawdzonego kierownika budowy. Budowa okolice Kiełczowa a dokładnie Pietrzykowice Bardzo prosze o pomoc i oczywiście wszytkich pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fjuczer 12.05.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam Grupo! Poszukuję chętnych na szambo - najlepiej na już i z takiej firmy http://www.walbud.com.pl/index.html Hej, A jaki byłby koszt transportu? Ostatnio byłem w JA-CK przed Leśnicą i szambo 10m3 dwuczęściowe kosztuje tam 2400 netto. Komin + pokrywa 150zł netto. Transport ok 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.05.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witaj GRUPO Proszę o informację, ile trzeba zapłacić za m2 tynku zewnątrznego ( wapiennego) ? Jeśli ktoś dysponuje namiarami na dobrą i nie drogą ekipę, to będę wdzięczna :) Pozdrawiam PS Dzwoniłam do faceta od tynków i mi krzyknął 15 zł z gruntowaniem. Natomiast jest inny problem. Facet powiedział, że na styropian nie kładzie się tynku wapienno-cemnetowego, tylko tynk strukturalny : akrylowy lub coś tam innego i najlepiej 2 do 2,5 mm. Potwierdzacie? Gdy ja tynkowałem i ocieplałem to też kosztowało to 15 zł/m2. Polecam tynk silikonowy - w najlepszej cenie był w Mega1000 w Oławie (mają własną mieszalnię, więc ziarno i kolor jest do wyboru - wykonują też docieplenia i tynkowanie domów, osiedli itp.). To na ściany, a na ścianę fundamentową polecam marmolit (też z Mega1000). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.05.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Gdy ja tynkowałem i ocieplałem to też kosztowało to 15 zł/m2. Polecam tynk silikonowy - w najlepszej cenie był w Mega1000 w Oławie (mają własną mieszalnię, więc ziarno i kolor jest do wyboru - wykonują też docieplenia i tynkowanie domów, osiedli itp.). To na ściany, a na ścianę fundamentową polecam marmolit (też z Mega1000). SUSPENSER, z całym szacunkiem, guzik cokolwiek wykonują. Brałem od nich styro, niby oni tynkowali mi w środku, jak zadzwoniłem po paru tygodniach, że zapraszam panów na poprawki, to było tylko "my tylko sprzedajemy materiał i kontaktujemy z ekipami". Jak się nie zmieniło, to proszę brać poprawkę na "ich" ekipy oraz jakiekolwiek gwarancje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.05.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Hej CHŁOPAKI, - dzięki za zainteresowanie. SUSPENSER- 15 ZŁ za samo tynkowanie? ocieplenie już mamy. Sprawdzałam na stronie Mega 1000 i tynk silikonowy ( 2 mm) na około 260 m2 wynosiłby około 2700 zł + transport ( nie wiem ile tego wychodzi i czy się zmieści do osobówki). Robocizna w przybliżeniu 3900 + grunt = wszystko w przybliżeniu za całość 7 tyś. A tak na marginesie, to pytałam Pana w zimie o te tynki , to podał cenę 12 zł za 1 m2 , a teraz już 15 zł. Chyba mu przypomnę ;) PS A jak liczą okna przy tynkowaniu, tak jak tynki wewnętrzne - nie odliczają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 12.05.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Hej Gdzie na wschodzie (okolice Jelcza) można kupić w dobrej cenie trochę suchego drewna. Robię małą "altaneczkę" aby zamaskować wlot szamba i kilka belek i desek drewnianych by się przydało. Podmurówka z klinkieru już stoi i czeka na finalne fugowanie, więc wkrótce czas się za drewnianą robotę zająć. a propos malej ,altanki nie wiecie czy na postawienie drewnianej altanki potrzebna jest jakas zgoda zgloszenie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 a propos malej ,altanki nie wiecie czy na postawienie drewnianej altanki potrzebna jest jakas zgoda zgloszenie? pozdrawiam Jak to bywa w Polsce, to zależy http://www.muratordom.pl/prawo/formalnosci-budowlane/altana-pozwolenie-czy-zgoszenie,132_3833.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 12.05.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Hej CHŁOPAKI, - dzięki za zainteresowanie. SUSPENSER- 15 ZŁ za samo tynkowanie? ocieplenie już mamy. Sprawdzałam na stronie Mega 1000 i tynk silikonowy ( 2 mm) na około 260 m2 wynosiłby około 2700 zł + transport ( nie wiem ile tego wychodzi i czy się zmieści do osobówki). Robocizna w przybliżeniu 3900 + grunt = wszystko w przybliżeniu za całość 7 tyś. A tak na marginesie, to pytałam Pana w zimie o te tynki , to podał cenę 12 zł za 1 m2 , a teraz już 15 zł. Chyba mu przypomnę ;) PS A jak liczą okna przy tynkowaniu, tak jak tynki wewnętrzne - nie odliczają? 2700 zl za 260 m2 za tynk silikonowy to bardzo dobra cena w/g mnie my robilismy tynk we wrzesniu tynk silikonowy firmy kabe armasil 2mm mniejsza powierzchnia i zaplacilismy 4000 tysiace za tynk i grunt plus robocizna jestesmy zadowoleni z tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 12.05.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jak to bywa w Polsce, to zależy http://www.muratordom.pl/prawo/formalnosci-budowlane/altana-pozwolenie-czy-zgoszenie,132_3833.html hmm nalezy zglosic a teraz kolejne pytanie moze ktos wie jaka obowiazuje odleglosc od granicy z sasiadami .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.05.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 hmm nalezy zglosic a teraz kolejne pytanie moze ktos wie jaka obowiazuje odleglosc od granicy z sasiadami .. http://img124.imageshack.us/img124/156/usasiadazaplotem1rc1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts