bemark 12.05.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 http://img124.imageshack.us/img124/156/usasiadazaplotem1rc1.jpg dzieki obawialam sie tego 3 lub 4 metry cala koncepcja mojego ogrodu runela trzeba bedzie wszytko pozmieniac wiadomo z sasiadami bywa rowniez najpierw ok a pozniej bedzie mu przeszkadzac i beda klopoty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.05.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 W niektórych tekstach autorzy twierdzili, że jak altana nie ma ścian to przepisy dt min. odległości nie obowiązują. Najlepiej będzie jak jutro przedzwonisz do starostwa czy UG i zapytasz sam, żadne porady netowe nie skutkują na lokalnych urzędników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 12.05.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 a jakiej firmy ten tynk silikonowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.05.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 TMK, piękna ilustracja! Tylko brakuje informacji o tym, gdzie powinna być butla z gazem płynnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.05.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 2700 zl za 260 m2 za tynk silikonowy to bardzo dobra cena w/g mnie my robilismy tynk we wrzesniu tynk silikonowy firmy kabe armasil 2mm mniejsza powierzchnia i zaplacilismy 4000 tysiace za tynk i grunt plus robocizna jestesmy zadowoleni z tynku Sorry - No i dałam ................ ciała, ponieważ policzyłam zamiast tynk silikonowy, tynk akrylowy poprawiłam przeliczenia i wyszło, że za 260 m2 tynk 2 mm kwota 3400+ robocizna 3900+ grunt 200= około 7500 zł A 1,5 mm w sumie byłoby 6700 zł A czy ktoś kładł 1,5 mm i dlaczego nie kładzie się cieniej niż 2mm? I pytanie jeszcze, czy ktoś kład silikonowy tynk? XX - teź szukałam i nie znalazłam żadnej nazwy, wychodzi na to , że to ich ( Mega 1000) tynki. Wiesz, że mam wyzuty sumienia, że do Ciebie jeszcze nie dotarłam Nie po drodze mamy, a wciąż coś w domku do zrobienia. A może mogę gdzieś we Wrocławiu podrzucić Ci to co mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.05.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 TMK, piękna ilustracja! Tylko brakuje informacji o tym, gdzie powinna być butla z gazem płynnym Wszystko byś chciała mieć na raz Butla oczywiście pod ziemią! Dlatego nie widać jej na obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.05.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Wszystko byś chciał mieć na raz Butla oczywiście pod ziemią! Dlatego nie widać jej na obrazku Pewnie, że bym chciała wszystko na raz Taka nadziemna to zdaje się musi być trzy metry od wszystkiego (sąsiada, drogi, domu)? A podziemna może być gdzie mi pasuje? To by było karygodne zaniedbanie ze strony stosownych organów nadzorczych [a drenaż rozsączający, mam rozumieć, jest na obrazku wierzchem puszczony? wink] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 12.05.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Chciałbym podczepić się pod temat tynków. Możecie polecić jaką sprawdzoną ekipę do wykonania ocieplenia na zewnątrz plus do tynkowania? Czy 15zl za tynkowanie to standard? z góry dzięki,Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 12.05.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 U mnie właśnie skończyli elewacje. Kładli tynk 1,5 mm i jak by był drobniejszy to bym pewnie taki położyła. Moja ekipa zawalona robotą ,spytam jak u nich z terminami, aktualnie robią u sąsiada.Robią ocieplenia i tynki. Zorba a z jakiej części wrocka jesteś? Ps. tynk silikon kreisel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 13.05.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Hej, A jaki byłby koszt transportu? Ostatnio byłem w JA-CK przed Leśnicą i szambo 10m3 dwuczęściowe kosztuje tam 2400 netto. Komin + pokrywa 150zł netto. Transport ok 500 zł. Nie wiem ile za sam transport razem za całość 3 tys. do zapłaty. Poszukiwania już nie aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 13.05.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 U mnie właśnie skończyli elewacje. Kładli tynk 1,5 mm i jak by był drobniejszy to bym pewnie taki położyła. Moja ekipa zawalona robotą ,spytam jak u nich z terminami, aktualnie robią u sąsiada.Robią ocieplenia i tynki. Zorba a z jakiej części wrocka jesteś? Ps. tynk silikon kreisel Jestem z południowej części Wrocławia (a właściwie będę ) Jak jesteś zadowolona to podaj namiary - przynajmniej porozmawiam - badam sprawę cenowo, na razie terminy mnie nie gonią - jak dobra ekipa i rozsądna cenowo to mogę poczekać. Też mocno się zastanawiam nad silikonowym. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 13.05.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 W niektórych tekstach autorzy twierdzili, że jak altana nie ma ścian to przepisy dt min. odległości nie obowiązują. Najlepiej będzie jak jutro przedzwonisz do starostwa czy UG i zapytasz sam, żadne porady netowe nie skutkują na lokalnych urzędników Czy dobrze rozumiem, że według tego rysunku skręcona drewniana drewutnia 3mx1mx2m też musi być 4m od granicy działki? No bez przesady - dopiero ją postawiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.05.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 XX, Megana, Mega 1000, robili tynk silikonowy, u moich rodziców. Ten ich właśnie 1,5. Są zadowoleni, zwłaszcza, że cena była super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.05.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Czy dobrze rozumiem, że według tego rysunku skręcona drewniana drewutnia 3mx1mx2m też musi być 4m od granicy działki? No bez przesady - dopiero ją postawiłem . Nie myl naszych przepisów z logiką czy zdrowym rozsądkiem Wczoraj trochę googlowałem i opinie są różne, dlatego sugeruję zadzwonić do urzędu i ładnie opisać co powiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 13.05.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam forumowiczów Ja jak zwykle po prośbie Wymyśliłem sobie, że zainstaluję w domu taki wynalazek jak DGP. Niestety nie mam zielonego pojęcia kto może mi takie ustrojstwo zaprojektować i zainstalować. Czy możecie mnie wspomóc namiarami na solidnych i przystępnych cenowo fachowców z tego obszaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.05.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 jeśli swoją drewutnię osadziłeś na wylewanym fundamencie to 4m od otwotu okiennego lub drzwi a 3m od pełnej sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.05.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Jola z Melisy, zatluczesz mnie. Zapomnialam o tym podbitkarzu.Juz podaje numer telefonu - 664751984 pan Michal Grynkiewicz. Rewelka. Podaje tez namiary na firme od tynkow zewnetrznych - 721080880 pan Radek. Tez jestem bardzo zadowolona. Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 13.05.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Zorba76 widziałam ich dzisiaj ale zapomniałam zapytać o dostępność. tel. 692 301331 p. Piotr zadzwoń,pogadaj.Chyba chłopaki mnie nie zabiją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 13.05.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Zorba76 widziałam ich dzisiaj ale zapomniałam zapytać o dostępność. tel. 692 301331 p. Piotr zadzwoń,pogadaj.Chyba chłopaki mnie nie zabiją. Ellaj/Asia22 dzięki za namiary. Asia, - dlaczego mają zaraz zabić? Za nagajenie potencjalnego klienta? Wódeczke powinni postawić, rączki wycałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.05.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Tych Panów radzisz łapać przy wiadukcie przy wylocie z Wrocławia czy bliżej Szymanowa/etc? dalej za Szymanowem w strone Trzebnicy. gdzies mam nr tel. jak znajde napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts