Moniaq 19.05.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Ponawiam pytanie...Gdzie zamawialiście kabiny prysznicowe na wymiar? Boję sie iść do pierwszego lepszego szklarza więc proszę, o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 20.05.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 ziomki gdzie dzwoniliście po kontener na odpady budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 20.05.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Moniaq a musisz mieć kabine na wymiar?My mamy drzwi szklane do prysznica zamiawiane razem z szybka boczną mocowaną na stałe. I był tam możliwy spory zakres regulacji. Drzwi były firmowe i nie musiały być robione na wymiar co zaoszczedziło dośc dużo róznych atrakcji i wyższej ceny;)Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.05.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 hojnorek,a w ktorej czesci sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.05.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 hojnorek,w Sw. Katarzynie jest firma z kontenerami - nie pamietam nazwy ale oglaszaja sie gazetach lokalnych w rubrykach usługi budowlane, ja od nich brałem kontenery i było ok zarówno cenowo jak i terminowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 20.05.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 hehe czyli najciemniej pod latarnią ) muszę jechać na wizję lokalną po wiosce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.05.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 mam pytanie do grupy - jaka welnę uzywaliście do ocieplania swoich poddaszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 20.05.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 rockwool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.05.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 hojnorek,a którego rockwoola uzywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.05.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Hojnorek, podziwiam Twoją zimną krew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 20.05.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Jola a co mi pozostało tydzień temu skończyłem parkiet układać )) wojgoc: na elewację fasrock, na poddasze toprock 180mm i potem superrock 100mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.05.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Ja każdym razie robię w gacie, choć dzwoniliśmy właśnie do gminy i ponoć nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.05.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Frankai, no właśnie u nas podobno jest glina, mówisz, że aż 5 lat trzeba na osiadanie? Ło matko... Z tym SSO na pewno nie damy rady w tym sezonie, ale wciąż mam nadzieję, żechociaż fundamenty postawimy... Głowy nie dam, ale tak mi się po niej tłucze. W każdym razie nie będzie to mniej niż 2 lata od postawienia BUDYNKU. Lanie samych fundamentów jest szeroko praktykowane. Z kolei murator gdzieś twierdził, że nieogrzewany dom (a tym bardziej fundamenty chyba), podatne są na wysadzanie. Sprawdź jaka jest głębokość przemarzania w Twojej okolicy i nie daj się przekabacić fachowcom, że "po co tak glęboko. Zawsze robiliśmy XX i domy stoją". Bo u ojca takie mądrości ludowe się nie sprawdziły - nie chcieli zbroić fundamentów i twierdzili, że nigdy woda nie podchodziła tak wysoko. No i raz, że budynek zapracował tak, że pojawiły się pęknięcia w posadzce i na piętrze, a dwa że wody było 40cm (jakoś tak w 1987), a poza tym kilkukrotnie wybijała tymi pęknięciami. W każdym razie u mnie pojawiły się pewne pęknięcia na tynku, który był położony po 3 latach. Obstawiam, że to skutek osiadania. Przy okazji - z losem czasem nie należy walczyć, nawet jak opóźnia budowę. U mnie opóźnienie ujawniło wadę dachu. Po dwóch latach przyszedł większy śnieg i dach zaczął się rozjeżdżać. Udało się poprawić. Gdybym już mieszkał, mógłbym nie widzieć pęknięć, że nie wspomnę o szalonych kosztach naprawy w takim przypadku. To tak a propos, gdyby się nie udało zrealizować planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 20.05.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 no właśniestarosta kazał przygotować się do ewakuacji a burmistrz zapewnia że cyt. "nie ma zagrożenia powodzią dla terenów zabudowanych naszej gminy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.05.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Hojnorek, podziwiam Twoją zimną krew. A te Wasze tereny były zalewowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.05.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Podobnie jak Kozanów (jedno z wielkich osiedli), Kościuszki, wrocławski Dworzec Główny itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 20.05.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Jak kupowałem działkę to nie ale dziś na lokalnym forum dostałem info które zasiało we mnie ziarno niepewności abstrahując od rzek to i tak wody gruntowe mam równo z gruntem a z jednej strony domu kałużę do kolan no i zasłyszane na grupie worcławskiej: - jaka jest kolejność zalewania polderów? - 1. trestno, 2. oławka, 3. wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.05.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 starosta kazał przygotować się do ewakuacji a burmistrz zapewnia że cyt. "nie ma zagrożenia powodzią dla terenów zabudowanych naszej gminy" Czym innym jest przygotowanie się, a czym innym samo zalanie. Zresztą między słowami jednego i drugiego może nie być sprzeczności. Przecież może pozalewać drogi i media (prąd, gaz), co jest powodem do ewakuacji mieszkańców. Jeżeli tamtych terenów nie zalało w 1997, pewnie nie zaleje i teraz. Kiedy wieszczono tą większą powódź? Co to miał się nie tylko wilk, ale lew napić wody. Na wrzesień 2009? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.05.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Podobnie jak Kozanów (jedno z wielkich osiedli), Kościuszki, wrocławski Dworzec Główny itp. Trzymam kciuki, żeby kompletnie nikogo nie zalało. Jeżeli chodzi o określanie terenów pod zabudowę, to we Wrocławiu popełniono parę potwornych błędów. Teraz ma wejść w życie zmiana prawa budowlanego, że można się budować wszędzie. Jestem "za a nawet przeciw", ale wyjaśnię to jak woda opadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.05.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Mój dom stoi trzy km od Krakowskiej. Nie jest budowany na wałach. Niemniej zagrożenie jest zawsze w pobliżu wielkich rzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts