Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Kaśk73, Jola z Melisy sklep nazywa się Adari tel. 33 822 04 49 tylko nie dowożą płytek...transport musi być we własnym zakresie (właśnie dzwoniłam do nich żeby dowiedzieć się o wagę moich kafelek bo nie wiem jakim dostawczym autkiem mamy po nie jechać).. Namiar na ten sklep dostałam od zaprzyjaźnionej projektantki

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

UWAGA OSZUST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plakac mi sie chce i juz nie wiem co robic:(

Zamowilismy material przez Krzysztofa Bycio z firmy ALLBUD ,podpisalismy umowy,ktore maly wszystko zabezpieczyc.Facet nie odbiera zadnych telefonow ,albo wylancza go na cale dnie ,tlumaczac sie pozniej droga mailowa,albo SMS em ,ze to kontrola ,to cos innego ,ze jeszcze nie ma kopletnego towaru a z magazynu nie wydadza czesci i tak caly czas.Juz 4 razy ustalal termin dostawy i do zadnego sie nie dostosowal.Material mial byc juz przed Swietami i dalej nic.Nie ma odwagi zadzwonic tylko sms y i maile ,w ktorych kreci jak opetany.Poza tym informacje o tym ze towaru nie bedzie wysyla po godzinie w ktorej miala byc dostawa,i ma kompletnie gdzies ze ktos zarywa dzien ,jedzie 80km na darmo .Facet jest OSZUSTEM!!!!!!!!!!!!!! i juz sie nie boje tego slowa uzyc Dzisiaj zakladam sprawe w Sadzie ,ale czy to cos da?????????:(:(:(:(

Ja proponuję od razu zgłosić sprawę na policję o oszustwo w Miejskiej Komendzie Policji w Legnicy na Asnyka. Tam też p. Krzysztof Bycio posiada już sporą teczkę z kilkoma zgłoszeniami. Poza tym 2 razy wysłać wezwanie do oddania zaliczki na materiały UWAGA listem "za potwierdzeniem odbioru". W odtępach od 7-14 dni. W drugim liście proszę zawrzeć wzmiankę o odtąpieniu od umowy i ... droga powództwa cywilnego czyli do sądu. Powodzenia.

Ps. Ten Pan jest nam znany a zwodzenie smsami to jego rytuał.

No to mam już kuchnię. Znaczy się mebelki. Do wykończenia pozostała ściana za płytą. Zobaczyliśmy jak gość rozwiązał to u siebie i pomysł będzie skopiowany. Tapeta zamówiona w agencji reklamowej, szyba na całości, ramka z kwasówki (gość miał aluminium). Póki co wszystko prawie OK. Zastrzeżenia mamy do tego, że gość nie wykorzystał pełnej głębokości wnęki. Mógł odwzorować łuk i "łamać" tył. Zdecydowaliśmy się na schowanie mikrofali w szafkach za Aventosem HL i daliśmy na tej samej wysokości co piekarnik. Zdecydowany błąd - jest to za nisko, a klapa odwstaje. Byłoby nawet lepiej, gdyby drzwiczki były zwykłe. Poza tym teraz żona żałuje, że szafki są do 220cm, a nie na pełnej wysokości z pozostawieniem powiedzmy 8cm ramki z G-K, tak jak na bokach. Tak przewidywałem, ale posłuchała projektanta wnętrz.

Całościowo - kuchnia wygląda super!!! Sporo zmian wprowadziliśmy rzutem na taśmę. Ramki do przeszklonych szafek - z kawasówki, a nie z aluminium. Uchwyty z kwasówki - wyszukane w... IKEA. Cokół z kwasówki (taka naklejana mata). Kolor jasno szary na frontach szafek i wiśniowy połysk na szufladach.

Mebelki u synka czekają jeszcze na fronty z zieleni. Jak będzie skompletowane, to pstryknę fotki.

Witam Grupę :-)

Zbliża sie okres dociepleń i wykończeń.

Gdyby ktoś chciał namiar na górali, którzy robili u mnie ocieplenie i część regipsów (wczoraj się odezwał p. Józek, że roboty na Podhalu nie ma i chętnie wróciłby na roboty do Wrocławia) - to proszę o priva, dam namiar na niego - bezpośrednio.

Chłopaki mieszkaja na budowie w czasie prac, nie piją (p. Józek jest pod tym względem ortodoksem :-), pracują jak mróweczki, bardzo szanują materiał i nie sa drodzy - będzie sie można z pewnościa dogadać.

Robią ocieplenia i regipsy.

Czy mogę prosić o jakiś kontakt do tej ekipy?

Niestety, prywatna skrzynka dabell nie przyjmuje więcej wiadomości, stąd ta moja prywata na forum publicznym :)

pozdrawiam

Adam

witam całą Grupę :)

poszukuję rzeczoznawcy do zrobienia operatu dla Banku (Bank daje w wyborze biegłego wolną rękę). Wniosek muszę złożyć do 15 czerwca i w tym już ma być operat, więc sprawa dość pilna. Czy możecie kogoś polecić?

dzięki z góry

Jeśli to DnB (a termin 15.06 sugeruje datę końcową ich promocji) to najlepiej kogoś z listy podawanej przez bank (wycena mieszkania 400-500 zł, najdrożej u pani, która jest pierwsza na liście alfabetycznej - widać wielu klientów po prostu bierze pierwszego lepszego rzeczoznawcę). Terminy z reguły 2-3 dni. Jeden haczyk (jeśli to faktycznie DnB) - kompletny wniosek musi trafić do centrali do 15.06, także w oddziale trzeba go złożyć co najwyżej 14.06. (i to pod warunkiem, że nie będzie brakować jakiś dokumentów).

dokładnie - DnB. Kobieta z Banku też mi na to wskazywała (o Centrali), jednak nie chciała dawać żadnych nazwisk. W tej sytuacji zadzwonię do Niej jutro i poproszę o konkretne nazwiska. Korzystałeś może z tej promocji? Jest bardzo korzystna i zdecydowaliśmy się teraz brać kredyt zamiast planowanego sierpnia.

dokładnie - DnB. Kobieta z Banku też mi na to wskazywała (o Centrali), jednak nie chciała dawać żadnych nazwisk. W tej sytuacji zadzwonię do Niej jutro i poproszę o konkretne nazwiska. Korzystałeś może z tej promocji? Jest bardzo korzystna i zdecydowaliśmy się teraz brać kredyt zamiast planowanego sierpnia.

informacja poszła wiadomością prywatną

Dołączam dzisiaj do grupy.

Z tego co widzę większość aktywnych w tej grupie jest już w zaawansowanym stadium budowy.

Ja jeszcze nie wbiłem łopaty i jestem na etapie "przebierania" w ofertach budowlańców.

Czy ktoś z Was zaczynał w tym roku?

Może ktoś mi przybliżyć jaka jest sytuacja w okolicach Wrocławia w kwestii dostępności ekip (SSO).

Już się zorientowałem, że rozpiętość cenowa jest olbrzymia, różnice przekraczają 100%.

Dołączam dzisiaj do grupy.

Z tego co widzę większość aktywnych w tej grupie jest już w zaawansowanym stadium budowy.

Ja jeszcze nie wbiłem łopaty i jestem na etapie "przebierania" w ofertach budowlańców.

Czy ktoś z Was zaczynał w tym roku?

Może ktoś mi przybliżyć jaka jest sytuacja w okolicach Wrocławia w kwestii dostępności ekip (SSO).

Już się zorientowałem, że rozpiętość cenowa jest olbrzymia, różnice przekraczają 100%.

witam,

na tym forum to raczej jest mieszanka. Są takie laiki jak ja i pewnie ty oraz starszyzna co wie więcej niż niejeden fachowiec, która jak już zdążyłem zauważyć z chęcią służy radą.

Witamy na forum.

Żeby cię pocieszyć to ja też jeszcze nie wbiłem łopaty. Jestem na etapie wyboru kredytu. Mam wielką nadzieję że po wakacjach coś się zacznie ruszać na mojej działeczce ...i oby to nie były krety :D

pozdr