Tatarak 10.06.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Wysłałem na PRV. Czy ja też mogę poprosić o namiary na tego geodetę? Przy okazji, czy orientujecie się, ile kosztuje wskazanie/potwierdzenie granic działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 11.06.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Do XX brak filtra,załóż a nie będzie śmierdziało,chyba że pierwszy sezon użytkowałaś to normalne że śmierdzi tak jak z kominka nowego jak się odpali,smród że wytrzymac niemożna,na śuficie u mnie śladu niema,może to zależy czym się pali w kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.06.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 W klimie jak najbardziej grzyby są i niefajnie śmierdzą. Co roku trzeba toto oczyszczać. Na marginesie - kto z Was czyści swoją klimę w autku? Taka niewyczyszczona klima strasznie działa na wrażliwsze osoby. Jak kogoś nie stać na profesjonalne odgrzybianie (zadymiają całe auto), to przynajmniej kupić preparat Wurtha i psiknąć w odprowadzenie skroplin. Używałem tego preparatu i działa świetnie. W kanałach to fajnie się zbiera kurz. Grzyby wystąpią wszędzie tam, gdzie powietrze obniża swoją wilgotność. Nie mam reku, więc się nie będę wypowiadał, czy para wodna wydychana przez mieszkańców, oziębiana w reku może ulec skropleniu. Moim zdaniem są spore szanse, jeżeli reku zawiera pompę ciepła. Klima w aucie mocno obniża temperaturę i dlatego czasem nawet kapie woda ze skraplacza, natomiast w reku latem jest zastosowany bypass dzięki któremu powietrze omija wymiennik, więc w samej centrali nie ochładza się powietrze. Chłodniejsze można uzyskać z GWC i to właśnie w nim może się zbierać woda - jednak występuje to bardzo rzadko gdy zostaje przekroczony punkt rosy - np. u mnie w ciągu około 2 lat użytkowania woda pojawiła się pierwszy raz 2 dni temu (na zewnątrz 27 st i 73% wilgotności, wlot do domu z GWC 15 st). W części wlotowej mam rury ułożone w tzw. syfon i wystarczy ją stamtąd wypompować. Daro - ja mam w domu +24 (wilg. 55%) przy +32 na zewnątrz - wlot z anemostatów muszę dopiero zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 13.06.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 A który konkretnie wkład macie? Dlaczego się na niego zdecydowaliście? Przejrzałem forum i kurcze bardzo często ludzie piszą, że właśnie kupili ale po czasie nie ma retrospekcji jak się sprawuje. Mamy wkład A10 DJ - zdecydowaliśmy się na niego bo alternatywą był Spartherm za 2 x więcej. Poczytałem i nie znalazłem złych opinii, a kominkarz też wystawił dobrą opinię. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 14.06.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam,mam prośbę o namiary na rolety zewnętrzne.Może ktoś by się podzielił informacją gdzie zamówić dobrze i nie najdrożej rolety zewnętrzne z montażem?Wiem, że informacje są na pewno w wątku ale raz przebrnęłam przez wpisy i trudno jest trafić na potrzebną akurat informację.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 14.06.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam. A ja potrzebuje namiary na magika od studni chłonnych,rozsądnego cenowo i najlepiej takiego który sam zamawia materiał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.06.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 magos,wysłałem Ci info o roletach na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 15.06.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam wszystkich budujących. Potrzebny mi pilnie namiar na podbitkarzy . Ile płaciliście za swoją podbitkę? - bo dostałem cene 100 pln/ mb za robocizne i wydaje mi sie dużo. Buduje się w Mrozowie (g. Miękinia) - w kierunku Środy Śląskiej. Szukam rówinież ekipy od ocieplenia z zewnątrz ( wełna) + tynk silikonowy. Witam:) Namiary na naszego sprawdzonego podbitkarza wysłałam na priv:0 Pozdrawiam:) PS. jak cos nie doszło to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.06.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 MichAsiek,to ja tez poproszę o namiar na podbitkarzy.z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 15.06.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witajcie, jako bardzo stary forumowicz znow chcialam przypomniec sie tym, ktorzy sa na etapie wyboru sposobu ogrzewania:-). Moj maz zainstalowal nam z powodzeniem dwa lata temu pompe ciepla i teraz zajal sie sprzedaza wlasnych pomp ciepla... wiec jak ktos bylby zainteresowany zapraszam ...na priv lub na insole. Ostatnia przykladowa wycena dla klientow wynosila 48 tys PLN za: pompe ciepla, wszystkie materialy i robocizne na podlogowke, grzejniki na podasze, kolektor poziomy (czyli cala kompletna instalacja wodna i grzewcza), Pompa INSOLE jest oparta na najlepszych komponentach zachodnich firm i zawiera nowoczesne sterowanie, przypominam tez, ze przy instalacji pompy ciepla oszczedza sie na kominie... ok 5-6 tys, a rachunki sa na prawde super, czego sama od 2 lat doswiadczam . A tym osobom, co boja sie, ze w domu bedzie niska temperatura, pragne napisac, ze my w zimie w tym roku nawet w najwieksze mrozy mielismy ok 24 stopnie w domu i pompa jak najbardziej dala rade ogrzac caly 188m dom. Dla tych co szukaja innej alternatywy polecam kotly na OWIES - > wiec chetnych zapraszam i pozdrawiam nowych oraz starych forumowiczow, ktorzy mnie jeszcze pamietaja takze zapraszam do zadawania pytan na moim profilu i takze na insole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.06.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam, mam prośbę o namiary na rolety zewnętrzne.Może ktoś by się podzielił informacją gdzie zamówić dobrze i nie najdrożej rolety zewnętrzne z montażem? Wiem, że informacje są na pewno w wątku ale raz przebrnęłam przez wpisy i trudno jest trafić na potrzebną akurat informację. Pozdrawiam. Firma Schweiker z Dlugoleki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 15.06.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam Jak zwykle proszę grupę o pomoc. Zdecydowaliśmy się na okna dachowe ROTO z podwyższona osią obrotu (model 735) Zastanawiam się jeszcze nad wersją HD czyli z blokiem termoizolacyjnym ale nie o to chodzi. Okna w ilości 4 sztuki pokojowe i 2szt łazienkowe z kołnierzami oraz wyłaz dachowy zostały wycenione w budusie i budinpolu. W jednym i drugim wycena jest ok 8,5tys zł jakoś drogo mi się wydaje. Fakt że jak liczyłam z cennika producenta to wyszło 12tys z hakiem ale to jest tylko 6 okien dachowych. Może źle porównuję ale za 16 okien do domu w tym 3 balkony i taras wyszło nam 21tys. Poradźcie gdzie dostaliście najlepsze oferty. Druga rzecz to daszki na komin, W castoramie jeden fi 20 kotuje 70zł, masakra jakaś za kawałek blachy taka cena. Sprawdzałam też od razu cenę sadolinu impregnatu i lakieru bo trzeba pomalować deskę czołową i potem podbitkę - puszki 2.5l po 100zł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 16.06.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam Jak zwykle proszę grupę o pomoc. Zdecydowaliśmy się na okna dachowe ROTO z podwyższona osią obrotu (model 735) Zastanawiam się jeszcze nad wersją HD czyli z blokiem termoizolacyjnym ale nie o to chodzi. Okna w ilości 4 sztuki pokojowe i 2szt łazienkowe z kołnierzami oraz wyłaz dachowy zostały wycenione w budusie i budinpolu. W jednym i drugim wycena jest ok 8,5tys zł jakoś drogo mi się wydaje. Fakt że jak liczyłam z cennika producenta to wyszło 12tys z hakiem ale to jest tylko 6 okien dachowych. Może źle porównuję ale za 16 okien do domu w tym 3 balkony i taras wyszło nam 21tys. Poradźcie gdzie dostaliście najlepsze oferty. Druga rzecz to daszki na komin, W castoramie jeden fi 20 kotuje 70zł, masakra jakaś za kawałek blachy taka cena. Sprawdzałam też od razu cenę sadolinu impregnatu i lakieru bo trzeba pomalować deskę czołową i potem podbitkę - puszki 2.5l po 100zł. pozdrawiam Mysmy swojego czasu zamawiali okna ale Velux w firmie na ulicy Krakowskiej (oglaszaja sie tez na allegro) wyszly nam tam najtaniej wszystkie okna VELUX i dostalismy tez gratisy w postaci rolet do okien. Mozna tam sie dopytac moze tez maja okna ROTO, jesli chodzi o zwlke okna to mysm zamawiali okna z firmy M&S, ale znajomi znalezli podobna oferte duzo tansza (potrojne szyby w oknach) z firmy EMPOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 16.06.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Dzięki. My zwykłe okna mamy Jezierskiego elita thermo. Poszukam tego sklepu na krakowskiej. Może mają roto, veluxa nie chce bo klamki są u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fjuczer 16.06.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Dzięki. My zwykłe okna mamy Jezierskiego elita thermo. Poszukam tego sklepu na krakowskiej. Może mają roto, veluxa nie chce bo klamki są u góry. Klamki na dole ma również FAKRO. Całkiem fajne okienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 16.06.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Wiem że Fakro też ma klamki na dole ale po pierwsze wycena była jeszcze droższa a po drugie my chcemy z podwyższoną osią obrotu a ten model z kolei Fakro ma tylko drewniane a nie ma łazienkowych. Tak więc zostaje nam roto i dobrze bo te mi się najbardziej podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 16.06.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zdecydowaliśmy się na okna dachowe ROTO z podwyższona osią obrotu (model 735) Zastanawiam się jeszcze nad wersją HD czyli z blokiem termoizolacyjnym ale nie o to chodzi. Ja wybrałem roto serii 8, z blokiem termoizolacyjnym. Na razie jestem zadowolony Okna w ilości 4 sztuki pokojowe i 2szt łazienkowe z kołnierzami oraz wyłaz dachowy zostały wycenione w budusie i budinpolu. Z moich analiz wynikało, że najtaniej jest w Budimpolu na traktatowej. Ostatecznie jednak kupiłem od wykonawcy dachu (z Vat 7%) i wyszło nieco taniej (ale symbolicznie), W jednym i drugim wycena jest ok 8,5tys zł jakoś drogo mi się wydaje. Fakt że jak liczyłam z cennika producenta to wyszło 12tys z hakiem ale to jest tylko 6 okien dachowych. 30-32% rabatu na okna Roto to chyba górna granica negocjacji. Może źle porównuję ale za 16 okien do domu w tym 3 balkony i taras wyszło nam 21tys. Poradźcie gdzie dostaliście najlepsze oferty. Weź drewniane okna ze średniej-wyższej półki, to może się okazać, że wcale nie jest tak źle. U mnie proporcje między zwykłymi oknami i dachowymi wyszły mniej więcej wartościowo 2:1 (ilościowo tak samo: 15+3 okien zwykłych, 9 dachowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 16.06.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam,Mam małe pytanko...gdzie kupowaliście we Wrocku klinkier? Do głowy przyszła mi Castorama ale tam nie ma mojego koloru...proszę, o jakieś namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiulek 16.06.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 witam,czy mógłby ktoś mi przesłać umowę z elektrykiem oraz namiary na specjalistów od przydomowej oczyszczalni ścieków dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.06.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 oj dawno mnie tu nie było..... ale mam krótkie pytanko na już tzn. w części domu mam podłogówkę i tam układ styropian + folia aluminiowa + wylewka jest jasny co na styropian tam gdzie nie będzie podłogówki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts