Natalia Stanko 21.06.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 zuśka - w Dobroszycach jest tartak, tam robią super schody, ziemia jest w Strzelcach za Dobroszycami 9zł /t +transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.06.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 witam bardzo istotny dla mnie temat jestesmy na etapie poszukiwania wykonawcy ogrodzenia mamy wycene plotu z cegiel klimkierowych /robocizna +cegly na dlugosci 22 m nie miej niz 13000 tys / Musiałbym spojrzeć ile kosztowały mnie fundamenty, ale wymurowanie słupków to był koszt 2zł/szt cegły. Dodatkowo były robione "czapki" (zdjęcia później). Chyba 200zł za szt., a mam 6 słupków o szerokości 1m i jeden kątowy 1m-1m. Wysokość słupków to około 16 warstw. Coś mi się tłucze po głowie, że wyszło 3700zł za robociznę. Materiał sam załatwiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.06.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 A mozecie polecic jakiegos dobrego dekarza.Mam blache trapezowa na dachu. Kominy sa z czerwonej cegly klinkierowej pelnej. Niestety, nie pasuje mi ten kolor i chce zmienic na grafitowy.Planowalam oblozyc struktonitem, ale powiedziano mi na forum, ze niezbyt ladnie bedzie wygladalo polaczenie struktonitu z blacha.Zaproponowano mi oblozenie blacha na rabek, cokolwiek to znaczy:)Znalazlam systemy Reinzink. Maja grafitowy kolor. Ale podobno, z kolei, trapezowki nie da sie z tym polaczyc.No i znowu jestem w punkcie wyjscia.Co radziecie? Wymyslcie cos prosze.Nie mam zrobionego opierzenia przy kominach i chcialam to zrobic z jednoczesna zmiana koloru na grafitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuśka2 21.06.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 zuśka - w Dobroszycach jest tartak, tam robią super schody, ziemia jest w Strzelcach za Dobroszycami 9zł /t +transport Wielkie dzięki za szybką odpowiedz :)a masz możenr.do firmy od ziemi:)bedę ardzo wdzięczna.Podejrzewam,że w necie nie znajdę,do tartaku równiezpoproszęjeśli to nie problem.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.06.2010 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 witam bardzo istotny dla mnie temat jestesmy na etapie poszukiwania wykonawcy ogrodzenia mamy wycene plotu z cegiel klimkierowych /robocizna +cegly na dlugosci 22 m nie miej niz 13000 tys / Straszne te ceny - może zastanówcie się nad systemowymi np. takimi: Może ktoś z Was takie ma i wie ile kosztuje robocizna za ich wykonanie i jak się to sprawuje ? PS forum chyba jest w innej strefie czasowej, bo u mnie jest 7 a nie 5 rano :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.06.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Straszne te ceny - może zastanówcie się nad systemowymi np. takimi: Może ktoś z Was takie ma i wie ile kosztuje robocizna za ich wykonanie i jak się to sprawuje ? PS forum chyba jest w innej strefie czasowej, bo u mnie jest 7 a nie 5 rano :-> Musisz sobie oszacować ile kosztować będzie przewiezienie. Potem - ile czasu może zająć ułożenie pierwszej i kolejnych warstw. Przemnożyć to przez jakieś 40zł dla majstra i 20 dla pracownika. Podejrzewam, że fundamencik będzie w tej samej cenie co do klinkierowego, a każdy stały składnik, zniechęca do gotowych. Generalnie - z tym ogrodzeniem tak jak z meblami i innymi gotowymi rzeczami - póki Ci pasuje kolorystyka, model i jakość - lepiej kupić gotowe. Jeżeli coś nie pasuje - lepiej zrobić. Ja u siebie z płotem nie miałem szans, bo ubździły nam się słupki szerokie na 1m Nie dało rady prefabrykować takich - waga pojedynczego byłaby blisko 1 000kg!!! Gdyby nie to - zamówiłbym gotowe, bo znalazłem z tego samego klinkieru co cokół domu. Ja właśnie jestem na etapie montażu mebli robionych pod wymiar. Fajnie jest mieć wszystko dopasowane Twoja wypowiedź u mnie jest z 7:01 i edytowana o 7:06. Może Twoje ustawienia są niepoprawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 22.06.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 pytanie mam, czy ktoś z was budował z firmą ES POLSKA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 22.06.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Polecam Krzysztofa Terczyńskiego telefon 601946655 - bardzo go chwalą, sama też korzystałam i moi znajomi również. Jeśli skorzystasz, proszę później o ocenę Pozdrawiam megana, chciałbym również skorzystać z tego polecenia, ale powiedz czy mam się logować u nich na stronie i po prostu skorzystać z ich narzędzi czy lepiej uderzać bezpośrednio to tego Pana? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.06.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Frankai dzięki za szybką odpowiedź Musisz sobie oszacować ile kosztować będzie przewiezienie. Potem - ile czasu może zająć ułożenie pierwszej i kolejnych warstw. Przemnożyć to przez jakieś 40zł dla majstra i 20 dla pracownika. Podejrzewam, że fundamencik będzie w tej samej cenie co do klinkierowego, a każdy stały składnik, zniechęca do gotowych. Hmm wydaje się to skomplikowane do policzenia ... A ile kosztuje sam fundamencik ? Twoja wypowiedź u mnie jest z 7:01 i edytowana o 7:06. Może Twoje ustawienia są niepoprawne? Pewnie tak - już przestawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.06.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 zuśka :http://www.schodydobroszyce.pl/new/index.htmlziemia -71/314-11-06wszystko znalezione w Necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 22.06.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Straszne te ceny - może zastanówcie się nad systemowymi np. takimi: Może ktoś z Was takie ma i wie ile kosztuje robocizna za ich wykonanie i jak się to sprawuje ? PS forum chyba jest w innej strefie czasowej, bo u mnie jest 7 a nie 5 rano :-> witam wczoraj ogladalismy gotowe elementy ogrodzenia producent http://www.styl-bet.com.pl/produkty_ogrodzenia_modulowe.html wstepny kosztorys okolo 7500w cene sa wliczone same elementy slupkow ,daszki, pustaki miedzyslupkowe i pokrywy do tego trzeba dodac wylewke zalanie slupkow przesla brama furtka robocizna wyglada ze to tez droga zabawa tyle tylko ze szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 22.06.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Bemark, a gdzie ogladalas te produkty? We Wroclawiu?Patrzylam na te grafitowe plyty chodnikowe. Moze niezle by to wygladalo, zamiast kostki.Wolalabym cos wiekszego. Takiego wlasnie, jak ta plyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.06.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 megana, chciałbym również skorzystać z tego polecenia, ale powiedz czy mam się logować u nich na stronie i po prostu skorzystać z ich narzędzi czy lepiej uderzać bezpośrednio to tego Pana? pozdr Witaj. Dzwoń bezpośrednio do Krzysztofa - on zajmie się resztą. Jutro rano uprzedzę Go, że będą dzwonić znajomi. Powołaj się na Małgośkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.06.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Grupo , czy ma ktoś namiary na nie drogiego Pana od luster? Jeden taki Pan chce nam zrobić lustro 80x80 za 200 zł, to chyba drogo? Bardzo proszę o namiary, wiadomo na dobrego, nie drogiego Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.06.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Jeden taki Pan chce nam zrobić lustro 80x80 za 200 zł, to chyba drogo? Wydaje mi się drogo, ale może przejazd na montaż rzutuje? Ja miałem robione 3 szt.: 35x220, (20+150)x60, oraz trapezowe z wypiaskowaniem obszaru pod świetlówki. Cena z montażem - o ile nie pokręciłem że to bez tego trzeciego - 750zł. Nie polecę Ci, bo to Ostrów Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.06.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Droga grupo, wiem że powinnam pisać w dziale "zwierzęta domowe", ale tam chyba rzadko kto zagląda. Może chciałby ktoś roczną suczkę owczarka niemieckiego. Suczka niedawno oszczeniła się i Pani zostawia sobie dwa szczeniaczki, a suczkę oddała właśnie do schroniska. Nie chcę się brzydko wyrażać, wiec nie napiszę co myślę o takich ludziach. Suczka jest zdrowa, śliczna, zadbana (poprzedni właściciele to bardzo majętni ludzie). Przyzwyczajona do dzieci, mieszkała w budzie, mega łagodna, straszy tylko wyglądem dużego psa. Idealna do pilnowania domu. Proszę zastanówcie się, może popytajcie znajomych. Strasznie żal tego zwierzaka. Nie dość, że oddzieliła ją od szczeniąt, to jeszcze skazała na koszmarne warunki w schronisku. Jeśli ktoś reflektowałby, proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 23.06.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Ehh takich ludzi to bym ......., tacy ludzie nie powinni chodzic po ziemi. Masz psa => masz obowiązki do końca! Jolu - pewnie piękna psina i młoda, niestety nie teraz za rok, dwa pewnie pomyślę o piesku i już wiem do kogo sie zwrócę. A chciałam Grupo spytać o stolarza od schodów, macie takowych do polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.06.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 A chciałam Grupo spytać o stolarza od schodów, macie takowych do polecenia ? Za maksymalnie 2 tygodnie dam znać jak ostatecznie wypadł mój. Chwilowo podpadł mi nieterminowością. Na szczęście stopnie wyglądają OK. Zobaczymy jak balustrada. Wykleił już pochwyt na piętro - prostokąt 7cm szeroki i 5 cm wysoki. Najtrudniejsze będzie pewnie wyklejenie pochwytu na same schody, bo musi wyginać w 2 płaszczyznach. Cenowo jest OK. Do Wrocka jeździ na robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 23.06.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witam serdecznie, Mam do oddania drzwi budowlane ocynkowane z oscieznicami 2 sztuki.Ponadto na sprzedaz ogniotrwale przeciwwlamaniowe hormanny garazowe. Wszystko do obejrzenia i pobrania w Kiełczowie za Psim Polem. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 23.06.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Musiałbym spojrzeć ile kosztowały mnie fundamenty, ale wymurowanie słupków to był koszt 2zł/szt cegły. Dodatkowo były robione "czapki" (zdjęcia później). Chyba 200zł za szt., a mam 6 słupków o szerokości 1m i jeden kątowy 1m-1m. Wysokość słupków to około 16 warstw. Coś mi się tłucze po głowie, że wyszło 3700zł za robociznę. Materiał sam załatwiałem. dzieki za odpowiedz mysle ze panowie troche przesadzili szukam innej ekipy moze ktos ma jakies namiary na wykonawce plotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts