ad7 28.04.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 BK - gratulacje, ja obecnie to "tańczący z papierami", pozdrawiam wszystkich, kurcze taka pogoda a tu trzeba siedzieć i za... pracowywać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.04.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Co do wyłączników przepięciowych który jest montowany w tablicy bezpiecznikowej tuż za wyłącznikiem głównym to koszt wynosi od 1tyś do 4 tyś zł za taki wyłącznik w zależności od klasy i wymienności części.Pozdrawiam Wiech. Wiem - bo zapytałam pana Męża. Mąż siedzi trochę w temacie i już go podpuszczam żeby zabrał się za koncepcję rozwiązań elektryczno-automatycznych w naszym domu. Instalację odgromową raczej chcemy mieć, a jedno zdaje sie pociąga za sobą drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radiks 28.04.2004 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 BK - ja nie ufam jakoś jednowarstwowej ścianie - odkąd zobaczyłem ~1,5 roczny domek z jednej warstwy gazobetonu (36cm chyba) bez ocieplenia i wychodzącym grzybem na ścianach w jednym miejscu a z ewidentnym przemarzaniem w innych to trochę mnie to zastanowiło... (na pewno wykonawstwo mieli skopane ale mimo wszystko...) Ja na razie mierzę w dwuwarstową ścianę -keramzyt+wełna - drożej ale jakoś pewniej się będę czuł. Netto - fundament->bloczki betonowe+izolacje+ocieplanie+mury+Teriva (keramzyt)+wyntylacje i kominy=netto ~32000 (ale to dopiero pierwsza oferta) Tylko do tego jeszcze ława+ziemia pod podłogę+ocieplenie podłogi+drenaż przy fundamentach+ na pewno coś jeszcze a na dach chyba wyłożę Brasa ale to już decyduje żona. Na razie czekam na ostatnie decyzje odnośnie przyłączy i wtedy zagospodarowanie działki, wyłączenie z prod. rolnej i pozwolenie - czyli jakieś 3 miesiące.., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.04.2004 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 witam radiks - ja mam jednowarstwowy bloczek komórkowy, ale na razie mieszkamy dopiero od stycznia tak że trudno powiedziec jak się sprawuje...wierzę że będzie lepiej niz w domku który widziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 29.04.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Radiks bardzo mi się podoba Twój dom.Lubię domy o takiej bryle.Ja również wybierałem z żoną z ponad tysiąca projektów .Byłem ograniczony szerokością działki mam 20 m,a chciałem mieć garaż w bryle domu.Buduję 4lata i mam na ukończeniu.Mam tylko pytanie jak planujesz rozwiązać wentylację w domu.Chodzi mi o garaż i kuchenkę elektr. lub gazową.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 29.04.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Radiks, na pewno zagospodarowanie i reszta papierów nie potrwa trzy miesiące. Ja adaptuję (tzn architekt) dwa tygodnie i jeszcze jakiś tydzień, pozwolenie też powinno być szybko, słyszałam że nawet tydzień. Wyłączenie z produkcji rolnej - po co, jeśli masz decyzję o warunkach zabudowy? U nas bedzie tylko konieczność wniosku o zwolnienie z opłat za wyłączenie z produkcji rolnej, ale to można już chyba w trakcie budowy, nie jest to potrzebne do pozwolenia na budowę. No właśnie - zaczynam się zastanawiać nad celowością wyłączenia z roli całości działki - czy ktoś z Was robił tak może że wyłączony z produkcji był tylko ten kawałek na którym stoi dom, nie cała działka - chodzi o inne stawki podaktu od gruntu rolnego i budowlanego? Czy tak można i warto zrobić? Aha - radiks - czy bierzesz keramzyty TERMAT czy inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 29.04.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 miłoby było polanka gdybym mogła zobaczyć twój "Dom"jeśli można? będziecie w weekend u siebie? Bardzo chętnie, umówmy się -wiadomość czeka na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 29.04.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Ivo, ja uciekam w Karkonosze na weekend,choć możnaby skończyć podłogę w sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.04.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Sławek - na podłogę pewnie przyjdzie jeszcze lepsza pora ...a majówka w Karkonoszach....mmmmm. ...super...pozdrów moje rodzinne strony pozdrawiam, również Ksenię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_ek 29.04.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Witam, Poszukuję - kandydata na inspektora nadzoru;- firmy budowlanej, od 0 do ssz; firma VAT;- budowa domu w pd ok . W-wia; lato 2004;- wymagam referencji. Jeśli możecie kogoś polecić, proszę o info na priv.Pozdrawiam i z góry dziękuję Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 29.04.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Ivo, wygląda na to, że podłoga musi poczekać - pan cykliniarz ma wolne terminy jesienią... Może ktoś się zmiłuje i przyśle namiar na cykliniarza, który nie boi się starych, nierównych dech... Z gazety wolałbym nie brać. Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie namiary A więc: W GÓRY MIŁY BRACIE, TAM PRZYGODA CZEKA NA CIĘ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.04.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Sławek - no nie myślałam że aż tak długo ta podłoga ma czekać nie znam niestety żadnego parkieciarza, ale popytam ...i miłego wypoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 29.04.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Telefon do parkieciarza 352 43 71 nazwiska nie znam.Ja jestem z nim umówiony jak będe kładł parkiet.Robił u moich kolegów są zadowoleni.Cena przystępna.Miłego pobytu w górach .Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 29.04.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Witam, Jacek Witamy , kliknij na link w mojej stopce, znajdziesz tam różnych wykonawców, którzy zostali już przez nas "przetestowani" na sobie Co do inspektora nadzoru to miałem ale nie polecę bo nie jest tego warty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 30.04.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Hej BK, ja też gratuluję! Teraz to już z górki Ja czekam na pozwolenie, usunąłem humus i teraz codziennie po pracy mieszam zaprawę w taczce i zalewam słupki ogrodzeniowe. Familyja już się ze mnie śmieje, bo pierwszy słupek stanął... w grudniu... a ja się do teraz bawię. Ale wszysko HAND MADE i jestem z tego dumny Dobrzykowice, właśnie miałem się Ciebie podpytać o tego inspektora, bo szukam dobrego. Ale mówisz, że Twój do bani był. Mam jednego upatrzonego w Oławie ale 2000 chce, trochę sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 30.04.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Wiech, serdeczne dzięki za namiar na parkieciarza - życie mi uratowałeś po pan znalazł dla mnie jakieś okienko Przy okazji - nazywa się Bogusław Dołkowski. BK - gratulacje!!! z pozdrowieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 30.04.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Witaj, Miwol, Ja mam namiar na kierownika - wprawdzie jeszcze nie buduję, ale człowiek jest polecanym wieloletnim znajomym mojej dobrej koleżanki i jej męża - budowlańca. Człowiek jest na przymusowej wcześniejszej emeryturze, ale jest jeszcze dość młody, ponoć bardzo fachowy, drobiazgowy i czepia się szczegółów . Pan jest z Oławy, jak będzie jeździć do mnie do Gajkowa, myślę że po drodze byłoby mu też do ciebie. A można słupki ogrodzeniowe bez pozwolenia stawiać? Ja myślałam że na ogrodzenie też ma być pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.04.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 witajcie BK - z ogrodzeniem to coś mi się kołacze że trzeba zgłosić (ale chyba nie trzeba czekać na pozwolenie) ale tylko jeśli chodzi o część ogrodzenia od drogi.....ale sprostujcie mnie jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 30.04.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 No to zrobiłem pierwszą rzecz nielegalnie bo nie zgłaszałem. Może w imię mojego dobrego, przedłużonego weekendu nie piszcie o ewentualnych konsekwencjach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 30.04.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 BK, zaciekawiłaś mnie - przyznam - tym kierownikiem. Ale jak po drodze będzie do mnie wpadał to kamasze będzie miał gliną uwalane, zdajesz sobie z tego sprawę? Jeśli możesz to daj mi namiary na tego KOGOŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts