izoldciemnowlosa 26.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdeczniew prawdzie do Wr kawałem drogi mamy ale najbliżej mi chyba do Waszej grupy i jak sądzę przy niektórych etapach budowy będziemy się wspomagać specjalistami pracującymi właśnie we Wr.Nasz domek powstanie w małej miejscowości blisko Polanicy Zdrój.Aktualnie zmagamy się z "papierologią", ale chciałabym zorientować się:- czy ktoś z Was korzystał z usług architekta wnętrz? Jeśli tak czy możecie napisać ile taka usługa kosztuje i czy możecie kogoś polecić? Oraz czy osoba ta spełniła wasze oczekiwania jak się z takimi ludźmi współpracuje?- i to samo odnośnie archtekta ogrodów. W tym roku chcemy zrobić ogrodzenie z trzech stron wraz z żywopłotem. Działka jest dosyć duża więc możemy sobie pozwolić na ten krok nawet na początku - żywopłot będzie już sobie powoli wzrastał, ale chciałabym żeby pasować do końcowej koncepcji. Ponadto na działce mamy kilka bardzo wysokich ale pięknych drzew - fajnie byłoby je wykorzystać. Nie mamy ostatecznie ustalonego położenia domu więc zależałoby mi na takiej wstępnej rozmowie z osobą hmm nazwijmy to znającą się na rzeczyPomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 26.06.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Byli u mnie z wyceną Normstahla, ale nie zauważyłem gotowości do negocjacji. Kupiłem w Romisie z Dzierżoniowa za ponad 500 zł taniej. Pozdrav U mnie wyceny wygladaly podobnie z kilku roznych firm, dlatego zdecydowalam sie na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.06.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 witam chcialam sie zapytac czy ktos z Was korzystal z uslug firmy Bingo-specjalizuja sie w bramach garazowych ogrodzeniach etc ja robiłem u nich wycene na brame Hormanna 4500x2125 - byli najdrożsi z 3 zebranych. W efekcie podjąłem współpracę z polecanym na tym forum Robertem Stasiakiem z firmy IRGA - wesoły człowiek znjący się na swoim fachu i można negocjować ceny. ja jestem bardzo zadowolony zarówno z bramy jak i z kontaktu z P. Robertem - terminowo, zgodnie z zamówieniem i w ogóle wesoło nam sie współpracowało. jak bedziesz chciała namiar to daj znac przeslę Ci na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.06.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 jak w Bingo wyceniłam bramę to miała kosztować 5.500 (byli najdrożsi) kupiłam taka samą (+dodatkowe bajery) w cenie 4.500 u p. Tomasza z firmy Osiński i syn, czekałam 4 tygodnie przyjechałi zamontowali brama działa bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.06.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdecznie - i to samo odnośnie archtekta ogrodów. W tym roku chcemy zrobić ogrodzenie z trzech stron wraz z żywopłotem. Działka jest dosyć duża więc możemy sobie pozwolić na ten krok nawet na początku - żywopłot będzie już sobie powoli wzrastał, ale chciałabym żeby pasować do końcowej koncepcji. Ponadto na działce mamy kilka bardzo wysokich ale pięknych drzew - fajnie byłoby je wykorzystać. Nie mamy ostatecznie ustalonego położenia domu więc zależałoby mi na takiej wstępnej rozmowie z osobą hmm nazwijmy to znającą się na rzeczy Pomożecie? Witaj Izoldo Co do papierologii Ci nie pomogę, sama zmagam się dopiero z zakupem działki, ale co do zakładania żywopłotu, to też mamy identyczny zamiar i też mamy na działce kilka drzewek (starych, owocowych), które chcielibyśmy zachować. Na początek zamierzam sobie sama zrobić mapkę i zaznaczeniem drzewek i spróbować nanieść dom, tak aby jak najwięcej ocalić. Co do żywopłotu, to stawiamy na obronny z berberysów, za nimi pas wyższych drzew, a dalej w stronę wnętrza działki znowu krzewy ozdobne. Szczegóły dopiero obmyślam, ale z pewnością będę się konsultować z forumową ogrodniczką Elfir. Mam nadzieję, że będziemy się mogły wymieniać radami i spostrzeżeniami na ten i inne tematy! Pozdrawiam Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.06.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Na czas drugiej tury wrzucę w czeluść bębna dwa koty do przepierki,mam pewne podejrzenia na ktogo poszłyby głosować. Świat się kurczy,pozdrawiam . Nie doceniasz kotów - one nie są takie głupie jak się wydaje. Czy uważasz, że w 2 turze masz wybór ? Mojego kandydata tam nie ma, więc skreślę obu, żeby to pokazać (gdy nie pójdę w ogóle powiedzą, żem leń lub głupek i mam wybory w nosie, a gdy obu to co najwyżej zaliczą mnie do debili, którzy nie potrafią głosować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.06.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdecznie w prawdzie do Wr kawałem drogi mamy ale najbliżej mi chyba do Waszej grupy i jak sądzę przy niektórych etapach budowy będziemy się wspomagać specjalistami pracującymi właśnie we Wr. Nasz domek powstanie w małej miejscowości blisko Polanicy Zdrój. Aktualnie zmagamy się z "papierologią", ale chciałabym zorientować się: - czy ktoś z Was korzystał z usług architekta wnętrz? Jeśli tak czy możecie napisać ile taka usługa kosztuje i czy możecie kogoś polecić? Oraz czy osoba ta spełniła wasze oczekiwania jak się z takimi ludźmi współpracuje? - i to samo odnośnie archtekta ogrodów. W tym roku chcemy zrobić ogrodzenie z trzech stron wraz z żywopłotem. Działka jest dosyć duża więc możemy sobie pozwolić na ten krok nawet na początku - żywopłot będzie już sobie powoli wzrastał, ale chciałabym żeby pasować do końcowej koncepcji. Ponadto na działce mamy kilka bardzo wysokich ale pięknych drzew - fajnie byłoby je wykorzystać. Nie mamy ostatecznie ustalonego położenia domu więc zależałoby mi na takiej wstępnej rozmowie z osobą hmm nazwijmy to znającą się na rzeczy Pomożecie? Ja Ci moge polecic Magda 34 z naszego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 27.06.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ło matko polko... sąsiadka pozdrawiam Adam oooo, sąsiedzi pozdrowienia, my też z Pawłowic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 27.06.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 oooo, sąsiedzi pozdrowienia, my też z Pawłowic... Czekaj, czekaj... Mysle, gdzie znajduje sie Twoj domek. Albo tam gdzie Adamarw albo kolo Przebisniegowej. Juz wiem! Obejrzalam w dzienniku zdjecia i jasna doopa... na jednym widzialam dom moich rodzicow i swoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.06.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Nie doceniasz kotów - one nie są takie głupie jak się wydaje. Czy uważasz, że w 2 turze masz wybór ? Mojego kandydata tam nie ma, więc skreślę obu, żeby to pokazać (gdy nie pójdę w ogóle powiedzą, żem leń lub głupek i mam wybory w nosie, a gdy obu to co najwyżej zaliczą mnie do debili, którzy nie potrafią głosować) do stricto debili zaliczą Cię jak skreślisz obydwa nazwiska i podpiszesz swoim imieniem i nazwiskiem karte do głosowania. Inaczej bedziesz w tej byc może najliczniejszej grupie oddanych glosów, potocznie nazywanymi - przez tych co przy korycie bez względu na ugrupowanie polityczne - debilami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 27.06.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Witam, Czy ktoś ma doświadczenia z firmą R-BUD Rafał Stankiewicz z Paniowic (okolice Wrocławia)? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 27.06.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Frankai - nie poleciłbyś swojego parkieciarza? Farba mi oblazła z desek tarasowych, mąż to zeszlifował, ale wyszło byle jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.06.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Witaj, izoldciemnowlosa! Okolice Polanicy sa przepiekne, gratuluje wyboru! - czy ktoś z Was korzystał z usług architekta wnętrz? Tak, nam wnetrze aranzowala forumowa kolezanka, Magda 34. Wyniki sa widoczne w dzienniku. Jestesmy bardzo zadowoleni! Napisz do niej na priv, na pewno szczegolowo odpowie na Twoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 28.06.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Frankai - nie poleciłbyś swojego parkieciarza? Farba mi oblazła z desek tarasowych, mąż to zeszlifował, ale wyszło byle jak... witam ktos na naszym forum zamawial brame w Dobrzykowicach-byl zadowolony moze jakies namiary ktos podesle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.06.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Czy uważasz, że w 2 turze masz wybór ? Mojego kandydata tam nie ma, więc skreślę obu, żeby to pokazać (gdy nie pójdę w ogóle powiedzą, żem leń lub głupek i mam wybory w nosie, a gdy obu to co najwyżej zaliczą mnie do debili, którzy nie potrafią głosować) Mojego też nie ma. Coraz bardziej jednak wątpię w mojego kandydata pt. "mniejsze zło". Zreszta - chyba każdy powinien zagłosować, po to żeby "rozliczyć". Jednego rozliczy się z tego co zrobili/nie zrobili, a drugiego z "nawrócenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.06.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 ja robiłem u nich wycene na brame Hormanna 4500x2125 - byli najdrożsi z 3 zebranych. W efekcie podjąłem współpracę z polecanym na tym forum Robertem Stasiakiem z firmy IRGA - wesoły człowiek znjący się na swoim fachu i można negocjować ceny. ja jestem bardzo zadowolony zarówno z bramy jak i z kontaktu z P. Robertem - terminowo, zgodnie z zamówieniem i w ogóle wesoło nam sie współpracowało. jak bedziesz chciała namiar to daj znac przeslę Ci na PW Wojgoc, jeśli można, to podaj mi namiary na Pana Roberta. Jeśli można, jaki koszt bramy Tobie wyszedł? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.06.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Wojgoc, jeśli można, to podaj mi namiary na Pana Roberta. Jeśli można, jaki koszt bramy Tobie wyszedł? Dzięki wysłałem info na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 28.06.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 My kupowaliśmy bramę Hormanna w Irdze - jesteśmy zadowoleni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 28.06.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 no tak jak macie czas to juz sie mzoan zapisac na wiosne haha nam bedzie robil brukarz polecany przez Jole z melisy troche drozszy ale ma dobre terminy pozdrawiam Widzicie jak to jednak dobrze czytać nasze forum. Sama chyba bym nie wymyśliła, ze to juz TEN czas. A potem oczywiście byłyby zgrzyt;) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.06.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Frankai - nie poleciłbyś swojego parkieciarza? Farba mi oblazła z desek tarasowych, mąż to zeszlifował, ale wyszło byle jak... Poszło emalią. Moim zdaniem jednak - powinnaś reklamować. To fachowiec odpowiada za jakość. Zwłaszcza jak się opóźniał, nie ma tam wcale Waszej winy związanej z naciskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts