Spirea 28.06.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Słuchajcie, zaczynam panikować z kosztami. Szykujemy się do kredytu i boję się wziąć za mało, bo potem nie uda się skończyć tak, aby się wprowadzić przynajmniej na część. Z kolei za duży kredyt mnie przeraża. Mam ustaloną kwotę na SSO. Cała stolarka wyjdzie chyba ok. 50 tys. (chociaż będę wierzyć, że uda się taniej wynegocjować). Sądziłam, że zamkniemy się z SSZ w 200 tys., ale chyba jednak przekroczymy to o jakieś 20 tys. Nie mam pojęcia jednak jak mniej więcej oszacować resztę. Czy możecie podać ile Wam wyszło w przeliczeniu na m2 do etapu tzw. deweloperskiego, czyli wchodzicie i wykańczacie (płytki, parkiet, malowanie itd.). Ile mogą kosztować instalacje? Wiem, że to dość ogólne pytanie, ale może przykładowo moglibyście podać ile Wam wyszły poszczególne rzeczy (elektryka, wod-kan., CO, jaki koszt podłogówki). Wojgoc, dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.06.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Słuchajcie, zaczynam panikować z kosztami. Szykujemy się do kredytu i boję się wziąć za mało, bo potem nie uda się skończyć tak, aby się wprowadzić przynajmniej na część. Z kolei za duży kredyt mnie przeraża. Mam ustaloną kwotę na SSO. Cała stolarka wyjdzie chyba ok. 50 tys. (chociaż będę wierzyć, że uda się taniej wynegocjować). Sądziłam, że zamkniemy się z SSZ w 200 tys., ale chyba jednak przekroczymy to o jakieś 20 tys. Nie mam pojęcia jednak jak mniej więcej oszacować resztę. Czy możecie podać ile Wam wyszło w przeliczeniu na m2 do etapu tzw. deweloperskiego, czyli wchodzicie i wykańczacie (płytki, parkiet, malowanie itd.). Ile mogą kosztować instalacje? Wiem, że to dość ogólne pytanie, ale może przykładowo moglibyście podać ile Wam wyszły poszczególne rzeczy (elektryka, wod-kan., CO, jaki koszt podłogówki). Wojgoc, dzięki za namiary zbyt ogólnie sie pytasz. Elektryka to ilość nie tylko punktów ale też zastosowanych rozwiązań, np. automatyka w domu. Hydraulika - ilość grzejników, punktów wodnych, użytego materiału, sposobu ogrzewania. a najłatwiej oszacować jak w reklamie Leroy Merlin- jesli najtaniej chcesz wykończyć to kwota SSZ, jesli korzystnie to 2xSSZ, jesli znakomicie - ile nie włożysz będzie mało. sporo musisz mieć tych okien jak koszt 50tys - jesteś juz po castingu na okna? drewniane czy plastikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.06.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 najłatwiej oszacować jak w reklamie Leroy Merlin- jesli najtaniej chcesz wykończyć to kwota SSZ, jesli korzystnie to 2xSSZ, jesli znakomicie - ile nie włożysz będzie mało. Wydaje mi się, że ja się zmieszczę bez problemu w 2xSSZ, a ludziom zwykle szczęka opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 28.06.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Dziękuję za przesłane dwa namiary i proszę o kolejne A przy okazji - kiedy montowaliście parapety wewnętrzne (przed czy po tynkach?) i gdzie we Wrocławiu można znaleźć największy ich wybór (najlepiej z róznych materiałów, bo tego też jeszcze z żoną nie ustaliliśmy )? pozdrawiam Adam Help, hilfe, na pamoszcz... Będę bardzo, bardzo wdzięczny za namiary na sprawdzonych tynkarzy wewnętrznych, cementowo-wapiennych... pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.06.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Wojgoc, ofertę na okna mam z ubiegłego roku, kiedy szykowany był projekt. Do aktualnych przymierzam się, Nie wiem kiedy zacząć szukać, bo oferta jest ważna zwykle koło miesiąca, a jeszcze nie wiemy, czy okna wstawiać przed zimą,czy zostawić SSO i wrócić na budowę na wiosnę. Oferta z wrzesnia 2009 na okna plastikowe dako termix była na 20tys. Nie obejmuje tylko wysokiej witryny, która mamy z tyłu domu. Zakładam więc teraz jakieś 25 tys. Bramę wycenili mi na 8000(normstahl). Drzwi wejściowe - 4 tys, tylne zwykłe do kotłowni 1tys. Razem ok. 38 tys. Nie mam wyceny na rolety, ale myślę, że będzie to przynajmniej 12 tys. Na forum spotkałam się ostatnio z wycenami na 20-25 tys. nawet. Wyjdzie więc ok. 50 tys.Stosując przeróżne przeliczniki typu ok. 2000/m2, czy 450-500/m3 czy procentowy udział SSZ w całości kosztów wychodzi mi ok. 450-500 tys. Wiadomo, że jest jeszcze wykończeniówka. Przed wzięciem kredytu wolałabym jednak móc przewidzieć, na jakim etapie skończy się nam kasa. Masz rację, że pytanie dość ogólne, więc je cofam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.06.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Adamrw, poprzednia strona na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 28.06.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Adamrw, poprzednia strona na gorze. Kontakt sobie zapisałem, ale na razie myślałem o tynkarzach od tynków wewnętrznych (cementowo-wapiennych). Nie wyszło podwójne zacytowanie i stąd niejasność. Zaraz poprawię poprzedni swój wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.06.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Aaaa. Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 28.06.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Help, hilfe, na pamoszcz... Będę bardzo, bardzo wdzięczny za namiary na sprawdzonych tynkarzy wewnętrznych, cementowo-wapiennych... pozdrawiam Adam Adam, namiar wysyłam na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 29.06.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Megana mój mąż posiał gdzieś tel do pana szklarza, ale znalazłam w necie. Myślę, że to będzie ten.Popytaj, to nic nie zaszkodzi;)Chilkowski Marek i Jeż Jerzy S.C. Zakład Szklarski. Wrocław Średzka 18. Telefon: 071 349 37 67Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 29.06.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Wydaje mi się, że ja się zmieszczę bez problemu w 2xSSZ, a ludziom zwykle szczęka opada Frankai Ty nie gadaj tyle tylko zdjęcia nam pokaż Miały byc za chwilke a tu nic... My tez chcemy trochę szczęke sobie poobijać o podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 29.06.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Frankai Ty nie gadaj tyle tylko zdjęcia nam pokaż Miały byc za chwilke a tu nic... Miały być jak posprzątam, a jeszcze nie posprzątałem Chyba poczekam aż fachowcy skończą. Ciągle brudzą Brak kostki ma tu niebagatelny wpływ. Zresztą jak już będzie totalny koniec (wrzesień?), to nie będę się stripteasował. Zainteresowani dostaną ode mnie hasła i będą się mogli zalogować do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.06.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Miały być jak posprzątam, a jeszcze nie posprzątałem Chyba poczekam aż fachowcy skończą. Ciągle brudzą Brak kostki ma tu niebagatelny wpływ. Zresztą jak już będzie totalny koniec (wrzesień?), to nie będę się stripteasował. Zainteresowani dostaną ode mnie hasła i będą się mogli zalogować do zdjęć. coś nie "czuć" zapału do sprzatania... do wrzesnia każesz nam czekać?????? bądź człowiekiem i pozwól nam wcześniej obejrzeć Wasze wynalazki wykończeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 29.06.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 do wrzesnia każesz nam czekać?????? bądź człowiekiem i pozwól nam wcześniej obejrzeć Wasze wynalazki wykończeniowe. A co rusz coś wklejałem. Jak ktoś nie czyta regularnie, to musi się wrócić lub przeklikać przez moje zdjęcia, do których link w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.06.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 A co rusz coś wklejałem. Jak ktoś nie czyta regularnie, to musi się wrócić lub przeklikać przez moje zdjęcia, do których link w stopce. ja na bieżąco czytam grupę i widzę Twoje zdjęcia wklejane ooooooooood czasu do czasu. choć z chęcią obejrzałbym pełną dokumentację z wykończeniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.06.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Adam, namiar wysyłam na pw można tez poprosić o namiary na PW? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 29.06.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 witam dzikuje wszytkim za odzew w sprawie firmy bingo nie dotarlam do nich z tego wszytkiegobylismy dzisiaj w firmie Domino w Dlugolece panowie zrobili na nas dobre wrazenie teraz czekam na wycene ktos mial z nimi jakies doswiadczeniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 29.06.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 witam dzikuje wszytkim za odzew w sprawie firmy bingo nie dotarlam do nich z tego wszytkiego bylismy dzisiaj w firmie Domino w Dlugolece panowie zrobili na nas dobre wrazenie teraz czekam na wycene ktos mial z nimi jakies doswiadczenia pozdrawiam Ze swej strony mogę polecić Domino. Mam od nich bramę Normstahla, cena chyba OK (niższa niż w Bingo), co do terminowości zastrzeżeń nie mam. Jak brama się sprawuje jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 29.06.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Ze swej strony mogę polecić Domino. Mam od nich bramę Normstahla, cena chyba OK (niższa niż w Bingo), co do terminowości zastrzeżeń nie mam. Jak brama się sprawuje jeszcze nie wiem dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacysia 30.06.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Proszę o pomoc potrzebuje elektryka..moze ktos ma namiary na sprawdzonego i dysponujacego czasem elektryka ..dom 157m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts