lasche 27.07.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witaj grupo, Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytania/prośby bardziej doświadczonych forumowiczów: Gdzie kupić tani styropian pod wylewkę? (znalazłam najtańszą ofertę na allegro 140 zł/ m3 plus transport z Krakowa).Czy ktoś może podzielić się namiarami na piasek (do wylewek) w południowo zachodniej części Wrocławia? Gdzie najtaniej można dostać cement? Do osób, które finansowały przyłącze wodno - kanalizacyjne, czy cena 80 zł/ mb za sieć wodociągową to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuśka2 27.07.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Bardzo dziękuję za inf.Już się z nim skontaktowałam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witaj grupo, Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytania/prośby bardziej doświadczonych forumowiczów: Gdzie kupić tani styropian pod wylewkę? (znalazłam najtańszą ofertę na allegro 140 zł/ m3 plus transport z Krakowa). Czy ktoś może podzielić się namiarami na piasek (do wylewek) w południowo zachodniej części Wrocławia? Gdzie najtaniej można dostać cement? Do osób, które finansowały przyłącze wodno - kanalizacyjne, czy cena 80 zł/ mb za sieć wodociągową to dużo czy mało? ja kupowałem styropian ES038 w tym miesiacu w liroy merlin po 138zł/m3 plus transport 70zł ale za dowóz do 10km od liroy-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.07.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Nie, nie, nie za póżno. Planujemy montaż tak pod koniec września, więc jakby co pisz jak wyszło. Jakbym zapomniała to przypomnij się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuśka2 28.07.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam Bardzo dziękuję za numery do stolarzy i kominkarzy.Skontaktowałam się z nimi.Czekam na wyceny.Mam nadzieje,że nr.do p.Piotra od tynków również się przydał)Jestem "nowa" więc kiepsko mi jeszcze idzie korzystanie z forum:)Chciałabym dowiedziec się przy okazji ile kosztowała Was przydomowa oczyszczalnia ścieków z drenażem,ponieważ nie wiem na jaki wydatek mam się przygotować. P.S buduję dom w gminie Długołęka. Jestem na etapie wczesnej wykończeniówki.Niedawno zakończylismy tynki.Pozdrawiam Wszystkich.Zuśka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuśka2 28.07.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Kupowałam cement w Liroy Merlin po7,7 za worek.Tani styropian mają w Wodrolu w Kiełczowie.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 28.07.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja większość rzeczy zakupuję w Wodrolu, mają dobre ceny. Trochę w castoramie ale tam jest różnie. My właśnie zaczynamy tynki i też robi nam P. Piotr choć nie wiem czy to ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 28.07.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Mamy mały problem. Chodzi o prąd. Ile czasu zajmuje energipro założenie licznika i puszczenie prądu i czy muszę teraz mieć budowlany czy już normalny.problem wyszedł przy tynkach, panowie potrzebują siłę a ja nie mam jeszcze więc musiałam wypożyczyć agregat trójfazowy na tydzień (ok 1100zł + kaucja 2000zł), boję się, że przy posadzkach może też być potrzebny a ja mam rozprowadzone kable pod tynki ale nie ma jeszcze skrzynki z bezpiecznikami i przyłącza do skrzynki w ogrodzeniu. Nie wiem jak to wszystko pogodzić a zresztą potem przyjdzie czas na totalną wykończeniówkę więc światło i prąd będzie potrzebne tak czy siak.Podpowiedzcie coś proszę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 28.07.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Trzeba zamontować rozdzielnicę budowlaną, lub przerobić istniejącą, uzyskać warunki przyłączenia na zasilanie trójfazowe (najlepiej 12,5 kW) opłacić dodatkowe kW, zmienić umowę o dostarczanie energii, złożyć wniosek o przyłączenie do sieci (trójfazowe).Papierologia może zająć nawet 3 tygodnie.W czasie budowy tylko tynkarze potrzebują tyle prądu, więc możesz budować dalej i załatwiać nowe podłączenie, najlepiej już docelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 28.07.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam.Mam gorącą prośbę do wszystkich z Wrocławia lub okolic.Jest we Wrocławiu sklep z wszelkimi płytkami, gresami itp.: http://lazienki-wroclaw.otwarte24.pl/Chciałbym w nim zamówić gres z przesyłką kurierską. I jak każdy kupujący w sieci mam pewne obawy. Macie może o tym sklepie jakieś informacje? Opinie?Może kupowaliście w nim i macie swoje spostrzeżenia?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 28.07.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja u nich nie kupowałam, ale wystawiają na Allegro: http://allegro.pl/show_user.php?uid=441152 Może to pomoże:) PozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 28.07.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Konto z allegro przeglądałem i wygląda całkiem nieźle.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 29.07.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Ja u nich nie kupowałam, ale wystawiają na Allegro: http://allegro.pl/show_user.php?uid=441152 Może to pomoże:) Pozdrawiam Aga Ja tez u nich kupowalem - Agagaj to nastepny wspolny dostawca/wykonawca do kolekcji po elektryku, hyrdauliku i wylewkarzu. . Polecam - nie mialem zadnych zastrzezen. Jezeli bierzesz wieksze ilosci mozna sie jeszcze troche potargowac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 29.07.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Hej:) Ja od nich nie brałam, ale studiowałam ich stronę dość gruntownie Udało nam sie kupić gres na Allegro (pozostałości po budowie). 140 m2 za 3 tysiaki. Dodam tylko, że za te płytki cenka u dystrybutora x10... Do dzisiaj nie możemy w to uwierzyć Mieszkacie już?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 29.07.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 no to niezle jeszcze nie mieszkamy ale juz niedlugo, planujemy koniec sierpnia polowa wrzesnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.07.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Ja tez u nich kupowalem - Agagaj to nastepny wspolny dostawca/wykonawca do kolekcji po elektryku, hyrdauliku i wylewkarzu. . Polecam - nie mialem zadnych zastrzezen. Jezeli bierzesz wieksze ilosci mozna sie jeszcze troche potargowac ... Wykonawca też? A jaki zakres usług oferuje? Tylko kładą płytki, czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 29.07.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Tataraktroszkę źle zrozumiałaś Agę ale faktem jest że pweni wykonawcy się powtarzają elektryk, hydraulik , wylewki:) a ja dzisiaj po prośbie sprawa mega pilna potrzebny namiar na projektanta przyłączy gazu żeby był dobry tani i szybki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.07.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Aaa ta / mnie zmyliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.07.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Poratujcie proszę namiarami na jakiś dobry tartak z podbitką. W Siedlcu Trzebnickim już byłam i nie maja tam takiej grubości jaką potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 29.07.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Robię casting na wylewkarzy. Macie jakieś sprawdzone namiary, którymi możecie się podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts