claris 30.07.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Wody zejdzie nam ok 2m3 na dzień. Kombinowanie dowożenia w metrowych baniakach to dla mnie wyższa logistyka MPWiK mi zrzuci do szamba [nowego, nieużywanego ] 6m3 na raz i mam spokój na 3 dni. Może nieco drożej, ale nikogo nie muszę się prosić, zamawiam i mam... na wylewki może już będzie wodociąg - choć wody chyba schodzi nieporównywalnie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 30.07.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Strażaka nawet znam jednego i to całkiem przystojnego ale fakt wodę mam choć oczywiście rozliczę się z właścicielami co to od nich pożyczam , hydrant to koło mnie będzie zaraz obok bramy jak go sobie wybuduję razem z ponad 90m odcinkiem wodociągu do swojego domku. Problem był z prądem a właściwie tylko z trójfazówką, ale już po ptokach bo agregat jest i działa. Oby tylko jak najszybciej go oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.07.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 To życzę powodzenia, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 30.07.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam, Czy ktoś ma do odsprzedania 150 stempli z odzysku? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TolaLee 30.07.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 a gdzie zamawialiście okna? ja mam ich trochę i jedna firma wyceniła mi na 40 000 drewniane..... duuuuuuuzo a plastiki na 22 000... macie jakieś sprawdzone firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.07.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam, Czy ktoś ma do odsprzedania 150 stempli z odzysku? pozdrawiam, zobacz na pchli targ grupy wrocławskiej - ostatnio były stemple do odstąpienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.07.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 a gdzie zamawialiście okna? ja mam ich trochę i jedna firma wyceniła mi na 40 000 drewniane..... duuuuuuuzo a plastiki na 22 000... macie jakieś sprawdzone firmy dużo tzn. ile i jakie wielkości? ja swoje okna drewniane robiłem w firmie Hohensee - http://www.hohensee.pl - jestem zadowolony, wyglądają ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina_ZN 30.07.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Hej Balbino Witam w imieniu innych laików! My z mężem dopiero kupujemy działkę i też myślimy coraz bardziej o projekcie indywidualnym. Czy mogłabyś się podzielić (ew. na priva) namiarami na swojego architekta - jesli oczywiście jest godny polecenia? Pozdrawiam serdeczeni! Jestesmy na etapie projektowania, we wrzesniu plany ma zrobić konstruktor i inni instalatorzy. Jak tylko projekt bedzie skończony i będziemy zadowoleni chetnie podzielę się namiarami na architekta. Na tym etapie nie mogę jednoznacznie ocenić pracy Pani architekt. Jednak Pani jest miła, cierpliwa, kontaktowa i stara sie brać pod uwagę wszystkie nasze propozycje, doradza . Odezwę się jak juz bedę mieć projekt w postaci finalnej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.07.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Jestesmy na etapie projektowania, we wrzesniu plany ma zrobić konstruktor i inni instalatorzy. Jak tylko projekt bedzie skończony i będziemy zadowoleni chetnie podzielę się namiarami na architekta. Na tym etapie nie mogę jednoznacznie ocenić pracy Pani architekt. Jednak Pani jest miła, cierpliwa, kontaktowa i stara sie brać pod uwagę wszystkie nasze propozycje, doradza . Odezwę się jak juz bedę mieć projekt w postaci finalnej:) jesli za Wasz projekt weźmie sie konstruktor to znaczy, ze wersja architektoniczna została zatwierdzona. Bo nie bardzo wiem co masz na mysli, ze konstruktor zrobi plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina_ZN 31.07.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 jesli za Wasz projekt weźmie sie konstruktor to znaczy, ze wersja architektoniczna została zatwierdzona. Bo nie bardzo wiem co masz na mysli, ze konstruktor zrobi plany? Do wrzesnia architektka ma wykonać wszyskie poprawki, przekrój i plany elewacji. Jak zatwierdzimy, ze wszystko jest O.K. za projekt weźmie się konstruktor z którym Pani architekt współpracuje - tak nam przedstawiła sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.07.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Do wrzesnia architektka ma wykonać wszyskie poprawki, przekrój i plany elewacji. Jak zatwierdzimy, ze wszystko jest O.K. za projekt weźmie się konstruktor z którym Pani architekt współpracuje - tak nam przedstawiła sprawę. czyli we wrzesniu mozesz juz napisac do Tataraka czy jestes zadowolona czy nie - projekt konstrukcyjny w zalezności od skomplikowania domu i dachu moze trwac i 3miesiące, chyba ,ze przerabiacie gotowca pod swoje oczekiwania. Media, jesli nie macie warunków przyłączy też moga trochę potrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 31.07.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Jeśli ktoś poszukuje dobrych dekarzy to polecam gorąco ekipę, która właśnie skończyła robić u mnie dach. Sumienni, dokładni, kulturalni - czystą przyjemnością było patrzeć na ich pracę. Namiary dla zainteresowanych na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina_ZN 31.07.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 czyli we wrzesniu mozesz juz napisac do Tataraka czy jestes zadowolona czy nie - projekt konstrukcyjny w zalezności od skomplikowania domu i dachu moze trwac i 3miesiące, chyba ,ze przerabiacie gotowca pod swoje oczekiwania. Media, jesli nie macie warunków przyłączy też moga trochę potrwać. Jasne, my juz z architektką współpracujemy dwa miesiące. To jest projekt od podstaw -najpierw duzo rozmawialiśmy ......jaką chcemy mieć bryłę, później architekt odwiedzila z nami działkę i okolice, zrobiła zdjecia domów..........dyskutowalismy o elewacji, warunkach zabudowy, na co nas stać.........Pani wykonała kilka rysunkow w formie propozycji..... Jednak z czystym sumieniem polecę ją jak będę miała w ręku projekt i będę zadowolona. Myślę (no mam nadzieję), że wszyscy na tym forum polecają fachowców z których są w 100% zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.07.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Witam, Czy ktoś ma do odsprzedania 150 stempli z odzysku? pozdrawiam, własnie jest chętny na odsprzedaż - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?p=4227287&page=7#post4227287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 31.07.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Jeśli ktoś poszukuje dobrych dekarzy to polecam gorąco ekipę, która właśnie skończyła robić u mnie dach. Sumienni, dokładni, kulturalni - czystą przyjemnością było patrzeć na ich pracę. Namiary dla zainteresowanych na priv. Claris, ja poprosze. Szukam kogos do wykonczenia kominow blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 31.07.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 01.08.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 romar ja mam kierownika, który nie tylko przybija pieczątki ale robi odbiór każdej zakończonej pracy za którą mamy zapłacić. Jest praktycznie na telefon i nie ma u niego problemu z przyjazdem. Fakt nie jest tani za prowadzenie naszej budowy bierze 6tys ale płacisz w ratachOstatnio był temat schodów, a więc moje już są i są PIĘKNE. Schodziarz Margan z Godzieszowy godny polecenia. Cena też super.U nas wylewki robił Jarek Królczyk 603 200 120 pełen profesjonalizm, rozsądna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.08.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Jasne, my juz z architektką współpracujemy dwa miesiące. To jest projekt od podstaw -najpierw duzo rozmawialiśmy ......jaką chcemy mieć bryłę, później architekt odwiedzila z nami działkę i okolice, zrobiła zdjecia domów..........dyskutowalismy o elewacji, warunkach zabudowy, na co nas stać.........Pani wykonała kilka rysunkow w formie propozycji..... Jednak z czystym sumieniem polecę ją jak będę miała w ręku projekt i będę zadowolona. Myślę (no mam nadzieję), że wszyscy na tym forum polecają fachowców z których są w 100% zadowoleni. Balbino, dziękuję za wiadomość na priva. Po przeczytaniu tego postu mam pozytywne wrażenie, ale czekam na Twoją ostateczną opinię. Szczególnie, że ciągle grzebiemy się w formalnościach zakupowych działki Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.08.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Jeśli ktoś poszukuje dobrych dekarzy to polecam gorąco ekipę, która właśnie skończyła robić u mnie dach. Sumienni, dokładni, kulturalni - czystą przyjemnością było patrzeć na ich pracę. Namiary dla zainteresowanych na priv. Claris, to ja też poproszę tych dekarzy! Żeby Ci za rok nie zawracać głowy poszukiwaniem namiarów, zapiszę sobie już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.08.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 romar ja mam kierownika, który nie tylko przybija pieczątki ale robi odbiór każdej zakończonej pracy za którą mamy zapłacić. Jest praktycznie na telefon i nie ma u niego problemu z przyjazdem. Fakt nie jest tani za prowadzenie naszej budowy bierze 6tys ale płacisz w ratach Ostatnio był temat schodów, a więc moje już są i są PIĘKNE. Schodziarz Margan z Godzieszowy godny polecenia. Cena też super. U nas wylewki robił Jarek Królczyk 603 200 120 pełen profesjonalizm, rozsądna cena Moniaq, mogę prosić też o namiary na tego kierownika budowy? A w ogóle to na jakim etapie kończy się z nim współpracę? Czy KB sprawdza też wszystkie instalacje? na przykład robi odbiór ogrzewania podłogowego,itp? I czy cena waha się w zależności od wielkości domu lub jakichś innych parametrów. Czy zależy tylko od tego, czy KB jest figurantem od pieczątek czy faktycznie dogląda budowy? Jakie macie na ten temat doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts