wojgoc 04.08.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Dajcie znać, jak znajdziecie coś fajnego, co można położyć na podłogówkę ja kładę deskę warstwową Tarkett i gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Fakt, Janzar nie jest tani, ale mysle, ze warto zainwestowac w profesjonalne wykonanie wylewek i potem nie miec klopotow. Za wylewki zaplacilismy prawie 2 x tyle, co inni budujacy ten sam dom, ale mamy tez duuuuzo grubsza warstwe jastrychu. to ile masz tej warstwy jastrychu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 ja kładę deskę warstwową Tarkett i gres a taka deska warstwowa nie stuka tak jak panele? nienawidzę paneli głównie z tego powodu i póki co jestem zdecydowana na gres na całej podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 a taka deska warstwowa nie stuka tak jak panele? nienawidzę paneli głównie z tego powodu i póki co jestem zdecydowana na gres na całej podłogówce. Tarkett to nie barlinek ani zwykły panel, więc stukanie nie ma prawa występować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_jacek 04.08.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Mam do wynajęcia 140 szt stempli budowlanych, 2.80m każdy. Cena 2zł/szt + kaucja. Telefon 663 858 363. Preferuję odbiór po stronie wypożyczającego, ale możliwy dowóz w rozsądnej odległości od Oławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.08.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Frankai, pokaz kilka fotek, prosze! Chetnie poogladam. Moja łazienka: http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN8013/567174862_PYmKZ-S.jpg http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN8009/567174388_YBDbz-S.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.08.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 A tutaj apartament w Hiszpanii. Trochę słabo tutaj widać, ale na żywo wrażanie super. Tam prawie nie było fug!!! Doszlifowane na maksa. U mnie chyba nie mogłoby tak być. Nie wiem czy marmur może być przy ogrzewaniu podłogowym, ale na 100% popękałby gdyby leżał na łączeniu pól podłogówki, a ja niestety mam miejsca, gdzie łączenie jest w połowie płytki. Gres jest bardziej wytrzymały.http://frankai.smugmug.com/Other/Zdjecia-rozne/700-DSCN9832/958516854_im2W4-S.jpg Aha - klikając na zdjęcie, wchodzi się na stronkę www, a na niej można wybrać "Original" i zobaczyć w pełnej rozdzielczości 8MPix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 04.08.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Kupowałam cement w Liroy Merlin po7,7 za worek.Tani styropian mają w Wodrolu w Kiełczowie.Pozdr. Dziękuje za namiary, rzeczywiście zamówiliśmy styropian w Wodrolu. Zupełnie o nich zapomniałam. Swego czasu zamawialiśmy u nich również wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 04.08.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Pilnie potrzebuję namiar na koparkowego z północnej części Wrocławia, a dokładniej Widawa, Psary...pilna sprawa do wtorku muszę wykopać dziurkę pod szambo, a mój Pan nie odbiera telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TolaLee 05.08.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 A tutaj apartament w Hiszpanii. Trochę słabo tutaj widać, ale na żywo wrażanie super. Tam prawie nie było fug!!! Doszlifowane na maksa. U mnie chyba nie mogłoby tak być. Nie wiem czy marmur może być przy ogrzewaniu podłogowym, ale na 100% popękałby gdyby leżał na łączeniu pól podłogówki, a ja niestety mam miejsca, gdzie łączenie jest w połowie płytki. Gres jest bardziej wytrzymały. http://frankai.smugmug.com/Other/Zdjecia-rozne/700-DSCN9832/958516854_im2W4-S.jpg Aha - klikając na zdjęcie, wchodzi się na stronkę www, a na niej można wybrać "Original" i zobaczyć w pełnej rozdzielczości 8MPix Co do fug w marmurze...po wstępnych oględzinach sklepowych oparłam sie na marmur - min właśnie dlatego bo na żadnej wystawce łazienkwoej czy podłogowej nie widziałam fug - aż zadałam pytanie w sklepie - dlaczego do gresu trzeba używać fug a do marmuru nie - odpowiedz: do marmuru też trzeba tylko na wystawkach ich nie ma, bo tak ładniej wyglądają i warunki sklepowe pozwalają na takie coś - w domu koniecznie musi być min 1 mm fufi a w łazience jeszcze więcej.... a mi się właśnie tak podobały marmury, bo fug nie było...... Rain Forest to piekno samo w sobie :)mrrrrrrrrau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.08.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Tam były właśnie 1mm fugi i prawie ich nie widać. Ja w swoim gresie mam 3mm z uwagi na podłogówkę. Rain Forest to piekno samo w sobie :)mrrrrrrrrau Mam resztki na zbyciu jakby ktoś chciał 250zł/m2 Jeżeli bez udziwnień, to mój kamieniarz dotnie na konkretny wymiar za rozsądną kasę, a i przewózkę do Wrocka mogę załatwić. U mnie z uwagi na podwójny skos (od frontu i na grubości), robiony był szablon przez płytkarzy. http://frankai.smugmug.com/Architecture/RFG/RFG-wymiary/713631787_cFZSa-S.jpg http://frankai.smugmug.com/Architecture/RFG/DSCN8429/712835732_uVory-S.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 05.08.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 to ile masz tej warstwy jastrychu? Na parterze 10-11cm, na poddaszu ok. 9cm. Frankai, masz fajna przestronna lazienke, ale zupelnie nie w moim stylu A marmur na podlodze faktycznie wyglada nieziemsko, tylko te laczenia plytek... Terazzomicro to jednak jednolita powierzchnia i o czyms takim marze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.08.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 a taka deska warstwowa nie stuka tak jak panele? nienawidzę paneli głównie z tego powodu i póki co jestem zdecydowana na gres na całej podłogówce. Hmm u mnie panele nie stukają a użytkuję je już 2 lata - o co chodzi z tym stukaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.08.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Hmm u mnie panele nie stukają a użytkuję je już 2 lata - o co chodzi z tym stukaniem ? Może kwestia wrażliwości akustycznej - ja bym musiała w nich chodzić w skarpetkach i całej rodzinie też tak kazać, żeby nie wydawały odgłosu. Uwielbiam gres, bo jest cichutki. Gdzie mogłam, wyrzuciłam panele i dałam kafle. A dodam, że leżały na różnych podkładach. U rodziny też mi stukają - chociaż są innej produkcji. Więc zakładam, że to ich cecha gatunkowa. To tak jak niektórym strzela blachodachówka w słońcu. Moim zdaniem dyskretnie pyka, a wielu ludziom to przeszkadza. Kwestia wrażliwości - powtarzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.08.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Mówiąc szczerze ja też żadnego stukania paneli nie słyszę, a słuchowiec jestem i naprawdę wiele dźwięków mi przeszkadza. Generalnie cisza to jak dla mnie, jeden z największych bonusów mieszkania w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.08.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Człowiek się przyzwyczaja do dobrego (=ciszy). Ja mieszkam na wsi, ale w linii prostej niewiele ponad 1.5 km od autostrady. W nocy po deszczu dobiegający z niej hałas potrafi mnie obudzić, jeśli mam otwarte okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.08.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Może kwestia wrażliwości akustycznej - ja bym musiała w nich chodzić w skarpetkach i całej rodzinie też tak kazać, żeby nie wydawały odgłosu. To chyba chodzi o te skarpetki - my generalnie po domu zasuwamy w nich lub w ogóle bez, a jak się chodzi w papciach to może stukają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 05.08.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 A masz bardzo szerokie te drzwi? Ja początkowo też chciałem przesuwne. W projekcie miałem jakoś szerokie na 2m czy 2.20. Później jednak stwierdziłem, że to ciągle niedużo i wolałem zrobić otwierane tradycyjnie, żeby zrobić efekt powiększenia jadalni przez otwarcie całych drzwi na oścież. Jeżeli masz jednak okno ponad 3m szerokie - to oczywiście rób przesuwne. Nie bardzo wierzę, żeby nie dało się ich dobrze uszczelnić. Rodzina w Niemczech ma przesuwne i nie sądzę, żeby się odważyli, jeżeli miałoby wiać. Co do drzwi przesuwanych - to są ich dwa rodzaje: a) które przyciągasz do siebie i przesuwasz - tańsze, bardziej popularne, przypominające normalne okna, normalnie szczelne (bo dociskane przy zamykaniu) - mają taki standardowy próg około 8cm. b) tzw HS'y - rozwiazanie super - ale baaardzo drogie, praktycznie bez progu - wszystko jeździ sobie na specjalnym mechaniźmie - na mijankę, tylko wg mnie nie do polskiej pogody. Interesowałem się tym bardzo mocno bo mam dwa otwory - jeden 380, drugi 240 szerokie - i bardzo chciałem rozwiązanie b. Ale ostatecznie zrezygnowałem z 2 powodów - ceny (zabija) i tego, że to jest rozwiązanie przyciągnięte do Polski z cieplejszych krajów - gdzie w zimie nie ma -20 Jeśli się jednak zdecydujecie na takie - to zdecydowanie najlepsze wg mnie będą na profilu schucko (tak to się chyba pisze - nie pamiętam) - oglądałem kilka i te były najsolidniejsze, ale i tak na pewno w zimie będzie wiało. Co do otwierania - ja mam w tym większym otworze 4 części - dwie boczne - stałe - plus dwie środkowe rozsuwane (jedna w lewo, druga w prawo) na te boczne. Na razie jestem zadowolony - ale jeszcze nie mieszkam więc nie użytkuję tego intensywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.08.2010 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 b) tzw HS'y - rozwiazanie super - ale baaardzo drogie, praktycznie bez progu - wszystko jeździ sobie na specjalnym mechaniźmie - na mijankę, tylko wg mnie nie do polskiej pogody. Interesowałem się tym bardzo mocno bo mam dwa otwory - jeden 380, drugi 240 szerokie Wydaje mi się, że te HS'y są jedynie słusznym - pod względem estetyki - rozwiązaniem i o takowym myślałem. Rodzina mieszka w Zagłębiu Ruhry w Niemczech i wydaje mi się, że to podobny klimat, a miała takowe. Nie sądzę, żeby się godzili na jakiejś przewiewania. Zapytam jeszcze żony, która u nich długo mieszkała. Te pierwsze to aż się proszą o HS'y. Te drugie w zasadzie też wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.08.2010 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Hmm u mnie panele nie stukają a użytkuję je już 2 lata - o co chodzi z tym stukaniem ? Panele układane są na piance, a ich grubość zwykle jest mała. Jak mniemam - powstaje coś na kształt pudła rezonansowego. Większość paneli stuka, jeżeli chodzi się po nich w butach. Czemu nie wszystkie - nie mam pojęcia. Może kwestia samego panelu, może sposobu jego ułożenia, może kwestia równości podłoża, może pianki, a może... zbyt gładko wygipsowanych ścian przy małej ilości mebli. Nie wiem. Przy chodzeniu w papciach - efekt radykalnie spada. Sam jednak też nie chciałem paneli z powodu stukania w odwiedzanych miejscach. Dodatkowymi atutami było przyzwyczajenie do parkietów i podłogówka. Oczywiście cena i łatwość demontażu, to duże plusy, a przyzwyczaić się łatwo Do innych akustycznie nieciekawych rozwiązań - było też o blasze na dachu - dodam blaszane parapety. Zwłaszcza z gołębiami na nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts