SUSPENSER 10.08.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Mam już wymurowane słupki z klinkieru i poszukuje wykonawcy do przęseł , bramy , furtki itd.. Interesują mnie kute ogrodzenia. Proszę o namiary na solidne firmy. http://www.bramex.pl - ja tam kupiłem bramę i furtkę. Zwróć uwagę, żeby brama i przęsła były cynkowane ogniowo przed malowaniem - ja mam malowane zanurzeniowo podkładem a potem farbą i przy spawach pojawiają się rdzawe zacieki - małe, ale jednak są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
postaw_piwo 11.08.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Szukam kogos z domem budowanym(badz wybudowanym) z kształtek styropianowych z rdzeniem betonowym. Chetnie dowiem się czegoś na temat samej technologi budowy, jak i wrazenia z uzytkowania takiego obiektu. Gotow jestem tez posiwcic jeden dzien na pomoc przy budowie, zeby zobaczyc jak to wyglada taka "styropianowa" praca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 11.08.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam Grupę Wrocławską!Może ktoś miałby do polecenia ekipę do wykonania dachowej podbitki z naszego materiału, solidną i w miarę niedrogą?Okolice Obornik Śląskich.Ci, do których dzwoniłam (raptem dwóch), albo podają prawie przyszłoroczne terminy, albo ceny jak z kosmosu. albo jeszcze dwukrotnie umawiają się na sporządzenie kosztorysu i.. nie przyjeżdżają, co od razu poddaje mi w wątpliwość ich wiarygodność i słowność.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.08.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 NADZIEJA NA ŻYCIE Witajcie,mam wielką prośbę. Koleżanka z pracy ma przyjaciółkę, która mieszka w Głogowie. Jej syn potrzebuje krwi. Zmaga się z białaczką. Jeśli możecie, pomóżcie dziecku oddając krew Krew można oddać wszędzie, grupa krwi dowolna, a skan zaświadczenia, o które trzeba poprosić przy oddawaniu krwi, przesłać skanem na e-maila [ [email protected]] lub oryginał pocztą : Anna Mazurkiewicz ul. Królewska 3a/11 67-200 Głogów tel. 608 247 158. Na zaświadczeniu powinny znajdować się dane: Krew dla Adama Kaszuby Klinika Transplantacji Szpiku, Onkologii i Hematologii Dziecięcej ul.Odona Bujwida 44 50-368 Wrocław Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.08.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Szukam wspólnika na kawałek jasnego onyksu. Nie widziałem jeszcze zdjęcia, ale zakładając, że nie będzie to badziew, jestem skłonny wziąć. Kawałek jest 0.7 x 1 m. Ja potrzebuję 1/3 z tego za ... 680zł netto. Ceny onyksu zaczynają się od 1600zł, więc w sumie okazyjna. Chcę sobie zrobić lampę. Widziałem w sklepie taką: http://frankai.smugmug.com/photos/967226980_r9YPA-S.jpg http://frankai.smugmug.com/photos/967226840_zYxfP-S.jpg Niestety kosztowała... 1240 zł !!! W dodatku podświetlana jest... świetlówką a ja chcę nad schody a to nie jest miejsce na tego typu żródło. W dodatku jakby tego było mało - wykonanie fatalne. Blacha na wierzchu galwanizowana, a nie kwasówka, a korpus podziurawiony kilkunastoma śrubami i z blachy malowanej zwykłą farbą. Ja szacuję koszt wykonania tego na połowę tej ceny w znacznie lepszej jakości. Próbowałem użyć marmuru o strukturze podobnej do onyku, ale w tej lampie przebijało nawet światło z komórki, a przez marur ledwie przechodzi halogen 50W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.08.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 NADZIEJA NA ŻYCIE Witajcie,mam wielką prośbę. Koleżanka z pracy ma przyjaciółkę, która mieszka w Głogowie. Jej syn potrzebuje krwi. Zmaga się z białaczką. Jeśli możecie, pomóżcie dziecku oddając krew Krew można oddać wszędzie, a skan zaświadczenia, o które trzeba poprosić przy oddawaniu krwi, przesłać skanem na e-maila [ [email protected]] lub oryginał pocztą : Anna Mazurkiewicz ul. Królewska 3a/11 67-200 Głogów tel. 608 247 158. Na zaświadczeniu powinny znajdować się dane: Krew dla Adama Kaszuby Klinika Transplantacji Szpiku, Onkologii i Hematologii Dziecięcej ul.Odona Bujwida 44 50-368 Wrocław Z góry dziękuję. o jaka grupę krwi chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 12.08.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Hej, potrzebuję namiary na pana od gazu, który zrobi mi projekt od skrzynki do domu, czyli tzw. kreskę. Jak macie do dajcie jakieś namiary, z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.08.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 A propos wyprzedaży to w OBI na Bielanach widziałem dzisiaj sporo przecenionych o 50% ramek, gniazdek i włączników (takie same jak te, które 2 lata temu kupiłem do własnego domu - Legrand, Ospel kolorowe i białe), a do tego różne elementy armatury (baterie wannowe, zlewozmywakowe itp.), płytki, panele, szlifierki i wiertarki [firm kiepskich jak i np. 500W wiertarki Black&Decker], lampy itd.Uważałbym na te wyprzedaże. Dlaczego? bo często nie są to wyprzedaże a hłyt marketingowy. Rodzice remontują obecnie mieszkanko i mieli cynk, że od sierpnia w OBI będą wyprzedaże. Więc w ostatnim tygodniu lipca przeszli się po OBI, popatrzyli się co i po ile jest. W pierwszy dzień wyprzedaży poszli kupić i wyczaić te po obniżonej cenie. Jakie było ich zdziwienie, gdy cena po obniżce była wyższa aniżeli w tygodniu.... albo nad ceną z zeszłego tygodnia dopisana była wyższa przekreślona - że niby promocja. Przy kasie byli świadkiem rozmowy klientki z obsługą (jakoś tak mniej więcej): "Byłam tutaj w tygodniu i te płytki kosztowały 30zł. Dzisiaj przy cenie jest doklejone -30% więc cena nie może być 30zł tylko musi być pomniejszona o te 30%" Czy to aby też nie kryminał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.08.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Czy to aby też nie kryminał?? Nie. Po prostu wykreśl ze słownika słowa wyprzedaż i czy obniżka i oceniaj ile to jest warte. Mnożenie prawa i jego pilnowanie, żeby potem wtrącać do kryminału jest bezsensowne. Jako ciekawostka - w USA trudno cokolwiek kupić bez obniżki. Słyszałem nawet, że mają takie prawo iż towar musi wisieć w sklepie min. 3 dni, żeby można było go przecenić. U mnie miałem akurat były to zdecydowanie wyprzedaże z wystawki i końcówka serii. Spróbuj kupić egzotyczną (abiurana) przemysłówkę za 38zł/m2. Nawet polskie klepki są droższe. Z kolei bateria była faktycznie za pół ceny u konkurencji, a grzejnika już nie produkowano, ale podobne modele tego producenta były ponad 2 razy droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.08.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 o jaka grupę krwi chodzi? Grupa krwi dowolna. Przepraszam - zapomniałem o tym napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaroLPaulinA 13.08.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam,Czy ktoś się orientuję gdzie we Wrocławiu lub okolicy można kupić odwodnienie liniowe do tarasu/balkonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 13.08.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 hej, może i już o tym wiecie, ja właśnie dopiero co wyczytałem że od 1 lipca br. Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej dofinansowuje zakup i montaż kolektorów słonecznych. Jak ktoś chce jakieś szczegóły to link poniżej. Może wreszcie coś ruszy w tym temacie i nie trzeba będzie wykładać na całą instalację kasę z własnej kieszeni. http://www.muratordom.pl/instalacje/kolektory-pompy-ciepla/kolektory-z-dotacja-jaka-kwota-kredytu-i-dotacji,30_4877.html pozdro, idę do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 13.08.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Szukam ekipy do zrobienia więźby dachowej. Dach mi się wali a jest dopiero 3 miesiące od ukończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 13.08.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam grupe. Musze się pochwalić. Od wczoraj moja budowa jest oficjalnie zakończona. Ulga że papierologia już za mną wielka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KachnaP 13.08.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Szukam ekipy do zrobienia więźby dachowej. Dach mi się wali a jest dopiero 3 miesiące od ukończenia. Witam, mam dekarza, który właśnie skończył mi dach - jestem bardzo zadowolona. Zresztą dekarz ten widnieje także na liście polecanych "misiów" On współpracuje z cieślami. Konkretnie oni u mnie nie robili, ale są bardzo polecani przez dekarza, może namiary się przydadzą. Namiary wysłałam na PW. Pozdrawiam. Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 13.08.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam, mam dekarza, który właśnie skończył mi dach - jestem bardzo zadowolona. Zresztą dekarz ten widnieje także na liście polecanych "misiów" On współpracuje z cieślami. Konkretnie oni u mnie nie robili, ale są bardzo polecani przez dekarza, może namiary się przydadzą. Namiary wysłałam na PW. Pozdrawiam. Kaśka Dzięki za namiar. już dzwoniłam do Pana Sławka Banaszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.08.2010 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam grupe. Musze się pochwalić. Od wczoraj moja budowa jest oficjalnie zakończona. Ulga że papierologia już za mną wielka. Pozdrawiam gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.08.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Musze się pochwalić. Od wczoraj moja budowa jest oficjalnie zakończona. Ulga że papierologia już za mną wielka. Gratuluję. U mnie papierki leżą i jakoś nie mogę się zebrać, by wypełnić i posprawdzać czy wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 14.08.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 przestrzegam wszystkich przed kierownikiem budowy Dariuszem Artmańskim - nie zna się na sztuce budowlanej, zwłaszcza w zakresie dachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 14.08.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Hej, potrzebuję namiary na pana od gazu, który zrobi mi projekt od skrzynki do domu, czyli tzw. kreskę. Jak macie do dajcie jakieś namiary, z góry dziękuje Krzysztof Wegrzynowicz 692-448-145... polecam gorąco !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts