Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Czy to aby też nie kryminał??

No coś Ty, przecież to promocja ;)

Jak napisał Frankai, porównywać trzeba ceny końcowe i tyle. Szczególnie markety są zdolne do takich manewrów. Gdzieś kiedyś była stronka w necie z wyłapanymi błędami na "super promocjach" typu przekreślona niższa cena i dopisana wyższa :)

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Czy ktos może polecić jakiegoś rozsądnego elektyrka ? Niewielka i chyba mało skomplikowana robota w południowym sąsiedztwie Wrocławia (Biestrzyków). Podłączenie prądu na budowie. W granicy działki jest już skrzynka energetyki. W skrócie: potrzeba w tej szafce, lub przy niej zainstalować przyłacze na budowę (TN-S, 3 i 5 przewodowa, miejsce na licznik, zabezpieczenie 16A, wykonać pomiary, wypełnić wniosek ze schematem jednokreskowym.Do docelowego miejsca na budowie to już się przedłużaczem podciągnę. Oczywiście mam na to warunki przyłaczenia.

Jedna z ekip przyknęła mi za to 1500zł co wydaje mi się bardzo dużą przesadą jak za zakres prac jakie trzeba wykoanć.

hej, może i już o tym wiecie, ja właśnie dopiero co wyczytałem że od 1 lipca br. Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej dofinansowuje zakup i montaż kolektorów słonecznych. Jak ktoś chce jakieś szczegóły to link poniżej.

Może wreszcie coś ruszy w tym temacie i nie trzeba będzie wykładać na całą instalację kasę z własnej kieszeni. :wiggle:

http://www.muratordom.pl/instalacje/kolektory-pompy-ciepla/kolektory-z-dotacja-jaka-kwota-kredytu-i-dotacji,30_4877.html

pozdro, idę do pracy ;)

hej. zgadza się. pojawiły się takie kredyty. ale o ich celowości i sensowności już się dyskutuje na forum. ja pobieżnie śledzę ten wątek:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100334-SOLARY-DOFINANSOWANIE-Z-UNII-obecnie&p=4243042#post4243042

Pozdr,

Pawel