ania klepka 27.08.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 No to miałaś może gorzej niż ja. U mnie dach przewracał drugiej zimy (większy śnieg i wiatry), ścianki kolankowe. Popełniono kupę błędów, głównie projektowych i konstruktor z architektem po dobroci zapłacili za pierwotną poprawkę - 1500zł. Potem jeszcze dla własnego spokoju i dorobiłem dodatkowe wzmocnienia. Szlag człowieka trafia kiedy widzi jak jego wymarzone gniazdko rozwala się przez kretynów (u mnie konstruktor). u nas projektant już 3 tydzień myśli nad projektem i dalej nic. Nasz konstruktor przeliczał projekt i za nic nie wychodzi na przyjęte przez nich obliczenia. Ekipa natomiast nie sugerowała nam żadnych zmian, a my całkowicie zdaliśmy się na nich, bo to nasz znajomy. Nasz największy błąd t niezweryfikowanie przez nas ekip ciesielskich, bo wtedy któraś ekipa zapaliłaby w naszych mózgach czerwone światełko, że dach trzeba skonsultować z konstruktorem itp. Ale na błędach człowiek się uczy. Frankai, a U Was w jaki sposób naprawiliście daszek - ściągaliście dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.08.2010 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 ze swej strony moge polecic brukarza /namiary dostalam od Joli z Melisy jestesmy zadowoleni Jolu dziekuje, pozdrawiam i zapraszam to ja poproszę o namiar na brukarza na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.08.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Frankai, a U Was w jaki sposób naprawiliście daszek - ściągaliście dachówkę? Podnoszony był cały dach - z dachówką! 10 cm w górę i podkładane były płatwie. Dodatkowa poprawka polegała na rozebraniu części ścianek kolankowych i wybetonowaniu słupków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 28.08.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Podnoszony był cały dach - z dachówką! 10 cm w górę i podkładane były płatwie. Dodatkowa poprawka polegała na rozebraniu części ścianek kolankowych i wybetonowaniu słupków. to samo u nas, będą dodawane płatwie i słupy podpierajace kalenicę. Dachówkę ściągnęliśmy, bo baliśmy się o ściankę kolankową, ale ta na szczęście jest dobrze zazbrojona. Po ściągnięciu dachówki okazało się, że wszystko jest spie......e począwszy od łat a na opierzeniach skończywszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.08.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam Grupę. Poradźcie proszę i poratujcie. W ostatniej chwili wycofała mi sie ekipa od regipsów i ocieplenia poddasza, a ja zostałem bez rezerwowych. Pilnie poszukuję fachowców w tej dziedzinie. Wrzućcie proszę namiary na misiów, których polecilibyście na takie roboty. Może byc ekipa od całości wykończeń. Z góry dziękuję Napisz gdzie budujesz dom, bo to bardzo istotne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.08.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Poszukuje stolarza do wykonania d rzwi wewnetrznych .mebli kuchennych szafek lazienkowych U mnie to były 3 osobne tematy i 3 firmy. Drzwi wewn. faktycznie Impro lub jeśli chcesz drewniane to porządny stolarz (tunele na mury 30 cm są w sklepach nieraz droższe od drzwi, a stolarz bierze za nie duuużo taniej). U mnie wszystkie wewnętrzne robili miejscowi stolarze, ale ostatnio się nie wyrabiają, rozstali się i mają 2 osobne firmy, więc póki co nie chcę ich polecać. Meble kuchenne i szfki łazienkowe - tu musi być firma, która się w tym specjalizuje, bo ja nie spotkałem stolarza, który projektu i wizualizację wykonania a do tego ma duże doświadczenie w temacie bo specjalizuje się w kuchniach i robi ich dziesiątki rocznie - chyba, że takiego znajdziesz. Ja polecam mojego wykonawcę: http://meblemix.com.pl/index.php/kontakt Meble łazienkowe kupiłem gotowe, bo nam odpowiadały rozmiarowo, estetycznie i cenowo (kupiłem w cermax w Jelczu): http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=seria&id=112&dzial1=112&nr_dz_gl=2&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kawka4 28.08.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam wszystkich.Jestem nowym użytkownikiem, chciałbym w miejscowości Ligota Mała wybudować energooszczędny dom Kawka 4 CE Lustro, pow. użytk. 149,7m2 (w tym garaż 35m3). Poszukuję wykonawcy solidnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.08.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Meble kuchenne i szfki łazienkowe - tu musi być firma, która się w tym specjalizuje, bo ja nie spotkałem stolarza, który projektu i wizualizację wykonania a do tego ma duże doświadczenie w temacie bo specjalizuje się w kuchniach i robi ich dziesiątki rocznie - chyba, że takiego znajdziesz. Mój stolarz najpierw mi robił drzwi, a potem kuchnie i meble do pokoju. Ponoć - wg innego stolarza - specjalizował się w kuchniach. Zresztą sam mi opowiadał, że dopiero po uruchomieniu własnego tartaku zabrał się za drzwi, bo ma tańszy materiał. Drzwi oceniam chyba najlepiej z tego co zrobił. Szafka do łazienki wygląda fajnie. Zobaczymy za jakiś czas, czy się coś z nią nie stanie. Jej bok jest gięty (zdjęcie jak powieszą, czyli pewnie za 2 tyg.). Wydaje mi się, że dopóki nie mówimy o rzeźbieniu w drewnie, czy giętych nogach, to każdy kuchniarz powinien dać radę z meblami do pokoju, a odwrotnie może być ewentualnie problem i raczej widziałbym go w kwestii montażu AGD. Blum ma tak przygotowane instrukcje montażu, że każdy kto ma prawą i lewą rękę da sobie radę. Na forum był wątek, w którym gość namawiał, żeby kuchnię... zrobić sobie samemu. Opisane było dokładnie jak się zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 29.08.2010 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Droga grupo !Miałam kłopoty z komputerem a co za tym idzie utraciłam zapisane dane -namiary na fachowców, które częściowo dostałam również od Was.Szukam ekipy do ocieplenia zewnętrznego styropianem wraz z zamocowaniem rynien oraz do zrobienia podbitki. W sumie szukam ekipy , która zrobi inne drobne prace ogólnobudowlane. Buduje się na północ od Wrocławia.Z góry dziękuję za wszelkie namiary. !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yadyam 29.08.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisz gdzie budujesz dom, bo to bardzo istotne ! Krępice gm. Miękinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.08.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Krępice gm. Miękinia Teraz wiadomo o co chodzi - ja nie pomogę bo to ode mnie 40 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.08.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Na forum był wątek, w którym gość namawiał, żeby kuchnię... zrobić sobie samemu. Opisane było dokładnie jak się zabrać. Bo to w zasadzie nic trudnego. Jak nie ma się dwóch lewych rąk a dysponuje się czasem i zestawem narzędzi, to można samemu złożyć. Za przykład może posłużyć mój teściu, który całą swoją kuchnie zabudował sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 30.08.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Droga grupo ! Miałam kłopoty z komputerem a co za tym idzie utraciłam zapisane dane -namiary na fachowców, które częściowo dostałam również od Was. Szukam ekipy do ocieplenia zewnętrznego styropianem wraz z zamocowaniem rynien oraz do zrobienia podbitki. W sumie szukam ekipy , która zrobi inne drobne prace ogólnobudowlane. Buduje się na północ od Wrocławia. Z góry dziękuję za wszelkie namiary. !! Wyslalem na priv tel. do ekipy z polnocy od docieplen pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 30.08.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Bo to w zasadzie nic trudnego. Jak nie ma się dwóch lewych rąk a dysponuje się czasem i zestawem narzędzi, to można samemu złożyć. Za przykład może posłużyć mój teściu, który całą swoją kuchnie zabudował sam. w UKeju możesz kupić całą kuchnię we flatpackach (jak w IKEI) i samemu sobie złożyć lub też zapłacić ekipie, ale jeśli mowa o struganiu frontów samemu i cięciu wszystkich elementów to jednak jakaś wiedza w tym zakresie nieco by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.08.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 w UKeju możesz kupić całą kuchnię we flatpackach (jak w IKEI) i samemu sobie złożyć lub też zapłacić ekipie, ale jeśli mowa o struganiu frontów samemu i cięciu wszystkich elementów to jednak jakaś wiedza w tym zakresie nieco by się przydała. Ale nikt tu nie karzę rżnąć niczego. No chyba że po skończeniu ... ];-> Chodzi o to, że zadaniem młodego Adama Słodowego, jest zaprojektować i wymierzyć. Potem udaje się do firmy oferującej płyty i oni mu wszystko wycinają i co ważniejsze OKLEJAJĄ brzegi. Potem wraca się z czymś takim i odpowiednimi zawiasami/szufladami/cargami do domu, skręca i wiesza. Wymaga to jednak większej wprawy niż meble z IKEA, ale można SAMEMU zrobić meble pod wymiar pomieszczenia, a nie pomieszczenie pod wymiar mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 30.08.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Niby jest tak jak piszecie, ale wiem po sobie, że nie wymyśliłbym sam takich sprytnych rozwiązań jak fachowiec z doświadczeniem - on po prostu wie (nauczył się na błędach) co się sprawdzi w praktyce a co nie i za to warto zapłacić. Oczywiście kuchnię u szwagra (dom identyczny jak mój) damy radę już zrobić sami (wzór jest u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.08.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Niby jest tak jak piszecie, ale wiem po sobie, że nie wymyśliłbym sam takich sprytnych rozwiązań jak fachowiec z doświadczeniem - on po prostu wie (nauczył się na błędach) co się sprawdzi w praktyce a co nie i za to warto zapłacić. Są pewne kruczki, których tak jak piszesz - człowiek nie ma szansy znać. Z drugiej strony - czy takie kruczki są warte aż tyle? Ja nie mam czasu, ale często żałuję, bo pewne rzeczy zrobiłbym i lepiej, i taniej. Zdarzyło mi się niejednokrotnie, zwrócić uwagę gościowi, że to co proponuje jest błędne Zdarzało się też znaleźć lepsze rozwiązanie. Wiadomo - co 2 głowy to nie jedna. Zawsze też jest kwestia trójkąta: cena-jakość-czas. Zarówno w biznesie, jak i w domu Możemy zrobić: a) tanio i dobrze (w tym przypadku dopieszczając kuchnię sami, ale zejdzie nam "ruski rok") b) tanio i szybko, ale jakość będzie nie najwyższa c) dobrze i szybko, ale zapłacimy "jak za zboże". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 30.08.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 A czy ktoś zna tę hurtownię? Chemi-Kas. Zawidowice,koło Oleśnicy. Podobno mają ceny konkurencyjne. Korzystałem... niestety 3 razy i 3 razy nie byłem zadowolony i już więcej nie będę korzystał. Uważajcie na materiały uszkodzone!!! zamawiałem kiedyś regipsy + profile to nie dosyć że mnie skasowali więcej niż ceny na allegro do tego powiedzieli, że transport będzie gratis a okazało się, że trzreba zapłacić to jeszcze okazało się że regipsy były uszkodzone praktycznie wszystkie - mieli farta bo odberała to moja żona. Innym razem przywieźli ekogroszek- przez telefon mówili, że będzie "oryginalnie pakowany w kopalni w białe zgrzewane worki - przywieźli i okazało się, że kilka na górze palety jest zgrzewanych a pod spodem szyte, w których było pełno miału i do tego strasznie mokre!! zadzwoniłem - obiecali, że przyjadą i zabiorąi oddadząkasę - do tej pory ich nie widać. Podsumowując - dałem się nabrać kilka razy na "konkurencyjne ceny" i już nigdy więcej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajucha 30.08.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 witam, szukam firmy która zaprojektuje i wykonana meble kuchenne lub tylko wykona projekt, możecie kogoś polecić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1719507467 31.08.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Drodzy Koledzy:)i Koleżanki również Niewiedziałam gdzie umiścic tego "posta" ,a ponieważ jestem z Wrocławia,postanowiłam zrobic to tu:) Chciałabym doradzic się Was: Zamierzam budowac dom (Z91 pracowni z500), jestem na początku drogi-czekam na mapkę do celów projektowych,później będę starac się o warunki przyłączy ener i wod-kan etc. Aha zapomniałam dodac iż nie placem budowy nie będzie Wrocław a pobliska wioseczka Golędzinów:D Kochani z racji tego iż będziemy się "kredytowac",najprawdopodobniej zaczniemy budowę na wiosnę 2011,wcześniej nie zdobedziemy PnB. I tu moje pytanie: Czy uważacie że jestem w stanie wybudowac dom wraz z zamieszkaniem do końca 2011r? Chciałabym również dodac że chcielibyśmy jak najwięcej zaoszczędzic, i co się da zrobic systemem gospodarczym, w miere możliwosci oczywiscie,gdyż mąż nieposiadł wszystkich fachów budowlanych:) Poradźcie na czym można najwięcej zaoszczędzic???,począwszy od początku budowy(fundamentów)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts