wojgoc 06.09.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 juz wiem - mała Zosia.sorki za nie doczytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 jesli ktoś z listy zastanawia sie nad współpracą z architektem wnętrz to polecam forumowiczkę Magde34 - my jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.09.2010 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Aha - na koniec najważniejsze - od tygodnia jest z nami mała Zosia - tym samym wszystkie sypialnie mają już lokatorów Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.09.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 juz wiem - mała Zosia. sorki za nie doczytanie. W USA bywa zabawnie. Pomijając już fakt, że mają imiona, co do których trudno domyślić się płci, to mają też - co najmniej 2 - które są używane dla obu płci. Są to - o ile nie pokręciłem - Alex i Tracy. Znajomy miał to drugie i dopiero po trzeciej wymianie prawa jazdy czyli po 9 latach (tak jest w MI), zorientował się, że ma w nim litrkę "F" od Female Nasz trudny język, czasem się przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 07.09.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 gratulacje Trabi! nowy domek nowy potomek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 07.09.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witajcie trabi-wrc też dołączamy się do gratulacji ! U nas ostatecznie dwa otwory do poprawki - po ekspresowych konsultacjach w salonach nadproże obniżamy do 218 (zeby pasowały modele z LUPOLu). Dzięki wszystkim za odzew. Jako ze większość z Was jest juz przynajmniej na półmetku budowlanych zmagań - mam nadzieję 'czerpać z Waszych doświadczeń' Na naszym etapie pozostaje teraz problem z 'załatwieniem' ziemi do obsypania fundamentów po ich ociepleniu (szkoda nam na to zdjętego humusu). Chciałabym sie jeszcze poradzić w następującej kwestii: czy materiały do wykańczania wnętrz typu gresy, kafle, armatura warto kupic w sezonie zimowym (czy jest wtedy taniej?) dodam, ze mamy optymistyczny plan wprowadzic sie w grudniu 2011 czyli wykańczanie wypadłoby pewnie w następne wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Może w piątek będą foty. Do czwartku włącznie jestem w delegacji. doczekamy sie fotek twoich schodów? minął kolejny piatek i nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.09.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Na naszym etapie pozostaje teraz problem z 'załatwieniem' ziemi do obsypania fundamentów po ich ociepleniu (szkoda nam na to zdjętego humusu). Chciałabym sie jeszcze poradzić w następującej kwestii: czy materiały do wykańczania wnętrz typu gresy, kafle, armatura warto kupic w sezonie zimowym (czy jest wtedy taniej?) 1. A jaki masz grunt i poziom wody? Ja mam glinę i działka wyglądała masakrycznie po deszczach. Zrobiłem opaskę na poziomie ławy, a takową warto obsypać żwirem czy kamyszkiem. 2. Nie zauważyłem zmian cen na materiały wykończeniowe. Tanieją - lub jeszcze nie drożeją - materiały zewnętrzne: bloczki, cegła, kostka. Kasa lepiej niech procentuje i szukaj może wyprzedaży. Materiały warto kupować - jeżeli ma się gdzie bezpiecznie magazynować - miesiąc przed przyjściem fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.09.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 doczekamy sie fotek twoich schodów? minął kolejny piatek i nic nie widać Chyba się nie doczekacie. Nie chce mi się focić samych stopni, a balustrady dalej nie ma. A tak przy okazji - nie ma kto jakiejś giwery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 07.09.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Aha - na koniec najważniejsze - od tygodnia jest z nami mała Zosia - tym samym wszystkie sypialnie mają już lokatorów Pozdrav Gratuluję ! Przydział rozdzielony teraz trzeba zamieszkać Przy drzwiach wejściowych polecam Art-Tom i kontakt z p. Tomaszam Świtajło - dla Grupy ustaliłem spore upusty zależnie od modelu i wyposażenia. Nasze drzwi od niemal roku spisują się nienagannie. Potwierdzam. Nasze drzwi z Art-Tom-u mają 2 m-ce i też spisują się nienagannie a z rabatu grupowego skorzystałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.09.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Hejka A wiecie może gdzie znajdę w dobrej cenie siatkę ogrodzeniową zgrzewaną? Czas chyba się ogrodzić wreszcie...A może ktoś jest na podobnym etapie i w grupie by się kupiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 07.09.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam. Trabi gratulacje. U mnie również od paru miesięcy funkcjonują drzwi z art-tomu. Zastrzeżeń do nich na razie brak. Płytki, gres na cały dom (oprócz garażu i kotłowni) brałam w Max -Flizie. Polecam ich również. Obniżałam nadproże przez doklejke płyt ale na szczęście schowało się wszystko pod opaską ościeżnicy. XX namiary na wideodomofony znalazłam dwa. Samych wideodomofonów jest mnóstwo w necie, ale ja chciałabym zobaczyć je na własne oczy przed zakupem i montażem. Problem w tym że nie mają oni modeli żeby obejrzeć tylko sprowadzają na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 07.09.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Czesc, czy ktos ostatnio kupowal sezonowane drewno kominkowe i moze sie podzielic namiarem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.09.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 czy ktos ostatnio kupowal sezonowane drewno kominkowe i moze sie podzielic namiarem To chyba towar niespotykany. Ja sobie sezonuję samodzielnie (2 lata) i za pomocą wuja od którego wydębiłem 5-letnią (!!!) dębinę. Kominkarz podpowiadał mi jeszcze, żeby wejść w kontakt z leśniczymi - czasem mają zapasy ze swoich 20m3/rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 07.09.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 asia22 a ja z kolei szukam videofonu ktory by obslugiwal zarowno brame przesuwna jak i furtke i cos nie trafiam. elektryk forumowy czyli Pan Kocot poleca mi Comax-a a Ty jakich szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Chciałabym sie jeszcze poradzić w następującej kwestii: czy materiały do wykańczania wnętrz typu gresy, kafle, armatura warto kupic w sezonie zimowym (czy jest wtedy taniej?) nie ma takiej tendencji - pod koniec roku raczej ceny ida w góre bo wszem wiadomo, ze ludzie kupuja aby móc zrobic jeszcze odliczenia i odzyskac pare groszy z US. w tym roku bedzie jeszcze inaczej, bo od 01.2011 rosnie Vat i pewnie w sklepach wzrosna ceny aby później w styczniu zrobic promocję i obnizyć do takiego poziomu aby zmiany Vat-u przeciętny Kowalski nie zauważył. jesli kupowac to teraz, ale wg mnie to w Waszym przypadku to o wiele za wczesnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.09.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 asia22 a ja z kolei szukam videofonu ktory by obslugiwal zarowno brame przesuwna jak i furtke i cos nie trafiam. Ja bym tam nie szukał pod kątem drugiego przycisku, tylko brał pod uwagę wygląd i parametry, a do bramy dał obok. Ja dałem przycisk do bramy przy wyjściu z domu, gdyż zwykle tam zachodzi konieczność otwarcia bramy. Żona wybrała pod kątem wyświetlacza - ma być duży, a reszta minimalna i żadnych błyskotek. Nazwy już nie pamiętam, ale występuje w Castoramie pod jedną, a w necie pod inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.09.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 od 01.2011 rosnie Vat Wzrost o 1% będzie trudno zauważalny. Nie zdziwiłbym się, gdyby było nawet taniej, bo najpierw się nagłośni: "kupujcie bo będzie drożej", a potem będzie się walczyło o klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisperrr 07.09.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 witam ponownie, jak to mówią "kto pyta, nie błądzi", a przy okazji warto zapytać o promocje i rabaty dotyczące wykonania certyfikatów energetycznych Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 07.09.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 A jaki masz grunt i poziom wody? Ja mam glinę i działka wyglądała masakrycznie po deszczach. Zrobiłem opaskę na poziomie ławy, a takową warto obsypać żwirem czy kamyszkiem. (ps. jak zrobić zeby wyświetliło się 'Napisał ....'?) U nas pod warstwą piaseczek prawie jak z piaskowni, po deszczach wszystko pięknie wsiąka, za to wody gruntowe dosc wysoko , bo srednio na 1,7m a bywa ze i na 1,2. Ja sie martwie zeby przy obsypywaniu fundamentów nie nawieźć przypadkiem jakiegos ilastego nieprzepuszczalnego gruntu, zeby nie zepsuc własciwosci gruntu. niestety ziemie 'do wzięcia' , które oglądaliśmy to przeważnie gliny + odpady. Więc wygląda na to ze trzeba będzie ziemię kupic, ale zastanawiam się jeszcze nad samym piaskiem lub ewentualnie gruzem i dopiero na wierzch ziemia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts