Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

coś to forum dziwnie wygląda :(

mam dwa pytania:

1. Na ile wcześniej zamawialiście takie rzeczy jak okna, bramę, drzwi, elementy instalacji - u mnie wszystko będzie montowane najwcześniej w marcu. Obawiam się, że ceny wszystkiego pójdą w górę w związku z VAT-em, więc czy jest sens zamawiać na koniec roku (przy założeniu, że sklepy na to pójdą).

2. Kogo polecicie do zrobienia wentylacji mechanicznej z rekuperatorem? Jakie macie rekuperatory i czy jesteście z nich zadowoleni?

dzięki :)

Bramę garażową i okna zamawiałem zimą (było taniej niż zamawiać w sezonie) , montowałem z lipcu. Zamówiłem u jednego dostawcy firma Bauman (Oleśnica, Wrocław) - okna Jezierski a brama Krispol. Ciężko Ci coś doradzić. Najlepiej zamówić wszystko w okresie zimowym ,można wynegocjować lepszą cenę , tylko ten Vat....

Montuję rekuperator Mistral z wentylatorami stałoprądowymi , mam zrobioną całą instalację ale rekuperator nie jest podłączony , umowę podpisałe z firmą Skaven z Kiełczowa, na razie wszystko o-k.

my właśnie teraz zamawiamy okna, ale z montażem w marcu. Nie wiem więc jak z bramą i drzwiami. Też bierzemy Jezierskiego, ale z uwagi na specjalny montaż pod rolety integro zdecydowaliśmy się na forumowego Jareko.

Też chcemy wentylację z firmy Skaven. Możesz napisać na priv jaki rekuperator i jaka cena Wam wyszła?

Mam pytanko - w zakresie podbitki :

- gdzie kupowaliście podbitkę i jaką najlepiej wybrać grubość ( czy z pióro wpust czy bez )

- czy potrzebna jest jakaś wentylacja ?

- Czy ktoś kupował podbitkę pomalowaną ?

- Jesli kupowaliście podbitkę do malowania to jaki impregnat polecacie.

Ja się teraz dodaje wpisy z cytatem ??

Pozdrawiam

Dać, da, tylko odnośnik jest do pierwszej strony wątku...

i to jest wieeelka kicha :(

vanka99

Podbitkę z piórowpustem gr. 12 mm kupowaliśmy w najbliższym tartaku w Skałce. II gat. po 22 zł, I gat. po 26 zł sama malowałam Xylomalem. Nasz spec od podbitki nie stosował wentylacji.