Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Moi drodzy - pomocy :)

Zrobiliśmy dziś wypad na grzybki i... były :) Przytargaliśmy 7 koszy i teraz nie wiem jak sie za nie zabrać. Kuchenka zajęta, rodzice i teście obdzieleni, a nadal sterta została do suszenia. Jak szybko i skuteczni wysuszyć dużą porcję grzybów? Nie wiem czy nie napalić w piecu i nie porozwieszać po grzejnikach?

http://img687.imageshack.us/img687/1033/grzybyy.jpg

Zrobiliśmy reorganizację i część idzie w słoiki, część podsmażona na maśle do zamrażarki, część obgotowana w solance do mrożenia i większość do suszenia - piekarnik i na sznurkach na grzejnikach - włączyłem dwa i piec na 60'C. Później dosuszę je w piekarniku (50'C i wentylator z lekko uchylonymi drzwiczkami). Więcej tyle nie zbieramy na raz :)

Napisał trabi-wrc

Informuję wszystkich, którzy jeszcze nie instalowali bidetów, że do tej czynności należy zatrudnić ginekologa z wieloletnim doświadczeniem lub jak sugerował Michał od Megany mieć ręce pięciolatka złamane w dwóch miejscach

Nie było tak źle Gorzej jak ceramika nie jest idealnie gładka i uszczelka słabo trzyma. Smarowałem silikonem na wszelki wypadek. Montaż korka automatycznego był jeszcze "ciekawszy"

Dżizas oczadzieję przy kolejnym podejściu do podłączania umywalek i bidetu. Na razie 100% cieknie przy kołnierzu korka. Na bateriach Hansa nie przewiduje się uszczelki tylko zapisano bzdurne "Masa trwale elastyczna". Silikonuję bez pamięci, a ciągle jest nieszczelne. Niestety bidet po 2 godzinnej próbie szczelności i triumfalnym obsilikonowaniu przy ścianie postanowił zacząć przeciekać. Dodam, że w bidecie jest korek automatyczny z uszczelką, która również przepuszcza.

Niedługo skończy mi się silikon ;-)

Pozdrav

Szanowni Forumowicze.....

Prośba, prosba, prośba...

Stoje przed wyborem zakupu pieca na ekogroszek z podajnikiem slimakowym. W planie mam:

Zębiec KPP DUO 18 KW

Defro EKO DUO PLUS 19 KW

TAurus BIZON DUO 18,5 KW

SKAMET P Premium 17,5 kw

Może ktoś z Was ma taki piec w okolicy Wrocławia i go użytkuje? A może macie inne kotły, z których jesteście zadowoleni? (dobry sterownik, dobra retorta, łatwa obsługa, duzy zasobnik, możliwość spalania innego paliwa, dodatkowy ruszt, łatwość czyszczenia) Chętnie bym podjechał, pogadał chwilkę i zobaczył konkretny piec w akcji. Jeśli ktoś z Was ma inne rady i sugestie, bądź wyrazi zgodę na krótką wizytę w tej sprawie - bardzo proszę o wiadomość na priv. Będę wdzięczny.

PS. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, dom buduję w gminie Wisznia Mała....

dzień dobry

droga grupo,inwestorów i wykonawów

poradżcie ,co się robi w takich przypadkach :

inwestor zamówił schody,jednobelkowe ze stali nierdzewnej plus egzotyk

podpisano umowe

dołączono rysunki,projekty,zdjęcia

na wszystkim podpisy

był kilkakrotnie na warsztacie

na kilka dni przed planowym montażem okazało się że inwestor stwierdził : schody zaczynają się (pierwszy stopień) nie tam gdzie on chce (różnica metra)

schody niemal skończone

przerobienie jest niemożliwe

trzeba robić wszystko od nowa.

co się robi w takich przypadkach ?

ja jako wykonawca staram się aby ludzie po moich realizajach byli zadowoleni,podawali mnie dalej

no nie zawsze udaje mi się trafić na ludzi z którymi pracuje się jak po maśle

nie bardzo mam chęć na wzięcie kosztów roboty od nowa na siebie

natomiast pobrana zaliczka nie zaspokaja poniesionych przeze mnie dotąd kosztów

co robić ?

jest to mój nie pierwszy trudny przypadek,bo trochę się tego robi,ale pierwszy aż tak trudny :eek: