vanka99 17.09.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Informuję wszystkich, którzy jeszcze nie instalowali bidetów, że do tej czynności należy zatrudnić ginekologa z wieloletnim doświadczeniem lub jak sugerował Michał od Megany mieć ręce pięciolatka złamane w dwóch miejscach trabi normalnie strach się bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 18.09.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Ma ktoś namiar na miejsce gdzie możemy kupić luksfery, nie chcemy żadnych wynalazków, gładkie, białe bo to do garażu. Oczywiście Wrocław i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 18.09.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Ba - znaczy się, że będzie mi ciągle stał ;-> heheh ciekawe spostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.09.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 haku,najtańsze bezbarwne luksfery sa w Castoramie - od 4,98zł/szt. te same luksfery w Szymanowie są po 12zł/sztrówniez zaprawa do luksferów najtaniej wychodzi w Castoramie - worek 25kg za 36zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.09.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Moi drodzy - pomocy Zrobiliśmy dziś wypad na grzybki i... były Przytargaliśmy 7 koszy i teraz nie wiem jak sie za nie zabrać. Kuchenka zajęta, rodzice i teście obdzieleni, a nadal sterta została do suszenia. Jak szybko i skuteczni wysuszyć dużą porcję grzybów? Nie wiem czy nie napalić w piecu i nie porozwieszać po grzejnikach? http://img687.imageshack.us/img687/1033/grzybyy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 18.09.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 mamy ten sam problem a do tego w całym mieście nie ma suszarek do grzybów! wszystkie wyszły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.09.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Zrobiliśmy reorganizację i część idzie w słoiki, część podsmażona na maśle do zamrażarki, część obgotowana w solance do mrożenia i większość do suszenia - piekarnik i na sznurkach na grzejnikach - włączyłem dwa i piec na 60'C. Później dosuszę je w piekarniku (50'C i wentylator z lekko uchylonymi drzwiczkami). Więcej tyle nie zbieramy na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.09.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 No wiecie co, tak się żalicie z tymi grzybami, to oddajcie ich trochę, ja chętnie zabiorę i problem Wam z głowy zdejmę hehehehe Nie jadę na grzybki, bo jestem chora , w pracy się załatwiłam klimą i zatoki mnie bolą. No to który oddaje trochę grzybów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 18.09.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 XX trabi a dobre to drewno kupiles i po wiele? Czy dobre to będę wiedział wiosną 160 za metr dębiny. Dostawa dopiero za półtora tygodnia. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.09.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 No to który oddaje trochę grzybów? Spóźniłaś się na rozdawnictwo Połową i tak obdzieliliśmy rodzinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 18.09.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Napisał trabi-wrc Informuję wszystkich, którzy jeszcze nie instalowali bidetów, że do tej czynności należy zatrudnić ginekologa z wieloletnim doświadczeniem lub jak sugerował Michał od Megany mieć ręce pięciolatka złamane w dwóch miejscach Nie było tak źle Gorzej jak ceramika nie jest idealnie gładka i uszczelka słabo trzyma. Smarowałem silikonem na wszelki wypadek. Montaż korka automatycznego był jeszcze "ciekawszy" Dżizas oczadzieję przy kolejnym podejściu do podłączania umywalek i bidetu. Na razie 100% cieknie przy kołnierzu korka. Na bateriach Hansa nie przewiduje się uszczelki tylko zapisano bzdurne "Masa trwale elastyczna". Silikonuję bez pamięci, a ciągle jest nieszczelne. Niestety bidet po 2 godzinnej próbie szczelności i triumfalnym obsilikonowaniu przy ścianie postanowił zacząć przeciekać. Dodam, że w bidecie jest korek automatyczny z uszczelką, która również przepuszcza. Niedługo skończy mi się silikon Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekwu 19.09.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Szanowni Forumowicze..... Prośba, prosba, prośba... Stoje przed wyborem zakupu pieca na ekogroszek z podajnikiem slimakowym. W planie mam: Zębiec KPP DUO 18 KWDefro EKO DUO PLUS 19 KWTAurus BIZON DUO 18,5 KWSKAMET P Premium 17,5 kw Może ktoś z Was ma taki piec w okolicy Wrocławia i go użytkuje? A może macie inne kotły, z których jesteście zadowoleni? (dobry sterownik, dobra retorta, łatwa obsługa, duzy zasobnik, możliwość spalania innego paliwa, dodatkowy ruszt, łatwość czyszczenia) Chętnie bym podjechał, pogadał chwilkę i zobaczył konkretny piec w akcji. Jeśli ktoś z Was ma inne rady i sugestie, bądź wyrazi zgodę na krótką wizytę w tej sprawie - bardzo proszę o wiadomość na priv. Będę wdzięczny. PS. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, dom buduję w gminie Wisznia Mała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.09.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Witaj marekwu !Używamy od grudnia zeszłego roku piec http://www.weberht.pl/reto_duo.php#opis w wersji 20kWSterownik EcoMax700 Jesteśmy b. zadowoleni - myślę że warto się zastanowić nad tym piecem. PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekwu 19.09.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Do Megana... owszem , widziałem ten piec na Tęczowej we Wrocławiu (POLMARK). Piec sprawia wrażenie bardzo solidnie wykonanego. Dodatkowe palenisko, sterownik FULL LOGIC...Zastanawiałem sie tylko jak wygląda sprawa z serwisem? Bo te kotły to chyba gdzieś koło Trzebiatowa produkują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.09.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Czy dobre to będę wiedział wiosną 160 za metr dębiny. Dostawa dopiero za półtora tygodnia. Podzielisz się namiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 19.09.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Tatarak sąsiad zamawiał i się dopisałem więc nie mam nawet kontaktu. Jak będę w tygodniu na budowie to postaram się go pozyskać Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponco 19.09.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 dzień dobry droga grupo,inwestorów i wykonawów poradżcie ,co się robi w takich przypadkach : inwestor zamówił schody,jednobelkowe ze stali nierdzewnej plus egzotyk podpisano umowe dołączono rysunki,projekty,zdjęcia na wszystkim podpisy był kilkakrotnie na warsztacie na kilka dni przed planowym montażem okazało się że inwestor stwierdził : schody zaczynają się (pierwszy stopień) nie tam gdzie on chce (różnica metra) schody niemal skończone przerobienie jest niemożliwe trzeba robić wszystko od nowa. co się robi w takich przypadkach ? ja jako wykonawca staram się aby ludzie po moich realizajach byli zadowoleni,podawali mnie dalej no nie zawsze udaje mi się trafić na ludzi z którymi pracuje się jak po maśle nie bardzo mam chęć na wzięcie kosztów roboty od nowa na siebie natomiast pobrana zaliczka nie zaspokaja poniesionych przeze mnie dotąd kosztów co robić ? jest to mój nie pierwszy trudny przypadek,bo trochę się tego robi,ale pierwszy aż tak trudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 19.09.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 crazy mary, ja swoje okna robiłem w firmie Hohensee i jak byłem u nich to widziałem okna z okiennicami. sprawdź - www.hohensee.pl potwierdzam mają okiennice, ale w cenie okien (coś około 500 pln za/m2) także ja odpadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.09.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ponco, rozumiem, że wszystko jest zgodnie z projektem i umową, tylko inwestor zmienił zdanie, jak zobaczył schody w realu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 20.09.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 heh widzę że tematem dzisiejszego dnia w newsach jest prawdopodobieństwo ograniczenia dostaw gazu. Temat wraca jak bumerang. Nic innego nam nie pozostaje jak dokupić więcej drewienka do kominków ...tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts