ponco 20.09.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 oj ciężkie się zrobiło odpisywanie Tatarak ............ właściciel zmienił zdanie jeszcze nie widząc schodów w realu , dopiero teraz przysiadł do rysunków które podpisywał wraz z umową i stwierdził że nie tu tylko metr bliżej. edit : widząc konstrukcję schodów nic nie marudził,przyglądał się z najwyższą uwagą na każdy mm kwadratowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 20.09.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 z moich okiennic chyba nici.. przy dociepleniu 20 cm sie nie da ...podobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 20.09.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 crazy_mary masz 20 cm docieplenia ?? Dlaczego tak dużo ? Mi w zeszłym roku wybili z głowy 15 cm i powiedziano ze standard to 12 cm (przy pustaku ceramicznym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.09.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 haku - jest dom standardowy i dom energooszczędny i dom pasywny. z tego co czytałam, w energooszczędnym właśnie 20 cm styropianu to standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 21.09.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Można też dać 15 cm grafitowego, no chyba, że chce się dać 20 grafitowego Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 21.09.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 tak jak Tatarak pisze - w zamierzeniu ma być energooszczędny dlatego 20 cm styropianu. tylko jestem wsciekla na te okiennice, pomijając już grubość docieplenia, na autora projektu też - tam okiennice się jej jakoś zmieściły, ale niestety tylko na papierze - w rzeczywistości okazało się, że trzeba by kombinować z jakimiś składanymi, bo się nie mieszczą na elewacji ! no cóż...człowiek uczy się na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 21.09.2010 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 kurcze, tak sobie pobiegałem dzisiaj po innych forach i zauważyłem że na nich jest normalnie opcja odpowiedzi z cytatem. Nie wiem teraz czy tylko ja tej opcji nie posiadam, czy ogólnie na naszym forum to jest zdupcone i nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 21.09.2010 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 ale z drugiej strony jeśli tylko ja miałbym do zwalone to ogólnie na żadnym forum tego bym nie miał, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Albert07 - wszystko masz dobrze, po prostu w nowej lepszej odsłonie Grup Budowlanych postanowiono zlikwidować liczniki postów i opcję cytowania. dla naszego dobra - z całą pewnością. cytować można "ręcznie" - masz na pasku narzędzi Szybka odpowiedź taką chmurkę (za przyciskiem do wstawiania linków, zdjęć i filmów) - ona właśnie służy do cytowania miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 22.09.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Albert07 - wszystko masz dobrze, po prostu w nowej lepszej odsłonie Grup Budowlanych postanowiono zlikwidować liczniki postów i opcję cytowania. dla naszego dobra Licznik postów jest tylko chyba nie zlicza postów wpisanych w grupie budującej. Opcji cytowania też nie mam . Możesz mi Tataraku powiedzieć, co to za dobro wynika z braku takiej opcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Ja nie mogę, bo go nie znam. Ale nie wyobrażam sobie, żeby Redakcja zrobiła coś mając na celu nie dobro forumowiczów, ale coś innego. A Ty sobie wyobrażasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Czasami przychodzi mi co prawda do głowy, że te wszystkie zmiany mają nas ,delikatnie mówiąc, wkurzać na maksa, ale to by oznaczało - jeśli wierzyć logice Piekła opisanej z wdziękiem przez panów Pratchetta i Gaimana w Dobrym Omenie, że FM jest Narzędziem Szatana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 22.09.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 czyli że co, że na innych forach stare opcje działają a na grupach budowlanych nie? - tak przynajmniej zauważyłem. SIARA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 SIARA - trafna obserwacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisperrr 22.09.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Witam, Jakby ktoś potrzebował ramę pomagającą stworzyć uchylne okno luksferowe to zapraszam oczywiście certyfikaty nadal aktualne:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 22.09.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 heh ogólnie jakieś jaja są, bo na moim profilu pomimo że subskrybowałem kilka mam tylko jeden dziennik budowy - TMK a data dodania ostatniego postu pochodzi z roku 1970 Kurde nie wiedziałem że to forum ma już tyle lat, a co najlepsze założone wiele lat przed powstaniem internetu hehehh Z moich zaś wpisów to zatrzymał się 8 września i dalej już qpa. Czyli nie zapisuje co, gdzie i kiedy wpisałem. Może się powtórzę, ale te nowe ustawienia to do kitu są i niech ci co je wymyślili sobie w szanowną d.... je wepchną, może tam ta ich wyszukiwarka zacznie normalnie działać. DZIADOSTWO pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Albert07 - nie denerwuj się tak, bo Ci żyłka pęknie! Dziękuję ślicznie za zaproszenie będziemy tu teraz robić konkurencję dla facebooka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 22.09.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 ehehe, tak naprawdę to nie mam pojęcia do czego te zaproszenia są. Klikam na wszystko co w tym dziadostwie się da, może wtedy wróci do normy Nie tyle się denerwuję co irytuje mnie fakt że ledwo się nauczyłem obsługiwać poprzednie ustawienia a tu znowu zmiany. A zauważyłem że to nie pierwsze były w tym roku i zapewne nie ostatnie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 No to mi ulżyło, że też nie wiesz, do czego te zaproszenia. BTW ich zatwierdzenie to też nie jest taka bułka z masłem, ale kliknęłam we wszystko co było na stronie i chyba "przyjęłam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 22.09.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Poszukuje porządnej ekipy budującej (rozpoczęcie budowy na wiosnę), za wszelkie namiary z góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts