Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

PID to nie sterownik adaptacyjny jak PUMA, więc ma trochę parametrów do zaprogramowania i trzeba się na tym znać, żeby je dobrze ustawić [wiem bo taki mam].

Masz sterownik, który nie ma wiele wspólnego z PIDem (poza marzeniami producenta), czyli tyle ile mój "dolnospalający" kocioł UKN z prawdziwymi dolnospalającymi kotłami :) Algorytm PID jest jak to nazwałeś adaptacyjny, a PUMA właśnie ma PID czyli algorytm proporcjonalno-całkująco-różniczkujący (proportional-integral-derivative). Zapraszam do googlownicy lub:

http://forum.info-ogrzewanie.pl/

______________________________________________________________________________________________

Pozdrawiam, Tomasz

Dziennik budowy . Komentarze . foto

hej

jakie macie podlogi w salonach - przy ogrzewaniu podlogowym?

ja myslalam o panelach, ale mąż wybija mi to ciągle z głowy i chce płytki. Z tego co widziałam w sklepach są same wielkie około 30x30 a ja bym wolała mniejsze - najlepiej w takim stylu: http://www.lukova.pl/kafle_ceramika/gfx/produkty/podlogowe/duze/exp1.JPG - tylko że podobno są za grube do ogrzewania podłogowego bo mają aż 1,8 mm ! (o cenie juz nie wspomnę). Może ktoś ma jakieś namiary na fajne płytki tego typu?

SUSPENSER

Ja zamawiałem wewnętrzne, schody, parapety u stolarzy z Miłoszyc - namiar przesyłam na priv.

a czy ja bym też mogła dostać namiar na stolarza?

my zamówiliśmy drzwi zewn u stolarza, dawnego kolegi ze szkoły, ale kolejny raz sie przekonuję, że ze znajomymi lepiej w interesy nie wchodzić ...

drzwi miały być już w lipcu gotowe, potem na 100% do 15 sierpnia ....a mamy pazdziernik :(

jedyne do czego można go polecić to do renowacji mebli...jakby ktoś chciał :)

hej

jakie macie podlogi w salonach - przy ogrzewaniu podlogowym?

podobno są za grube do ogrzewania podłogowego bo mają aż 1,8 mm !

Ja mam plytki i uwazam ze to najlepsze rozwiazanie na podlogowke.

Dlaczego 1,8 mm sa za grube ???? Wydaje mi sie że nie ma zbyt grubych plytek na podlogowke, beda mialy tylko wieksza bezwladnosc... ale moze sie myle

Co do stolarza to moge polecić swojego http://www.bilinski.com.pl/ . Zamawialem u niego drzwi wewnetrzne, wiem ze robi takze okna i schody.

Pozdrawiam

Bartek

Witam wszystkich forumowiczów!

Mam nadzieje że nikogo nie złoszczę moimi wpisami ale zapewniam że nie takie są moje intencje. Chcaiłem tylko Państwo poinformować że promocja organizowana przez naszą firme, która trwała do końca września, została bardzo pozytywnie odebrana przez naszych klientów i w związku z powyższym podjeliśmy decyzję o przedłużeniu promocji do końca Października. Przypominam że promocja obejmuje cały asortymen od okien po drzwi i klamki jak również podłogi. Jak Państwo wiedzą dla Grupy Wrocławskiej przewidziane są specjalne , wyższe rabaty niż obejmuje promocja , dlatego bardzo proszę o kontaktowanie się bezpośrednio ze mną . Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam.

http://www.impro.com.pl

W razie pytań podaje jeszcze raz bezpośreni kontakt do mnie:

Sebastian Pisarski

tel: 502-344-994 ; e-mail: [email protected]

Witam Grupę

Mam pytanie czy ktos składał wniosek do wydziału ochrony zabytków o zaopiniowanie projektu i wydanie pozwolenia na wykonywanie robót ziemnych na placu budowy??

ja składałam tak wniosek 21.09 i tak się zastanawaim czy mogę juz tam dzwonić i czy jest jakaś szansa że już to zrobili, wiem wiem że na tego typu papierki mają 30 dni ale może ktoś załatwiał cos takiego i może napisać ile czekał

z góry dzięki

No to piszmy! Bo mnie to już zaczyna deprymować, że co wchodzę na grupę, witają mnie słowa Frankaia - "witam Atlantę..."

Nie Atlantę a Alantę. Na marginesie - szkoda, że już nie pisuje :(

A czemu nie korzystasz z funkcjonalności przeglądarki, która zapamiętuje strony? Ja piszę "diss" i już mi wyskakuje lista ostatnich stron i wybieram tę o najwyższym numerze. Zresztą można sam numer - aktualnie jest to u mnie "1360"

Aha - w kwestii zdjęć moich "wirtualnych" schodów, to może wkrótce... Zaczęła się materializować balustrada. Są już zamocowane słupki i była przymiarka pochwytu. Niestety - pójdzie do drugiej poprawki. Przy pierwszej wyszło, że faktycznie pochwyt musi być gięty w dwóch płaszczyznach. Gość wykleił goi po łuku i po przyłożeniu do schodów wyglądał jakby był skręcony w osi. Gość przyciął i dokleił boki, a nie wziął pod uwagę, że przecież trzeba od góry i dołu też coś zrobić. No i teraz będzie szlifował górę i podklejał spód. Ciekawe czy w przyszłym tygodniu w końcu się wyrobi. Powinien mi też chyba zacząć płacić tantiemy. Już zrobił swojemu bogatemu bratu drzwi na bazie moich projektów i podzespołów, a teraz księgowej robi takie słupki jak nam. Ciekawe czy księgowej też będzie robił z 5-io miesięcznym poślizgiem.

A co do poślizgów - z 1.5 miesięcznym poślizgiem zaczęto kłaść mi kostkę. Tutaj akurat jestem spokojny i jeżeli dobrze ją policzyłem, to w przyszłym tygodniu będzie założona.

dzień dobry

w związku z sytuacją jaką opisywałem wcześniej (inwestor zechciał trochę inne schody na chwilę przed montażem)

posiadam w bardzo przystępnej cenie schody na konstrukcji stalowej,jednobelkowej (jedna wanga po środku stopnia) stal nierdzewna

wykończenie obecnie to satyna

stopnie-dowolne bo to akurat udało mi się przywrócić do obiegu, było drewno,może być co tylko chcecie , drewno,szkło ...........

plus kpl. balustrad oczywiście też stal nierdzewna,wypełnienie wzdłuż kapinosów.

jak pasują przyjeżdżam stawiam kasuję wychodzę,nie tak jak tu w większości się czyta biadolenie że po kilka miesięcy się prosicie o robote.

podpisuję umowę z kwotą terminami itd ....

czarno na białym

edit: PEWNE możliwości korekty wymiarów są możliwe bez większego trudu