Tatarak 30.09.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 SUSPENSER, no pomyliłam się - staram się to powitanie jakoś omijać wzrokiem, bo - jak pisałam - ciągle mnie deprymuje, że JA nie jestem witana na tej pierwszej stronie ech, cud, że jeszcze można w grupie emotikony wstawiać, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.09.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 PID to nie sterownik adaptacyjny jak PUMA, więc ma trochę parametrów do zaprogramowania i trzeba się na tym znać, żeby je dobrze ustawić [wiem bo taki mam]. Masz sterownik, który nie ma wiele wspólnego z PIDem (poza marzeniami producenta), czyli tyle ile mój "dolnospalający" kocioł UKN z prawdziwymi dolnospalającymi kotłami Algorytm PID jest jak to nazwałeś adaptacyjny, a PUMA właśnie ma PID czyli algorytm proporcjonalno-całkująco-różniczkujący (proportional-integral-derivative). Zapraszam do googlownicy lub: http://forum.info-ogrzewanie.pl/ ______________________________________________________________________________________________ Pozdrawiam, Tomasz Dziennik budowy . Komentarze . foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 30.09.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam Robił ktoś z Was szambo w firmie Waf-Pol przedstawiciel z Długołęki ?? Proszę o opinie Pozdraw Andrew My robiliśmy. Napisz na priva jak masz pytanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 30.09.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 I przy okazji dzięki za namiary na 'ulicznika' z Kromera w przyszłym tyg jadę poznać go osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.09.2010 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Grupo, potrzebuję namiary na miejsce z dobrymi cenami na dachówki ceramiczne (Rupp Ceramika Turmalin, Creaton Domino), okna dachowe oraz stal HEB. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 01.10.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 hejjakie macie podlogi w salonach - przy ogrzewaniu podlogowym? ja myslalam o panelach, ale mąż wybija mi to ciągle z głowy i chce płytki. Z tego co widziałam w sklepach są same wielkie około 30x30 a ja bym wolała mniejsze - najlepiej w takim stylu: http://www.lukova.pl/kafle_ceramika/gfx/produkty/podlogowe/duze/exp1.JPG - tylko że podobno są za grube do ogrzewania podłogowego bo mają aż 1,8 mm ! (o cenie juz nie wspomnę). Może ktoś ma jakieś namiary na fajne płytki tego typu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 01.10.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Spirea my z wrocławia, wiec tu kupowaliśmy tez materiały - niezła hurtownia i można dostac upusty: http://www.madar.pl/oferta.php?index=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 01.10.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 SUSPENSER Ja zamawiałem wewnętrzne, schody, parapety u stolarzy z Miłoszyc - namiar przesyłam na priv. a czy ja bym też mogła dostać namiar na stolarza? my zamówiliśmy drzwi zewn u stolarza, dawnego kolegi ze szkoły, ale kolejny raz sie przekonuję, że ze znajomymi lepiej w interesy nie wchodzić ... drzwi miały być już w lipcu gotowe, potem na 100% do 15 sierpnia ....a mamy pazdziernik jedyne do czego można go polecić to do renowacji mebli...jakby ktoś chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 01.10.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 hej jakie macie podlogi w salonach - przy ogrzewaniu podlogowym? podobno są za grube do ogrzewania podłogowego bo mają aż 1,8 mm ! Ja mam plytki i uwazam ze to najlepsze rozwiazanie na podlogowke. Dlaczego 1,8 mm sa za grube ???? Wydaje mi sie że nie ma zbyt grubych plytek na podlogowke, beda mialy tylko wieksza bezwladnosc... ale moze sie myle Co do stolarza to moge polecić swojego http://www.bilinski.com.pl/ . Zamawialem u niego drzwi wewnetrzne, wiem ze robi takze okna i schody. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 01.10.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Spirea, mysmy prawie wszystkie materialy do budowy domu kupowali w MSM. Dla stalych klientow maja calkiem fajne rabaty. jakie macie podlogi w salonach - przy ogrzewaniu podlogowym? Najprawdopodobniej bedziemy miec terazzomicro. Myslelismy tez o pandomo badz betonie polerowanym. Nienawidze fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Impro 01.10.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Witam wszystkich forumowiczów! Mam nadzieje że nikogo nie złoszczę moimi wpisami ale zapewniam że nie takie są moje intencje. Chcaiłem tylko Państwo poinformować że promocja organizowana przez naszą firme, która trwała do końca września, została bardzo pozytywnie odebrana przez naszych klientów i w związku z powyższym podjeliśmy decyzję o przedłużeniu promocji do końca Października. Przypominam że promocja obejmuje cały asortymen od okien po drzwi i klamki jak również podłogi. Jak Państwo wiedzą dla Grupy Wrocławskiej przewidziane są specjalne , wyższe rabaty niż obejmuje promocja , dlatego bardzo proszę o kontaktowanie się bezpośrednio ze mną . Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam.http://www.impro.com.plW razie pytań podaje jeszcze raz bezpośreni kontakt do mnie: Sebastian Pisarskitel: 502-344-994 ; e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacysia 01.10.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Potrzebuje solidnego fachowca do instalacji centralnego ogrzewania i wod-kan..prosze o namiary na sprawdzonych fachowców..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 01.10.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 dawno mnie tu nie było podczas porządków w garażu znalazłam drzwi budowlane w dobrym stanie, bez wkładki. Sprzedam tanio 50zł - odbiór własny w Krzykowie koło dobrzykowic. Zainteresowanych zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 01.10.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 ja z kolei mam 10m rury akustycznej chyba 125mm - takiej do rekuperacji, oczywiscie nieuzywana, po prostu komus sie cos w obliczeniach rypło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 01.10.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Witam GrupęMam pytanie czy ktos składał wniosek do wydziału ochrony zabytków o zaopiniowanie projektu i wydanie pozwolenia na wykonywanie robót ziemnych na placu budowy??ja składałam tak wniosek 21.09 i tak się zastanawaim czy mogę juz tam dzwonić i czy jest jakaś szansa że już to zrobili, wiem wiem że na tego typu papierki mają 30 dni ale może ktoś załatwiał cos takiego i może napisać ile czekałz góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 01.10.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Spirea - dachówki kupowałam w MSM na Tyskiej, a resztę materiałów [w tym okna dachowe] w Madarze na Kwidzyńskiej - obie hurtownie już Ci tutaj użytkownicy polecali Można dostać dobre rabaty. Jak chcesz namiary na konkretnych handlowców to daj znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.10.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 No to piszmy! Bo mnie to już zaczyna deprymować, że co wchodzę na grupę, witają mnie słowa Frankaia - "witam Atlantę..." Nie Atlantę a Alantę. Na marginesie - szkoda, że już nie pisuje A czemu nie korzystasz z funkcjonalności przeglądarki, która zapamiętuje strony? Ja piszę "diss" i już mi wyskakuje lista ostatnich stron i wybieram tę o najwyższym numerze. Zresztą można sam numer - aktualnie jest to u mnie "1360" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.10.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Aha - w kwestii zdjęć moich "wirtualnych" schodów, to może wkrótce... Zaczęła się materializować balustrada. Są już zamocowane słupki i była przymiarka pochwytu. Niestety - pójdzie do drugiej poprawki. Przy pierwszej wyszło, że faktycznie pochwyt musi być gięty w dwóch płaszczyznach. Gość wykleił goi po łuku i po przyłożeniu do schodów wyglądał jakby był skręcony w osi. Gość przyciął i dokleił boki, a nie wziął pod uwagę, że przecież trzeba od góry i dołu też coś zrobić. No i teraz będzie szlifował górę i podklejał spód. Ciekawe czy w przyszłym tygodniu w końcu się wyrobi. Powinien mi też chyba zacząć płacić tantiemy. Już zrobił swojemu bogatemu bratu drzwi na bazie moich projektów i podzespołów, a teraz księgowej robi takie słupki jak nam. Ciekawe czy księgowej też będzie robił z 5-io miesięcznym poślizgiem.A co do poślizgów - z 1.5 miesięcznym poślizgiem zaczęto kłaść mi kostkę. Tutaj akurat jestem spokojny i jeżeli dobrze ją policzyłem, to w przyszłym tygodniu będzie założona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponco 01.10.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 dzień dobry w związku z sytuacją jaką opisywałem wcześniej (inwestor zechciał trochę inne schody na chwilę przed montażem) posiadam w bardzo przystępnej cenie schody na konstrukcji stalowej,jednobelkowej (jedna wanga po środku stopnia) stal nierdzewna wykończenie obecnie to satyna stopnie-dowolne bo to akurat udało mi się przywrócić do obiegu, było drewno,może być co tylko chcecie , drewno,szkło ...........plus kpl. balustrad oczywiście też stal nierdzewna,wypełnienie wzdłuż kapinosów. jak pasują przyjeżdżam stawiam kasuję wychodzę,nie tak jak tu w większości się czyta biadolenie że po kilka miesięcy się prosicie o robote.podpisuję umowę z kwotą terminami itd ....czarno na białym edit: PEWNE możliwości korekty wymiarów są możliwe bez większego trudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 01.10.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 A ja kończę nierówną walkę z bramami garażowymi. Na polu bitwy pozostało dwie, góra trzy firmy. Wkrótce zdam relację i polecę te którym się to należy i które są godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts