wojgoc 01.10.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 akswal,niestety w Twojej okolicy nie znam koparkowych - buduje sie po drugiej stronie naszego miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.10.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 pacynka,namiar na mojego instalatora wysłalem na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.10.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 w kwestii materiałów podłogowych na ogrzewanie podłogowe to kafle nie powinny byc grubsze jak 1,5cm a drewno to nie parkiety czy lite dechy tylko dwu-, trzywarstwowa deska.oczywiscie mozna dac lite dechy tylko nim ona odda cieplo to minie sporo czasu i stray spore beda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.10.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Jola z Melisy,ciekawe kto wygrał Twój casting na brame? kiedy ostateczny wynik zostanie podany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.10.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Jola, ale jakis czas temu podano firme chyba z Mirkowa albo Dlugoleki, ktora miala ceny o wiele nizsze, niz inne firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.10.2010 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Jola, napisz, gdzie dostajesz niższe ceny bram. Też szukam, bo chcę skorzystać z promocji Normstahla do końca października. Na dzień dzisiejszy mam dwie oferty (reszta jeszcze nie odpisała) - Bingo 7620, - Renovia 7162(cena za Eurostyle Iso, kolor standardowy, 5000 x 2250, Ultra Excellent, versja V5, montaż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.10.2010 02:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 dzięki za namiary na dachówki i okna. Porozsyłałam maile o wyceny i zobaczymy co wyjdzie. Mam jeszcze pytanie o stal. Potrzebuję stal HEB 180 na płatwie, wiecie gdzie we Wro lub okolicy można coś takiego dostać. Czy orientujecie się czy zapewniony jest transport i "nałożenie" tego na dach (łącznie ma to ważyć ok. 3t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.10.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Witam wszystkich szukam styropianu fasadowego i nie mam o nim zielonego pojęcia Problem, że muszę jakiś wybrać a zupełnie się nie znam. Im więcej czytam tym bardziej głupieję Czego wy używaliście? Ja znalazłam 3 firmy które podobno są najlepsze swisspor, austrotherm, termoorganica ale już jaki asortyment wybrać Gzie można we Wrocławiu znaleźć styropian w przystępnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.10.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 lasche,zobacz w hurtowni nie pamietam nazwy - boczna Opolskiej jak zjazd w kierunku Brochowa, mieli tam dobra cene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.10.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Dzięki wojgoc ale co tu kurna wybrać? czy ja przesadzam szukając grafitowego styropianu? Czy styropian lambda 040 tyż dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.10.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 lasche,ja sie na styro nie znam - u siebie mam wełnę.ale wejdż na http://www.purmo.pl i tam jest taki program do obliczania zapotrzebowania cieplnego domu - jak wprowadzisz swoj domek - bardzo dokladnie - to potem tylko zmieniasz parametry ocieplenia zewnetrznego i program Ci oblicza Twoje zapotrzebowanie na ciepło a co za tym idzie koszty. Mozesz zmieniac grubosci etyro i widzisz zmiany.Natomiast gdybym miał kase to kupiłbym tego dalmatyńczyka z Termoorganiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.10.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Ja też u siebie mam wełnę ha ha o duuuuużó za dużo wełny (takie tam pomyłki w obliczeniach). Gdyby tak tą wełnę do ocieplenia dachów można by wykorzystać na ścianki ach... a teraz nie dość że muszę sprzedać wełnę to i poznać się na styropianach ach ciężki los baby na budowie Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Czekam więc na informacje od styropianowych ekspertów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.10.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 lasche,napisz na PW jaka masz wełnę, ile i po ile - ja poddasze dopiero bede ocieplal wełną, wiec moze odkupie od Ciebie.Natomiast pisząc o wełnie miałem na mysli ściany 3W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.10.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Wysłałam tylko proszę nie umrzeć ze śmiechu z naszych obliczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.10.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 I nieustannie proszę o rady dot styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 02.10.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Jola, znalazlam te nazwe. Jest to firma Domino w Dlugolece.Adamrw ma od nich normhstala. Ja kupowalam w tamtym roku w Bingo, ale cena byla o 2,5tys. zl nizsza i kolor grafitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 02.10.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Casting na bramy (u nas są dwie, niestety bardzo nietypowe wysokości) wygrała firma Renovia. Niestety Domino, nawet nie odpowiedziało na moje zapytanie. Zdecydowanie polecam Renovię i obsługującą tam panią Kasię. Miła, rzeczowa i bardzo elastyczna. Można się dogadać i wynegocjować dobrą cenę. Zamówiliśmy bramę Euroflair " full wypas", w okleinie gładkiej, ciemny dąb, pod kolor okien i na tył Wiśniowskiego, ale tu już bez szaleństw. W ramach negocjacji gdy nie dało się już zejść z ceną ugraliśmy dodatkowo dwa piloty i klamkę od wewnątrz. Cenę na tę bramy dostałam lepszą niż np. w Ester, za bramę "no name", która to firma słynie z niskich cen. Nie w naszym przypadku, niestety. Super cenę, z tym, że na Hormana dostaliśmy obok, w firmie Milan z Krakowskiej. Nasza "grupowa" Irga, nie kryła zaskoczenia i w efekcie po zapoznaniu się z ofertą konkurencji przebiła ją, choć nieznacznie. Na Normstahla i Hormana dostałam w efekcie takie same wyceny, ale zwyciężył Normsthal, bo ta brama najbardziej nam się spodobała. Jeśli jednak ktoś szuka Hormana w Irdze polecam panią Iwonę z irgi. Bardzo rzeczowa i dba o klienta, ale warto też podejść do Milana, tam obsługuje pani Agnieszka, polecam także. Niech wiedzą, że konkurencja nie śpi. Generalnie dostawałam oferty od sasa do lasa. Różnice w cenie nawet o 2, 3 tyś na całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1719507467 02.10.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Droga Grupo,proszę o namiar na jakiegoś konkretnego,nie drogiego i pomysłowego architekta:)(co prawda mam 1 namiar),ale chciałabym jeszcze kogoś "sprawdzonego-poleconego".Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.10.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Lasche, co do styropianu, to przykładowo u mnie, gdzie ma powstać dom "energooszczędny" mamy wybór 15 cm styropianu grafitowego (czyli z neoporem) albo 20 cm zwykłego. Współczynnik wychodzi nieznacznie niżej przy 20 cm. Ta wersja jest też tańsza. Na stronie Termoorganiki jest kalkulator, gdzie można porównać parametry ocieplenia każdym rodzajem styropianu firmy w danym modelu ściany. Tutaj masz link http://www.termoorganika.com.pl/kalkulator/kalkterm.htmlMy chcieliśmy dorzucić do tego szarego, żeby okna nie były za głęboko osadzone, ale w końcu stanęło na 20cm. Inaczej nie uda się schować skrzynki na rolety integro. A hurtownia, o której napisał Wojgoc to chyba MSM Gaja na Tyskiej. Weronika, namiary wyślę na priv Jola z Melisy, rozumiem, że na Normstahl najniższą cenę dostaliście w Renovii? Dużo udało się wytargować od pierwszej wyceny? Na razie Domino też mi nie odpowiedziało na ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponco 02.10.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 dodaję fotki schodów które są na zbyciu : http://img707.imageshack.us/img707/148/dsc03727p.th.jpg te poniżej są z mniejszego przekroju http://img101.imageshack.us/img101/3463/jednobelkowe.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts