Tatarak 07.10.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 masz nadzieje, że nie śledzi? nadzieja matką głupich. a myślisz, że śledzi, tylko postanowiła absolutnie nie wyciągać wniosków z naszych narzekań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.10.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 o kurka, dodali godzine opublikowania postu! Niesamowity postęp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.10.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 a myślisz, że śledzi, tylko postanowiła absolutnie nie wyciągać wniosków z naszych narzekań? śledzi, sledzi na 100%. a że maja nas w pewnym miejscu, wiec póki co na narzekania nie reagują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 07.10.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 A ja dla odmiany potrzebuję namiar na fajnego architekta z Wroclawia lub okolic. ja moge polecic moja architekt jesli ktos zainteresowany namiary poślę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 07.10.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 No właśnie nie wszędzie - o którym wiadukcie mówisz i jadąc skąd w prawo?? Bo właśnie siedzę na Strzegomskiej jadąc od miasta np. Braniborską wjeżdżasz w Strzegomską, przejeżdżasz tory tramwajowe, z lewej mijasz Cermag, przejeżdżasz pod wiaduktem kolejowym i po ok 300 m skręcasz w prawo do stacji, jest znak przy drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.10.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 To i ja się przywitam, skoro podczytuję Was od kilku dni. Zamierzamy się budować na wiosnę (szybkim, marszowym tempem) i na razie wiem, że nic nie wiem. Ogrom wiedzy do przyswojenia ciut mnie przerasta, ale mam nadzieję, że jakoś to będzie (nie wyprowadzajcie mnie jeszcze z błędu, dopiero, jak klamka zapadnie). Będę wdzięczna za namiary na architektów oraz tych, których unikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.10.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.10.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Aniaw muratorze i Tatarak, namiary na moją architektkę wysłałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 07.10.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Hej Madeleine Zamierzamy się budować na wiosnę (szybkim, marszowym tempem) i na razie wiem, że nic nie wiem. Załóż dziennik, będę kibicować i trzymać kciuki jak zajdzie potrzeba Napisz jeszcze w jakich okolicach będziesz stawiać domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 07.10.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Czy strona 1357 naszej grupy zawiera coś szczególnego ?? Jak na razie chyba coś umyka mojej uwadze http://emoty.blox.pl/resource/ysz.gif Właśnie ta a nie żadna inna otwiera mi się jak dopisze posta i jak chcę wejść na grupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 07.10.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ogrom wiedzy do przyswojenia ciut mnie przerasta, ale mam nadzieję, że jakoś to będzie (nie wyprowadzajcie mnie jeszcze z błędu, dopiero, jak klamka zapadnie). Jesteś w błędzie - wiedzy do przyswojenia jest więcej niż Ci się teraz wydaje EDIT: to forum ewidentnie szaleje - dubluje wpisy, przenosi na jakieś dziwne podstrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.10.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Czy strona 1357 naszej grupy zawiera coś szczególnego ?? Jak na razie chyba coś umyka mojej uwadze http://emoty.blox.pl/resource/ysz.gif Właśnie ta a nie żadna inna otwiera mi się jak dopisze posta i jak chcę wejść na grupę. posuwamy sie do przodu - wczoraj byla 1355 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 07.10.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Albert, ja Cię proszę - skopiuj to, co tu napisałeś i wyślij do Admina. Redakcja przecież nie śledzi naszych dyskusji (mam nadzieję), żeby wyłapywać takie słuszne uwagi, więc skoro nie wiedziała, jak się zabrać do reformy to i nie wie, jak naprawić, co sp... udoskonaliła. Zrobisz to? Dla dobra Ogółu! tylko podaj mi please jakiś konkretny namiar, bo mam lęk przestrzeni i nie wychodzę poza ramki naszego forum (szybko się gubię ). Co prawda już im dzisiaj coś nasmarowałem, ale zawsze można jeszcze, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 07.10.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 a widzisz, spóźniłam się z prośbą ale to dobrze, tak trzeba Zastanawiam się, czy na tej 13którejś tam stronie, na którą wywala przy cytowaniu, nie ma jakiegoś tajemniczego przekazu... masońskich symboli... komunikatu podprogowego... tylko mi umyka? co, naczytałaś się Browna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 07.10.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 o kurka, dodali godzine opublikowania postu! Niesamowity postęp.... jak tak dalej pójdzie to za jakieś dwa lata wrócimy do normy hehehe. tylko, że wtedy znowu coś schrzanią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.10.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 albert07,czy Ty juz zacząłeś sie budowac czy nadal na etapie organizacji placu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 07.10.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 albert07, czy Ty juz zacząłeś sie budowac czy nadal na etapie organizacji placu budowy? no właśnie chciałem nieśmiało się pochwalić że dostałem kredyt (oczywiście po ogromnych i stresowych przejściach - szczegóły zapodam w moim dzienniku, który niedawno w końcu zdecydowałem się odpalić), więc w przyszłym tygodniu przylatuję do naszej kochanej ojczyzny podpisać papiery i jeżeli wszystko pójdzie po mojej myśli to startuję z budową koło 20-go października. A budować będzie ni mniej ni więcej jak Pan Bogdan Zych i jego klika a i kierownika wziąłem jako Pana Jarka Liberę, obu polecanych na forum. Po wstępnych rozmowach z nimi szanse na postawienie czegoś na kształt domu a nie kurnika czy czegoś innego są raczej spore Plan jest taki (oczywiście po konsultacjach z Panem Bogdanem) że stan surowy otwarty będzie gotowy do końca roku, potem zamykam do wiosny, a na wiosnę wpuszczam resztę ludzików do wykańczania. I proszę mnie nie straszyć srogą i wczesną zimą bo się obrażę Mówię "nieśmiało się pochwalić" bo dopiero jak podpiszę cyrograf to mogę oficjalnie ogłosić że startuję, więc trzymajcie za mnie kciuki lub chociaż jeden please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.10.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 albert07,ambitny plan budowy!nie popelnij tylko błedu, ze kierownik i wykonawca to znajomi - nie bedzie z tego pożytku zwlaszcza budujac na odległość.Kolega mi dzis powiedzial takie zdanie:NIE MA ZŁYCH BUDOWLAŃCÓW - SĄ TYLKO ŻLE PRZYPILNOWANI cos w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 07.10.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 albert07, ambitny plan budowy! nie popelnij tylko błedu, ze kierownik i wykonawca to znajomi - nie bedzie z tego pożytku zwlaszcza budujac na odległość. Kolega mi dzis powiedzial takie zdanie: NIE MA ZŁYCH BUDOWLAŃCÓW - SĄ TYLKO ŻLE PRZYPILNOWANI cos w tym jest. nie znają się (chyba że to dobrzy aktorzy) Pan Bogdan polecał mi swojego kiera, ale wyszedłem z założenia że skoro buduję na odległość wolę mieć ludzi nie mających ze sobą wiele wspólnego. Zobaczymy co z tego teatrzyku wyjdzie. Przy okazji puściłem ci emalię ( jak to Frankai zwykł mówić ) na twoje zapytanie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.10.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Bardzo dziękuję za miłe powitanie. Forum czytam z doskoku już od dłuższego czasu, mierzonego w latach, więc... eeee, jest strasznie, jak na razie. No ale skoro powiedziałam A (czyli przekonałam męża do budowy i sprzedaży naszego nowego mieszkania - mieszkamy niecałe półtora roku ), to trzeba powiedzieć B. Gdyż albowiem ponieważ budować dom będę ja, a towarzyszyć mi w tym będzie córka w wieku aktualnie 4 miesiące i pewnie z doskoku syn lat 4, urlopowany z powodu choroby z przedszkola. Mąż zamierza się zająć projektem domu inteligentnego i zarabianiem na moje nowe hobby Jak na razie twórczy wkład dzieci w budowę polega na nieprzeszkadzaniu matce w przyswajaniu wiedzy fachowej (córka) oraz przedstawianiu własnych koncepcji wnętrzarskich ("chcę mieć pokój połączony z Matyldą, żebyśmy się mogli odwiedzać, a w ogrodzie zjeżdżalnię i huśtawkę"). Jak na razie jesteśmy na etapie działki, ale do wiosny trochę czasu jest na dokształcenie się. Okolice południowe Wrocławia, konkretnie Iwiny. W sumie jesteśmy już prawie całkiem dogadani ze sprzedającym, mamy jednak wątpliwość - jest ona siedliskowa, z wydanym ważnym pozwoleniem na budowę. Projekt oczywiście chcielibyśmy kompletnie inny. Już wiem, że to normalnie nie problem, ale w MPZP jest zapis o minimalnej wielkości działek siedliskowych, na których można stawiać zabudowania, w wielkości 1500m2, a ta jest trochę mniejsza. No i pytanie, co z tym fantem począć. Dziś jadę do gminy i chyba też do starostwa uśmiechać się miło do pań, może coś wyjaśnią w tej kwestii. Prąd ma być (jest niedaleko, więc na czas budowy jakoś się pewnie załatwi sprawę), gaz - 9 miesięcy od podpisania umowy. Nie rozumiem tylko jednego, mianowicie wartości inwestycji do poniesienia przez inwestora - czy wiecie, jak to się szacuje? Czy ja płacę tylko za przyłącze (czyli jakieś 3 tysiące) czy muszę partycypować w kosztach kładzionej rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts