Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Albert07 gratuluję, teraz się wszystko zacznie kręcić w szybkim tempie. Ani się obejrzysz a będzie stał surowy domek.

Madeleine witam na forum, i witam po mojej stronie barykady, po pierwsze fajnie mieć taki dar przekonywania męża, po drugie też buduję ja a mąż zarabia na kredyt, po trzecie też mam takie małe stworzenie rodzaju męskiego co już mam wymagania i wie jak ma wyglądać jego pokój z tym że ma 5 lat.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

tylko podaj mi please jakiś konkretny namiar, bo mam lęk przestrzeni i nie wychodzę poza ramki naszego forum (szybko się gubię :D). Co prawda już im dzisiaj coś nasmarowałem, ale zawsze można jeszcze, nie?

ja piszę privy do tego użytkownika: http://forum.muratordom.pl/member.php?1-admin :)

mam takie małe stworzenie rodzaju męskiego co już mam wymagania i wie jak ma wyglądać jego pokój z tym że ma 5 lat.

Bez obawy - da się przekabacić. Kiedy szukaliśmy jakiejś tapety do teściów towarzyszył nam nasz 6-letni synek. Wiadomo jak to dzieci - bardzo szybko się nudzą. Dałem mu więc katalog z tapetami z zadaniem, że ma znaleźć tapetę do swojego pokoju. Wybrał jakąś zieloną, gdzie był pasek ze słonikami. Przez 1-2 miesiące nie było mowy, że jego pokój ma inaczej wyglądać, ale jak zobaczył różne inne koncepcje/przedmioty, to jeszcze 3 razy zmieniał zdanie. Trzeba tylko użyć odpowiednich argumentów. Najważniejsze, żeby takiego pokoju nikt inny nie miał :D

Właśnie dopisałam posta i wywaliło mnie na 1368 stronę a tam:

Od paru lat jak tylko potrzebuję przeróżne szyby, lustra to zamawiam w Hurtowni Szkła Budowlanego przy Robotniczej 6. Ostatnio brałam u nich lustro do łazienki gr. 5mm :) Super tanio, jednak od ręki raczej nie zrobią :)

Normalnie rewelacja! Właśnie mam zamiar kupować lustro - to forum posiada 6-ty zmysł - naprawdę ! http://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif

Właśnie dopisałam posta i wywaliło mnie na 1368 stronę a tam:

Od paru lat jak tylko potrzebuję przeróżne szyby, lustra to zamawiam w Hurtowni Szkła Budowlanego przy Robotniczej 6. Ostatnio brałam u nich lustro do łazienki gr. 5mm :) Super tanio, jednak od ręki raczej nie zrobią :)

Normalnie rewelacja! Właśnie mam zamiar kupować lustro - to forum posiada 6-ty zmysł - naprawdę ! http://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif

Jeżeli chodzi o lustro w przedpokoju, to zobacz jeszcze na www.przedpokoje.pl . Bardzo nam się podobają serie z obrotowymi szafami - lustro, wieszaki, a od tyły półki na buty i/lub kolejne wieszaki. Oprócz tego są tam fajne wieszakami z blachy, które mają wycięte rowki. W tych rowkach zawiesza się haczyki i można świetnie dopasować wieszak do potrzeb ilościowych i wysokościowych (dzieci).

gosia86, czy też mogę prosić na priva o namiary na panią architekt?

Aha, czy ktoś korzystał z usług Skalaprojekt (Marcin Zieliński, z Kazimierza Wielkiego). Zwróciłam uwagę, że na forum się trochę reklamuje. Ceny nawet znośne, ale wiadomo - to nie wszystko. Wysłałam zapytanie do AssaDesign, tam drożej, ale i oferta jest bardziej kompleksowa, bo np. w cenie jest kosztorys (przy okazji, warto?)

Najważniejsze, żeby takiego pokoju nikt inny nie miał
Hehe, u nas jest jeszcze etap wcześniejszy, czyli ma być tak, jak gdzie indziej. Najlepiej jak w ikei na ekspozycji ;)

jadąc od miasta np. Braniborską wjeżdżasz w Strzegomską, przejeżdżasz tory tramwajowe, z lewej mijasz Cermag, przejeżdżasz pod wiaduktem kolejowym i po ok 300 m skręcasz w prawo do stacji, jest znak przy drodze :)

Super - dzięki. Po w czwartek szukałem nie na tym końcu Strzegomskiej. A Twoje miejsce kojarzę. Zajrzę tam w przyszłym tygodniu.

np. w cenie jest kosztorys (przy okazji, warto?)

;)

Warto. Choćby po to, żeby... przeżyć szok. Żartuję, ale faktycznie jak zobaczyłem swój kosztorys w 2000 roku to przekraczał o ponad 30% zakładaną kwotę. Teraz już nie podliczam kosztów. Są wyższe o jakieś... 100% od wartości kosztorysu :D No ale w trakcie budowy wzrósł nam też standard, bo wzrosły dochody.

Mówiąc poważnie - warto mieć kosztorys, żeby zaplanować wydatki czy być przygotowanym do wzięcia kredytu (wówczas obowiązkowy).