Moniaq 13.10.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Pilnie potrzebuję namiaru na kominiarza. Potrzebuję opini kominiarskiej do przyłącza gazu. Przeszukałam forum i jak na złość nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 13.10.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 gadalam wczoraj z gościem za 16m przyłącza 2 800 dostalam też kiedyś wycennę na 5 200 Ja miałam dzisiaj robione przyłącze gazu. Kosztowało mnie to dokładnie 950zł 14m. Wykop był w naszym zakresie (wykopanie trwało 2godziny). W cenę wchodzi oczywiśćie próba szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.10.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 i znowu mamy dubla Jak nic nie sknocili nowego, to wystarczy nie używać "Odpowiedz z cytatem" tylko pisać "Szybka odpowiedź". Jak ktoś nie jest biegły w cytowaniu, to może kliknąć to "Odpowiedz z cytatem", skopiować sobie i wrócić, wkleić to do "Szybkiej odpowiedzi i pisać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.10.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Tracę cierpliwość... powoli... do tych pseudo-udoskonaleń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.10.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 a ja mimo odpisywania z cytatem nie mam dubli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 14.10.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 nie pamiętam czy już pytałam, więc zapytam najwyżej jeszcze raz. Jakie polecacie firmy do wentylacji mechanicznej. Jakie macie rekuperatory i czy jesteście (Ci co użytkują) z nich zadowoleni? nam robila firma: Janusz Maziej Maxvent 603 646 507 - dostalismy z roznych firm oferty i ta byla najbardziej sensowna. Robia porzadnie i szybko. co do centralki to mamy KOMFOVENT Rego. U nas jeszcze nie miała okazji się wykazac, ale mielismy mozliwosc sprawdzenia jak dziala w innym miejscu i wygladalo ze jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.10.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Spirea, nam robil Skaven - mamy Mistrala. Jeszcze nie byl odpalony, wiec trudno mi powiedziec, czy dziala dobrze;) Grrr, nie mam pojecia, co robic, zeby nie bylo podwojnych wpisow :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 14.10.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Spirea my będziemy mieli centrale Nikola 450. Na razie mamy sama instalację - robiła ja firma Wentima - wygląda profesjonalnie [montaż szybki i sprawny]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.10.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Możesz jeszcze zdradzić, ile kosztuje eksploatacja zmiękczacza (dokupowanie soli) w przeliczeniu na głowę domownika na kwartał czy jak Ci tam wychodzi? O ile dobrze pamiętam to przez 2 lata mieszkania (2 osoby) i zużyciu ok. 120 m3 wody poszły 4 worki soli (z Castoramy chyba po 20 kg ale ceny nie pamiętam). Mój zmiękczacz ma złoże żywicy 20 litrów, a im większe tym mniej soli się zużywa - dlatego polecam Wam ten ze złożem 30 litrów bo kosztuje podobnie. Do regeneracji każdy z nich zużywa 150 litrów wody. Regeneracja jest standardowo co 3 m3, ale można ją ustawić rzadziej (np. ja mam 3.8 m3 ze sporym zapasem) po zmierzeniu twardości wody na wejściu i wyregulowaniu jej na wyjściu (zmiękczenie do zera nie jest korzystne - najlepiej gdy woda ma 5-6 stopni niemieckich twardości). Kropelkowy tester twardości przy pomocy którego można wyregulować podmieszanie zmiękczacza kupuje się w sklepie akwarystycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.10.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 a ja mimo odpisywania z cytatem nie mam dubli Hmm ja także - a żadnego "królika" nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.10.2010 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Hmm ja także - a żadnego "królika" nie znam W moim magicznym Forum, wszystko się zdarzyć może. Same dublują się pościki, sam się rozgryza problem. {no bo admini jak widać niewiele robią} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 15.10.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Drodzy, Uczestnicy tej grupy. Wielkie wydarzenie w życiu forum! Gorąco zapraszamy do lektury „Gazety z forum”. Papierowe wydanie zostało dołączone do numeru 11 „Muratora”. W gazecie publikujemy wybrane „Dzienniki budowy”, znajdziecie dużo informacji o strukturze i życiu naszej społeczności; być może także o Was! „Gazeta z forum” ma się dobrze czytać. Mamy nadzieję, że dzięki wspólnej pracy z autorami dzienników, udało nam się to osiągnąć. A teraz prosimy, sprawdźcie nas - czytajcie gazetę o Was i dla Was. Miłej lektury! Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 15.10.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Witam, wrocławianie gdzie kupowaliście podbitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.10.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Drodzy, Uczestnicy tej grupy. Wielkie wydarzenie w życiu forum! Gorąco zapraszamy do lektury „Gazety z forum”. Papierowe wydanie zostało dołączone do numeru 11 „Muratora”. W gazecie publikujemy wybrane „Dzienniki budowy”, znajdziecie dużo informacji o strukturze i życiu naszej społeczności; być może także o Was! „Gazeta z forum” ma się dobrze czytać. Mamy nadzieję, że dzięki wspólnej pracy z autorami dzienników, udało nam się to osiągnąć. A teraz prosimy, sprawdźcie nas - czytajcie gazetę o Was i dla Was. Miłej lektury! RedakcjaTeż dostaliście spam na swoje skrzynki od "kochanej" redakcji? Ciekawe czy w tej hiper gazetce umieszczą nasze zadowolenie z nowej odsłony forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszhu 15.10.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 GEODETA WROCŁAW Witam szanowną GRUPĘ! Czy możecie polecić jakiegoś zaufanego geodetę, który przygotowałby niedrogo mapkę do celów projektowych? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 15.10.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Niedrogo jest pojęciem względnym Namiar na mojego sprawdzonego geodetę wyślę ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 15.10.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Co do geodety, poszukaj kto robił w twojej okolicy pomiary, (ew napisz gdzie się budujesz) taki geodeta wie gdzie są punkty potrzebne do pomiaru. Znajomemu geodeta przez 2 dni mierzył działkę bo nie mógł znaleźć punktów, a do jego sąsiada przyszedł geodeta który zajmuje się tą okolicą i w parę godzin zrobił pomiary. Teraz moje pytanie, potrzebuje kupić 4 halogeny zew z czujnikami ruchu, widział ktoś z forumowiczów gdzieś promocje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 15.10.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Też dostaliście spam na swoje skrzynki od "kochanej" redakcji? A jakże , nawet umieścicli takie zdanie "...W gazecie dużo informacji o tym, jak działa nasze forum. Naprawdę warto..." No to zobaczymy jacy są prawdomówni.http://emoty.blox.pl/resource/th_girl_haha.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 15.10.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 o kurcze ja nie dostalam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 15.10.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 pytanko: czym wykańczaliście lub macie zamiar wykończyć balkony? Oprócz kafli.....jakoś nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts