Spirea 18.10.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 dzięki albert07. Plik doszedł i spokojnie się otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 18.10.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Dzieki albert07 do mnie tez doszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.10.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 do mnie też, wielkie dzięki Byłam dziś u pani architekt polecanej przez Spireę, chyba się zdecydujemy. Sprawia sensowne wrażenie, aczkolwiek wiadomo - wszystko wyjdzie w praniu. Droga grupo, ile płaciliście za badanie geotechniczne gruntu? I mam takie pytanie, organizacyjne. Chcemy podnieść się na działce. Na jakim etapie to robić? Działka spora, część w ogóle po nawiezieniu ziemi ogrodziłabym, aby mi ekipy jej nie deptały i śmieci nie roznosiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.10.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 I mam takie pytanie, organizacyjne. Chcemy podnieść się na działce. Na jakim etapie to robić? Działka spora, część w ogóle po nawiezieniu ziemi ogrodziłabym, aby mi ekipy jej nie deptały i śmieci nie roznosiły. najlepiej i najwygodniej na etapie projektu domku - architekt nanosi tzw."O' na odpowiedniej rzednej i kazdy kto potem sie bedzie chcial obok Ciebie wybudowac bedzie wiedzial jak moze projektowac swój domek. Mój sasiad podniósl sobie w trakcie budowy o 70cm nie informujac o tym nikogo i teraz jego okna zaczynaja sie w 3/4 moich okien, nie mówiąc o tym, ze zaburzył gospodarke wodna miedzy działkami - ale to osobna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekwu 18.10.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Badanie geotechniczne warunków gruntowo-wodnych - koszt chyba 700 PLN ( -/+ 100 PLN). - 3 odwierty po 300 cm wgłąb. Facet z Obornik Śląskich.Namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 18.10.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 a czy te badania sa konieczne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.10.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 a czy te badania sa konieczne?? nie s a obowiazkowe, a czy konieczne to tez pojecie wzgledne. natomiast daja poglad co Cie czeka podczas budowy,np. jaka izolacje fundamentow nalezy zrobic , czy masz teren gliniasty czy moze piaszczysty. i ułatwia prace architektowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.10.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Frankai - jesteś wieczny....Wiernie na posterunku : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.10.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Droga grupo, ile płaciliście za badanie geotechniczne gruntu? ja w sierpniu płaciłam coś ok. 550 zł za 2 odwierty do 3 m i 4 komplety dokumentacji. myślę, że warto, bo wiem, jaki mam grunt i na jakim poziomie wodę namiary mogę przesłać jutro na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.10.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Dzięki, będę wdzięczna za namiary na geologów W okolicy naszej działki wszyscy się podnoszą - i sąsiad z boku, i z tyłu też, zresztą droga dojazdowa jest również wyżej, więc jakby sprawa oczywista. Aczkolwiek pewnie kosztowna, bo to jednak trochę ziemi będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 18.10.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 coś ilość stron spadła czy mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.10.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 a tak przy okazji to ile kosztuje zrobienie przyłącza do prądu na działce która ma już skrzynkę i czy macie jakichś pstryczków elektryczków od tych bajek, please? zapomniałem dodać że w ogóle się na tym znam, dostałem z elektrowni warunki przyłącza + umowę i domyślam się że potrzebuję samemu załatwić jakiegoś magika elektryka co mi przygotuje instalacje ze stojącej już na działce skrzynki i podpisze jakieś tam papierki przez co potem muszę je wraz opłatą i umową szanownie na kolanach zanieść do elektryki, wówczas przyjedzie jakiś Pan Guru i założy licznik i powie że wszystko jest w porządku i można działać, ale po uprzednim dopłaceniu paru złotych bo inaczej to prąd będzie słabo szedł. Dobrze gadam? heh ja i moje fantazje Mniej więcej tak. A dokładnie, to zamawiasz elektryka, który instaluje rozdzielnicę budowlaną zgodnie z warunkami przyłączenia, wykonuje schemat jednokreskowy,(zazwyczaj sam wypełnia wniosek o przyłączenie i umawia wizytę inspektora. Inspektor przyjeżdża na plac budowy, sprawdza poprawność i (jeśli wszystko OK) kieruje wniosek do nadzoru. Zawierasz umowę o dostarczanie energii elektrycznej i uiszczasz stosowne opłaty ( wynikające z zamówionej mocy ). Nadzór wyznacza termin , w którym ów elektryk (pod nadzorem) włączy rozdzielnicę do sieci i kieruje wniosek do instalatora układu pomiarowego ( licznika ) . Od tej pory jesteś szczęśliwym odbiorcą energii elektrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.10.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 ...nic nie trzeba dopłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.10.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 ...nic nie trzeba dopłacać elektryk zrobi to charytatywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 18.10.2010 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Mniej więcej tak. A dokładnie, to zamawiasz elektryka, który instaluje rozdzielnicę budowlaną zgodnie z warunkami przyłączenia, wykonuje schemat jednokreskowy,(zazwyczaj sam wypełnia wniosek o przyłączenie i umawia wizytę inspektora. Inspektor przyjeżdża na plac budowy, sprawdza poprawność i (jeśli wszystko OK) kieruje wniosek do nadzoru. Zawierasz umowę o dostarczanie energii elektrycznej i uiszczasz stosowne opłaty ( wynikające z zamówionej mocy ). Nadzór wyznacza termin , w którym ów elektryk (pod nadzorem) włączy rozdzielnicę do sieci i kieruje wniosek do instalatora układu pomiarowego ( licznika ) . Od tej pory jesteś szczęśliwym odbiorcą energii elektrycznej smoku a ty się zajmujesz takimi sprawami? jeśli tak to wiele sobie bierzesz za usługę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 19.10.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 CZY KTOS ZAŁATWIAŁ PRZYŁĄCZE WODY W WODOCIĄGACH W OBORNIKACH ŚLĄSKICH ????? (wycena + roboty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 19.10.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 ...widze ze oprocz dziwnej ilosci stron i dublujacych sie postow na forum - godzina wpisu tez jakas kosmiczna - 05.41 (o tej porze raczej dopiero otwieram oko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 19.10.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 ...widze ze oprocz dziwnej ilosci stron i dublujacych sie postow na forum - godzina wpisu tez jakas kosmiczna - 05.41 (o tej porze raczej dopiero otwieram oko ) heh to jeszcze nic, ja w moim profilu w opcji dziennik budowy nie wiedzieć czemu mam wpisy od TMK a daty wpisów są z 01.01.1970 stara ta budowa muszę przyznać heheh a już nie wspomnę o tym jak długo to forum działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 19.10.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 MEGANA - próbowałem wysłać Ci maila z pewnym pytaniem, ale wyskoczyło że masz zapchaną skrzynkę. Zerknij please co się tam dzieje na Twojej poczcie. Swoją drogą nie zdziwiłbym się gdyby pojemność naszych skrzynek nie przekraczała 12kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 19.10.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 słuchajcie zgłupiałem, gdzie się dodaje stopkę żeby wyświetlał się napis poniżej mojego posta. Kiedyś to miałem i zniknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts