Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Hej !

Aleście niecierpliwi :wink:

Popisać i wysyłać mogę tylko z domu - wieczorkami :( .

Do Sławka dotarło, chociaż w dziwnych kawałkach i...samo się poskładało :o

Dzisiaj (może zdążę za chwilę) drugie podejście. Jeśli ktoś już otrzymał (z obecnych u Smoka, poza Sławkiem) i nie życzył sobie powtórki :wink: proszę o sygnał.

Ivonesca, Polanka - wyślę wam na adres, który przesłaliście.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy Okołowrocławscy,

chciałbym powrócić do dyskusji z niedzielnego spotkania odnośnie "budowlanego sekendhendziku". Otóż niemal u każdego z nas zalegają mniejsze lub większe ilości materiałów, najczęściej w ilościach detalicznych, których to dany inwestor już nie potrzebuje. Często się natomiast zdarza, że podczas budowy zabraknie nam dosłownie, kilka sztuk tego, pół worka tamtego i wściekli musimy udać się do najbliższej hurtowni lub marketu po całe opakowanie albo paletę...

Nietrudno sobie więc wyobrazić taką sytację, kiedy jeden będzie szczęśliwy z racji pozbycia się zawadzających mu "gratów" i odzyskaniu przynajmniej części ich wartości, a drugi znowu uradowany możliwością zakupienia potrzebnej mu ilości po mniej lub bardziej atrakcyjnej cenie - zależnie od własnych zdolności negocjatorskich i asertywności sprzedającego :lol:

Może oprócz listy "sprawdzonych" instalatorów, zróbmy także drugą - "sekendhendzikowych" materiałów dostępnych w okolicach Wrocławia.

Na dzień dobry mogę na listę wrzucić dwa worki kleju do luksferów (Skała)i krzyżyki do nich (chyba 9 mm), kilkadziesiąt worków tynku renowacyjnego na zawilgocone mury (Baumit system Sanova L - obrzutka, tynk właściwy, szlichta wykończeniowa) oraz jedną rolkę wełny mineralnej rockwool (miękka, 100-tka). Mam jeszcze kompletny zestaw Kreisla do uszczelniania łazienki (Folia w płynie, jakieś taśmy).

Jak w ciągu najbliższych tygodni nie przyjedzie wreszcie instalator, to będę miał do sprzedania dwa nowe grzejniki kermi v22, 110 na 60cm :p (kupił cymbał 60-tki do pomieszczeń gdzie miały być 50-tki)

Co o tym myślicie?

Wydaje mi się, że taka lista na klubowej byłaby częściej odwiedzana, niż ogłoszenia drobne na forum...

Serdeczności

Slawek :) napisał:
Drodzy Okołowrocławscy,

chciałbym powrócić do dyskusji z niedzielnego spotkania odnośnie "budowlanego sekendhendziku". Serdeczności

Dlaczego o tym zestawie do uszczelniania mówisz dopiero teraz ? :evil:

Dwa tygodnie temu kupiłem takie dwa :( . Jak będzie pozytywny odzew to mozna coś takiego przygotować , kein Problem :)