Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki Albert07, czyli cos sie zaczynaja czepiac:)

Kiedys potrzebne bylo na to pozwolenie na budowe. Teraz juz nie, ale nasz urzad ciagle uwaza, ze tak. Moze nie wszyscy u nich, ale gdy zadalam im pytanie to jedno mialam na tak, a drugie na nie.

Moze nie bedzie tak zle.

ale powiedziałaś im że będzie stało na fundamentach? może mów że normalnie na gruncie będzie usadowiona i tyle, a na ogrodzie zrób stopy, zakryj ziemią i tyle :yes:

znalazłem coś takiego, ale to jest sprzed trzech lat

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?96689-Czy-potrzebne-pozwolenie-na-budow%C4%99-altanki-w-ogrodzie

nie wiem, może czytałaś. Jak nie to przynajmniej coś ci podpowie

Oczywiście, ale wszystko jest dla ludzi (tak jak alkohol) i dlatego można korzystać, ale należy wykorzystać to odpowiednio. Na N-K mam profil z informacjami ogólnymi - znajomi i rodzina mogą mnie znaleźć, ale nikt się nie dowie co lubię, gdzie byłem, gdzie mieszkam, itp. Na serwisie "profesjonalnym" mam odpowiednie informacje względem pracy. Tam nowa praca mnie znalazła. Tam mnie znajdzie (propozycje nie rzadziej niż co miesiąc) jak obecna by się skończyła. Fotki już ograniczyłem, a wkrótce obetnę prawie wszystkie. Mogę zrobić je "unlisted" (wymagają linki, są tam np. wszystkie szkolne i wczasowe) lub "private" (wymagają hasła). Póki co budowlane mam jeszcze upublicznione dla... Was :)

poza tym w dzisiejszych czasach firmy szukające pracowników na bank wchodzą na portale społecznościowe żeby sprawdzić czy dany kandydat jest lekko szurnięty czy poważnie walnięty :D

Sprzedam:

* 10 paczek wełny Megarock Rockwoola o grubości 20 cm, łącznie 30 metrów kwadratowych - 400 zł łącznie (13,3 zł za metr kwadratowy), na Allegro po ponad 18 złotych

* 6 paczek wełny Rockmin Rockwoola o grubości 5 cm, łącznie 64,8 metra kwadratowego - 240 zł łącznie (3,7 zł za metr kwadratowy), na Allegro po ponad 5 zł

* prawie całą rolkę super membrany dachowej Tyvek Supro - to najlepsza folia Du Ponta i jedna z najlepszych na rynku, mocna, trudna do uszkodzenia, z bardzo dobrymi parametrami; zostało mi conajmniej 3/4 rolki czyli około 60 metrów kwadratowych; sprzedam za mniej niż połowę ceny cennikowej - 5 zł za metr, czyli razem 300 zł

Możliwy transport w okolice Wrocławia - dodatkowo 35 złotych lub odbiór osobisty w Św. Katarzynie

Kontakt: [email protected] lub 512-191-002

poza tym w dzisiejszych czasach firmy szukające pracowników na bank wchodzą na portale społecznościowe żeby sprawdzić czy dany kandydat jest lekko szurnięty czy poważnie walnięty :D

I dlatego warto zadbać o własny image. Można go też doskonale kreować, co zresztą uczyniłem myśląc o zmianie pracy. Jak widać skutecznie ;)

Niestety jak ktoś nie zadbał wcześniej o to, żeby nie pisać głupot, to teraz jest trudno to odkręcić. Nawet jak coś wykasujesz, to się okaże, że wyszukiwarki pamiętają, lub jest jakaś kopia na innym serwerze, itp. Są już nawet firmy specjalizujące się w usuwaniu danych z neta.

Jeszcze raz powtórzę swoje zdanie: Internet to potęga i trzeba umieć go wykorzystać do swoich celów, a nie przeciwko sobie. Odizolowanie się nie jest dobrą metodą. To tak jak historia kredytowa - jeżeli ktoś jej nie ma to... jest podejrzany ;) Powinna być i to pozytywna!!!

droga grupo poszukję namiarów na geodetę do wytyczenia budynku przed budową

Gosiu - zależy gdzie działka leży (to ludzie "terytorialni"). Nam się dobrze współpracowało z Panem Szurkowskim.

http://www.szurkowski.com.pl/

Powiedz mu, że namiar masz od Małgosi i Michała z Galowic.

Pozdrawiam

Michał

Gosiu - zależy gdzie działka leży (to ludzie "terytorialni"). Nam się dobrze współpracowało z Panem Szurkowskim.

http://www.szurkowski.com.pl/

Powiedz mu, że namiar masz od Małgosi i Michała z Galowic.

Pozdrawiam

Michał

Dzięki a namiar jutro zadzwonię dowiedzieć się o cenę

bo już mam jedną ofertę za 600 zł do negocjacji ale chcę się jeszcze zorientować w cenach bo nie wiem czy ta jest dobra czy wysoka

będę się budować w dawnej gminie Św. Katarzyna niedaleko zjazdu z A4 na wrocław wschodni

Nie wiem gdzie i kiedy go kupowałem. Znowu dajesz kiepskie porównanie. Obciążalność to obciążalność. 16A ma wytrzymać i są na to normy. Po jakiego grzyba niby są normy? Normy są dwojakiego rodzaju - te mówiące o bezpieczeństwie użytkowania i te definiujące standardy. Te drugie często generowane są nadmiarowo i wg "mody".

Zapominasz gdzie żyjesz... "Otwarte" granice plus wymagania (szczególnie sieci handlowych) doprowadziło do zalewu badziewia. Nie ważne czy jest to przedłużacz czy najtańszy czajnik czy coś innego. Porównanie nie było kiepskie (zresztą nie Tobie to oceniać... ;)), kupiłeś przedłużacz bo miał "16/250", inny kupi latare widząc 25W. Oboje się mylicie. Tylko Tobie się dziwie, że kupiłeś takie cudo :D Cena jest wyznacznikiem jakości, do pewnego pułapu oczywiście. Później zaczyna się przegięcie w drugą stronę czyli tak zwany snobizm.

trzeci tydzień? ja półtora miesiąca temu zamówiłem ledy do auta, odpisali żeby się nie stresować i poczekać do końca miesiąca. Jeśli do tego czasu nie dojdzie to wyślą nowe.

Z kai czy DX? Moje najstarsze obecne zamówienie z 16 października od prawie trzech tygodni wisi na ichniej poczcie i czeski film. Firma ciągle odpisuje aby czekać, poczta HK nie jest łaskawa odpisać nic konkretnego. Z drugiej strony inne moje zamówienie z 3 listopada wczoraj już wyleciało z HK. Jajcarze :)

Ale DHL powinien chyba "działać". Inna sprawa, że 26.60USD za paczulkę do Polski to sporo i bez dużego zamówienia - nie warto. Z drugiej strony - zamawiać coś większego, bez pewności jak sklep działa - ryzyko.

Wiem o tym. Dlatego zaznaczyłem, że nie znam tego sklepu. W przypadku zakupów w Chinach czy HK zawsze wybieram sklepy z płatnością przez PayPala plus (jeśli trzeba) dopłacam do trackingu. Na razie jeszcze nie trafiłem na jakiekolwiek problemu, poza ostatnio długą przesyłką. Prawdopodobnie lepiej będzie dopiero po chińskim nowym roku. W tym roku od lutego paczki śmigały aż miło.

Zapominasz gdzie żyjesz... "Otwarte" granice plus wymagania (szczególnie sieci handlowych) doprowadziło do zalewu badziewia. Nie ważne czy jest to przedłużacz czy najtańszy czajnik czy coś innego. Porównanie nie było kiepskie (zresztą nie Tobie to oceniać... ;)), kupiłeś przedłużacz bo miał "16/250", inny kupi latare widząc 25W. Oboje się mylicie. Tylko Tobie się dziwie, że kupiłeś takie cudo :D Cena jest wyznacznikiem jakości, do pewnego pułapu oczywiście. Później zaczyna się przegięcie w drugą stronę czyli tak zwany snobizm.

Porównanie było kiepskie i mi to oceniać. Powtórzę jeszcze raz, bo może tego nie zrozumiałeś - czym innym jest kupowanie czegoś, od czego być może zależy życie, a czym innym "zabawki". Czym innym jest wprowadzanie do obrotu rzeczy zagrażającej bezpieczeństwu, a czym innym nieistotnego badziewia.

Przeczytaj co napisałem - nie kupiłem, bo było napisane 16/250. Nie pamiętam gdzie i kiedy kupiłem, co więcej - może nie ja go kupiłem. Kiedy kupuję przedłużacz, to generalnie bazuję na przekroju (deklarowanym) i mam prawo oczekiwać, że ktoś za to daje głowę (a raczej wizytę za kratami). W dodatku - jeżeli ktoś inny kupi badziewny przedłużacz, wiedząc że będzie go używał np. do lampki, a ktoś inny weźmie go do żelazka - nieszczęście gotowe.

A tak w ogóle - po co ta dyskusja? Napisałem, żeby sprawdzić co się ma w domu, bo może inaczej dom się sfajczy. Zamiast zarzucać mi straszenie i udowadniać, że kupiłem tandetę podobnie jak inni kupują tandetne latarki, mogłeś po prostu napisać, że wszędzie szerzy się tandeta i nie warto ufać okazyjnym zakupom. Podpisałbym się oboma rękami. Ponawiam więc swój apel - wszystko co może wywołać katastrofalne skutki, należy sprawdzić (ew. używać pod pełnym nadzorem), a na pierwszy ogień - przyjrzeć się przedłużaczom.

A tak w ogóle - po co ta dyskusja? .[/color][/b]

Faktycznie, dyskusja się stała jałowa. Kto chce, niech weźmie pod uwagę, kto nie, jego sprawa, tylko zastanawiam się dlaczego zwracamy taką uwagę na paliwo wlewane do naszych samochodów, a nie chcemy zastanowić się czym zasilamy nasze urządzenia w domu wielokrotnie droższym od owego autka.

Porównanie było kiepskie i mi to oceniać. Powtórzę jeszcze raz, bo może tego nie zrozumiałeś - czym innym jest kupowanie czegoś, od czego być może zależy życie, a czym innym "zabawki".

:rotfl:Demagogię odpuść sobie... Napisałeś ogólnik o kablach, na tej samej zasadzie można sprawdzać tanie radio, suszarkę, pralkę etc. Każde urządzenie elektryczne może być w pewnych okolicznościach niebezpieczne. Sprawdzać i grzebać w sprzęcie można na własną odpowiedzialność, również pamiętając o utracie gwarancji. Zresztą tanie przedłużacze są często nierozbieralne (zgrzana lub zanitowana obudowa).

A tak w ogóle - po co ta dyskusja? Napisałem, żeby sprawdzić co się ma w domu, bo może inaczej dom się sfajczy. Zamiast zarzucać mi straszenie i udowadniać (cięcie, za dużo tego) /

Dyskusji nie będzie na prywatnym forum, tutaj... ;)

raczej aby sprawdzic ile czasu temu poświęcaja, kiedy sie logują - czy w godzinach pracy czy poza, jakie opinie i poglady wyrażają - ma to niewątpliwie jakis wpływ na podejmowana decyzje co do zatrudnienia kogoś czy nie.

Wiem o tym. Dlatego zaznaczyłem, że nie znam tego sklepu. W przypadku zakupów w Chinach czy HK zawsze wybieram sklepy z płatnością przez PayPala plus (jeśli trzeba) dopłacam do trackingu. Na razie jeszcze nie trafiłem na jakiekolwiek problemu, poza ostatnio długą przesyłką. Prawdopodobnie lepiej będzie dopiero po chińskim nowym roku. W tym roku od lutego paczki śmigały aż miło.

nie w tym rzecz, ja też zawsze płacę przez paypala. Oprócz tego ponieważ ten sam produkt jest sprzedawany przez dziesiątki różnych "firm" z chin to kupuję tylko u tych które mają 100% i minimum 1000 dokonanych transakcji. Nie gwarantuje to jednak że przesyłka dojdzie, bowiem ostatnia firma od której kupowałem towar była super-hiper mega sprzedawcą. Oni zaznaczają kopertę że wysłali, więc są kryci. Jak jest opcja to dostajesz nawet numer zamówienia i tyle

....widziałeś swój towar :yes:.

Więc nigdy nie dojdziesz czy wysłali i wcięło na morzu czy też nie wysłali a udają że wysłali.

Ja też kupuję wiele rzeczy z chin (bo tanio i spoko) ale jednak raz na 50 transakcji trafi się jakiś babol. Zresztą u mnie to średnia podskoczyła bo kolejne zamówienie do mnie jeszcze nie dotarło hehh

Więc nigdy nie dojdziesz czy wysłali i wcięło na morzu czy też nie wysłali a udają że wysłali.

Ja też kupuję wiele rzeczy z chin (bo tanio i spoko) ale jednak raz na 50 transakcji trafi się jakiś babol. Zresztą u mnie to średnia podskoczyła bo kolejne zamówienie do mnie jeszcze nie dotarło hehh

Na razie mam pierwszą dużą obsuwę, jednak sklep nie kombinuje i zaproponowali zwrot kosztów lub ponowną wysyłkę. Tylko czy ponowna wysyłka dojdzie do mikołaja? :) (prezenty dla dzieci)