ellaj 17.11.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 ja niestety nie doczekałem sie namiarów od Dabell na polecana przez Nią ekipę i wlasnie inna zaczela u mnie poddasze. Natomiast szukam podbitkarzy i bardzo prosze o przesłanie namiarów na PW. Wojgoc, podaje Ci numer do podbitkarza. Michal Grynkiewicz 664751984. Namiary dostalam od MichAsiek. Jestem baaardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Wojgoc, podaje Ci numer do podbitkarza. Michal Grynkiewicz 664751984. Namiary dostalam od MichAsiek. Jestem baaardzo zadowolona. dzieki ellaj - z jakiego materiału robilaś podbitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.11.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Frankai - dzięki za radę - już nawet o tym kiedyś myślałem - hmm może faktycznie wziąć się za to "na poważnie" skoro już inni mi to nawet radzą ? Połowy z 16 tys bym nie brał bo to i tak przesada, ale np. 1/3 czemu nie. Na początek zrób pierwszy w jakąś sobotę na próbę. Jak wszystko wyjdzie - załóż działalność i dorabiaj. Jak będzie się dobrze kręcić - przerzuć się tylko na to. Ja właśnie wpadłem na kolejny ciekawy pomysł. Jakby ktoś miał coś wspólnego z materiałoznawstwem i technikami łączeniowymi, to chętnie się skonsultuję. Może trzeba pomysł dopracować i opatentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 18.11.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 dzieki ellaj - z jakiego materiału robilaś podbitkę? Wojgoc, podbitke mam drewniana. Deseczki juz gotowe kupilam w Siedlcu Trzebnickim. Malowalam jakas farba z casto kolor grafit z odcieniem czarnego. Mieszalam u nich. Wyszlo naprawde extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.11.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Na początek zrób pierwszy w jakąś sobotę na próbę. Jak wszystko wyjdzie - załóż działalność i dorabiaj. Jak będzie się dobrze kręcić - przerzuć się tylko na to. Ja właśnie wpadłem na kolejny ciekawy pomysł. Jakby ktoś miał coś wspólnego z materiałoznawstwem i technikami łączeniowymi, to chętnie się skonsultuję. Może trzeba pomysł dopracować i opatentować. z tego co wiem, to Suspenser własnie w tej branzy działa - techniki łączeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.11.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 dzięki ellaj za odpowiedź - odnoszę wrażenie, że wiekszość forumowiczów zaopatruje sie w podbitkę w Siedlcu Trzebnickim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 18.11.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 http://www.florian.wroc.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.11.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 http://www.florian.wroc.pl/ Dzięki. No Ci na tanich nie wyglądają. Ciuchy mają za kilka stówek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.11.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Wojgoc, podaje Ci numer do podbitkarza. Michal Grynkiewicz 664751984. Namiary dostalam od MichAsiek. Jestem baaardzo zadowolona. Dzwoniłam, ale powiedział, że nie zajmuje się podbitką, ale jeszcze śmieszniej żeby było, to jest to nasz płytkarz hahahahahaha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 18.11.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Megana, ale juz sie nie zajmuje?A jak Ci polozyl plytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 18.11.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witajcie. Potrzebuję pomocy w znalezieniu solidnego stolarza do zrobienia stału i krzeseł i może szafki pod TV, podajcie jakieś namiary na solidnych wykonawców. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.11.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Do wszystkich budujących instalacje elektryczne, z informacji mojego dystrybutora od 1 grudnia producent Telefonika podnosi ceny o ok. 3 % w związku ze wzrostem cen miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.11.2010 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witajcie. Potrzebuję pomocy w znalezieniu solidnego stolarza do zrobienia stału i krzeseł i może szafki pod TV, podajcie jakieś namiary na solidnych wykonawców. Pozdrawiam W sumie to się nie pytałem, ale mam spore wątpliwości co do chęci podjęcia się zrobienia krzeseł przez stolarzy. Na takowe to trzeba mieć nie byle jakie drewno, w dodatku obciążenia jakim poddawane są krzesła, są dużo większe niż w innych meblach, co spowoduje niechybne reklamacje. Niektóre jednak firmy dostosowują krzesła wg widzimisię klienta. Zagubiłem już wizytówkę sklepu i nazwę producenta, ale w ETC w Swarzędzu jeden sklep oferował m.in. krzesło pod nazwą Leszek i deklarował, że wysokość siedziska możemy sami ustalić, a wybarwień tyle, że też do wszystkiego da się dopasować. Generalnie ceny krzeseł wahały się między 260 a 330zł. Ostatecznie zdecydujemy się chyba na krzesło... z IKEA. Oprócz dobrej ceny i pasującego koloru ma dwie zalety: jest lekkie i ma zdejmowaną poduchę (można wyprać). Poddamy je jednak tuningowi - założymy grubą poduchę (widzieliśmy takową w krześle na ekspozycji, które miało datę produkcji... 2002 rok i była to z nieistniejącej już jako samodzielna Fabryki Mębli Giętych Jasienica) i damy obszyć tym samym materiałem co sofę i fotele. Mam co prawda pewne obawy o trwałość tego krzesła - jest to krzesło bez poprzeczek, czyli będzie solidnie narażone na "rozryranie", a jak pisałem - czołg to nie jest. Za 159zł i łatwą możliwość "tuningu" - można zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.11.2010 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Aha - mój stolarz kończący mi schody z 7-miesięcznym opóźnieniem, bawi się w różne starodawne rzeźbienia - stołów i stolików także. Bałbym się go polecać, bo jak się właśnie dowiedziałem - nie mnie jednego olewa jeżeli chodzi o terminy. Czy ten od drzwi, kuchni i szafek do pokojów by się podjął? Nie boi się trudnych rzeczy. Możesz zapytać - Stol-Tom Lenartowice koło Pleszewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.11.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Skoro jestem narażony na niewykrycie sprawcy kradzieży czy wandalizmu, to z definicji sprawca powinien płacić 3-krotność szkody. Co więcej - jak tylko odda co mi zabrał, to przecież nie ryzykuje nic. Odda co zabrał i ewentualnie dostanie "zawiasy". Gównażeria niszcząca ławkę w parku, powinna postawić zaś trzy takowe własnoręcznie. Ławek by nam przybyło i kwalifikacje młodzieży by się podniosły Z tym się w 100% zgadzam - sam od dawna tak to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.11.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 czy naprawdę wszyscy uważają że to media robią z nich kreaturę? Powiedziałem już wcześniej, może sami sobie na to zasłużyli. Z mojego punktu widzenia ugrupowanie to może i ma dobry plan na poprawę jakości życia i dobrych polityków ale niestety jest tam jedna osoba, która swoją nienawiścią i brakiem dystansu do siebie odpycha od siebie wszystkich którzy myślą inaczej. I to jeszcze ująłem w bardzo delikatny sposób Nie zrozumiałeś - chodzi mi o to, że masz więcej niż 2 partie do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.11.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 a teraz z innej beczki, czym kierowaliście się kiedy zaczynaliście szukać okien. Ja jak widzę ilość tych profili, rodzajów okien, cudawianek związanych z ich współczynnikiem przenikania ciepła itp to już mnie głowa zaczyna boleć. A i jeszcze co do połaciówek, to gdzie je braliście? tam gdzie okna były kupowane czy to się gdzieś w innych specjalistycznych firmach kupuje? dzienx Ja kierowałem się profilem SHUCO, współczynnikiem przenikania, wyglądem, ceną (zamówiłem w Ratowicach u Przybyłkiewicza). Mam pakiety 2 szybowe, ale dzisiaj wybrałbym 3 szybowe bo staniały. Połaciowe Veluksy kupiłem tu: http://www.zgfh.pl/slusarka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.11.2010 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Smoku - i inni z grupy wędzących. Czy masz jakiś sposób na wysuszone produkty? Ja jestem fanem szynek hiszpańskich, tyle tylko że ich jest u nas mało i strasznie drogie. W Hiszpanii za rozsądną ciągle cenę, można dostać 7-12 miesięczne szynki. Ciekawe co z nimi robią, że im tyle wytrzymują. Ja jakieś 3-4 tygodnie powiesiłem na strychu polędwiczki z lokalnego sklepu. Właśnie drugą zniosłem i... były już zalążki pleśni!!! Wyszorował to świństwo i nie zamierzam rezygnować. Nie jest to tak dobre jak hiszpańskie, ale już dużo lepsze od zwykłych produktów, bo mają dużo więcej mięsa w mięsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 20.11.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Droga grupo, jakie drzwi balkonowe są tańsze i lepsze: przesuwne czy rozwierne? Otrzymałam w końcu koncepcję od pani architekt i... dumamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.11.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Droga grupo, jakie drzwi balkonowe są tańsze i lepsze: przesuwne czy rozwierne? Otrzymałam w końcu koncepcję od pani architekt i... dumamy. jesli cena jest jedynym argumentem za czy przeciw to przesuwne bedą ze 2x drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts