Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

ja niestety nie doczekałem sie namiarów od Dabell na polecana przez Nią ekipę i wlasnie inna zaczela u mnie poddasze. Natomiast szukam podbitkarzy i bardzo prosze o przesłanie namiarów na PW.

Wojgoc, podaje Ci numer do podbitkarza. Michal Grynkiewicz 664751984.

Namiary dostalam od MichAsiek.

Jestem baaardzo zadowolona.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Frankai - dzięki za radę - już nawet o tym kiedyś myślałem - hmm może faktycznie wziąć się za to "na poważnie" skoro już inni mi to nawet radzą ?

Połowy z 16 tys bym nie brał bo to i tak przesada, ale np. 1/3 czemu nie.

Na początek zrób pierwszy w jakąś sobotę na próbę. Jak wszystko wyjdzie - załóż działalność i dorabiaj. Jak będzie się dobrze kręcić - przerzuć się tylko na to.

Ja właśnie wpadłem na kolejny ciekawy pomysł. Jakby ktoś miał coś wspólnego z materiałoznawstwem i technikami łączeniowymi, to chętnie się skonsultuję. Może trzeba pomysł dopracować i opatentować.;-)

Na początek zrób pierwszy w jakąś sobotę na próbę. Jak wszystko wyjdzie - załóż działalność i dorabiaj. Jak będzie się dobrze kręcić - przerzuć się tylko na to.

Ja właśnie wpadłem na kolejny ciekawy pomysł. Jakby ktoś miał coś wspólnego z materiałoznawstwem i technikami łączeniowymi, to chętnie się skonsultuję. Może trzeba pomysł dopracować i opatentować.;-)

z tego co wiem, to Suspenser własnie w tej branzy działa - techniki łączeniowe

Witajcie. Potrzebuję pomocy w znalezieniu solidnego stolarza do zrobienia stału i krzeseł i może szafki pod TV, podajcie jakieś namiary na solidnych wykonawców. Pozdrawiam

W sumie to się nie pytałem, ale mam spore wątpliwości co do chęci podjęcia się zrobienia krzeseł przez stolarzy. Na takowe to trzeba mieć nie byle jakie drewno, w dodatku obciążenia jakim poddawane są krzesła, są dużo większe niż w innych meblach, co spowoduje niechybne reklamacje. Niektóre jednak firmy dostosowują krzesła wg widzimisię klienta. Zagubiłem już wizytówkę sklepu i nazwę producenta, ale w ETC w Swarzędzu jeden sklep oferował m.in. krzesło pod nazwą Leszek i deklarował, że wysokość siedziska możemy sami ustalić, a wybarwień tyle, że też do wszystkiego da się dopasować. Generalnie ceny krzeseł wahały się między 260 a 330zł. Ostatecznie zdecydujemy się chyba na krzesło... z IKEA. Oprócz dobrej ceny i pasującego koloru ma dwie zalety: jest lekkie i ma zdejmowaną poduchę (można wyprać). Poddamy je jednak tuningowi - założymy grubą poduchę (widzieliśmy takową w krześle na ekspozycji, które miało datę produkcji... 2002 rok i była to z nieistniejącej już jako samodzielna Fabryki Mębli Giętych Jasienica) i damy obszyć tym samym materiałem co sofę i fotele. Mam co prawda pewne obawy o trwałość tego krzesła - jest to krzesło bez poprzeczek, czyli będzie solidnie narażone na "rozryranie", a jak pisałem - czołg to nie jest. Za 159zł i łatwą możliwość "tuningu" - można zaryzykować ;)

Aha - mój stolarz kończący mi schody z 7-miesięcznym opóźnieniem, bawi się w różne starodawne rzeźbienia - stołów i stolików także. Bałbym się go polecać, bo jak się właśnie dowiedziałem - nie mnie jednego olewa jeżeli chodzi o terminy. Czy ten od drzwi, kuchni i szafek do pokojów by się podjął? Nie boi się trudnych rzeczy. Możesz zapytać - Stol-Tom Lenartowice koło Pleszewa.

Skoro jestem narażony na niewykrycie sprawcy kradzieży czy wandalizmu, to z definicji sprawca powinien płacić 3-krotność szkody. Co więcej - jak tylko odda co mi zabrał, to przecież nie ryzykuje nic. Odda co zabrał i ewentualnie dostanie "zawiasy". Gównażeria niszcząca ławkę w parku, powinna postawić zaś trzy takowe własnoręcznie. Ławek by nam przybyło i kwalifikacje młodzieży by się podniosły ;)

Z tym się w 100% zgadzam - sam od dawna tak to widzę.

czy naprawdę wszyscy uważają że to media robią z nich kreaturę? Powiedziałem już wcześniej, może sami sobie na to zasłużyli. Z mojego punktu widzenia ugrupowanie to może i ma dobry plan na poprawę jakości życia i dobrych polityków ale niestety jest tam jedna osoba, która swoją nienawiścią i brakiem dystansu do siebie odpycha od siebie wszystkich którzy myślą inaczej.

I to jeszcze ująłem w bardzo delikatny sposób :)

Nie zrozumiałeś - chodzi mi o to, że masz więcej niż 2 partie do wyboru.

a teraz z innej beczki, czym kierowaliście się kiedy zaczynaliście szukać okien. Ja jak widzę ilość tych profili, rodzajów okien, cudawianek związanych z ich współczynnikiem przenikania ciepła itp to już mnie głowa zaczyna boleć.

A i jeszcze co do połaciówek, to gdzie je braliście? tam gdzie okna były kupowane czy to się gdzieś w innych specjalistycznych firmach kupuje?

dzienx

Ja kierowałem się profilem SHUCO, współczynnikiem przenikania, wyglądem, ceną (zamówiłem w Ratowicach u Przybyłkiewicza).

Mam pakiety 2 szybowe, ale dzisiaj wybrałbym 3 szybowe bo staniały.

Połaciowe Veluksy kupiłem tu: http://www.zgfh.pl/slusarka.html

Smoku - i inni z grupy wędzących. Czy masz jakiś sposób na wysuszone produkty? Ja jestem fanem szynek hiszpańskich, tyle tylko że ich jest u nas mało i strasznie drogie. W Hiszpanii za rozsądną ciągle cenę, można dostać 7-12 miesięczne szynki. Ciekawe co z nimi robią, że im tyle wytrzymują. Ja jakieś 3-4 tygodnie powiesiłem na strychu polędwiczki z lokalnego sklepu. Właśnie drugą zniosłem i... były już zalążki pleśni!!! :o Wyszorował to świństwo i nie zamierzam rezygnować. Nie jest to tak dobre jak hiszpańskie, ale już dużo lepsze od zwykłych produktów, bo mają dużo więcej mięsa w mięsie.