wojgoc 22.11.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Oj nie, z garażu nie zrezygnujemy za żadne skarby. Przez pewien czas nie mieliśmy i to była masakra. Musi być duży, żeby się pomieściły nasze pojazdy, i z przejściem z domu. duży czyli ile ma miec powierzchni? ja mam garaz 37,6 m2 i uwazam, ze jest w sam raz, ale duzym bym go nie nazwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.11.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 ja mam garaz 37,6 m2 i uwazam, ze jest w sam raz Zawsze taki garaż może pełnić funkcje dodatkowe - a to do grania w ping-ponga, a to balety 18-tkowe dzieci mogą zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.11.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 stół do ping-ponga juz zakupiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.11.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 no... większy niż 37m2. Ale my mamy dwa duże samochody i skuter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.11.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 no... większy niż 37m2. Ale my mamy dwa duże samochody i skuter. Podjeżdżasz SUVem do architekta i się dziwisz, że on Ci proponuje salon 50m? Ciesz się, że Ci basenu w domu nie zaproponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.11.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Jeżeli kogoś interesuje kwestia mebelków spiżarnianych, garderobianych, a nawet sypialnianych, to się podzielę "znaleziskami" płytowymi z ostatniego weekendu. To jakie płyty oferują Pfleiderer, Kronopol czy Kronospan, każdy sobie googlnie i macnie w pierwszym lepszym składzie. Ceny od 30-55 zł/m2. W lepszych punktach można znaleźć ciekawe fronty nawet po... 415 zł/m2 !!! Takie przetłaczane. Są jednak całkiem ciekawe - przynajmniej jak na zdjęciu - w DLH. O tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 23.11.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 powiedzcie mi czy okna dachowe mogę zamontować później np. na wiosnę jak będę zakładał pozostałe, czy muszę od razu instalować je jak będą kładli dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.11.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 powiedzcie mi czy okna dachowe mogę zamontować później np. na wiosnę jak będę zakładał pozostałe, czy muszę od razu instalować je jak będą kładli dachówki? Jeżeli masz bezpieczną okolicę - zamontuj. Zawsze wygodniej się robi raz. Poza tym podejrzewam, że dokładniej wówczas obrobią takowe okno. Jeżeli masz niebezpieczną okolicę - to po co mają Ci ukraść okno. No chyba że zdemontujesz skrzydło (?) i jakoś wypełnisz otwór Założę się, że poważni producenci okien dachowych, na swoich stronach mają instrukcje montażu w obydwu przypadkach i zapewne jakieś FAQ: "Zamieniam strych na mieszkanie - czy mogę założyć okno dachowe?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 23.11.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 dzienx frankai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 23.11.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 a właśnie jeszcze jedno, gdzie byście proponowali zamontować wyłaz na dach dla kominiarzy? mam dwie opcje: pierwsza to w łazience a druga to w sypialni głównej - czyli naszej małżeńskiej w oryginale było to zaplanowane w garderobie przy mojej sypialni, ale ostatecznie całkowicie zrezygnowaliśmy z tego okna więc muszę teraz znaleźć jakieś inne miejsce żeby nasi men in black mogli jakoś na ten dach wyleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.11.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 A jakie masz ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.11.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 powiedzcie mi czy okna dachowe mogę zamontować później np. na wiosnę jak będę zakładał pozostałe, czy muszę od razu instalować je jak będą kładli dachówki? oczywiscie, ze mozesz, tylko na czas prac dachowych ab wszystko było ok, niech te okna zamontują a nastepnie zdejmij same okno, zrób odpowiedni stelaz, nabij folie i za pomocą drutów przymocuj do gwoździ wbitych w krokwie. u mnie to funkcjonowalo przez 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.11.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 a właśnie jeszcze jedno, gdzie byście proponowali zamontować wyłaz na dach dla kominiarzy? mam dwie opcje: pierwsza to w łazience a druga to w sypialni głównej - czyli naszej małżeńskiej zamontuj w łazience - na grzyba ma Ci kominiarz wokół łózka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.11.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 A jakie masz ogrzewanie? a co ma ogrzewanie do wyłazu dla kominiarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.11.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 chyba ma. Ja mam gazowe, będzie piec kondensacyjny i kominiarz powiedział, że takie komina nie będzie odbierał. To samo mówił mój wykonawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.11.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 mam pytanie do osób, które mają okna dachowe z klamką na dole i najlepiej dom z WM (bo wtedy nie ma potrzeby brać okien z nawiewnikami) - czy wybraliście Fakro (a jeśli tak to jakie) czy najprostsze Velux GZL czy może Roto. Jaki konkretny model i czym się kierowaliście -szyba hartowana, czy klejona, ile razy lakierowane drewno itd. dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.11.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 chyba ma. Ja mam gazowe, będzie piec kondensacyjny i kominiarz powiedział, że takie komina nie będzie odbierał. To samo mówił mój wykonawca. zawsze mi sie wydawało, ze kominiarz ma obowiazek sprawdzic wszystkie kominy jakie mamy w domu, nie tylko te do spalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 23.11.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Gdzie kupowaliście [i czy polecacie] parapety wewnętrzne z konglomeratu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.11.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Gdzie kupowaliście [i czy polecacie] parapety wewnętrzne z konglomeratu? Nie polecamy. Gdybyśmy dzisiaj robili parapety to wszystkie byłyby drewniane (mamy porównanie bo część zrobiliśmy z drewna - gotowce z Castoramy sami polakierowaliśmy. I te nam sie najbardziej podobają ). Oczywiście dużo zależy od charakteru domu, koloru konglomeratu itp. itd. U nas wyszły b. blado i zimno. W dodatku po 2-3 tyg. od montażu okazało się, że jeden jest pęknięty. Oczywiście winnego brak. Na szczęście pęknięcie jest ledwie widoczne i da się z tym żyć. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.11.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 chyba ma. Ja mam gazowe, będzie piec kondensacyjny i kominiarz powiedział, że takie komina nie będzie odbierał. To samo mówił mój wykonawca. Dokładnie - mam to samo i żadnego wyłażenia na dach A co ja się nakombinowałem jak to zrobić estetycznie i nie wpuścić brudu do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts