albert07 01.12.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 wróciłem budowa wstrzymana i czeka na cieplejsze dni, niestety stanęło na niewykończonej ściance kolankowej. Wszystko ładnie przykryte i czeka na lepsze dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 wróciłem budowa wstrzymana i czeka na cieplejsze dni, niestety stanęło na niewykończonej ściance kolankowej. Wszystko ładnie przykryte i czeka na lepsze dni a okna wybrane? dachówka wybrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 01.12.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 a okna wybrane? dachówka wybrana? Witam serdecznie "Grupowiczów Wrocławskich". Czy ktoś z aktualnie budujących się Forumowiczów jest na etapie poszukiwania okien? Może byśmy się zkrzyknęli razem i większą grupą uzyskali jakiś dobry rabat? Czy ktoś ma namiary na porządne i niedrogie okna? Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.12.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 a okna wybrane? dachówka wybrana? okna jezierskiego Elita Thermo z pakietem trzyszybowym z okleiną drewnopodobną winchester lub canadian prawdopodobnie w ciepłym montażu plus rolety w kolorze elewacji, bo w takich kolorach nie mają. Widziałem na fotkach i dosyć zgrabnie to wygląda. Okna będę brał w firmie Lakbud na Robotniczej Co do dachówek to mam lekki zgryz bo szukam pomiędzy Roben (podobno z niższej półki), Creaton a Wienerberger w miedzi angobowanej w stylu holenderki. Sęk w tym że każda firma pomimo tej samej nazwy ma inny odcień. Ja szukam jak najjaśniejszej takiej jak mam na zdjęciu avatara. Poza tym to wieczorem usiądę i wyślę zapytania do hurtowni po ile mają te dachówki i elementy do nich a może sytuacja sama się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.12.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Witam serdecznie "Grupowiczów Wrocławskich". Czy ktoś z aktualnie budujących się Forumowiczów jest na etapie poszukiwania okien? Może byśmy się zkrzyknęli razem i większą grupą uzyskali jakiś dobry rabat? Czy ktoś ma namiary na porządne i niedrogie okna? Pozdrawiam Ewa w sumie można, ale ja już podjąłem decyzję co do okien, chyba że w innym miejscu. Co do rabatów to nie wiem czy da się więcej uzyskać bo ja wydusiłem ile się dało bo brałem wycenę do trzech mieszkań na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.12.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 czy wy macie tak samo, że przy odpowiedzi z cytatem wyrzuca was na przedostatnią stronę? Czyżby nasze matrixy znowu coś wykombinowały czy to też pierwszy etap atakowania i test wytrzymałości moderatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 01.12.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 w sumie można, ale ja już podjąłem decyzję co do okien, chyba że w innym miejscu. Co do rabatów to nie wiem czy da się więcej uzyskać bo ja wydusiłem ile się dało bo brałem wycenę do trzech mieszkań na raz A satysfakcjonuje Cię jakość tych okien? Mój wykonawca coś wspomina o producencie, od którego ponoć dostanie 42% rabatu. A moze ja uderzę też tam gdzie Ty? Czy Lakbud ma własną stronę i maila do wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 01.12.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 OK, mam ich. Ciekawa jestem, jaka mi dadzą cenę A profil ilu-komorowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Mój wykonawca coś wspomina o producencie, od którego ponoć dostanie 42% rabatu. wysokość rabatu o niczym nie świadczy i z pewnością nie powinien byx na 1 miejscu przy wyborze okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 01.12.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 wysokość rabatu o niczym nie świadczy i z pewnością nie powinien byx na 1 miejscu przy wyborze okien. Zgadzam się z Tobą całkowicie. Ja aktualnie wysyłam gdzie się da zapytania i porównuję oferty. Mam jeszcze miesiąc na montaż okien, gdyż jestem na etapie dachu, ale biorąc pod uwagę podwyżke vat-u w przyszłym roku, myślę, że dobrze byłoby zainteresować sie oknami już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 01.12.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Dobra, OK. Ale czemu nie widać mojej sygnatury? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Zgadzam się z Tobą całkowicie. Ja aktualnie wysyłam gdzie się da zapytania i porównuję oferty. Mam jeszcze miesiąc na montaż okien, gdyż jestem na etapie dachu, ale biorąc pod uwagę podwyżke vat-u w przyszłym roku, myślę, że dobrze byłoby zainteresować sie oknami już teraz. u zadnego liczacego się producenta nie dostaniesz okien w takim terminie, biorąc pod uwagę koniec roku i ewentualną podwyżkę Vat-u. a w ogóle to ciut późno zabrałas się okna a to temat rzeka - proponuje zabic otwory okienne deskami a montaz przesunąc na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.12.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 potwierdzam, raczej marne szanse, aby okna zamontować, ale możesz podpisać umowę, aby zamówienie poszło w tym roku i na starym "vacie". Elite Thermo mają 5-komorowy profil. Jak szukasz okien - zajrzyj do wątku "szukam dobrych okien". Poczytaj parę stron, zapytaj tam o szczegóły i może Ci to ułatwi wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 01.12.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 czy wy macie tak samo, że przy odpowiedzi z cytatem wyrzuca was na przedostatnią stronę? Czyżby nasze matrixy znowu coś wykombinowały czy to też pierwszy etap atakowania i test wytrzymałości moderatorów Tak, właśnie mnie też to dziś drażni. I do tego nie widze swojej sygnatury :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 01.12.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 potwierdzam, raczej marne szanse, aby okna zamontować, ale możesz podpisać umowę, aby zamówienie poszło w tym roku i na starym "vacie". Elite Thermo mają 5-komorowy profil. Jak szukasz okien - zajrzyj do wątku "szukam dobrych okien". Poczytaj parę stron, zapytaj tam o szczegóły i może Ci to ułatwi wybór. No własnie o to mi chodzi! O zagwarantowanie sobie ceny. Jeżeli chodzi o sam czas budowania się to tutaj daje sobie dużo luzu. Zaraz sobie luknę w podesłany wątek. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 potwierdzam, raczej marne szanse, aby okna zamontować, ale możesz podpisać umowę, aby zamówienie poszło w tym roku i na starym "vacie". Elite Thermo mają 5-komorowy profil. Jak szukasz okien - zajrzyj do wątku "szukam dobrych okien". Poczytaj parę stron, zapytaj tam o szczegóły i może Ci to ułatwi wybór. ale to sie wiaze ze 100% przepłatą. osobiście uważam, ze zamówienie okien w styczniu może byc cenowo tańsze od grudniowego. producenci z pewnością wykorzystają podwyżkę Vat-u aby zebrać jak najwięcej zamówień argumentując zmianą ceny od Nowego Roku. Ale w i kwartale kazdego roku upusty i specjalne promocje były, są i będą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Jeżeli chodzi o sam czas budowania się to tutaj daje sobie dużo luzu. Wcześniej pisałaś, że jesteś na etapie dachu i chcesz za m-c okna- nie bardzo kumam jaki luz masz na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.12.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Dobra, OK. Ale czemu nie widać mojej sygnatury? :/ eheheh kiedyś miałem tą samą bajkę. Mi działało jak wchodziłem na inne forum coś tam klepnąłem i potem jak wróciłem na nasze śmieci to już działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.12.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Wcześniej pisałaś, że jesteś na etapie dachu i chcesz za m-c okna- nie bardzo kumam jaki luz masz na myśli. no fakt trochę późno co do tego tematu. Ja planuję je zamówić jeszcze w tym roku, ale dostawę na marzec. Zresztą i tak dachu jeszcze nie mam i na razie nie będę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 01.12.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Wcześniej pisałaś, że jesteś na etapie dachu i chcesz za m-c okna- nie bardzo kumam jaki luz masz na myśli. Tak, napisałam tak. Wychodząc z założenia, że na okna czeka się 4 tygodnie. Ale skoro jest jak piszesz, ze trzeba czekać do wiosny to przecież włosów z głowy rwać nie będę Zaczekam. Może rzeczywiście na przełomie stycznia/lutego będę mogła okna kupić taniej. Wysłałam zapytanie do Lakbudu w każdym razie. Zobaczę, co mi odpiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts