Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

a

Inna sprawa, że nie zawsze się stosuje :)

Kot też człowiek - jednego słucha, innego nie. Mi już nauczyły się nie śmigać między nogami jak wchodzę do domu. Wiedzą, że jak będę chciał, to zaproszę, a generalnie nie wpuszczam (syn alergik, a dla kotów jest piwnica). Żony i syna nie słuchają.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Frankai znaczy syn i żona wchodzą do domu bez zezwolenia?:)

Tego nie napisałem, ale... faktycznie nie pytają o zezwolenie... Hmmm.... Chyba trzeba coś będzie z tym zrobić... Aaaaa - nie. Przecież ciągle jeszcze mieszkamy u teściów. W nowym domu dopiero będzie dyktatura ;)

a czy rozmawiałaś z nim poważnie o tej sprawie ? wyjaśniłaś mu jak ważny jest dla Ciebie ten mebel ?Spróbuj..., na pewno Cię zrozumie :)

Nasz kot rozumie nas na 100% :) Inna sprawa, że nie zawsze się stosuje :)

Michał

Wiesz myślę, że do niego niewiele dociera:) Kiedyś mieliśmy bardzo fajny skórzano - ratanowy komplet (kanapa + fotel), no i nie spodobał się futrzakowi - i wcale nie chodzi o to, że go podarł. Fakt że stał jakiś czas u znajomego w garażu, więc może zapach kotu nie odpowiadał (chociaż dla mnie pachniał skórą). Także komplet skończył na śmietniku (dobrze, że kupiliśmy go od znajomego za małe pieniądze, bo kot chyba by źle skończył) :D

Z kotami jest tak, że rozumieją kiedy chcą :)

U mnie lepszy chyba będzie narożnik, bo będzie stał na środku pokoju (w rogach są kolumny) i nie będzie przestawiany.

Myślałem także nad sofą i fotelami bo mają podnóżki, ale do narożnika też pewnie można je zamówić.

Może macie lepszy pomysł na mebel do siedzenia do kina domowego i rozmów przy drinku ?

PS żona lubi zasypiać podczas oglądania filmów, więc i to muszę brać pod uwagę ;-)

żonie hamak, dobrze uspokaja, a sobie do kina zajebisty fotel z rozkładanym podnóżkiem i koniecznie barkiem w podłokietniku żeby po driny daleko nie latać :D

żonie hamak, dobrze uspokaja, a sobie do kina zajebisty fotel z rozkładanym podnóżkiem i koniecznie barkiem w podłokietniku żeby po driny daleko nie latać :D

A Ty w ogóle masz czas na kino? Aaaaa - już wiem. Żona taka zdenerwowana, bo ona jest jakimś CEO, a Ty się domem zajmujesz.

Najpierw Suspenser, teraz Albert - co oni z tym TV... Ja tam obejrzę jeden filmik w TV na tydzień, a do tego to mi nawet fotel nie potrzebny.

No tak, widziałem ten zestaw, jest świetny do oglądania, ale czy odpowiednio miękki i wygodny tego nie wiem - może ktoś wie gdzie można usiąść na takim we Wrocławiu ?

A Ty w ogóle masz czas na kino? Aaaaa - już wiem. Żona taka zdenerwowana, bo ona jest jakimś CEO, a Ty się domem zajmujesz.

Najpierw Suspenser, teraz Albert - co oni z tym TV... Ja tam obejrzę jeden filmik w TV na tydzień, a do tego to mi nawet fotel nie potrzebny.

Na dobry film i muzykę na szczęście mam (na telewizję czasu nie tracę chyba, że trafi się dobry teatr TV np. wczoraj był pt "JURY").

Hahaha z tym CEO to dobre, ale spudłowałeś :-D

a czy rozmawiałaś z nim poważnie o tej sprawie ? wyjaśniłaś mu jak ważny jest dla Ciebie ten mebel ?Spróbuj..., na pewno Cię zrozumie :)

Nasz kot rozumie nas na 100% :) Inna sprawa, że nie zawsze się stosuje :)

Michał

To podobnie jak moje 2 - rozumieją, ale czasem nie mogą się powstrzymać od użycia fotela jako drapaka - ot kocia natura - na szczęście fotel jest z materiału który dzielnie się opiera tym akcjom, a skórzanej sofy nie atakują ;-)

chłopie, komp zapchany filmami, dekoder też i czasu żeby to obejrzeć zero. I tak zazdroszczę ci że chociaż jeden film obejrzysz, bo ja to na miesiąc coś może zobaczę to jest dobrze :yes:

chłopie, komp zapchany filmami, dekoder też i czasu żeby to obejrzeć zero. I tak zazdroszczę ci że chociaż jeden film obejrzysz, bo ja to na miesiąc coś może zobaczę to jest dobrze :yes:

To po kiego Ci fotel do obglądania TV? :confused:

SUSPENSER - w TV zdarzają się dobre rzeczy, choć oczywiście ciągle się zastanawiam, kto wyrabia moją normę? :o Jak dopadnę to odbiorę mu te 3-4h za ostatnich dzieści lat. I to z odsetkami ;)

A są takie z barkiem z lodówką ?

powinny być, kiedyś taki model widziałem w jakimś salonie z niewiedzieć czemu włoskimi meblami. Był podpinany do prądu bo miał pilota z kabelkiem gdzie regulowało się dwa oparcia wzdłuż oraz masował jednocześnie i w jednym podłokietniku była właśnie mini lodóweczka. Pamiętam też że sofa była koszmarnie droga.

mam pytania do już wybudowanych w domach z poddaszem użytkowym:

1) czy część niezamieszkałą poddasza ocieplaliście do szczytów, czy ocieplaliście jedynie boki i strop? Mamy mieć rekuperator na strychu i spece od WM zalecają ocieplanie do szczytów, bo będą straty na rekuperatorze. U góry mamy ok. 112m2 dachu. Ocieplenie tego samą wełną i folią będzie trochę kosztować i zastanawiam się, czy decydować się na te koszty, czy nie ocieplić w jakiś sposób "okolice" rekuperatora czy może w ogóle rekuperator przenieść do kotłowni - fakt, że wtedy będzie pewnie więcej kanalizacji;

2) kiedy ocieplaliście poddasze i robiliście strop nad poddaszem - przed oknami, po oknach, przed tynkami czy po?

Z ciekawości zerknąłem sobie do statystyk mojej galerii budowlanej i tak:

- fundamenty oglądał ktoś 3 razy w maksymalnym powiększeniu. Chyba wiem kto ;-)

- zdjęcie z notebookiem oglądał ktoś 4 razy w rozmiarze X3 (zaraz po Original) i raz w X2 - chyba wiem kto m.in. ;)

- w rozmiarze XL - 40 razy zdjęcie wanny, 11+6+5+5 kuchni, 5 netbooka i 5+5 fundamentów, a dalej po <3

- w rozmiarze L - 42 razy lustro w łazience na piętrze, 33 razy tapeta w kuchni, 16 razy netbook i po kilkanaście razy schody i kostka,

- w rozmiarze M - 6 zdjęć kuchenny po 90-51 razy a potem kostka i zdjęcie różne

- W rozmiarze S - 55 x schody i po 51+50 razy parkiet.

Jak widać - kuchnia na topie a ze "staroci" łazienka na piętrze zaciekawia. W sumie fajne narzędzie - wiem gdzie prowadzić ciekawskich gości ;)

EDIT: liczba oglądnięć sprawdzana w dniach od 1 listopada - 6 grudnia. Sięgając od 1 kwietnia i patrząc na sumę (wszystkie rozmiary), 846 x wanna, 825 x lustro, 518 x parapet z cegieł klinkierowych, 261+257 x parkiet (tu chyba fotograficy porównywali zdjęcie z i bez polaryzatora).

noooo ja nie wiem, czy to nie początki jakiejś mani prześladowczej ;)

To po kiego Ci fotel do obglądania TV? :confused:

pewnie po to samo, co duże okno do patrzenia na deszcz w ogrodzie :)

ale ja nie o tym chciałam. tak sobie myślę, że teraz prawie wszyscy (no chyba, że się mylę) robią w salonie podłogówkę, a na podłogówce przecież powinny stać meble na nóżkach (ciepło, cyrkulacja, cośtam cośtam, ja humanistka jestem). więc dlaczego wszędzie widzę te masywne zwaliste sofy-maszkarony zamiast zgrabnych nowoczesnych wersji "ludwiczków":

http://4.bp.blogspot.com/_YWuRsjkbVSA/S9mB-VdT5NI/AAAAAAAAEX4/zZk3nRbh-nk/s1600/Color8.jpg

tylko mnie się to podoba?

mam pytania do już wybudowanych w domach z poddaszem użytkowym:

1) czy część niezamieszkałą poddasza ocieplaliście do szczytów, czy ocieplaliście jedynie boki i strop? Mamy mieć rekuperator na strychu i spece od WM zalecają ocieplanie do szczytów, bo będą straty na rekuperatorze. U góry mamy ok. 112m2 dachu. Ocieplenie tego samą wełną i folią będzie trochę kosztować i zastanawiam się, czy decydować się na te koszty, czy nie ocieplić w jakiś sposób "okolice" rekuperatora czy może w ogóle rekuperator przenieść do kotłowni - fakt, że wtedy będzie pewnie więcej kanalizacji;

2) kiedy ocieplaliście poddasze i robiliście strop nad poddaszem - przed oknami, po oknach, przed tynkami czy po?

Spireo, a nie myśleliście o zbudowaniu na strychu małego ocieplonego "pokoiku" dla rekuperatora? Nam takie rozwiązanie sugerował jeden facet od domów energooszczędnych na targach budowlanych.