Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

słuchajcie mam sprawę, otóż zdecydowałem się na okna jezierskiego (mniejsza o profil) w okleinie Canadian lub Złoty Dąb (ostatecznie) w związku z czym chciałbym dobrać kolorystycznie również rolety zewnętrzne. Uprzejmy Pan w salonie powiedział mi że do koloru Canadian może być problem z roletami w tym samym kolorze. Jedyne wyjście w tym przypadku to prowadnice, listwa dolna i klapa rewizyjna mogą być w kolorze RAL 8001 lub 8003 zaś sam pancerz jedynie w kolorze jakiejś kości słoniowej lub beżu - kolor zbliżony do elewacji.

Jeżeli chodzi o złoty dąb to z tym w ogóle nie ma problemu i wszystko mogę mieć w tym kolorze.

Sęk w tym że złoty dąb nie za bardzo mi podchodzi, ja szukam czegoś w jaśniejszym kolorze drewna, ale mniejsza z tym.

Rolety są firmy Krispol i martwi mnie to że pancerz ma tak ubogą paletę kolorystyczną.

Zastanawiam się tylko czy jakieś inne firmy mogą mi zaoferować rolety całkowicie np w kolorach 8001 lub 8003. Głównie chodzi mi o pancerz.

Znacie może jakieś marki co by to zrobiły?

słuchajcie mam sprawę, otóż zdecydowałem się na okna jezierskiego (mniejsza o profil) w okleinie Canadian lub Złoty Dąb (ostatecznie) w związku z czym chciałbym dobrać kolorystycznie również rolety zewnętrzne. Uprzejmy Pan w salonie powiedział mi że do koloru Canadian może być problem z roletami w tym samym kolorze. Jedyne wyjście w tym przypadku to prowadnice, listwa dolna i klapa rewizyjna mogą być w kolorze RAL 8001 lub 8003 zaś sam pancerz jedynie w kolorze jakiejś kości słoniowej lub beżu - kolor zbliżony do elewacji.

Jeżeli chodzi o złoty dąb to z tym w ogóle nie ma problemu i wszystko mogę mieć w tym kolorze.

Sęk w tym że złoty dąb nie za bardzo mi podchodzi, ja szukam czegoś w jaśniejszym kolorze drewna, ale mniejsza z tym.

Rolety są firmy Krispol i martwi mnie to że pancerz ma tak ubogą paletę kolorystyczną.

Zastanawiam się tylko czy jakieś inne firmy mogą mi zaoferować rolety całkowicie np w kolorach 8001 lub 8003. Głównie chodzi mi o pancerz.

Znacie może jakieś marki co by to zrobiły?

ja nie znam, ale powiem tak - żaden montazysta rolet nie załozy sobie rolet brązowych czy innych wynalazków kolorystycznych - nie wierzysz to zadzwon do paru firm. zastanów sie jeszcze jak bedzie Ci wygladać okno od wewnatrz po zasunięciu rolet na noc.

z tego co piszesz, roletbędzie miał natynkowe - nie da rady zrobic w systemie Integra?

zastanów sie jeszcze jak bedzie Ci wygladać okno od wewnatrz po zasunięciu rolet na noc.

nie kumam, normalnie chyba. W brązie. Moja kuzynka ma brązowe rolety i normalnie to wygląda. To chyba nie jest wynalazek.

z tego co piszesz, roletbędzie miał natynkowe - nie da rady zrobic w systemie Integra?

Będzie Integra, ale co to zmienia? Mi chodzi o kolor pancerza - żeby był w kolorze brązu

nie kumam, normalnie chyba. W brązie. Moja kuzynka ma brązowe rolety i normalnie to wygląda. To chyba nie jest wynalazek.

o gustach sie nie dyskutuje

Będzie Integra, ale co to zmienia? Mi chodzi o kolor pancerza - żeby był w kolorze brązu

ja mam u siebie Integra i poza prowdnicami pancerza nie bedzie widać po zrobieniu elewacji- tylko spód z dojściem.

ale zapytaj sie w schweiker w długołęce

ja mam u siebie Integra i poza prowdnicami pancerza nie bedzie widać po zrobieniu elewacji- tylko spód z dojściem.

ale zapytaj sie w schweiker w długołęce

taaa, pal licho te prowadnice i kasetę kiedy mi chodzi o kolor pancerza, nie wierzę że nie ma jakichś wariantów w brązie.

szukam czegoś takiego http://www.wimarol.pl/oferta4.php

raczej nie chcę czegoś takiego http://www.bik-bud.pl/sklep/ROLETY - zdjęcie drugie po prawej

taaa, pal licho te prowadnice i kasetę kiedy mi chodzi o kolor pancerza, nie wierzę że nie ma jakichś wariantów w brązie.

szukam czegoś takiego http://www.wimarol.pl/oferta4.php

raczej nie chcę czegoś takiego http://www.bik-bud.pl/sklep/ROLETY - zdjęcie drugie po prawej

pamietam, ze jak ustalałem szczególy swoich rolet to moglem sobie zrobić inny kolor rolet a inny kolor prowadnic i tego co Ty chyba nazywasz pancerzem.

albert,

mam nadzieję, że nie bedziesz mial rolet jak w linku do Wimarola

a czemu nie? tylko mi zależy na jaśniejszym kolorze brązu. Jak najbardziej zbliżonym do koloru okna. Jak dla mnie to lepiej to wygląda niż na tym drugim zdjęciu gdzie pancerz jest w kolorze elewacji

aha, wojgoc. Nie chodzi mi o typ rolet ale kolor tylko. Zdjęcie jest tylko przykładem zastosowania koloru.

ale chcesz natynkowe?

przeciez bedziesz ocieplał budynek i mozesz schowac skrzynki w ocieplenie. takie jak na fotkach z Wimarola to sie robi jak juz wszystko zrobione i ktos sie decyduje na rolety a Ty masz jeszcze mozliwość wyboru.

wojgoc co z tobą? :p napisałem że będę miał typ Integra i że przykładowa fotka ma zadanie pokazać tylko kolor a nie typ rolety. Wiem, że na zdjęciu jest natynkowa ale nie o to mi chodziło. :yes:

ja nie znam, ale powiem tak - żaden montazysta rolet nie załozy sobie rolet brązowych czy innych wynalazków kolorystycznych

Przepraszam ale nie rozumiem co złego mają w sobie rolety brązowe. Powoływanie się na montażystę ma sens jeżeli chodzi o mechaniczną sprawę, a nie widzę związku. Jeżeli chodzi o kolorystykę, to trzeba się odwołać raczej do architektów czy projektantów - he he - wnętrz. Jeżeli mam okna brązowe, dachówkę kasztanową, wstawki z klinkieru cieniowanego (wpada miejscami w brązik), rynny w kolorze chyba "złoty" a wyglądające na jasny brąz, to co złego w brązowych roletach? Nie kumam ani w ząb.

no to w takim wypadku musicie mi pisać kto jest okej a kto nie, magikiem nie jestem to nie wyczuję sytuacji :yes: skoro nie mam do czynienia z większością tych ludzi.

to jest baaardzo ważna sprawa, żebyśmy sobie stworzyli taki system wymiany także negatywnych informacji o misiach - najlepiej z ograniczonym dostępem (typu strona wymagająca osobnego logowania, żeby nam nikt nie założył sprawy o zniesławienie ;)

sama kiedyś wzięłam poleconego na forum hydraulika, który mi nie dokończył roboty, tylko rozwalił ściankę z KG, strzelił focha, i się ulotnił. dobrze, że miał kto po nim poprawić :mad:

na aktualnej liście Alberta go na szczęście nie widzę :)