dorben 16.12.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 gdybys uwaznie czytał strony naszej grupy to znalazlbys namiary na tynkarzy, jakie juz podawałem - 695 469 977 Marek. Chłopaki sa z Namysłowa wojgoć - DZIĘKUJĘ - prosze nie denerwuje się, jako kobieta pracująca mam skromne możliwości przerobowe, jeśli chodzi o zgłębianie forum.. czytam uważnie ale powoli przestań się czepiać, widzisz że świeżo zarejestrowany i pewnie nie miał jeszcze czasu przejrzeć 40tysięcy stron albert - Dzięki za obronę!! (i tak nieśmiało zapytam, czy mogłabym też dostać twoją listę..) pozdrawiam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 16.12.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Albert, jeśli interesujesz się Canadian, to zajrzyj tu - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?120434-Rolety-zewn%C4%99trzne/page2 . Są zdjęcia Kachny28, która ma właśnie Jezierskiego w tym kolorze i rolety w takim samym firmy Aluprof. dzięki spirea, niestety jak się przyjrzeć to Kachna28 ma w tym kolorze tylko klapę rewizyjną, prowadnice i listwę dolną. Koloru samego pancerza nie widać. Zapytałem ją o to więc czekam na odpowiedź. Wysłałem też zapytanie do tej firmy Aluprof to też zobaczymy co mi powiedzą. jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 16.12.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 albert - Dzięki za obronę!! (i tak nieśmiało zapytam, czy mogłabym też dostać twoją listę..) pozdrawiam:p napisz do mnie na skrzynię i podaj swój adres, ale nie ten forumowy bo stamtąd coś nie chce iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.12.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 wojgoć - DZIĘKUJĘ - prosze nie denerwuje się, jako kobieta pracująca mam skromne możliwości przerobowe, jeśli chodzi o zgłębianie forum.. czytam uważnie ale powoli ja sie nie denerwuje, a pare wpisów dalej wyraziłem swoją skruche przepraszając Cie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 16.12.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 ja sie nie denerwuje, a pare wpisów dalej wyraziłem swoją skruche przepraszając Cie. ehehe widać że święta pełną gębą, każdy każdemu wybacza, każdy każdego przeprasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.12.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 sorry za docinek prosze, było na 2114str naszej grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 16.12.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 wojgoc a jaką ty masz/będziesz miał elewację i przypomnij mi please jaki kolor jest tych pancerzy? Beż czy jakaś kość słoniowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.12.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 wojgoc a jaką ty masz/będziesz miał elewację i przypomnij mi please jaki kolor jest tych pancerzy? Beż czy jakaś kość słoniowa? ja mam wszystko białe - prowadnice, pancerz, skrzynki. A Ty bedziesz miał podnoszone recznie czy elektrycznie? U mnie jest radiówka, bo docelowo maja byc podłączone pod integre i zespolone z alarmem i czujnikiem zmierzchowym. natomiast kolor elewacji wg projektu jest waniliowo - jakis bezowy, ale nie wiem czy moja połówka nie zdecyduje inaczej. Wiesz, w projekcie mam okna biale a robiłem w teak, więc elewacje tez moge zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 16.12.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 ja mam wszystko białe - prowadnice, pancerz, skrzynki. A Ty bedziesz miał podnoszone recznie czy elektrycznie? U mnie jest radiówka, bo docelowo maja byc podłączone pod integre i zespolone z alarmem i czujnikiem zmierzchowym. natomiast kolor elewacji wg projektu jest waniliowo - jakis bezowy, ale nie wiem czy moja połówka nie zdecyduje inaczej. Wiesz, w projekcie mam okna biale a robiłem w teak, więc elewacje tez moge zmienić. Uważam że kolor okien jaki teraz macie jest lepszy niż białe. Sprawia wrażenie "ciepła". Moja elewacja będzie jakaś dwukolorowa: głównie jakiś piaskowy (sahara) kolor i miejscami biały. Dlatego zastanawiam się co może lepiej współgrać: brązowe okna z jasnymi (w kolorze elewacji) roletami - jak u ciebie, czy też całość: okna i rolety w kolorze brązu. Rolety na parterze - salon i kuchnia chcę mieć elektryczne. Poza tym na okna dachowe nad salonem chcę też założyć rolety zewnętrzne elektrycznie zamykane - bo za wysoko żeby ręcznie zamykać (Gwoli informacji nad salonem mam pustkę aż do dachu) Także ostatecznie myślę, że na parterze wszystkie roletki będą zamykane elektrycznie zarówno z guziczka na ścianie jak i pilota, na górze natomiast będą raczej ręczne, choć nie mówię nie elektrycznym. Nie wiem jaki byłby koszt instalacji elektrycznej na wszystkie rolety w domu i połączonej z alarmem i regulowanej jednym pilotem. Jeszcze nie miałem czasu tego rozkminić, ale widzę że czas mnie goni i już muszę się zdecydować co zrobić na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.12.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Nie wiem jaki byłby koszt instalacji elektrycznej na wszystkie rolety w domu i połączonej z alarmem i regulowanej jednym pilotem. Jeszcze nie miałem czasu tego rozkminić, ale widzę że czas mnie goni i już muszę się zdecydować co zrobić na górze. Powiem tak - gdybym instalacji nie robił 6 lat temu a teraz, to zrobiłbym ją już jako inteligentną. Obecnie tylko rolety w jakiś sposób mogę uinteligencić, bo odpowiednio je okablowałem. Z racji ewentualnych zmian w oświetleniu, zastanawiam się nad byle jakim pilotem i pstrykaniu światełkami LEDami zdalnie, a nie ze ściany. Do kuchni już mam ściemniacz ze sterowaniem zdalnym przyszykowany do montażu. Może w sobotę mi się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.12.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 ja mam wszystko białe - prowadnice, pancerz, skrzynki. natomiast kolor elewacji wg projektu jest waniliowo - jakis bezowy, ale nie wiem czy moja połówka nie zdecyduje inaczej. Wiesz, w projekcie mam okna biale a robiłem w teak, więc elewacje tez moge zmienić. Nałożyłeś białe prowadnice na okna teakowe? Dziwne. Rozumiem jeszcze gdyby były w kolorze elewacji, ale wprowadzać kolejny kolor... Oczywiście rozumiem i zgadzam się, że dając jasną elewację nie chciałeś ciemnych plam. Nie dało się dobrać lepszego koloru? Kombinacja w stylu prowadnice zlewające się z ramą + pancerz w kolorze elewacji, byłaby świetnym rozwiązaniem. Same w sobie, to mi się podobają beżowe rolety. U mnie pod oknami mam klinkier i jest to naturalne "złamanie" tynku na ścianie. W takim wypadku nie ma lepszej opcji niż brązowe prowadnice na brązowych (mahoń-palisander powiedzmy) oknach, oraz brązowy pancerz. Nawet wbrew nieumotywowanym opiniom instalatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 16.12.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Powiem tak - gdybym instalacji nie robił 6 lat temu a teraz, to zrobiłbym ją już jako inteligentną. Obecnie tylko rolety w jakiś sposób mogę uinteligencić, bo odpowiednio je okablowałem. Z racji ewentualnych zmian w oświetleniu, zastanawiam się nad byle jakim pilotem i pstrykaniu światełkami LEDami zdalnie, a nie ze ściany. Do kuchni już mam ściemniacz ze sterowaniem zdalnym przyszykowany do montażu. Może w sobotę mi się uda? Źle mnie zrozumiałeś, chcę mieć w domu dwie opcje. Na pilota i na ścianę, w razie gdyby co jedno siadło zawsze może podratuję drugim. Poza tym to racja, w miarę możliwości finansowych i technicznych chcę jak najwięcej rzeczy mieć po kontrolą przycisku lub czujników ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 16.12.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Nałożyłeś białe prowadnice na okna teakowe? Dziwne. Rozumiem jeszcze gdyby były w kolorze elewacji, ale wprowadzać kolejny kolor... Oczywiście rozumiem i zgadzam się, że dając jasną elewację nie chciałeś ciemnych plam. Nie dało się dobrać lepszego koloru? Kombinacja w stylu prowadnice zlewające się z ramą + pancerz w kolorze elewacji, byłaby świetnym rozwiązaniem. Same w sobie, to mi się podobają beżowe rolety. U mnie pod oknami mam klinkier i jest to naturalne "złamanie" tynku na ścianie. W takim wypadku nie ma lepszej opcji niż brązowe prowadnice na brązowych (mahoń-palisander powiedzmy) oknach, oraz brązowy pancerz. Nawet wbrew nieumotywowanym opiniom instalatorów Jeżeli będzie miał elewację w jasnym kolorze np białym, to tych prowadnic raczej nie będzie widać, a reszta i tak będzie schowana pod elewacją. Tak przynajmniej wnioskuję z opisu wojgoca. I to powinno raczej być okej. No chyba że zmieni kolor elewacji na jakiś różowy czy inny to już lekka qpa wyjdzie. Poza tym to jego decyzja Ja sam biję się z myślami co byłoby lepsze do okien w okleinie Canadian: całe brązowe rolety włącznie z pancerzem czy tylko ramki machnąć w brązie a pancerz w kolorze elewacji tak jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.12.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 ale o co prosisz? o maila ode mnie? to drugie dno to odpowiedź na prosbę Alberta nie zwiąana z forum. zastanawialem się swego czasu nad wylewkami anhydryowymi, ale cena wg mnie była nieadekwatna do rezultatu - do tego dochodzi 48h pracy tej cyklinarki, co jak masz wokół mieszkajacych sasiadów, jest przekichane ze względu na hałas. Janzar wykonuje tego typu posadzki - cenowo wysoka półka. Deski na elewacji - jesli zastosujesz dobre lakiery np. Remmers, w odpowiedniej technologii czyli grunt, podkład i szpryc to masz drewno ładne na długie lata. dzięki za hinta - uderzę do Jaznara. Ja wiem, że drogo, ale takie wylewki szybko schną. Każdy miesiąc zwłoki to jakieś 3 tysiące, więc się kalkuluje nam. A sąsiadów nie mam, więc co najwyżej hałas nikomu nie będzie przeszkadzał. Co do elewacji - bijemy się z myślami. Wizualizacja w drewnie wygląda wspaniale, ale pod drewno trzeba dać wełnę, nie styro, do tego koszt rusztów/ kotew, no i budynek bezokapowy będzie, więc boję się konieczności remontu co kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.12.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Źle mnie zrozumiałeś, chcę mieć w domu dwie opcje. Na pilota i na ścianę, w razie gdyby co jedno siadło zawsze może podratuję drugim. nie słyszałem o takiej mozliwości - w zasadzie jedno wyklucza drugie. ale moze nie do końca zgłębiłem temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 16.12.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Źle mnie zrozumiałeś, chcę mieć w domu dwie opcje. Na pilota i na ścianę, w razie gdyby co jedno siadło zawsze może podratuję drugim. Poza tym to racja, w miarę możliwości finansowych i technicznych chcę jak najwięcej rzeczy mieć po kontrolą przycisku lub czujników ruchu. Co masz na myśli z tymi dwoma opcjami ? Pilot i przycisk do otw/zam na ścianie ? Ja będę u siebie robił cały dół zamykany z 1 przycisku (oczywiście każda z osobna też), podłączenie pod alarm i dzięki temu np. zdalne sterownie... kosztów jeszcze nie podliczyłem.. właśnie przymierzam się do małego kosztorysu wojgoc - da się tak zrobić tylko ja osobiście nie widzę sensu, potem podpinasz wszystko pod alarm i przy uzbrojeniu całkowitym domu alarm sam może pozamykać rolety... możliwości przy niektórych alarmach są nieograniczone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.12.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 wojgoc - da się tak zrobić tylko ja osobiście nie widzę sensu, potem podpinasz wszystko pod alarm i przy uzbrojeniu całkowitym domu alarm sam może pozamykać rolety... możliwości przy niektórych alarmach są nieograniczone... to wiem i tak chce zrobic u siebie, natomiast Albert myslał o innym rozwiązaniu - tak przynajmniej napisał a co miał na mysli to pewnie wyjdzie w kolejnych postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.12.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 nie słyszałem o takiej mozliwości - w zasadzie jedno wyklucza drugie. ale moze nie do końca zgłębiłem temat Po pobycie w USA, gdzie kiedy coś potrzebowałem to była tylko - gdzie to się znajduje w hipermarkecie, a nie czy jest, mój tok rozumowania się zmienił. Nie chcę strzelać czy widziałem, ale chyba tak. Z pewnością jednak - podejście Alberta jest zgodne z zasadami automatyki i ludzkiego lenistwa. Dla mnie też to jest sensowne, więc w zasadzie mogę się założyć, że są takie rozwiązania. Gorzej, że niestety może to być różnie w zależności od producenta. W wybranym przeze mnie osprzęcie, Efapel - Logus, czujniki do podłogówki wyłącznie są programowalne po 700zł. Nie ma prostych z pokrętłem po 250zł jak u konkurencji. W efekcie dam takie proste natynkowe (chyba Kanluxa) po 75zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.12.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Poza tym to jego decyzja A Ty czego z tym jęzorem? Co? Czy ja mówię, że nie jego? Ba - przecież pochwaliłem pomysł z jasnymi roletami. A może mi się już bronić przed opinią instalatorów nie wolno? Co? http://autokacik.pl/images/graemlins/tuk.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.12.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Dla szukających dziury w dziurze - właśnie zajarzyłem, że mam instrumenta władzy. No więc zrobiłem donos na samego siebie. Poszedł chyba w kosmos, bo go nie dostałem. Wyciąłem post testowy i widzę, że go usunąłem (jak jestem zalogowany) i z jakiego powodu. Na tejże stronie jednak - nie mam aktywnego menu "Moderacja". Czyżbym mógł na każdej stronie interweniować tylko raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts