haku 12.01.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Ja nie miałem na myśli systemu podtrzymywania życia domu, z systemem automatycznego uruchamiania agregatu itp, tu faktycznie koszt jest kosmiczny i w naszym przypadku niepotrzebny. Po prostu nie ma prądu, biorę agregat, wyciągam go na dwór, wpinam go w miejsce do tego przygotowane i po paru minutach podstawowe sprzęty działają. Powiem szczerze, że aż tak nie wnikałem w sposób wpięcia w instalację, wiem że musi być coś co odcina ją od wyjścia na zewnątrz, żebyśmy nie usiłowali zasilić połowy ulicy, jakiś pewnie system stablizacji itd. Agregat na pewno jakiś lepszy niż najtańszy marketowy. Aż z ciekawości skonsultuje się z kolegą który mi podpowiada co z czym i gdzie podpiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.01.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171262-Agregat-i-zasilanie-pieca-gazowego-brak-zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.01.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Napisz o podpowiedziach kolegi Jeśli prąd z agregatu dostałby się do sieci, Twój dom będzie mało, by wypłacić odszkodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.01.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 jakiś pewnie system stablizacji itd. tylko jak opanujesz częstotliwość, bo napięcie nie jest aż tak ważne pod warunkiem, że nie przekracza 230 V + 5% - 10% no i są przepięciówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 12.01.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Nie odpowiem ci na to pytanie, bo nie mam w zwyczaju wypowiadać się szczegółowo w temacie na który mam bardzo ogólną wiedzę. Po lekturze tego postu z linka, faktycznie jest to dość skomplikowane i w pewnym momencie miałem wrażenie że piszą w języku którego nie znam Jak coś nowego w tym temacie będę wiedział to dam znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.01.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 12.01.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Frankai jak komuś smakuje surowa kranówa w szklance to co za różnica w twardości wody? Smoku, w Sulistrowicach jest pyszna woda tam pełno ludzi bierze tą wodę. Ja mam ujęcie - Suchy Dwór bodajże, smakowo bardzo dobra choć bardzo dużo jest osadu. haku ja mam rolety elektryczne bez UPS zdarzyło mi się wychodzić oknem gdzie przytomnie dałam rolete zamykaną ręcznie reszta była zamknięta do wieczora bo awaria prądu we wsi. jak w trumnie co do płyt i piekarników moje prywatne zdanie to z całej elektroniki najfajniejsze są funkcje zegarowe - programowanie czasu wlączania i wyłączania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.01.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Smoku, w Sulistrowicach jest pyszna woda tam pełno ludzi bierze tą wodę. haku ja mam rolety elektryczne bez UPS o tym warto pomyśleć zawczasu co do płyt i piekarników moje prywatne zdanie to z całej elektroniki najfajniejsze są funkcje zegarowe - programowanie czasu wlączania i wyłączania. Indukcja pozwala na zaoszczędzenie wiele energii, mam płytę ceramiczną w bloku, gdzie przydział energii wynosi 5 kW, sama płyta ma pobór 10 kW, włączyłem wszystkie palniki i nic , ale gdybym dziś kupował na pewno kupiłbym indukcyjną, sama płyta nie ma zbyt wiele możliwości, ale piekarnik, podobnie jak zwykły, elektryczny, owszem, podstawą jest termoobieg znacznie skracający czas pieczenia, czy opiekanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roztropek 12.01.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Czy mógłby ktoś napisać swoją opinię lub doświadczenia ze współpracy z firmą sprzedającą armaturę na ul. Popowickiej 26?Byliśmy tam ostatnio z dziewczyną i przekonują nas ceny, ale martwi trochę obsługa i czas dostawy. napisałem też tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171586-Opinia-o-firmie-ul.-Popowicka-26&p=4502481#post4502481 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 12.01.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 co do rolet elektrycznych bez UPS jest jeszcze jeden aspektjedna roleta mi tej zimy przymarzła - nie wiem czy silnik by się sam wyłączył (nie spalony) gdyby się otwierały automatycznie a mnie by nie było w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.01.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 jedna roleta mi tej zimy przymarzła - nie wiem czy silnik by się sam wyłączył (nie spalony) gdyby się otwierały automatycznie a mnie by nie było w domu U mnie rolety mają czujniki przeciążeniowe i nic im się wtedy nie stanie. Nie zamawiałem tego specjalnie - taki standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.01.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 co do rolet elektrycznych bez UPS jest jeszcze jeden aspekt jedna roleta mi tej zimy przymarzła - nie wiem czy silnik by się sam wyłączył (nie spalony) gdyby się otwierały automatycznie a mnie by nie było w domu sam by się nie wyłączył, jeśli roleta przymarzła na parapecie zewnętrznym, to jest duże prawdopodobieństwo, że silnik się uszkodzi, w takim wypadku warto wyjść na zewnątrz i oczyścić roletę z lodu chyba, że jak przedmówca ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.01.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 we mnie nawet telefony dotykowe wzbudzają przemożną chęć ucieczki. Wymyślili je pewnie organizatorzy akcji "czyste ręce" Też ich nie lubię, ale jeszcze gorsze chyba były te z rysikami. Ja po 5 minutach już bym nie miał rysika Inna sprawa, że nie ma dla mnie telefonu na rynku Chciałbym dualSIM, z GPS (tak na wszelki wypadek) i softem, który umożliwia wgranie książki telefonicznej i zgranie SMS-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.01.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Inna sprawa, że nie ma dla mnie telefonu na rynku Chciałbym dualSIM, z GPS (tak na wszelki wypadek) i softem, który umożliwia wgranie książki telefonicznej i zgranie SMS-ów. są, tylko kosztuja makabrycznie duzo, przez co gra nie warta swieczki. chyba, ze lubisz poszpanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.01.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 zdarzyło mi się wychodzić oknem gdzie przytomnie dałam rolete zamykaną ręcznie reszta była zamknięta do wieczora bo awaria prądu we wsi. Drzwi też masz zaroletowane? Tarasowe czy balkonowe - rozumiem, ale wejściowe?! Ja mam 10 rolet i 3 okna w pomieszczeniach gospodarczych, gdzie darowałem sobie rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 12.01.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 My na wszystkie 26 okien daliśmy rolet, ale przez drzwi będziemy się mogli ewakuować w razie braku prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.01.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 My na wszystkie 26 okien daliśmy rolet, ale przez drzwi będziemy się mogli ewakuować w razie braku prądu mnie sie wydawalo,że mam dużo okien, ale przy Tobie wymiękam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.01.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 są, tylko kosztuja makabrycznie duzo, przez co gra nie warta swieczki. chyba, ze lubisz poszpanować... A jakie? Mi się nie udało znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 12.01.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 ja też wymiękłem przy wycenie... mam jeszcze 3 drzwi balkonowe, wyjście na taki taras/ogród zimowy, ale tam nie dawaliśmy rolet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.01.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A jakie? Mi się nie udało znaleźć. jak mi sie uda to jutro Ci przesle na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts