ellaj 13.01.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Rolety mam z firmy Schweiker. Zakladalam je kilka lat temu, jak jeszcze nie wiedzialam o FM.I nawet do glowy mi nie przyszlo, zeby zrobic elektryczne.Nie chcialabym otwieranych/zamykanych rownoczesnie, bo ja musze wejsc do kazdego pokoju osobno. Posprawdzac czy wszystko w porzadku i czy ktos sie za drzwiami nie czai:)Te tasiemki to w ogole mi nie przeszkadzaja. Wiele rzeczy w domu JUZ bym wymienila, a ciagle jeszcze go wykanczam.W ogole rolety to mam przede wszystkim, jako ochrone przed wiatrem i deszczem. Moj dom jest ostatni. Za nim juz tylko pola i las. Zastanawiam sie tylko, jak je umyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.01.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Zastanawiam sie tylko, jak je umyc. normalnie, spuszczasz w dół i myjesz sciereczką - woda z płynem do mycia podlóg, wycierasz do sucha, to samo z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 13.01.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 normalnie, spuszczasz w dół i myjesz sciereczką - woda z płynem do mycia podlóg, wycierasz do sucha, to samo z drugiej strony jeśli to fix, to sprawa już nie jest taka łatwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.01.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 zgadza sie, przy fixie trzeba troche sie pomeczyć, ale tez się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.01.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Chyba, że nawiewniki to załatwią. Same nie - gdzieś powietrze musi ujść Ja dałem higrosterowane i nawiewniki, i kratki. Tak żeby za dużo mi nie dmuchało jak nie trzeba. Sprawdziłem już kratki - przy kąpaniu widziałem pełne rozwarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.01.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Okazuje się, że nie mam ładnego zdjęcia z przodu Znam ten ból. Można mieć 5 000 zdjęć i akurat takiego jak nam potrzeba w danym momencie - brak. Kiedy miałem czas focić, to akurat była masakryczna pogoda i zewnętrzne wyglądały paskudnie. W końcu się wkurzyłem i zrobiłem jak słońce świeciło, mimo że nic się nie wydarzyło od poprzedniej sesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.01.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Zapraszam na Ołtaszyn, tutaj przerwy w dostawach prądu (i to nie kilkuminutowe) są każdego tygodnia (sic!) I ok, nie jest to szczyt cywilizacji, ale i nie zabita dechami prowincja. Są różne wyłączniki, również takie, gdzie trzeba trzymać przycisk cały czas w czasie odsłaniania. I wtedy nie ma bata, szybsze jest odsłanianie ręczne (a zwłaszcza zamykanie). Podtrzymuję moją tezę - jeżeli masz w domu piekarnik elektryczny, odkurzacz, ekspres do kawy, komputer stacjonarny, telewizor, itp. to tym bardziej rolety możesz mieć. Tamte sprzęty raczej są ważniejsze lub bardziej wrażliwe na brak prądu. Poczułem się teraz jak półinteligent lub świerćkretyn - nie po to instaluję rolety, żeby dawać pstryczki, które zepsują cały efekt. Z całej palety sterowań, wybrałaś to najbardziej bezsensowne jako przykład przeciw roletom. Ja takich rzeczy nie będę imputował nikomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 13.01.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Właśnie dlatego że nie było pogody nie mam fotki z oknami... ale idzie wiosna... Wadą wszystkiego co ma pilota jest taka, że te piloty lubią znikać, chować się itd... a jak już go znajdziemy to okazuje się, że baterie akurat się wyczerpały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.01.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 normalnie, spuszczasz w dół i myjesz sciereczką - woda z płynem do mycia podlóg, wycierasz do sucha, to samo z drugiej strony Ale te tasiemki. Takie jakies szarawe sie zrobily. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.01.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 wymień na nowe, śnieznobiale - koszt to 20zl od okna i 40zł za tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.01.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ooo frankai poniosło cię trochę, z tego co pamiętam to megana ma domek w radwanicach i tu stanę w jej obronie i to nie dlatego że też tam się buduję, ale mieszkałem dosyć długo i pomieszkuję też często i nie pamiętam żeby z prądem były tam problemy. Poza tym drugiej takiej wiochy bliżej wrocka to chyba już nie znajdziesz Nie Megana, nie Megana, tylko ja mam domek w Radwanicach. Mógłby sąsiad sobie to wreszcie zapamiętać i na kawkę wpaść. A tak w ogóle to pozdrawiam ciepło grupę. Nie było mnie ze sto lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.01.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 No, wlasnie Jola. Co slychac na budowie? Wojgoc, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.01.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 No, już nie taka budowa. Mieszkamy od półtora roku. Niemniej parę rzeczy jeszcze do zrobienia. Od poniedziałku ruszamy z drugą łazienką. Puki co był tam składzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 13.01.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 www.schodki.com Pan Raczkowski. Strona badziewna, ale schody fajne i solidne. Robił mi wg mojego projektu i naprawdę bez zastrzeżeń. Po dwóch latach nic absolutnie nie skrzypi, nie wypacza się, wyglądają jak nowe. Cenowo bardzo bardzo w porządku. W okolicy ma pełno montaży, więc nie ma problemu z tym, że stolarnia jest in the middle of nowhere. dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.01.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Nie było mnie ze sto lat. witaj Jolu, bez przesady, ale dłuższą chwilke nie odzywałas się. rozumiem, ze wracasz na dłużej a nie jednodniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 13.01.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 hej Jola jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.01.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Bosko. Niech tylko już wiosna przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.01.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Ja chyba zawsze bede mowila na swoj dom "budowa":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.01.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Podtrzymuję moją tezę - jeżeli masz w domu piekarnik elektryczny, odkurzacz, ekspres do kawy, komputer stacjonarny, telewizor, itp. to tym bardziej rolety możesz mieć. Tamte sprzęty raczej są ważniejsze lub bardziej wrażliwe na brak prądu. Poczułem się teraz jak półinteligent lub świerćkretyn - nie po to instaluję rolety, żeby dawać pstryczki, które zepsują cały efekt. Z całej palety sterowań, wybrałaś to najbardziej bezsensowne jako przykład przeciw roletom. Ja takich rzeczy nie będę imputował nikomu. ja tylko zauważyłam, że nieprecyzyjnie się wyraziłeś Moje osobiste preferencje idą bardzo daleko w kierunku automatyki (serio macie problem ze zmywarkami/ płytami/ piekarnikami itd.? jedyne, do czego potrzebowałam instrukcji, to wyłączenia wszystkich dźwięków w zmywarce), ale to nie oznacza, że odbieram innym prawo do rolet, w tym ręcznie sterowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.01.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 o jakie dźwięki w zmywarce chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts