XX 13.01.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 piiiiiiiiiiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.01.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 XX - Sygnał dźwiękowy na zakończenie mycia. Miałam zaprogramowanych fabrycznie 7 dźwięków pod rząd. Mocna sprawa, zwłaszcza nad ranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.01.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Moje osobiste preferencje idą bardzo daleko w kierunku automatyki (serio macie problem ze zmywarkami/ płytami/ piekarnikami itd.? Mam większe problemy ze zmywarką niż z systemem sterowania zasilaniem największej rafinerii ropy naftowej na świecie, sterowaniem ciągłym odlewem stali, że nie wspomnę o BOP ("potrzeby ogólne") elektrowni czy zblokowym układem 3 zaworów na rurociągu gazu. Zmywarka mnie nie pasjonuje Wyciąg rozpracowałem bez instrukcji. Jedyne czego się nie domyśliłem wprost, to konieczność pomnożenia czasu w timerze x 10. Płyta będzie pewnie minimalnie bardziej skomplikowana, ale przy zmywarce i piekarniku poddam się od razu i sięgnę po instrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 13.01.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 hahaha , a pisali tam, że " przed włączeniem zapoznać się z instrukcją " haha sam często, nagminnie popełnam ten błąd, na szczęście urządzenia nie odmawiają posłuszeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.01.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ale po co? poza ustawieniem czasu zakończenia pieczenia (oraz sygnałem dźwiękowym zmywarki, of course) obsługa tych urządzeń naprawdę jest intuicyjna. Co w tej instrukcji ma być niby napisane? Piktogramy załatwiają temat. Serio pytam, bez złośliwości. Te urządzenia między firmami się trochę różnią, ale bez przesady, zasady działania są podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 13.01.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 czasem są to małe błędy wynikające z rutyny, wszak nie wszyscy projektują w europejskich standardach, ale do wybuchu platformy nie doprowadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 13.01.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Jak czytałam intensywnie wątki o energooszczędności, to pamiętam, że szczelne, ciepłe okna, szczelne, grube ocieplenie bez wentylacji mechanicznej może źle się skończyć. Chyba, że nawiewniki to załatwią. jak wstawiać nawiewniki i mieć tylko grawitacyjną wentylację to po co wywalać kupę kasy na super hiper szczelne okna i ich uszczelnienia.Lepiej sobie już odpuścić te inwestycje. A jeżeli już inwestujesz w te wszystkie ocieplenia, super okna i uszczelnienia to wg mnie bez reku się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 13.01.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Nie Megana, nie Megana, tylko ja mam domek w Radwanicach. Mógłby sąsiad sobie to wreszcie zapamiętać i na kawkę wpaść. A tak w ogóle to pozdrawiam ciepło grupę. Nie było mnie ze sto lat. sorrki Jola naprawdę myślałem o tobie ale mi się jakoś Megana na język nasuwała. Pewnie dlatego że często jak rozmawiam z budowlańcem to przytacza różne przykłady z budowy Megany . Na kawkę z miłą chęcią, jeśli zapraszasz to w Polsce będę pod koniec lutego więc mogę się wprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.01.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ale po co? poza ustawieniem czasu zakończenia pieczenia (oraz sygnałem dźwiękowym zmywarki, of course) obsługa tych urządzeń naprawdę jest intuicyjna. Co w tej instrukcji ma być niby napisane? Piktogramy załatwiają temat. Serio pytam, bez złośliwości. Te urządzenia między firmami się trochę różnią, ale bez przesady, zasady działania są podobne. A jeżeli ktoś nie miał do czynienia ze zmywarką? Jak rzuciłem okiem dzisiaj na panel, to nijak nie skumałem o co chodzi w tych różnych przyciskach, że nie wspomnę już o ich kombinacjach? Gdzieś ponoć trzeba jakieś sole zaaplikować. Jak hydraulik podpiął mi węża i odkręcił zawór, to... woda zaczęła się lać do środka bez zaproszenia. Teraz się nie leje, mimo że nic nie przestawiałem, a na chwilkę tylko podpiąłem zasilanie. Intuicyjne dla mnie jest nalanie wody do zlewu, wlanie Ludwika i chwycenie za ścierkę czy gąbkę Intuicji w programach komputerowych mi nie brakuje. Dwukrotnie byłem w finałach Mistrzostaw Polski w Łamigłówkach, ale tej ze zmywarką nijak dziś nie rozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.01.2011 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 jak wstawiać nawiewniki i mieć tylko grawitacyjną wentylację to po co wywalać kupę kasy na super hiper szczelne okna i ich uszczelnienia.Lepiej sobie już odpuścić te inwestycje. A jeżeli już inwestujesz w te wszystkie ocieplenia, super okna i uszczelnienia to wg mnie bez reku się nie obejdzie. Albert, dla mnie to też bez sensu. Odpowiadałam, bo wcześniej padało pytanie co do zasadności nabycia pakietu trzyszybowego. W naszym przypadku, skoro podjęliśmy decyzję o grubszym ociepleniu, kolejne (parametry okien, sposób montażu, wentylacja mechaniczna) były już konsekwencją tej pierwszej. Niestety nie wszystko się udaje - np. nie mamy jak ocieplić góry ściany szczytowej, bo jest wymurowana z linią krokwi. Jest tam wieniec, więc nie da rady ściąć. Zostaje położenie styroduru na membranie. Musze jednak sprawdzić, czy to dobre rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 14.01.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Spirea no i właśnie tu sie pojawia pytanie o zasadność takich inwestycjiIle więcej zapłaciłabyś za ogrzanie domu z went.graw., podwojnymi szybami, styro 15cm.,welna 25cm.Ale to pytanie z serii retorycznychFrankai trzeba było zamknąć drzwiczki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.01.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Frankai trzeba było zamknąć drzwiczki;) Znaczy że co - że aby zamknąć lanie się wody, to trzeba zamknąć drzwiczki? Jeżeli to jest intuicyjne, to... to... to zmywarki też są z Wenus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.01.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Dachówka Roben MONZAplus kasztanowa angobowana, Podbitka, a raczej nadbitka pomalowana Sadolinem o ile pamiętam to kolor machoń Brama Krispol, segmentowa, złoty dąb Drzwi wejściowych na razie brak Okna z montażem, tradycyjnie na piankę. Zaraz postaram się jakąś fotkę wkleić jak ja lubię takie konkretne odpowiedzi dzięki serdeczne Haku, i jeszcze fotka jest - szkoda że mało widać kolor dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.01.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 jak zrobić, żeby wykasować posta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.01.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 przy kąpaniu widziałem pełne rozwarcie o matko i córko!! serio? u kogo?????? sory, głupie skojarzenie, ale nie mogłam się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.01.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 ale po co? poza ustawieniem czasu zakończenia pieczenia (oraz sygnałem dźwiękowym zmywarki, of course) obsługa tych urządzeń naprawdę jest intuicyjna. Co w tej instrukcji ma być niby napisane? Piktogramy załatwiają temat. Serio pytam, bez złośliwości. Te urządzenia między firmami się trochę różnią, ale bez przesady, zasady działania są podobne. rany, moja intuicja działa w inny sposób niż te wszystkie urządzenia. serio, ogólnie jestem niegłupia (takie mam dobre mniemanie o sobie), ale na przykład potrzebuję zajrzeć do instrukcji, żeby skumać, który piktogram odpowiada któremu polu grzewczemu na płycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 14.01.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Haha... nie tylko tobie się skojarzyło.. normalnie jak na Brochowie :)hahaha Zaraz podeśle fote z boku w słońcu. Co do obsługi sprzętów agd... do dzisiaj mam problem z ustawienie zegara na kuchence po wyłączeniu prądu... generalnie nie mam problemu z obsługą wszystkiego co elektroniczne, ale ta kuchenka zawsze ze mną wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 14.01.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 jak ja lubię takie konkretne odpowiedzi dzięki serdeczne Haku, i jeszcze fotka jest - szkoda że mało widać kolor dachu http://desacon.de/allegro/d5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.01.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 rany, moja intuicja działa w inny sposób niż te wszystkie urządzenia. serio, ogólnie jestem niegłupia (takie mam dobre mniemanie o sobie), ale na przykład potrzebuję zajrzeć do instrukcji, żeby skumać, który piktogram odpowiada któremu polu grzewczemu na płycie... Albo mam większe doświadczenie (bo w sumie to już któraś płyta, piekarnik i zmywarka w moim życiu), albo kupuję bardziej intuicyjne urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.01.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 sory, głupie skojarzenie, ale nie mogłam się powstrzymać Nie musisz. Celowa prowokacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts