Trociu 01.02.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Hejka Znacie może gdzieś we Wro jakiś sklep z aparaturą do alarmów? Muszę kontrakton wymienić u siebie i nie chce mi się takiej dupereli zamawiać przez sieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.02.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 gratulacje!!! a w ten brak pastwienia nad nami biednymi grupowiczami jakos nie moge zza bardzo uwierzyć - to tak troche kłóci się z 'natura naszego moderatora" Hmmm... Gaduła to jestem, czasem uszczypliwy, ale żeby jakiś okrutnik? Co prawda korci mnie taki jeden, co to już ze 20 razy chciał nas przebadać energetycznie, a konto ma zwykłe i nic innego nie pisuje. Jeżeli to tylko kwestia podwójnego nicka - to niech do mnie napisze. Inaczej jak przyjdzie na niego skarga, to będę "ciął" Jako powiadają - "Vox populi - vox Dei" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.02.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Znacie może gdzieś we Wro jakiś sklep z aparaturą do alarmów? Muszę kontrakton wymienić u siebie i nie chce mi się takiej dupereli zamawiać przez sieć. "Za moich czasów" topowym sklepem był ten na Dworcowej. Mieścił się w takim bloku, a wejście było z boku czy od tyłu. Co prawda były tam głównie części elektroniczne, ale raz że kontaktrony się do nich poniekąd zaliczają, a dwa że były tam i alarmy, i anteny, i inne dupperele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.02.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 "Za moich czasów" topowym sklepem był ten na Dworcowej. Mieścił się w takim bloku, a wejście było z boku czy od tyłu. Co prawda były tam głównie części elektroniczne, ale raz że kontaktrony się do nich poniekąd zaliczają, a dwa że były tam i alarmy, i anteny, i inne dupperele. Nawet wiem, o które miejsce Ci chodzi. Zanotowałem - i zajrzę przy okazji jak będę w tamtej części miasta. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.02.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 drugie takie miejsce jest na Tęczowej naprzeciw Dworca Świebodzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.02.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Frankai, gratulujemy ..........................., to chyba jakieś piwo stawiasz hehehe Proszę się częstować http://lodowki.freelog.pl/files/2008/07/photo3.jpg A jak komuś nie smakuje wirtualne, to zapraszam do Ostrowa Wielkopolskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.02.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 drugie takie miejsce jest na Tęczowej naprzeciw Dworca Świebodzkiego Tam gdzie zaczynali od anten i wszystkiego co się wiąże z instalacjami RTV? Tak mi coś świtało, że alarmy też tam były, ale nie chciałem mieszać. Te "moje czasy", to może dla niektórych już prehistoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.02.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Frankai, jeszcze raz w kwestii Twoich blatów kuchennych, bo ostatnio się okrutnie wykpiłeś od odpowiedzi, a teraz jako moderatorowi, to już Ci nie wypada : 1. jak się nazywa ten kolor, który masz u siebie? bardzo mi się podoba to zestawienie z białymi szafkami. 2. jak wygląda kwestia łączenia odcinków tego blatu, narożników, ewentualnie z częścią parapetową itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 01.02.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dziękuję wam za podpowiedzi i podzielenie się doświadczeniami. Poczekam jeszcze na wyceny i wtedy podejmę decyzję Możecie mi jeszcze napisać na jakiej wysokości macie okna? Ja mam 90cm i w kuchni zaraz pod parapetem znajdowałby się blat. Czy może ktoś z was tak ma? Mam przewidziany zlew pod oknem i właśnie zastanawiam się nad składaną baterią. Tylko czy np. woda nie rozchlapuje się na okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.02.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Możecie mi jeszcze napisać na jakiej wysokości macie okna? Ja mam 90cm i w kuchni zaraz pod parapetem znajdowałby się blat. ale 90cm masz juz na gotowo, po płytkach czy innym wykończeniu? u mnie jest 94cm na gotowo i blat kuchenny bedzie na równi z parapetem - taka jedna całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 01.02.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 90cm ma być na gotowo, po płytkach - tak jest w projekcie i mam nadzieję, że tak też w rzeczywistości wyjdzie.Wojgoc a mógłbyś jakąś fotkę zamieścić jak to wygląda? Całość tzn. że wycieli taki blat czy połączyli tak aby wyglądało na całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 01.02.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Hejka Znacie może gdzieś we Wro jakiś sklep z aparaturą do alarmów? Muszę kontrakton wymienić u siebie i nie chce mi się takiej dupereli zamawiać przez sieć. Chcesz sam kontrakton, czy gotowy czujnik kontraktonowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.02.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Chcesz sam kontrakton, czy gotowy czujnik kontraktonowy ? Raczej gotowy czujnik do montażu na oknie. Ale w sumie to wsio ryba... ważne aby działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 01.02.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 To na Jedności Narodowej maja takie coś, tylko zapytaj się czy jest na stanie. Ja będę tam dopiero ok czwartku-piątku po parę dodatków do alarmu.http://www.eltrox..pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.02.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Frankai, jeszcze raz w kwestii Twoich blatów kuchennych, bo ostatnio się okrutnie wykpiłeś od odpowiedzi, a teraz jako moderatorowi, to już Ci nie wypada : 1. jak się nazywa ten kolor, który masz u siebie? bardzo mi się podoba to zestawienie z białymi szafkami. 2. jak wygląda kwestia łączenia odcinków tego blatu, narożników, ewentualnie z częścią parapetową itp.? Po pierwsze teraz mi już wszystko wolno, chyba że mi samolot podstawicie Po drugie pytań nie pamiętam, a ostatnio nic nie pijam Ad. 1 - nie wiem Kuchniarz pokazał wzornik. Żona palcem kolor. No i są. Tyle co kojarzę to jest z Biuro Styl'u (producent). Ad. 2 - to był blat szerokości 90 cm i po prostu przycięto go do okna. Ta część z płytą została podcięta tak, żeby obłość zlewozmywakowej części w nią wchodziła. Na wierzchu jest kreseczka łączenia. Zapewne obie części są ze sobą sklejone. Stoliczek wspiera się na nogach z kwasówki (80 cm, 290zł) i 3 "komandorkach". Od spodu niestety jest papier, więc jak ktoś padnie po imprezie na ciepłą podłogę, to stwierdzi, że kicha. Boki stoliczka - jako że krótki brzeg jest tym ładnym brzegiem - zostały chyba oklejone laminatem zdartym ze skrawków. Ustalałem, że będę wylakierowane, ale tak w sumie jest ładniej i pewnie prościej, bo i tak musieli by coś kleić na wióry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.02.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 90cm ma być na gotowo, po płytkach - tak jest w projekcie i mam nadzieję, że tak też w rzeczywistości wyjdzie. Wojgoc a mógłbyś jakąś fotkę zamieścić jak to wygląda? Całość tzn. że wycieli taki blat czy połączyli tak aby wyglądało na całość? jeszcze nie ma, dopiero sie bedzie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.02.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Możecie mi jeszcze napisać na jakiej wysokości macie okna? Ja mam 90cm i w kuchni zaraz pod parapetem znajdowałby się blat. Czy może ktoś z was tak ma? Mam przewidziany zlew pod oknem i właśnie zastanawiam się nad składaną baterią. Tylko czy np. woda nie rozchlapuje się na okno? Cofnij się stronę i masz zdjęcie mojego zlewu pod oknem. Zresztą opisałem już wcześniej. Parapetu nie ma - blat wchodzi pod okno. Jeżeli masz dostęp od zewnątrz do mycia, to raczej daj sobie spokój ze składaną baterią. Zasymuluj sobie deską otwieranie. Moim zdaniem wystarczy. Częściej i tak się uchyla. Woda chlapie niemiłosiernie po blacie, ale do okna mi się nie udało dochlapać, a w chlapaniu jestem niezły Dużo lepszy od żony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.02.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Kto mi podpowie ile kosztuje (powinno kosztować) przyłacze wody, materiał+ robocizna, od rana próbuję znaleźć wykonawcę i jestem co raz bardziej wkurzona stawki 2.000- 3.000 a mam do zrobienia 10 mb i nie na już tylko jak się ociepli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.02.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Obiecane zdjęcia witrynek. Nie podpiąłem jeszcze tylko oświetlenia w nich (LED-y na kształt halogenków). 3 półeczki szklane odkryte, 1 półka zakryta. Głębokość wewnętrzna 25 cm (duży talerz wejdzie). Wystają 18cm ze ściany, reszta wpuszczona. Pod spodem dodatkowe wycieplenie z polistyrenu. Przypominam, że zdjęcia są klikalne: http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0232/1174334720_WyTWc-Th.jpg Była dyskusja o kominkach, więc teraz zdjęcie jak wygląda mój kominek na gotowo. Przy okazji jeszcze schody w prawie pełnej krasie. Podpórka drewniana będzie zastąpiona metalową. http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0233/1174334753_b3t8x-Th.jpg http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0238/1174334840_CmsFQ-Th.jpg http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0241/1174336507_XBpi7-Th.jpg http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0244/1174346218_R663S-Th.jpg http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0245/1174336441_DKsXc-Th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.02.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 frankai,juz to kedys pisałem, ale powtórzę - oyslowy chłop z Ciebie!!pewnie sie juz Ciebie pytalem, ale powtórzę - co masz za gres na podłodze i jaki format? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts